tarantules Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Λοιπόν... Βρήκα χρόνο σήμερα και αφαίρεσα όλα τα τηλεφωνικά καλώδια από τη χωνευτή στον τοίχο και σύνδεσα πάνω μόνο το router να δω στα πόσα κλειδώνει έτσι για να μου φύγει και η περιέργεια. Το λοιπόν έχουμε και λέμε : 1η προσπάθεια: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 990 / 12.028 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,5 / 20,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 10,5 Και μια 2η: Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 990 / 12.028 Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,5 / 20,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 10,5 Δηλαδή κλειδώνει ελάχιστα πιο πάνω απότι όταν είναι όλα τα τηλέφωνα συνδεδεμένα.Άρα τα εσωτερικά τηλεφωνικά καλώδια του σπιτιού δεν έχουν πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να το αφήσω το σπίτι χωρίς τηλέφωνο για πολύ ώρα, έτσι δεν κατάφερα να δω για αποσυνδέσεις όπου είναι και το βασικό μου πρόβλημα.Φαντάζομαι όμως οτι πλέον είναι θέμα κέντρου ΟΤΕ και όχι πρόβλημα στη δική μου εσωτερική καλωδίωση. Εαν είχα πρόβλημα με την εσωτερική καλωδίωση λογικά θα μου κλείδωνε πολύ πιο πάνω μιας και παλαιότερα είχα κλειδώσει στα 15Mbps χωρίς πρόβλημα αποσυνδέσεων. Τι λέτε; Να κοιτάξω για άλλης εταιρίας πακέτο; Σε ιδιόκτητο πάντα.Ο λογαριασμός έρχεται κάθε 2μηνο στα 95 ευρώ πάνω-κάτω χωρίς να έχω κάποιο δωρεάν πακέτο υπαραστικών-αστικών και κινητών. Μπορώ να ζητήσω demo από άλλη εταιρία να δω σε τι ταχύτητες μπορώ να ποιάσω στο ιδιόκτητό τους; Παλιά νομίζω έδιναν.Τώρα;
SPANK Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Φυσιολογικά ειναι θέμα dslam οπότε δεν νομίζω οτι μπορείς να κάνεις και πολλά απο το να τους το αναφέρεις μονο.Απο την αλλη μπορείς να του ζητήσεις να σου αλλάξουν profile αν γίνεται μήπως κλειδώσεις παραπάνω αλλα αν δεν αντέχει η γραμμή σου θα έχεις αποσυνδέσεις. Βασικά το καλύτερο να δεις την γραμμή σου ακριβώς ποσα σου δίνει απο το κέντρο του οτε ειναι να πάς στην ρεκλέτα της πολυκατοικίας να βρέις το ζεύγος με τα καλώδια σου και να το συνδέσεις εκει. Προσοχή όμως μην χαλάσεις και τα αλλα τηλέφωνα.
tarantules Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Βασικά το καλύτερο να δεις την γραμμή σου ακριβώς ποσα σου δίνει απο το κέντρο του οτε ειναι να πάς στην ρεκλέτα της πολυκατοικίας να βρέις το ζεύγος με τα καλώδια σου και να το συνδέσεις εκει. Προσοχή όμως μην χαλάσεις και τα αλλα τηλέφωνα. Μα αυτό ακριβώς έκανα.Δεν διάβασες παραπάνω; Αποσύνδεσα όλα τα τηλεφωνικά καλώδια και έβαλα πάνω μόνο το router. Αν διαβάσεις και στο πρώτο μου post, παλιότερα κλείδωνα και στα 15Mbps χωρίς κανένα πρόβλημα αποσύνδεσης.Με τον καιρό η ταχύτητα όλο και μειωνόταν
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Λοιπόν... Βρήκα χρόνο σήμερα και αφαίρεσα όλα τα τηλεφωνικά καλώδια από τη χωνευτή στον τοίχο και σύνδεσα πάνω μόνο το router να δω στα πόσα κλειδώνει έτσι για να μου φύγει και η περιέργεια. Το λοιπόν έχουμε και λέμε : Δηλαδή κλειδώνει ελάχιστα πιο πάνω απότι όταν είναι όλα τα τηλέφωνα συνδεδεμένα.Άρα τα εσωτερικά τηλεφωνικά καλώδια του σπιτιού δεν έχουν πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μπορούσα να το αφήσω το σπίτι χωρίς τηλέφωνο για πολύ ώρα, έτσι δεν κατάφερα να δω για αποσυνδέσεις όπου είναι και το βασικό μου πρόβλημα.Φαντάζομαι όμως οτι πλέον είναι θέμα κέντρου ΟΤΕ και όχι πρόβλημα στη δική μου εσωτερική καλωδίωση. Εαν είχα πρόβλημα με την εσωτερική καλωδίωση λογικά θα μου κλείδωνε πολύ πιο πάνω μιας και παλαιότερα είχα κλειδώσει στα 15Mbps χωρίς πρόβλημα αποσυνδέσεων. Τι λέτε; Να κοιτάξω για άλλης εταιρίας πακέτο; Σε ιδιόκτητο πάντα.Ο λογαριασμός έρχεται κάθε 2μηνο στα 95 ευρώ πάνω-κάτω χωρίς να έχω κάποιο δωρεάν πακέτο υπαραστικών-αστικών και κινητών. Μπορώ να ζητήσω demo από άλλη εταιρία να δω σε τι ταχύτητες μπορώ να ποιάσω στο ιδιόκτητό τους; Παλιά νομίζω έδιναν.Τώρα; α.αρα φταιει κατι απεξω.αν πας σε αλλη εταιρεια και παρεις τον ιδιο χαλκο πανω κατω θα εχεις τα ιδια.θα πρεπει να ζητησεις ανενεργο βρογχο και κανεις τον σταυρο σου να ειναι καλυτερα και οχι χειροτερα. ναι αν εφταιγε κατι μεσα θα κλειδωνες πιο ψηλα εξω.demo account ζητας demo γραμμη που σε νοιαζει εσενα δεν γινεται οποτε δεν μπορεις να τσεκαρεις τιποτα.γιατι η γραμμη ειναι πανω στον οτε οποτε αλλο account Θα παιξει αλλα δεν θα εισαι πανω σε ιδιοκτυτο. Μα αυτό ακριβώς έκανα.Δεν διάβασες παραπάνω; Αποσύνδεσα όλα τα τηλεφωνικά καλώδια και έβαλα πάνω μόνο το router. Αν διαβάσεις και στο πρώτο μου post, παλιότερα κλείδωνα και στα 15Mbps χωρίς κανένα πρόβλημα αποσύνδεσης.Με τον καιρό η ταχύτητα όλο και μειωνόταν οπως το εγραψες ηταν σαν να λες οτι πηγες στο κεντρικο πριζακι του σπιτιου σου και οχι στον κατανεμητη και στην χωνευτη. η σωστη εκφραση ειναι μια απο τις 2. πηγα στην χωνευτη και αποσυνδεσα ολο το σπιτι η πηγα στο κεντρικο πριζακι και αποσυνδεσα ολα τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα πριζακια.
tarantules Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μάλον το πρόβλημα λύθηκε καθότι από χτες έως και σήμερα δεν έχω ούτε μια αποσύνδεση.Ίσως να έφταιγε οτι τα καλώδια ήταν όλα συνδεδεμένα αλλά-κοκορέτσι στυλ από την προηγούμενη φορά που είχα κάνει επέμβαση.Τους είχα βάλει και θερμοσυστελόμενο μακαρόνι τρομάρα μου Αυτή τη φορά πήρα μια κλέμα 2πλή και τα σύνδεσα πάνω όλα.Να και τα specs της γραμμής μου από το πρωί που άνοιξα το router μέχρι τώρα: Uptime: 0 days, 15:42:55 Modulation: G.992.5 Annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 971 / 12.028 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 9,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 2 / 0 FEC Errors (Up/Down): 10.896.504 / 746.193 CRC Errors (Up/Down): 1.286.531 / 57 HEC Errors (Up/Down): 14.846.044 / 2 Έχω κλειδώσει στα 12Mbps εδώ και 16 σχεδόν ώρες χωρίς την παραμικρή αποσύνδεση.Ελπίζω να μην το γκαντεμιάσω και να συνεχιστεί. Τα τελευταία FEC,CRC,HEC errors που παρέθεσα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα να φανταστώ;
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 ta errors ειναι πολλα αλλα ειναι bug τοy thomson..β.οσα πριζακια δεν χρησιμοποιεις μεσα στο σπιτι μπορεις να τα αποσυνδεσεις.επισης ενημερωτικα θα στο πω αν το καταλαβεις ολα οκ αν οχι δεν πειραζει.στο κεντρικο πριζακι υπαρχουν τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα πριζακια και υπαρχει και το καλωδιο που παει κατω στον οτε.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ οτε.βρες ποιο ειναι το δευτερο και μην το συνδεσεις.γιατι πολλες φορες μπορει το δευτερο ζευγαρι να σου κανει διαφορα παραξενα για x y λογους που μαλλον δεν ειναι του παροντος.
Cham Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Εγώ είχα conn-x,μετα hol μετά ξανά conn-x μεγάλη διάφορα το πριν με το μετά,,όλοι κουβάδες φτιάξανε και πετάνε 5 γραμμές μέσα και όποιος έχει το καλύτερο καλαμάκι κερδίζει..
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Εγώ είχα conn-x,μετα hol μετά ξανά conn-x μεγάλη διάφορα το πριν με το μετά,,όλοι κουβάδες φτιάξανε και πετάνε 5 γραμμές μέσα και όποιος έχει το καλύτερο καλαμάκι κερδίζει.. δυστυχως σε ολες τις περιπτωσεις το καλωδιο ειναι του οτε και επειδη εκει πανω δεν πεφτει χρημα δεν προκεται το adsl να παει πιο καλα.το vdsl μαμακιες οποτε... πονταρεις στην καθε εταιρεια πονταρεις σε τι χαλκο θα τυχεις και ευχεσαι για 2 πραγματα.το ενα ειναι να εισαι κοντα στο αστικο κεντρο και το δευτερο να πετυχεις σε καλο ζευγαρι χαλκου
tarantules Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 ta errors ειναι πολλα αλλα ειναι bug τοy thomson..β.οσα πριζακια δεν χρησιμοποιεις μεσα στο σπιτι μπορεις να τα αποσυνδεσεις.επισης ενημερωτικα θα στο πω αν το καταλαβεις ολα οκ αν οχι δεν πειραζει.στο κεντρικο πριζακι υπαρχουν τα καλωδια που πανε στα υπολοιπα πριζακια και υπαρχει και το καλωδιο που παει κατω στον οτε.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ οτε.βρες ποιο ειναι το δευτερο και μην το συνδεσεις.γιατι πολλες φορες μπορει το δευτερο ζευγαρι να σου κανει διαφορα παραξενα για x y λογους που μαλλον δεν ειναι του παροντος. Δεν το κατάλαβα αυτό με τα καλώδια αλλά δεν πειράζει.Είμαι ευχαριστημένος με την ταχύτητα κλειδώματος και με το γεγονός οτι δεν έχω αποσυνδέσεις οπότε το αφήνω όπως έχει και δεν το σκαλίζω περισσότερο.Ευχαριστώ για τη βοήθεια πάντως
poulinos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 οτι αν πας με ενα Router διπλα sto dslam θα κλειδωνεις 24 mbit.μετα με βαση το ποσο μακρια εισαι απο το αστικο κεντρο και με βαση τον χαλκο που θα σου τυχει.να μην ειναι διαλυμενο το καλωδιο κομμενα ραμμενο θα παιξεις οσο θα παιξεις.καποιοι παιζουν 20+ ενω αλλοι δεν παιζουν ουτε 2 Mbit.
prizi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Εχω κι εγω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον ΟΤΕ εδω και εναμιση περιπου χρονο. Συνεχεια αποσυνδεσεις και οσο παει και χειροτερη ταχυτητα. Καποτε είχα 20 mbps και επασα στο 14/12/10 και τωρα 8! Ειμαι διπλα στο DSLAM και το καλωδιο στο ΚΑΦΑΟ ειναι καινουριο και δεν ειναι το παλιο της πολυκατοικιας. Μετα απο τηλεφωνα στον ΟΤΕ διορθωνεται προσωρινα το προβλημα αλλα μετα παλι τα ιδια και χειρότερα γιατι πλεον η ταχυτητα ειναι τραγικη (με βαση τη μπορει να πιασει κανονικα). Εχω δοκιμασει τα παντα. Απλα αρχιζω να βλεπω οτι η ποιοτητα που διαφημιζει ο ΟΤΕ δεν ισχυει και τοσο πλεον
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Εχω κι εγω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον ΟΤΕ εδω και εναμιση περιπου χρονο. Συνεχεια αποσυνδεσεις και οσο παει και χειροτερη ταχυτητα. Καποτε είχα 20 mbps και επασα στο 14/12/10 και τωρα 8! Ειμαι διπλα στο DSLAM και το καλωδιο στο ΚΑΦΑΟ ειναι καινουριο και δεν ειναι το παλιο της πολυκατοικιας. Μετα απο τηλεφωνα στον ΟΤΕ διορθωνεται προσωρινα το προβλημα αλλα μετα παλι τα ιδια και χειρότερα γιατι πλεον η ταχυτητα ειναι τραγικη (με βαση τη μπορει να πιασει κανονικα). Εχω δοκιμασει τα παντα. Απλα αρχιζω να βλεπω οτι η ποιοτητα που διαφημιζει ο ΟΤΕ δεν ισχυει και τοσο πλεον το καλωδιο χωριζεται αστικο κεντρο καφαο που μπορει να ειναι και 20 χρονων και καφαο σπιτι που οκ μπορει να εχει αλλαχτει μπορει ομως να εφεραν δευτερο κτλ κτλ.2 λυσεις υπαρχουν. η τεχνικος για να σου αλλαξει κεντρικο η απερχομενο η και τα 2 αναλογως τη χρειαζεται η πας σε αλλη εταιρεια και ζητας ανενεργο βρογχο ωστε να παρεις νεο χαλκο.λογικα τωρα θα σου εχουν αλλαξει και Profile λογω αποσυνδεσεων για αυτο θα συγχρονιζεις πιο χαμηλα.γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμη σου.margin attenuation κτλ.δεν ειναι μονο θεμα ποιοτητας.οσο περναει ο καιρος ο χαλκος ψοφαει ,πολυ crosstalk οσο αυξανουν τα adsl,κοψε ραψε καλωδια με τις καλωδιακες .αστα να πανε.
anta_n Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Απλα αρχιζω να βλεπω οτι η ποιοτητα που διαφημιζει ο ΟΤΕ δεν ισχυει και τοσο πλεον Εδώ και καιρό ισχύει αυτό. Οι περισσότεροι πλέον με 2ρες και 8ρες συνδέσεις έχουν ξεμείνει και πληρώνουν 24ρες.
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Εδώ και καιρό ισχύει αυτό. Οι περισσότεροι πλέον με 2ρες και 8ρες συνδέσεις έχουν ξεμείνει και πληρώνουν 24ρες. η ευκολη λυση.οποιος δεν παιζει 24 δεν το παιδευουμε και πολυ με profile>τον ριχνουμε στα 2.σε λιγο θα ξαναγυρισουμε στις 2αρες λογω χαλκου.οποιος και να ρωτησεις εχει πεσει ο συγχρονισμος του.σε ελαχιστους εχει ανεβει λογω νεων καλωδιων
prizi Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Αν θυμαμαι καλα για crosstalk μου ειχανε πει. Ο,τι και να'ναι παντως πτωση απο τα 20 χωρις αποσυνδεσεις στα 8 με αποσυνδεσεις μεσα σε 3 χρονια παραπαει. Δυστυχως επειδη ξενοικιαζω σε λιγοτερο απο μισο χρονο δε με συμφερει να αλλαξω εταιρεια αφου εχουν ετησιες συμβασεις. Απλα πλεον θα ξερω οτι δεν εχω λογο να προτιμησω ΟΤΕ οταν με περισσοτερα λεφτα μου προσφερει την ιδια χαμηλη ποιοτητα με τους αλλους (και για τους αλλους απλα το υποθετω...). Αυτα ειναι τα στοιχεια του router, αν θυμαμαι καλα δεν εχουν αλλαξει ιδιαιτερα τα τελευταια χρονια (με εξαιρεση προφανω το data rate): Downstream Upstream SNR Margin: 12.5 10.4 db Line Attenuation: 11.8 9.4 db Data Rate: 8873 889 kbps
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα