Προς το περιεχόμενο

αναλογια cpu fsb: ram mhZ

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ελειπα γυρω στη μια ωρα απτο σπιτι και τοχα να τρεχει.

μουγραφε κατω κατω οτι τα περασε επιτυχως και να πατησω ESC για να βγω.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όπως σου λένε και τα παιδιά, για να είσαι σίγουρος πως το OC σου έγινε σωστά, να τρέξεις memtest για μνήμες και Intel Burn-in για CPU. Το 2ο δεν χρειάζεται πολύ ώρα. Το memtest ιδεατό θα ήταν να το αφήσεις ένα ολόκληρο βράδυ. Αν όχι τόσο, άστο να κάνει 8-10 loops προτού το σταματήσεις.

Δημοσ.

Αμαν! καποιος με γκαντεμιασε :-(

Πανω που πηγα νανοιξω ενα προγραμμα κολησε και εκανε restart το πισι.

Οι θερμοκρασιες της CPU μου ειναι πολυ χαμηλες. 45 C.

Τι μπορει να φταιει; που πηγα τις μνημες στα 800mhz? αφου κανονικα 800αρες ειναι. τις εβαλα και στα volt που ελεγαν τα χαρακτηριστικα τους 2V. Δεν εκανα κατι παραπανω.

Δημοσ.

Αμαν! καποιος με γκαντεμιασε :-(

Πανω που πηγα νανοιξω ενα προγραμμα κολησε και εκανε restart το πισι.

Οι θερμοκρασιες της CPU μου ειναι πολυ χαμηλες. 45 C.

Τι μπορει να φταιει; που πηγα τις μνημες στα 800mhz? αφου κανονικα 800αρες ειναι. τις εβαλα και στα volt που ελεγαν τα χαρακτηριστικα τους 2V. Δεν εκανα κατι παραπανω.

χεχε... λογικά θέλει ελάχιστα παραπάνω ρεύμα. κατέβασε εδώ: http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.58-setup-en.exe

να δείς τι cpu έχεις, και ακριβώς σε τι πρέπει να τρέχει η ram. (π.χ μπορεί να έγραφε η συσκευασία 4-4-4-12 και να είναι 5-5-5-15) και εγώ πέρναγα για πλάκα memtest και όταν έμπαινα στο wow έτρωγα blue screen. αν κατεβάσεις το prime θα καταλάβεις 100% αν έχεις πρόβλημα με κάτι νομίζω το κατεβάζεις απο εδώ: http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=205

Δημοσ.

κατεβασα το cpuid. Στο "SPD" μου εχει JEDEC1, JEDEC2 kai JEDEC3.

το πρωτο λεει 200mhz,το δευτερο 266mhZ και το τριτο 333mhz. και απο κατο λεει τα timings για καθε περιπτωση.

Εγω ομως θελω 400mhz!!! αφου ειναι 800αρες.

οποτε τι κανω;;

ΕΠΕΙΓΟΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!

εβαλα τα timings 5-5-5-15 και ταση 1.8v.

κανω restart και δεν ανοιγει το πισι.\παρα μονο μου κανει μπιιιιιπ, μπιιιιπ,μπιιιιπ.

δεν ανοιγει να μπω bios ναταλλαξω.\

τι εγινε τωρα???

edit: εκανα clear cmos, και ευτυχως μπηκα κανονικα.

τι να κανω τελικα;

το cpu id μου δινει 5-5-5-15 1.8v στα 333μηζ και εγω εβαλα αυτα τα timings αλλα στα 400mhz Γιατι ειναι 800αρες οι μνημες.

τι εκανα λαθος;

επισης το cpuid μου δινει στις μνημες max bandwidth: "pc2-5300 (333mhz)" ενω οι μνημες μου ειναι pc2-6400.

Δημοσ.

μου φαίνεται δύσκολο να κάνει λάθος το cpuz... που βλέπεις οτι οι μνήμες σου είναι 800άρες..? (το γράφουν πάνω στο τσιπάκι ξέρω γω..?)

επίσης στο CPU θα σου γράφει ακριβώς ποια cpu έχεις, πές μας και αυτό να ξέρουμε...

edit: το max bandwidth και σε μένα είναι λάθος, οπότε μαλλον δεν πειράζει. νομίζω όμως θα έπρεπε στο JEDEC 3# να σου έχει τα στοιχεία για το πώς δουλεύουν στα 800mhz. αν πάντως σου λέει οτι δουλεύουν στα 5-5-5-15 στα 667mhz με 1.8v, ίσως θα πρέπει να τα βάλεις 5-5-5-15 στα 800 με 2.0v (αφου τόσο είπες οτι γράφουν) στην χειρότερη 5-5-5-15 με 2.1v (αν δεν ανοίγει με τα 2.0)

Δημοσ.

να ρωτησω κατι σαν ασχετος;

5-5-5-15

ή 4-4-4-12 ειναι πιο γρηγορες μνημες;

οσο για το που ξερω οτι οι μνημες μου ειναι 800αρες,πανω τους γραφει οτι ειναι pc2-6400.

6400 οι 800αρες δεν ειναι μονο;

αρχικα τις ειχα βαλει 4-4-4-12 και παιζανε και μετα τις εβαλα 5-5-5-15 και δε παιζανε. αρα υποθετω οτι τα 4-4-4-12 ειναι πιο χαμηλα timings?

Δημοσ.

1. Θεωρητικά με 4-4-4-12 είναι πιο γρήγορες, με σφιχτότερα timings γενικότερα.

2. Βασικά οι DDR2 θεωρητικά φτάνουν μέχρι τα 800MHz (PC2-6400), αφού ακόμα και 1066άρες (και ακόμα πιο πάνω) να δεις, στο cpu-z αναφέρονται σαν PC2-6400.

Δημοσ.

1)oποτε η καινουργια μου απορια ειναι η εξης...

αφουταχα 4-4-4-12 και μετα τα εβαλα 5-5-5-15 που ειναι πιο αργα...

πως ειναι δυνατον στα γρηγορα να δουλευε κανονικα και μετα στα πιο αργα να μη bootαρει καν;

2)oκ αφου το μεγιστου του cpuid ειναι οι pc2-6400 οι δικιες μου που ειναι pc2-6400 γιατι μου τις αναγνωριζει sa ναναι pc2-5200?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...