Προς το περιεχόμενο

Οδηγοί στην Κρήτη και φλας!

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλους τους Κρητικούς!

Το συγκεκριμένο topic απευθύνεται κυρίως (αν όχι μόνο) στους οδηγούς αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Αγ.Νικόλαο.

Σας παρακαλώ λοιπόν, αν έχετε διαπιστώσει ότι είτε εσείς οι ίδιοι είτε οι φίλοι σας προσπερνάτε αυτοκίνητα χωρίς να έχετε προειδοποιήσει προηγουμένως με φλας, παρακαλώ να το ξανασκεφτείτε ή και να τους πείτε μια κουβέντα. Δε θέλω να αναφέρω αριθμούς και στατιστικά τα τελευταία χρόνια ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις μου έχουν τύχει να ανάβουν το αριστερό φλας όταν προσπερνούν στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα, ειδικά τα βράδια, να μη γνωρίζω αν τα αυτοκίνητα που βλέπω απέναντι στα 150-200 μέτρα βρίσκονται το ένα πίσω από το άλλο ή το ένα προσπερνά το άλλο... :shifty:

Είναι που είναι ανύπαρκτος ο φωτισμός των δρόμων, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο χωρίς τα φλας.

Παρακαλώ να μην το ξεχνάτε, βοηθάτε όλους τους οδηγούς γύρω σας, είτε βρίσκονται στο ίδιο είτε στο αντίθετο ρεύμα. :shifty: B)

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελευταια φορα στην Κρητη , κανω προσπεραση (νομοτυπα)...και οπως ειμαι στο αντιθετο ρευμα για την προσπεραση...με προσπερναει τζιπακι της αστυνομιας!!

προσπεραση πανω στην προσπεραση ...ολοι αγκαλια στο αντιθετο ρευμα...

απο κει και περα καταλαβαινεις....

Δημοσ.

... φλας έβγαλε ;! :P :lol:

χαχα ναι αυτο θα προσεχα...εδω σου λεω τον ειδα να περναει απο τα αριστερα μου..και σκεφτομουν "μα καλα με κοροιδευει τωρα?τι κανει???"

ασε δε που οταν τελειωσαμε την προσπεραση μας...το τζιπακι χαθηκε στον οριζοντα ..και πηγαινα και με καμμια 100αρα εκεινη την στιγμη...αυτο με ποσα πηγαινε ?παντα στην εθνικη...ρεθυμνο..ηρακλειο...

επισης κατι αλλο που παρατηρησα ηταν στους επαρχιακους δρομους....στριβανε στις στροφες την τελευταια στιγμη χωρις προειδοποιηση...

βεβαια ειναι και οι ταμπελες λιγο αλλανταλλων...αλλα τεσπα....

Δημοσ.

αν δείτε τις κάμερες στους δρόμους της κρήτης είναι όλες γυρισμένες προς τον ουρανό! LoL

btw εγω είμαι απο ιεράπετρα και καστοριά,απλως μένω Ρέθυμνο

Δημοσ.

Γεια σου σύντεκνε! Κι εγώ καταγωγή από Ιεράπετρα... Τους έχουμε τρελάνει τους τουρίστες, έτσι;! :P

ΥΓ : Φλας παίδες!!! Μη ξεχνιόμαστε! :)

Δημοσ.

Ο δρόμος από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο ΔΕΝ ειναι αυτοκινητόδρομος, πέρα από μερικά κομμάτια που έχουν τέτοια σήμανση (συνολικά 20-30 km σε όλο το δίκτυο).

Οι Κρητικοί είμαστε κανίβαλλοι στο τιμόνι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα*) αλλά η κατάσταση φτάνει στο ζενίθ όταν κατεβαίνουν οι καλιτσουνάδες το Πάσχα, και όλοι οι "πρωτευουσιάνοι" τώρα το καλοκαίρι.

Οπότε, αγαπητοί συνφορουμίτες, όταν έρθετε στην Κρήτη, ξεχάστε τις κακές σας συνήθειες, με τα έντονα κορναρίσματα 10ms μετά που θα ανάψει το πράσινο φανάρι, ξεχάστε τις χειρονομίες και τις φωνές/χαρακτηρισμους στους υπόλοιπους οδηγούς, γιατί όλο και κάποιος θα εχει μαζί του το F92 ή το Sig Sauer του, και τοτε τα πραγματα δεν θα ειναι πολυ ευχάριστα :)

*Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί όταν έδωσα για δίπλωμα δεν έβαλα ούτε ζώνη στο αυτοκίνητο με τους εξεταστές, και όμως δεν το πρόσεξε κανείς!

Δημοσ.

Καλά, αυτό με τα όπλα στην κρήτη είναι λίγο ψέμα. Έχουν κάποιοι, ναι. Αλλά όχι ότι θα στο βγάλουν και στο δρόμο για να σε πυροβολήσουν επειδή τους πάτησες κόρνα.

Και ναι, είναι από τους χειρότερους οδηγούς. Εάν βάλει κανείς και τους πατρινούς.... τότε έκλεισε το ζευγάρι.

Ελπίζω όμως τα νέα παιδιά, ηλικίας 18 - 25, να έχουν ξεπεράσει τα κόμπλεξ που έχουν τόσα χρόνια οι κρητικοί.

Δημοσ.

Ο δρόμος από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο ΔΕΝ ειναι αυτοκινητόδρομος

Αυτό. ΒΟΑΚ και τα μυαλά στα κάγκελα. Η λεωφόρος Βουλιαγμένης είναι μεγαλύτερη ας πούμε.

Επίσης η ελάχιστη χρήση του φλας, οφείλεται στο ότι δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία στην Κρήτη. Επειδή το φλας είναι πανάκριβο σαν feature και πανδύσκολο στη χρήση, ο κόσμος δυσκολεύεται. Ακόμα. Πού θα πάει όμως..

Δημοσ.

Ο δρόμος από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο ΔΕΝ ειναι αυτοκινητόδρομος, πέρα από μερικά κομμάτια που έχουν τέτοια σήμανση (συνολικά 20-30 km σε όλο το δίκτυο).

Οι Κρητικοί είμαστε κανίβαλλοι στο τιμόνι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα*) αλλά η κατάσταση φτάνει στο ζενίθ όταν κατεβαίνουν οι καλιτσουνάδες το Πάσχα, και όλοι οι "πρωτευουσιάνοι" τώρα το καλοκαίρι.

Οπότε, αγαπητοί συνφορουμίτες, όταν έρθετε στην Κρήτη, ξεχάστε τις κακές σας συνήθειες, με τα έντονα κορναρίσματα 10ms μετά που θα ανάψει το πράσινο φανάρι, ξεχάστε τις χειρονομίες και τις φωνές/χαρακτηρισμους στους υπόλοιπους οδηγούς, γιατί όλο και κάποιος θα εχει μαζί του το F92 ή το Sig Sauer του, και τοτε τα πραγματα δεν θα ειναι πολυ ευχάριστα :)

*Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί όταν έδωσα για δίπλωμα δεν έβαλα ούτε ζώνη στο αυτοκίνητο με τους εξεταστές, και όμως δεν το πρόσεξε κανείς!

α ειναι πολυ αντρες εκει

Δημοσ.

Εάν βάλει κανείς και τους πατρινούς.... τότε έκλεισε το ζευγάρι.

but... why? :unsure:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...