Προς το περιεχόμενο

αναλογια cpu fsb: ram mhZ

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτές είναι οι μνήμες σου δηλαδή.

Ωραίος, πες και τι VID έχεις, ενημερωτικά (μπορείς να το δεις με το Core Temp).

όχι και τόσο ενημερωτικά.. μάλλον εδώ είναι το πρόβλημα οτι δεν δίνει ρεύμα στην cpu. την ραμ καλά την είχε (δεν διαφωνώ ξέρω οτι το ίδιο εννοείς απλά το ξαναγράφω).

απο ότι κατάλαβα το SPD αναφέρεται σε παλιότερο JEDEC standard... ε..?

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το βρηκα,το vid ειναι 1.1625V.

όπως είπε και ο phanis πρέπει να τρέχει η cpu σου κάτι εκείνη την ώρα... 1.1625 είναι πολύ λίγο. κάτι σε 1.2375 μου ακούγεται καλύτερο :P δοκίμασε να ανοίξεις ένα video π.χ και κοίτα πόσο θα πάει. αλλα και πάλι, δεν έχει τόσο σημασία. το θέμα είναι να ανεβάσεις το voltage στην cpu έτσι και αλλιώς. το πόσο βέβαια, δεν ξέρω ακριβώς, πρέπει να δοκιμάσεις κάποιες τιμές μέχρι να δείς οτι δεν έχεις πρόβλημα (π.χ 1.325v δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα αλλα μπορεί να τρέχει και με λιγότερο)

Δημοσ.

Ωραίος, καλή φάση.

Αν είναι και καλό κομμάτι δε θα χρειάζεται πολλή τάση για ν' ανέβει. Μόνο με trial 'n' error θα το διαπιστώσεις όμως.

Δημοσ.

μια χαρά, νομίζω είναι το πιο χαμηλό που έχει αναφερθεί εδω μέσα. εγώ έχω 1.2375 και νόμιζα οτι είχα το μικρότερο (με την καλή έννοια)

εγώ θα προτείνω να τον πάς κατευθείαν 3.2ghz me 400x8 πάντως...

Δημοσ.

Γιατί να μην παίξει με 9άρη πολλαπλασιαστή όμως;

Νταξ, πιο στρογγυλά τα νούμερα με 8άρη, αλλά λογικά θα ζοριστεί λίγο περισσότερο.

Δημοσ.

υποψην εχω την εργοστασιακη ψυκτρα και δεν θελω να παρω αλλη,γιατι δεν εχω και μεγαλες απαιτησεις. ενα 25-30%+ οverclock θα με κρατουσε ικανοποιημενο.

Πως προχωραω την ταση και το fsb? τι ανεβαζω πρωτο και τι δευτερο; και με τι ρυθμο;

Δημοσ.

βασικά θα ανεβάσει πιο έυκολα τις μνήμες (800 στρογγυλό). πόσο να ζοριστεί το NB στα 400.. αντέχει αρκετό ρεύμα. επειδή όμως μάλλον έχεις παραπάνω εμπειρία απο μένα, αν νομίζεις οτι είναι καλύτερο ή πιο απλό με 9 ίσως και να είναι... :-D

Δημοσ.

Στους Quad δεν έχω βασικά, εσύ έχεις περισσότερη :-)

Πάντως αφού δε θέλει να τον ξεζουμίσει, ό,τι και να κάνει θα είναι χαλαρός, όποταν..

Δημοσ.

υποψην εχω την εργοστασιακη ψυκτρα και δεν θελω να παρω αλλη,γιατι δεν εχω και μεγαλες απαιτησεις. ενα 25-30%+ οverclock θα με κρατουσε ικανοποιημενο.

Πως προχωραω την ταση και το fsb? τι ανεβαζω πρωτο και τι δευτερο; και με τι ρυθμο;

γιαυτό πρότεινα 400x8, νομίζω θα είσαι εντάξει με την ψύκτρα(αν και αυτό θα το τεστάρουμε μετά).

βάζεις FSB 400, πολλαπλασιαστή 8, αν θέλεις κλείνεις eist (εγώ το έχω αφήσει ανοιχτό και δεν έχω θέμα)

τάση πρέπει να ανεβάσεις γύρω στο 1.325 για αρχή να δοκιμάσουμε, αν δεν έχεις πρόβλημα το αφήνεις έτσι, αν έχεις πρόβλημα (π.χ blue screen) το ανεβάζεις και άλλο(1,385)

επειδή όμως ανεβάσαμε το FSB, μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε και ρεύμα στο Northbridge. δεν ξέρω πως στο γράφει στο BIOS σε μένα το γράφει (G)MHC και του έχω δώσει +0.150v. σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα αυτά. αν θέλεις ακολούθησε και αυτά που θα σου πεί ο φάνης ίσως να είναι πιο απλά.

για σιγουριά δώσε και στο PCIE τιμή 100 (η 101) γιατι κάποιοι λένε οτι ανεβάζοντας το FSB μπορεί να δημιουργήσεις θέμα. αν και εγώ το έχω auto και είμαι οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...