achisael Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Σκεφτομαι να κανω το blog ου επισημο. εχω δει οτι μεσα στις ρυθμισεις αναφερει καπου οτι με 10$ μπορεις να το κανεις .com / .net / .info / .biz ωραια ως εδω. τι μου προσφερει αυτο παραπανω? εχω ακουσει οτι μετα απο καποιον καιρο χανεται το blog αν εχει καταληξη blogspot.com? ισχυει αυτο? και υπαρχει τροπος να το κανω .gr ? η θα χασω τα παντα. αν ξερετε και τιμες ειστε σουπερ !!!
Haldol Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δεν «χάνεται» το blog σου, αλλά με το να έχεις δικό σου domain είναι πολύ πιο «επαγγελματικό» και «σοβαρό». Εάν το blog είναι κάτι ουσιαστικό και δεν το έχεις απλά για να γράφεις κάτι τις μέρες που βαριέσαι, ένα domain είναι το αυτονόητο. Κατοχυρώνεις το domain σου και μετά ορίζεις μέσα από το control panel της εταιρείας μέσω της οποία το αγόρασες τους nameservers του Blogspot. Λογικά θα τους αναφέρει κάπου στις ρυθμίσεις, δεν έχω ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Αυτό είναι όλο. Μετά αναλαμβάνει «ο υπολογιστής». Τιμές; Κάτι λιγότερο από $10 το χρόνο για COM / NET / ORG TLDs, και κάτι λιγότερο από 25€ ανά δύο χρόνια για GR TLD.
achisael Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δεν «χάνεται» το blog σου, αλλά με το να έχεις δικό σου domain είναι πολύ πιο «επαγγελματικό» και «σοβαρό». Εάν το blog είναι κάτι ουσιαστικό και δεν το έχεις απλά για να γράφεις κάτι τις μέρες που βαριέσαι, ένα domain είναι το αυτονόητο. Κατοχυρώνεις το domain σου και μετά ορίζεις μέσα από το control panel της εταιρείας μέσω της οποία το αγόρασες τους nameservers του Blogspot. Λογικά θα τους αναφέρει κάπου στις ρυθμίσεις, δεν έχω ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Αυτό είναι όλο. Μετά αναλαμβάνει «ο υπολογιστής». Τιμές; Κάτι λιγότερο από $10 το χρόνο για COM / NET / ORG TLDs, και κάτι λιγότερο από 25€ ανά δύο χρόνια για GR TLD. ara το μπλογκ δεν χανεται. απλα αγοραζω το domain που θελω και μετα κανω ''μεταφορτωση'' το blogger? δεν ξερω συγνωμη. αυτο που ειπες ειναι καλο να το κανω μεσα απο το blogger? μετα παλι θα εμφανιζεται το ''σπαστικο'' πορτοκαλι εικονιδιακι? η θα αλαξει?
NiKoS WSN Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Για τιμές τσέκαρε εδω Αυτο το εικονιδιάκι από την στιγμή που δεν έχει πρόσβαση στο κώδικα δεν γίνεται να αλλάξει... Ένα Free domain είναι και αυτό εδώ
achisael Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Για τιμές τσέκαρε εδω Αυτο το εικονιδιάκι από την στιγμή που δεν έχει πρόσβαση στο κώδικα δεν γίνεται να αλλάξει... Ένα Free domain είναι και αυτό εδώ το .tk που δινεις γινεται να μπει αλλα ουσιαστικα αν το ονομα σου ειναι mitsos.blogspot.com θα το κανει mitsos.tk δεν το συζητω πολυ ποιο ευκολο. αλλα αν πατησεις μια σημοσιευση απο το μπλογκ σου (με τα εικονιδια που δινει ο μπλογκερ για δημοσιευση) π.χ. στο fb θα φαινεται οτι εγινε απο το mitsos.blogspot.com και οχι απο το .tk / φυσικα αν το κανεις επικολληση θα φανει σαν .tk , αλλα δεν μπορεις να ζητας σε οποιον μπαινει στο μπλογκξ σου και θελει να δημοσιευσει κατι να κανει αντιγραφη-επικολληση τον ''κωδικα'' .. οσο για το εικονιδιο που λες. γινεται..!! ψαχνοντας το βρηκα .. να το λοιπον. 1) Click στο ‘Layout’ > ‘Edit HTML’ 2) Και μετά πρόσθεσε τις παρακάτρω γραμμές μετά το <head> <link href=’http://www.URL.com/favicon.ico’ rel=’shortcut icon’/> <link href=’http://www.URL.com/favicon.ico’ rel=’icon’/> θα πρέπει να βρείς ενα δικό σου σημαδάκι favicon.ico για να βάλεις.
NiKoS WSN Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 1) Click στο ‘Layout’ > ‘Edit HTML’ 2) Και μετά πρόσθεσε τις παρακάτρω γραμμές μετά το <head> <link href=’http://www.URL.com/favicon.ico’ rel=’shortcut icon’/> <link href=’http://www.URL.com/favicon.ico’ rel=’icon’/> θα πρέπει να βρείς ενα δικό σου σημαδάκι favicon.ico για να βάλεις. Εγώ που το έκανα με τον κλασικό τρόπο ανεβάζοντας το ico http://www.favicon.cc/ και περνώντας έτοιμο τον κώδικα όταν τον έβαλα δεν γίνοταν τίποτα προσπάθησα και με άλλους τρόπου αλλά υπερίσχυε το άλλο
andybgr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 μαζί με το domain name πρεπει να αγοράσεις και hosting server (γύρω στα 50ευρώ το χρόνο) για να μπορεσεις να το φιλοξενησεις, εκτος αν εχει κανένας φίλος σου, συνήθως τα hosting server φιλοξενούν 100+ domain names. Ρίξε μια ματιά στο papaki.gr για να δεις για domain name και hosting server. Και εννοείται ειναι σαφώς καλύτερο να έχεις δικό σου domain name παρα να το φιλοξενείς στο blogspot. Το domain name βοηθάει και στο SEO. Μπορείς να διαμορφώσεις κατάλληλα το SEO χωρίς τπεριορισμούς όπως έχει το blogspot, για να έχεις καλύτερη απόδοση στην επισκεψιμότητα, google ads, να ανεβάσεις το Page Rank σου, να ανεβάσεις το Alexa, να βγαίνεις πρώτη σελίδα στο google, και ότι άλλο θέλεις. Κατα προτίμηση βρές ένα domain name που να τελειώνει σε .com για καλύτερη αποδοση, και ξεχνα τα υπόλοιπα ακομα και το .gr. Επίσης στο δικό σου domain (μαζί με το hosting server) μπορείς να κάνεις εγκατάσταση μια πλατφόρμα για να μπορέσεις να διαχειριστείς το site σου, να γράφεις άρθρα, να το διαμορφώσεις για SEO κτλ. H καλύτερη πλατφορμα είναι για μένα το Wordpress, το πέρνεις απο το Wordpress.org δωρεάν ή το κάνεις εγκατάσταση απευθειας στον hosting server γιατί τα περισσότερα hosting server έχουν ήδη εφαρμογές και πλατφόρμες έτοιμα για εγκατάσταση. Επίσης μετά απο 1-2-3 χρόνια αν το βαρεθείς μπορείς να το πουλήσεις το site σου και να βγάλεις καλό χρήμα (εγώ σε 1 χρόνο πουλησα το site μου και έβγαλα 3000ευρώ), ενώ με το blogspot δεν μπορείς.. Καλά είπες στο πρωτο σου post, ότι θέλεις να αγοράσεις domain name για να κανεις επισιμο το site σου, γιατί στο blogspot δεν φαίνεσαι εσύ αλλα το blogspot. Και το blogspot νομίζεις στο blogspot έγινε επίσημο; όχι εννοείται, και αυτοί με domain name και hosting server αρχίσανε και κάνουν τη δουλειά τους δίνοντας subdomains στους χρήστες για να κανουν το site τους (και εσύ μπορείς να δωσεις subdomain με το δικο σου hosting server, σιγά το δύσκολο)! Oπότε το Blogspot κερδίζει χρήμα απο τους χρήστες χωρίς να εργάζεται καθόλου γιατί οι χρήστες κάνουν όλοι τη δουλεια..... και οι χρήστες δεν κερδίζουντίποτα!!
Haldol Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Κατα προτίμηση βρές ένα domain name που να τελειώνει σε .com για καλύτερη αποδοση, και ξεχνα τα υπόλοιπα ακομα και το .gr. Αυτό δεν ισχύει. Εάν το περιεχόμενό σου είναι Ελληνικό, το .gr έχει την ίδια ή και πιο μεγάλη βαρύτητα.
andybgr Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 όπως το πάρει κανείς. ίσως να χεις και δίκιο. Απλά εγώ όσα site έχω κάνει είναι στην αγγλική γλώσσα για να πιάνω περισσότερη επισκεψιμότητα με στοχοποιηση την Ευρώπη και την Αμερική, οπότε προτιμώ το .com . Αλλά για ελληνικόγλωσσο site εντάξη,το .gr είναι πιο εύκολο να το βρεί ο Έλληνας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.