Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γίνεται εκεί στον ΟΤΕ αλλά σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να αλλάξω για πρώτη φορά πάροχο και να πάω σε άλλον.

Η αιτία δεν παρουσιάστηκε πρόσφατα αλλά χρονίζει με εμένα να κάνω μάταια υπομονή μήπως και φτοιάξει η κατάσταση αλλά όχι μόνο δεν φτοιάχνει , απεναντίας χειροτερεύει...

Κατά διαστήματα και σε άσχετες περιόδους είχα κατά καιρούς συνεχείς αποσυνδέσεις και κλείδωμα γραμμής σε χαμηλή (από την προβλεπόμενη) ταχύτητα.Έχω καλέσει τουλάχιστον 4 φορές τεχνικό του ΟΤΕ στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα (1,5 χρόνο περίπου) με μηδενικό αποτέλεσμα.Όλες μα όλες τις φορές ο τεχνικός που έλεγξε τη γραμμή μου ανέφερε οτι είναι πάρα πολύ καλή και χωρίς θόρυβο.Έκανε μέσω κέντρου κάποιες μικροδιορθώσεις (υποβάθμηση γραμμής) για να μην έχω το πρόβλημα των αποσυνδέσεων, λύθηκε προσωρινά το πρόβλημα (με χαμηλότερη ταχύτητα) αλλά το τελευταίο διάστημα όσο πάει και κλειδώνει το router μου σε όλο και πιο χαμηλές ταχύτητες.

Για να ξαναδηλώσω βλάβη και να έρθει πάλι τεχνικός δεν υπάρχει περίπτωση καθότι θα γίνω γραφικός μιας και θα μου πει πάλι το αναμενόμενο οτι η γραμμή μου είναι πεντακάθαρη.

Έχω το κακό συνήθειο να κρατάω ανά σχετικά τακτές περιόδους τα στατιστικά της γραμμής μου οπότε και τα παραθέτω μπας και βγάλει κάποιος άκρη και μου τι είναι προτιμότερο να κάνω.Τα βάζω σε spoiler γιατί είναι λίγο μεγάλα.

Router έχω το speedtouch 530.Να σημειώσω οτι σε όσα κλειδώματα είχα υψηλή ταχύτητα (13Mbps και πάνω) υπήρχε μεγάλη περίοδος που δεν είχα σχεδόν ποτέ αποσυνδέσεις που σημαίνει οτι η γραμμή μου σηκώνει τέτοιεw ταχύτητες.Τώρα έφτασα στο σημείο να αποσυνδέομαι ακόμα και στα 8kbps...

H απόσταση από το ADSLAM με βάση το line attenuation είναι στα 1700m περίπου.(Ούτε πολύ μακρυά είμαι αλλά ούτε και πολύ κοντά)

8/5/10

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 969 / 13.658

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,5 / 23,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 9,0

19/5/10

Uptime: 0 days, 0:01:00

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 957 / 13.080

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,5 / 23,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,0 / 9,0

19/5/10 (Μετά τη ρύθμιση από ΟΤΕ)

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 863 / 10.211

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 17,5 / 13,5

28/5/10

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 968 / 10.973

Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 19,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 11,5

28/9/10

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 986 / 12.028

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 20,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 10,5

15/10/10

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.020 / 15.408

Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 18,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 24,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 9,0

27/11/10

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 956 / 12.842

SN Margin (Up/Down) [dB]: 8,0 / 9,0

27/11/10

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 987 / 13.065

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 24,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 9,0

29/11/10

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.016 / 13.505

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 20,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 22,5

6/4/11

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 994 / 13.019

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 9,5 / 22,5

22/7/2011

Uptime: 0 days, 1:40:45

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 964 / 8.086

Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 19,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 13,0

22/7/2011

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 960 / 9.576

22/7/2011

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 964 / 10.093

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχω ένα speedtouch 780WL VoIP.To βάζω να δω στατιστικά και ξαναποστάρω...

Λοιπόν με το 780WL VoIP έκανα 3 προσπάθειες και κλείδωνα είτε στα 7Μbps είτε στα 11...

22/7/2011

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 928 / 7.680

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 21,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 11,0

22/7/2011

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 928 / 7.552

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 21,0

22/7/2011

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 964 / 11.757

Ξαναβάζοντας το 530 έποιασα πάλι 11...Ότι νάναι δηλαδή.Όπου του καπνίσει συνδέεται

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 975 / 11.696

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,5 / 10,5

Δημοσ.

Το θέμα ειναι αν έχεις αποσυνδέσεις, όπως με το προηγούμενο.

Αστο λίγο σήμερα επάνω να δούμε

Δημοσ.

Tο είχα δοκιμάσει πριν καιρό όταν είχα πάλι θέμα με τις αποσυνδέσεις και μου έκανε τα ίδια.Οπότε δεν είναι θέμα router.

To θέμα είναι τι να κάνω.Τί φταίει; Με έχουν συνδέσει σε μάπα ADSLAM που είναι πολλοί πάνω; Να αλλάξω πάροχο;

Εντωμεταξύ κοιτάω τώρα το λογαριασμό του ΟΤΕ και βλέπω οτι πληρώνω 37,8 (+ΦΠΑ) για το πακέτο ADSL έως 25mbps και όταν πάω στο Web Self Care να δω τι μου έχουν ενεργοποιήσει, η τελευταία αναβάθμηση είναι 19/2/2008 σε αορίστου OTENET OnDSL Home S4.

Στο site όμως αναφέρει οτι

"Νέος συμβολισμός υπηρεσιών OTENET OnDSL: S1, S2, S3->2 Mbps * S4, S5 ->8 Mbps * S6 -> έως 24 Mbps"

Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαι στο S6;

Δημοσ.

Θεωρώ πολύ πιθανό να μην είναι θέμα παρόχου αλλά ούτε και γραμμής. Υποθέτω πως υπάρχει πιθανότητα σε γειτονικό ζευγάρι να περνάνε συνδέσεις παρόχων οι οποίες δημιουργούν παρεμβολές (εφόσον δουλευουν -παράνομα - με μεγαλύτερο db Output) η ακόμα και αν οι αποσυνδέσεις σου είναι σε συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας να έχουν ως αιτία μια εξωτερική πηγή που ενεργοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα

(τέτοιες πιθανές πηγές είναι γραμμές αστυνομικών τμημάτων, πυροσβεστικών σταθμών κλπ που είναι πιθανό να είναι αρκετά κοντά σου)

Θεωρητικά θα έλεγα ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι εφόσον έχει ελεγχθεί η γραμμή και σε φυσικό επίπεδο είναι ΟΚ

Δημοσ.

Αν αλλάξεις πάροχο ίσως φτιάξει η κατάσταση ίσως και οχι όμως αφού ο χαλκός που θα χρησιμοποιηθεί ειναι ο ίδιος και αν σε βάλουν πάλι στο ιδιο dslam.....

Περίεργη κατάσταση αλλα κάτσε να μας πει την γνώμη του και o poulinos που γνωρίζει περισσότερα πράγματα για αυτές τις καταστάσεις.

Δημοσ.

μπα.. τέτοιο μπέρδεμα δεν παίζει αφού έχεις πιάσει και 11mbps..το router το δοκίμασες να το βάλεις κατευείαν στο τοίχο?

πάντως και εγώ έχω αποσυνδέσεις με οτε αλλά ευτυχώς όχι έτσι.

Δημοσ.

δεν εισαι στα 8 γιατι το margin σου ειναι παντα το ιδιο.

β.αν επιαναν τα χερια σου θα εκανες δοκιμη σε κανα κατανεμητη να δεις τι γινεται.

γ.ακομα και παρεμβολες να ειναι ο οτε θα μπορουσε να σου αλλαξει κεντρικο η απερχομενο ζευγαρι αλλα σιγα μην μπει στον κοπο να το κανει.η ευκολη λυση ειναι να σου αλλαξει margin για να εισαι πιο σταθερα και στο τελος θα σου πει βαλε 8 αρα να τελειωνεις.

δ.αν αλλαξεις εταιρεια ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ το ιδιο νουμερο ζητα καινουριο βρογχο οποτε να σου δωσει ο οτε αλλο καλωδιο μπας και εισαι πιο τυχερος.αν και πλεον μπορεις να ζητησεις ανενεργο βρογχο απο καποιον Provider με το ιδιο νουμερο που ειχες στον οτε.ο λογος που το κανεις αυτο ειναι για να μην πεσεις πανω στον ιδιο χαλκο που εχεις τωρα.ναπεισεις τον οτε να σου αλλαξει ζευγαρι μεχρι καφαο η απο αστικο κεντρο μεχρι καφαο δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκοο εφοσον καθε φορα σε γραφουν εκει που δεν πιανει μελανι/

Δημοσ.

Άμα βρώ το χρόνο θα αποσυνδέσω όλα τα τηλέφωνα του σπιτιού και θα συνδέσω πάνω στον κατανεμητή μόνο το router να δω πόσο θα κλειδώσει και θα το ποστάρω

Δημοσ.

αμα συνδεσει στον κατανεμητη δεν χρειαζεται να βγαλεις τα τηλεφωνα .απλα απο τον κατανεμητη θα βγαλεις το καλωδιο που παει προς το σπιτι σου και θα αφησεις μονο αυτο που ερχεται απο τον οτε.

Δημοσ.

Αστάθεια σε συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας στατιστικά είναι από εξωτερικές παρεμβολές,

εάν φύγεις απο τον ΟΤΕ και ζητήσεις καινούργιο βρόγχο μπορεί να σωθείς.

Δημοσ.

αμα συνδεσει στον κατανεμητη δεν χρειαζεται να βγαλεις τα τηλεφωνα .απλα απο τον κατανεμητη θα βγαλεις το καλωδιο που παει προς το σπιτι σου και θα αφησεις μονο αυτο που ερχεται απο τον οτε.

Δεν είναι ακριβώς κατανεμητής μιας και η οικοδομή είναι του '70 και τα καλώδια συνδέονται όλα μέσα σε ένα χωνευτό πλαστικό στον τοίχο.Οπότε θέλουν ξεμόνοιασμα όλα τα καλώδια...

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς κατανεμητής μιας και η οικοδομή είναι του '70 και τα καλώδια συνδέονται όλα μέσα σε ένα χωνευτό πλαστικό στον τοίχο.Οπότε θέλουν ξεμόνοιασμα όλα τα καλώδια...

αρα παιρνεις απο box .συνηθως οι παρεμβολες δεν ειναι απο το box μεχρι την χωνευτη μια και το καλωδιο πολλες φορες ειναι μονο του και αρκετα μονομενο.συνηθως ειναι στο υπογειο κομματι.εκτος αν παιζει και κανα φερεσυχνο αλλα εκει θα ειχες μονιμη παρεμβολη οχι περιοδικη

κανα βιομηχανικο ρευμα σκεφτομαι η δεν ξερω τι.οπως σου ειπαν μονο με νεο βρογχο και αν βεβαια.ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος

Και συνηθως δεν εχει να κανει με το ποτε φτιαχτηκε το οικοδομημα αν ειναιδηλαδη του 80 η το 2010.εχει να κανει συνηθως αν ειναι πολυκατοικια η οχι.συνηθως κατανεμητη εχουν οι πολυκατοικιες που ειναι αρκετα διαμερισματα.πχ το 90 τις 100 του δημου ζωγραφου εχει κατανεμητες επειδη πολυ απλα ειναι ολο πολυκατοικιες.το αντιθετο για το περιστερι.παρα πολλες μονοκατοικιες οποτε απο ενα box Μπορει να παρουν 6-7 σπιτι ενω οταν εχεις πολυκατοικια μπορει να ειναι 20-30 διαμερισματα οποτε εκει δεν γινεται να εχεις 3 box οποτε μπαινει κατανεμητης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...