Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Σκληρούς Δίσκους

RottenLungs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Λοιπόν έχω ένα PC που τα Χριστούγεννα γίνεται 5 χρονών. Δεν τον έκλεινα σχεδόν ποτέ (λόγω seeding - το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο).

Το θέμα μου είναι οτι έχουν αρχίσει να πεθαίνουν οι σκληροί μου ένας - ένας. Είχα 5 σκληρούς μέσα. Πρώτα οι 2 Χ 1ΤΒ που έτρεχαν σε raid 0 (αποθήκευση αλλα συνεχεια συνδεδεμένοι με το internet - upload - download και καθημερινό extract τεράστιων αρχείων_ μέχρι και 50 GB). Μετα ένας 7200 rpm/ 1 TB που ήταν για αποθήκευση κι αυτός. Μετα o 10000 rpm που έτρεχα το λογισμικό και τώρα έχω ξεμείνει με έναν απλό και τον πιο παλιό απο όλους ο οποίος ήταν μόνο για αποθήκευση μουσική 300 gb.

Τι γίνεται ρε παιδιά;;;; Τι φταίει;;; Τόση είναι η ζωή τους ή κάνω κάτι στραβά;;; Ευτυχώς όλα μου τα αρχεία τα έχω και σε εξωτερικούς αλλα δεν μπορώ να μείνω χωρίς PC.

Y.Γ. Σκληρούς δεν μπορώ να αγοράσω τώρα γιατι όλα τα λεφτά πάνε σε διακοπές.

Δημοσ.

Λοιπόν,

Εκεί που δούλευα το PC, όταν πέθαναν οι 2 (raid 0) μου είχε παγώσει η οθόνη ενω έκανα extract ένα αρχείο σε εκείνους τους σκληρούς. Αναγκαστικά μετα πο λίγη ώρα έκανα restart και όταν άνοιξε μου έκανε κάτι σαν fix (δεν ξέρω και πολλά πάντως έκανε ένα loading που αφορούσε τον σκληρό σε μάυρη οθόνη πρίν ανοίξουν τα windows). Μετά τον έβλεπα τον δίσκο αλλα αν έκανα πάλι κανα extract ή μεταφορά δεδομένων ή ακόμα και να τρέξω καμια ταινία, πάλι τα ίδια. Μετα απο λίγες μέρες δεν τον έβλεπε καν.

Τους έκανα format και τους έβαλα σαν δύο σκληρούς αλλα τον έναν δεν το έβλεπα πουθενά, ούτε στο bios. Οπότε τον έβγαλα και έβαλα μόνο τον έναν. ΜΕτα απο κανα 4μηνο μου ξαναέκανε τα ίδια και αυτός (πάλι σε ένα extract κόλλησε).

Τον έβγαλα και αυτόν και συνέχισα να δουλεύω με τους άλλους. Μετα απο λίγο καιρό φεύγει και έναν άλλος άσχετος με του 2 προηγουμενος με τον ίδιο τρόπο.

Τέλος φεύγει και αυτό που είχα το λειτουργικό. Αλλα αυτός μου έβγαζε μπλέ οθόνη με γράμματα και έμενε εκεί. Αν άνοιγα το PC απλα έμενε σε μία μάυρη οθόνη και έλεγε κάτι για σκληρό. Αν τον έκλεινα και έκλεινα και το κουμπί απο πίσω και τον άφεινα για καμια ώρα ήσυχο, άνοιγε κανονικά αλλα μετα απο λίγη ώρα πάλι το ίδιο.

Τώρα είμαι με τον 300 άρι και μέχρι στιγμής δουλέυω κανονικά. Σε αυτόν τον σκληρό δεν έκανα τίποτα ποτέ (ούτε upload, ούτε extract, ούτε τίποτα) απλά του μετέφερα τα αρχεία της μουσικής και τα έτρεχα. Μάλλον γιαυτό έχει επιζήσει, τι να πώ;;;

τι τροφοδοτικο εχεις?

Ένα "750w ETASIS GAMING"

Δημοσ.

Απο τροφοδοτικά κανονικά είσαι υπερκαλυμμένος .. εκτός και αν λόγο παλαιότητας έχει αρχίσει να τα παίζει και δινει ότι ρεύμετα ναναι με αποτέλεσμα να κάιει τους σκληρόυς που είναι σχετικά ευαίσθητοι στο κακό ρεύμα!!

Από εκεί και πέρα αν το τροφοδοτικό είναι καλό τι να πω ακόμη και η μητρική να έχει πρόβλημα δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να δημιούργησε πρόβλημα στους σκληρους!!!

Τους δοκιμασες σε άλλο pc μπας και εκει πάιζουν καλά και τελικά το προβλημα είναι αλλου??

Δημοσ.

Πάντα τύχαινε σε εξεταστική το όλο ζήτημα και δεν μπήκα σε τέτοια διαδικασία (γιατι χρειαζόμουν το PC για εργασίες και το χρειαζόμουν να λειτουργεί όπως - όπως). Μόνο μία φορά το έκανα γιατι χρειαζόμουνα κάποια documents και τα πήρα κανονικά. Αλλα παρότι τον έκανα τότε format μετα απο λίγο καιρό πάλι τα ίδια.

Σύνθεση δεν έχω αλλάξει απο τότε που τον αγόρασα. Πως μπορώ να ελέγξω αν έχει πρόβλημα η motherboard, έχω την "ASUS P5E3 DELUXE WIFI"... Λεφτά δεν θέλω να δώσω σε service κτλ. γιατι ούτες η άλλος θα φτιάξω PC πρίν τα Χριστούγεννα (αλλα δεν θα με χάλγε να τον πάω μετά στο χωριό)

Δημοσ.

Πάντα τύχαινε σε εξεταστική το όλο ζήτημα και δεν μπήκα σε τέτοια διαδικασία (γιατι χρειαζόμουν το PC για εργασίες και το χρειαζόμουν να λειτουργεί όπως - όπως). Μόνο μία φορά το έκανα γιατι χρειαζόμουνα κάποια documents και τα πήρα κανονικά. Αλλα παρότι τον έκανα τότε format μετα απο λίγο καιρό πάλι τα ίδια.

Σύνθεση δεν έχω αλλάξει απο τότε που τον αγόρασα. Πως μπορώ να ελέγξω αν έχει πρόβλημα η motherboard, έχω την "ASUS P5E3 DELUXE WIFI"... Λεφτά δεν θέλω να δώσω σε service κτλ. γιατι ούτες η άλλος θα φτιάξω PC πρίν τα Χριστούγεννα (αλλα δεν θα με χάλγε να τον πάω μετά στο χωριό)

Ο μοναδικός τρόπος να ελενξεις αν είναι πρόβλημα μητρικής, αν δεν τους εχεις πεταξει βεβαια, είναι να δοκιμάσεις τους σκληρούς ΟΛΟΥΣ σε καποιο συστημα ενός φίλου σου!!

Αν δουλέψουν κανονικά τότε κατα 99,9% είναι θέμα μητρικής!!

Δημοσ.

Ναι αλλα το θέμα είναι οτι το πρόβλημα το δημιουργούν μετά απο καιρό. Ένας σκληρός μου που χάλασε τον έκανα format και δούλευε για 4 μήνες και μετά ξανα έπαθε το ίδιο. Μπορώ πάλι να τον κάνω format και να μου ξαναχαλάσει μετά απο 4 μήνες ή λιγότερο ή περισσότερο, δηλαδή να τους δώσω και κάποιον για 4 μήνες να δώ αν θα πάθουν το ίδιο;;; Δεν υπάρχει κάποιος πιο σύντομος δρόμος;;;

Δημοσ.

Μαλλον δεν συννενούμαστε!! Αν οι σκληροί είχαν όντως πρόβλημα τότε θα το εμφάνιζαν με την μία!! τουλαχιστον πανε σε ένα φίλο βάλτους πανω και τρέξε τα διαγνωστικά προγραμματα τις κάθε εταιριας ή το hd sentinel να δουμε αν έχουν καποιο προβλημα!!

Αν δεν έχουν .. τότε ή είναι θεμα μητρικής (στο bios τους αναγνωριζει παντα???) ... η θέμα windows (έχεις κανει κανενα φορματ μεσα στην τελευτάια δεκαετια??)(Εχεις τσεκαρει για malware και ιους?)

Δημοσ.

Μαλλον δεν συννενούμαστε!! Αν οι σκληροί είχαν όντως πρόβλημα τότε θα το εμφάνιζαν με την μία!! τουλαχιστον πανε σε ένα φίλο βάλτους πανω και τρέξε τα διαγνωστικά προγραμματα τις κάθε εταιριας ή το hd sentinel να δουμε αν έχουν καποιο προβλημα!!

Αν δεν έχουν .. τότε ή είναι θεμα μητρικής (στο bios τους αναγνωριζει παντα???) ... η θέμα windows (έχεις κανει κανενα φορματ μεσα στην τελευτάια δεκαετια??)(Εχεις τσεκαρει για malware και ιους?)

Αδελδέ αυτό (τα σκούρα) δεν το ανέφερες προηγουμένος και όπως προείπα δεν έχω εξειδικευμένες γνώσεις για να ξέρω τι πρέπει να κάνω. Το υφάκι αλλού, δεν σε υποχρεώνει κανένας να απαντήσεις. Φορμάτ κάνω 2-3 φορές το χρόνο αρα σύνολο 30 φορές την δεκετία. Καλύφθηκες;

Δημοσ.

Οταν δίνεις μια αίσθηση στον αλλό που προσπαθει να σε βοηθησει ότι βαριέσαι να δοκιμασεις καποια πράγματα και ψάχνεις την εύκολη λύση τι αντιδραση περιμενεις??

Τεσπα συγνώμη αν ήμουν αποτομος αλλά ο μοναδικος τρόπος να βρεις τι φταίει είναι να κανεις αυτά που σου είπα!!

Απο την στιγμη που αποκλειουμε και προβλημα με τα windows τοτε τσεκαρα τους σκληρους με καποιο διαγνωστικο σε καποιο αλλο μηχανημα και αν είναι οκ τοτε είναι καθαρα θεμα μητρικης!!!

Και σε ξαναρωτάω στο bios τους βλεπει παντα??

Δημοσ.

Λοιπόν, όταν χάλασαν αυτοί που ήταν σε raid 0, τον έναν δεν τον έβλεπα στο bios. Οπότε τον έβγαλα εντελώς απο το μηχάνημα. Μετα όταν χάλασαν και οι άλλοι επειδή ήμουν σε εξεταστική δεν ασχολήθηκα καθόλου (δεν ξλέρω αν τους έβλεπε το bios - πάντως στο Manage δεν του εβλεπα καθόλου) και απλά τους έβγαλα για να μπορώ να λειτουργήσω το PC (γιατι όταν ήταν απάνω στο PC τον έκαναν απίστευτα αργό σε απλά πράγματα).

Υ.Γ. Δεν ε'ιναι οτι βαριέμαι αλλα όσοι φίλοι μου δουλέυουν windows 7 είναι μία ώρα και με το αμάξι. (ένας διακοπές και εγώ φεύγω σε λίγες μέρες, οπότε λίγο δύσκολο). Θα το δοκιμάσω άμα είναι απο Οκτώμβρη και ας ελπίσουμε να ζεί μέχρι τότε γιατι αλλιώς θα πρέπει να κάνω τις εργασίες μου σε υπολογιστή 11 χρονών μέχρι να φτιάξω τον καινούριο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ αδελφέ. Απο πέρσι κατάλαβα (που έφτιαξα κάτι PC για φίλους) οτι δεν αξίζει να δίνει πολλά λεφτά για έναν υπολογιστή, κάτι θα συμβεί. Το καλύτερο είναι να δίνεις κάποια ικανοποιητικά και μετά να τον αλλάζεις κάθε τρία χρόνια. Εγω τότε είχα σκάσει σχεδόν 2,5 χιλιάρικα (με παρέσυραν τα παιδιά στο plaisio και τότε δεν είχα ιδέα απο σύνθεση υπολογιστών και νόμιζα οτι όσο πιο πολλά δίνεις, τόσο πιο πολλά χρόνια είσαι ικανοποιημένος. ΛΑΘΟΣ) με την λογική να τον κρατήσω όσο περισσότερο γίνεται. Τελικά σχεδόν 4 χρόνια κράτησε η μλκ. Τα Χριστούγεννα θα σκάσω γύρω στα 1400 Euro και πολλά δίνω.

Άντε καλές διακοπές

Edit: Γράψτε λάθος στην αρχική μου καταχώρηση, 4ετία κλείνει τα Χριστούγτεννα...

Δημοσ.

Κοιτα αν δεν βαρίεσαι και αυτή την στιγμή συνδέοντας ΜΟΝΟ ενα σκληρό την φορά στους αναγνωρίζει!! Τότε ριξτους ένα τσεκάρισμα με τα bootable διαγνωστικα των εταιριων.. ετσι για να αποκλεισουμε ενδεχομενο προβλημα των σκληρων!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...