Προς το περιεχόμενο

αναλογια cpu fsb: ram mhZ

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικα εχω ηδη το PCI =100.

Eβαλα 9χ320. Επισης εβαλα vcore 1.3075

Και θα βαλω τωρα να τρεξω το prime95 για ολο το βραδυ για να δω αν εχω προβληματα σταθεροτητας.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικα εχω ηδη το PCI =100.

Eβαλα 9χ320. Επισης εβαλα vcore 1.3075

Και θα βαλω τωρα να τρεξω το prime95 για ολο το βραδυ για να δω αν εχω προβληματα σταθεροτητας.

οκ μια χαρά εφόσον έχεις καταλάβει πλέον την όλη ιδέα :) οι μνήμες ελπίζω να τις έχεις 800 - 4-4-4-12 με 2.0v

πρόσεχε με το prime εγώ το έχω βάλει μόνο για 10 λεπτά γιατι οι θερμοκρασίες ξεφεύγουν συνήθως ..!!! αν έχεις μεγάλο πρόβλημα στις ρυθμίσεις θα φανεί αμέσως

Δημοσ.

Κι εγώ προτείνω να τρέξεις απλά κανα OCCT ή κανα IBT/Linpack στη χειρότερη, για λίγη ώρα.

Αν πάλι αισθάνεσαι πιο σίγουρος με πολύωρο test, go for it.

Δημοσ.

Λοιπον, με 320FSB και vcore 1.3075

αφησα το prime95 7 ολοκληρες ωρες και περασα ολα τα τεστ.

Δοκιμασα και το OCCT και ολα καλως.

Οι μνημες μου τις εχω βαλει να τρεχουν στα 4-4-4-12 2.0V.

H μεγιστη θερμοκρασια που ειδα ηταν 73C ενω ετρεχε το OCCT με 100% cpu usage.

Δημοσ.

Να ρωτήσω λίγο κάτι σχετικό?

Μιας και πλέον νομίζω το overclock γίνεται κατ'αποκλειστικότητα μέσω του Multiplier... τι νόημα έχει να πάρουμε πολλά MHZ μνήμες?

Δημοσ.

Hamurabi, ωραίος, δοκίμασε να ρίξεις το Vcore μέχρι να βρεις τη ελάχιστη τιμή και να είναι σταθερός.

LuNaTiC, σε ποια πλατφόρμα αναφέρεσαι;

Δημοσ.

Σε Phenom που έχω σίγουρα ισχύει... Σε Sandy Bridge νομίζω το ίδιο ... Και γενικά στις νέες πλατφόρμες αυτό δεν ισχύει ?

Δημοσ.

Ναι, στο s775 δεν ισχύει βασικά, αφού για να παίξεις με 450άρια FSB π.χ. και τουλάχιστον 1:1, πρέπει οι μνήμες να τρέχουν τουλάχιστον στα 900MHz (450*2), οπότε με 667άρες και 800άρες που δεν ανεβαίνουν καθόλου δεν πας πουθενά.

Δημοσ.

Σε Phenom που έχω σίγουρα ισχύει... Σε Sandy Bridge νομίζω το ίδιο ... Και γενικά στις νέες πλατφόρμες αυτό δεν ισχύει ?

Δεν ισχύει σε όλους. Μετά το "εμπάργκο" πολλών χρόνων το επανέφερε η AMD με την επεξεργαστές που έχουν την επισήμανση BE (Black Edition) και το συνέχισε η Intel με τους επεξεργαστές 2xxxK. Οι υπόλοιποι έχουν locked multiplier.

Να ρωτήσω λίγο κάτι σχετικό?

Μιας και πλέον νομίζω το overclock γίνεται κατ'αποκλειστικότητα μέσω του Multiplier... τι νόημα έχει να πάρουμε πολλά MHZ μνήμες?

Τώρα για αυτούς με το unlocked multi, όντως δεν παίζει (μεγάλο) ρόλο. Μετράει μόνο για ένα πιο γρήγορο σύστημα. ΑΛΛΑ υπάρχει και μια άποψη στο ΝΕΤ πως παίρνεις καλύτερα αποτελέσματα με υψηλότερο FSB παρότι αν μεγαλώσεις το multi. Οπότε αν αυτό ισχύει (προσωπικά δεν το έχω μετρήσει) και πάλι οι γρήγορες μνήμες παίζουν τον ρόλο τους.

Δημοσ.

Πλέον δεν υπάρχει ουσιαστικό νόημα, πέρα απ' τη θεωρητικά υψηλότερη ταχύτητα, που με γυμνό μάτι δε βλέπεις διαφορές.

Σε benchmarking αλλάζει το πράγμα βεβαια.

ΑΛΛΑ υπάρχει και μια άποψη στο ΝΕΤ πως παίρνεις καλύτερα αποτελέσματα με υψηλότερο FSB παρότι αν μεγαλώσεις το multi. Οπότε αν αυτό ισχύει (προσωπικά δεν το έχω μετρήσει) και πάλι οι γρήγορες μνήμες παίζουν τον ρόλο τους.

Αυτό ισχύει, αλλά μιλάμε για πραγματικά πολύ μικρές διαφορές, και ορατές μόνο με bencho-προγράμματα.

Δημοσ.

Αυτό ισχύει, αλλά μιλάμε για πραγματικά πολύ μικρές διαφορές, και ορατές μόνο με bencho-προγράμματα.

+1. Έτσι πιστεύω κι εγώ

Δημοσ.

Και ο δικός μου 940 BE είναι... αλλά μουλαρώνει με σχεδόν την οποιαδήποτε αλλαγή στο FSB... Δε βλέπω νόημα να έχω πάνω οτιδήποτε πάνω του 1066μηζ μνήμη...

Υπάρχει κάπου να δώ απο περιέργεια database με overclock του δικό μου επεξεργαστή ... έτσι για να πάρω μάτι τι FSB έχει καταφέρει ο κόσμος

Δημοσ.

Με ένα απλό search στον γούγλη θα βρεις ουκ ολίγα αποτελέσματα.

Αλλά, το ότι ένας επεξεργαστής προορίζεται για πιο εύκολο OCing, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και OC :-D Είναι αυτό που λέμε, σε τι κομμάτι θα πέσεις. Πολύ σημαντικός παράγοντας φυσικά η ΜΒ που έχεις ώστε να είναι καλή στο σπορ, και το PSU το οποίο πρέπει να δίνει σταθερά και σωστά ρεύματα. Και φυσικά και η ψύξη του. Οπότε αν βρεις κάποιον που έκανε το Χ OC στον 940ΒΕ δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρεις το ίδιο. Ακόμα κι αν έχεις την ίδια Mobo/PSU/Cooler.

Συνήθως αυτό που κάνεις όταν "κολλάει" το OCing ενός επεξεργαστή είναι να του δώσεις ρεύμα. Ο 940 παίζει καλά σε ρεύματα +1.4 και μπορεί να τον φτάσεις και +1.5. Όσο περισσότερο ανεβάζεις όμως τόσο καλύτερη ψύκτρα θες.

Σου φέρνω κι ένα παράδειγμα extreme OCing με αέρα:

200(fsb) x 20(multi) = 4.0GHz @ 1.525V @ 59oC STABLE. Πάει και πιο ψηλά μόνο για benchies αλλά δεν είναι stable

Δημοσ.

"The Phenom II processors are still intolerable to FSB injections, and increasing the bus will almost always create problems in achieving a decent stable overclock. While it's very easy to throw a 400MHz FSB at Core 2 processors, this is simply not the case with the Phenom II X4. That's also why purchasing a Black Edition processor becomes a must for those planning on carrying out a little overclocking."

Σχεδόν όλα όσα είδα περιστρέφονται εκεί στο 3.500 με 3.800 άντε και 4.000μηζ...

Πάνω κάτω εκεί το έχω και εγώ οπότε σχεδόν "Confirmed" ότι δεν παίζει καλά το fsb....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...