Luxx Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Χρησιμοποιω εδω και χρονια το filmafiinity για να βλεπω βαθμολογιες και ειναι αρκετα βολικο γιατι μπορεις να βρεις και movie soulmates και να σου προτεινουν ταινιες που ισως να σου αρεσουν. Αλλα παρατηρω οτι οι περισσοτεροι ειναι ισπανοι, ( λογικο αφου ειναι ισπανικο site ) και ισως οι βαθμολογιες να μην ειναι και πολυ αντικειμενικες. Πχ οι ισπανικες ταινιες ισως εχουν μεγαλυτερες βαθμολογιες. Επισης παρατηρω οτι οι περισσοτερες ταινιες στο imdb εχουν καλυτερη βαθμολογια, αν και εκει ψηφιζουν πολλαπλασια ατομα, που σημαινει οτι στο filmaffinity ειναι λιγο πιο αυστηροι. Τελος το imdb εχει μεγαλυτερη λιστα ταινιων. Αλλα το filmaffinity με βολευει γιατι μπορω να φτιαχνω τις δικες μου λιστες με ταινιες, μου δειχνει οσες εχω βαθμολογησει και διαφορα αλλα πραγματακια. Εχει το imdb αυτες τις δυνατοτητες; Γενικα τιποτα αλλα sites με reviews ταινιων; Πρεπει να υπαρχουν και κατι ελληνικα, αλλα δε θυμαμαι.
DKNI Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Στο rotten tomatoes καλο θα ηταν να διαβαζεις και τις κριτικες Ο λογος ειναι οτι ειναι 'δυαδικο' το συστημα, fresh/rotten Ετσι αν σε μια ταινια ψηφισουν 100 ατομα 'καλη ηταν, τιποτα ιδιεταιρο' δηλαδη οριακα fresh και οι 100(αυτο που λεμε "6/10", θα παρει 100% fresh Αν ψηφισουν 100 ατομα, οι 90 "γαματο, οτι καλυτερο εχω δει, 10/10" και αλλοι 10 'νταξει, δεν τρελαθηκα, 5/10' θα παρει 90%
demessakis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Αλλα το filmaffinity με βολευει γιατι μπορω να φτιαχνω τις δικες μου λιστες με ταινιες, μου δειχνει οσες εχω βαθμολογησει και διαφορα αλλα πραγματακια. Εχει το imdb αυτες τις δυνατοτητες; Στο IMDb, μπορείς να κάνεις όσα λες. Αν κάνεις register (είναι free): - μπορείς να φτιάξεις την δική σου λίστα με ταινίες. - έχεις την δυνατότητα, να φτιάξεις και μίνι λίστες, όπως π.χ. 250 Movies You Should Watch ή THE 50 greatest movies of all time ή Top 30 Horror Movies of the Decade (2000-2009). Αν μπεις σε οποιαδήποτε ταινία, σου εμφανίζει μερικές από τις λίστες (έχεις την δυνατότητα να τις δεις ακόμη και όλες) στις οποίες, περιέχεται η συγκεκριμένη. - έχεις την δυνατότητα να γράψεις review, για οποιαδήποτε ταινία. Αν μια ταινία, την έχεις βαθμολογήσει, τότε θα εμφανίζει και την δική σου, αλλά και την γενική βαθμολογία.
Luxx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Ναι αλλα δεν εχει επιλογη για να σου προτεινει ταινιες. Γενικα το interface του filmaffinity που φαινεται πιο user-friendly.
demessakis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Κοίτα, αν τα πάρουμε κυριολεκτικά, το FilmAffinity σημαίνει "Σχετικές ταινίες", ενώ το IMDb "Διαδικτυακή βάση δεδομένων ταινιών". Οπότε η βασική λειτουργία του πρώτου είναι η πρόταση παρόμοιων ταινιών, (κάτι που κάνει και το IMDb, αλλά όχι τόσο πετυχημένα), ενώ του δεύτερου είναι τα άπαντα για τις ταινίες (από posters μέχρι λάθη, και από soundtracks μέχρι την τοποθεσία που έγιναν τα γυρίσματα και πολλά άλλα). Επίσης, υπάρχει το πολύ καλό ψαχτήρι, αλλά και το κακό (δυστυχώς), αλλά με μεγάλη συμμετοχή message board.
Luxx Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Τι εννοεις με κακο ψαχτηρι; Και γιατι οι βαθμολογιες στο imdb ειναι μεγαλυτερες παντα;
demessakis Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Τι εννοεις με κακο ψαχτηρι; Και γιατι οι βαθμολογιες στο imdb ειναι μεγαλυτερες παντα; Λάθος μου, μου έφυγε ένα ",". Οπότε η σωστή φράση γίνεται: Επίσης, υπάρχει το πολύ καλό ψαχτήρι, αλλά και το κακό (δυστυχώς), αλλά με μεγάλη συμμετοχή, message board.
DKNI Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Και γιατι οι βαθμολογιες στο imdb ειναι μεγαλυτερες παντα; Ο προφανης λογως ειναι οτι μιας και προκειται για site του ιντερνετ, πολυ διαδεμενο, στο οποιο κανει rating οποιος θελει, το pool αυτων που ψηφιζουν ειναι μικροτερης ηλικιας και πιο "χυμα" αποτι πχ στο rotten tomatoes που ψηφιζουν μονο "επαγγελματιες" Οποτε ειναι λογικο ενα blockbuster, ενα θριλερ, ενα τρομου να παιρνουν καλυτερες βαθμολογιες απο τα πολλα fan boys ενω καποιες ταινιες πιο "κουλτουρα" να εχουν χαμηλοτερη Προσωπικα δεν αρνουμαι το imdb, αλλα οποτε κοιταω βαθμολογια για να παρω μια ιδεα, στο rotten tomatoes μου κανει και ανω του 6.5, για Imdb κοιταω να εχει τουλαχιστον 7-7.5 γιατι αν εχει παρακατω σκεφτομαι "αν ουτε τα 15χρονα δεν την ψηφισαν, αστα να πανε"
kage Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/398871-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-site-%CE%B1%CF%80%CE%BF-imdb/ στο imdb οσα εχουν απο χιλιαδες votes και πανω απο 5-6voting βλεπονται ανετα...απο κει και κατω ρισκαρεις αν και συνηθως απλα δεν βλεπονται. αλλιως googlareis για κριτικες..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.