Προς το περιεχόμενο

αναλογια cpu fsb: ram mhZ

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια . εχω εναν q6600 με fsb 667mhz. 2GB DDR2 RAM 800mhz.

Και ολα αυτα σε μια Abit IP 35pro.

Ως τωρα οι μνημες μου τρεχανε απτο bios στα 667mhz και τωρα το ανακαλυψα και αποφασισα να τις κανω να τρεχουν κανονικα στα 800.

Τις ανεβαζω λοιπον και εκει διπλα μουχει ενα cpu-ram 1:1 to oποιο πηγε 1:1.5 οταν πηγα τις ραμ στα 800.

Τι παιζει με αυτο το ποσοστο; αν δεν ειναι 1:1 επηρεαζει αρνητικα?

αν ναι, τι ειναι προτιμοτερο, να τοχω 1:1 και οι μνημες μου να τρεχουν στα 667 αντι για 800 ή να τις εχω να τρεχουν κανονικα στα 800 και ας ειναι η αναλογια cpu-ram 1:1.5 ?

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αναφέρεσαι στο διαιρέτη, στο λόγο FSB:DRAM Frequency.

Όχι, δεν είναι απαραίτητα καλύτερο το 1:1. Θεωρητικά τώρα είσαι καλύτερα από πριν.

Δημοσ.

Με ενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μικρο πειραγμα, αποτι διαβαζω μπορω να παω τον Q600 μου στα 3GhZ και εκει να εχει αναλογια 1:1 με τις μνημες στα 800μηΖ.

βρηκα αυτο στο νετ για το τι πρεπει να κανω...

cpu frequency 3.0ghz

FSB 333mhZ (1333QDR)

core voltage 1,3125Volt

memory multyplier 2.50x

memory frequency DDR2-833(417MhZ)

memory latency CL 4.0-4-4-12

Αξιζει να το κανω; δε πιστευω να χω προβληματα υπερθερμανσης ή κατι τετοιο;

Aπλει λεει να ανεβασω το FSB στα 333 και διχως καμια αλλη ενεργεια θα ανεβει στα 3ghz.

Δημοσ.

Εχω την εργοστασιακη ψυκτρα.

Λοιπον,αυξησα μονο το FSB του cpu απο 272 σε 333mhZ.

Και πλεον μου δουλευει στα 3GhZ.

Οι θερμοκρασιες ειναι μεσο ορο στους 50 C.

Για να μου δουλευουν οι μνημες στα 800mhZ που θελω,πλεον η αναλογια cpu fsb-ram ειναι 1 : 1.2

ενω πριν που το FSΒ της cpu ηταν 333mhZ η αναλογια ηταν 1 : 1.5.

Eιμαι οκ λετε; κατι να προσθεσει καποιος;

Δημοσ.

Aπλει λεει να ανεβασω το FSB στα 333 και διχως καμια αλλη ενεργεια θα ανεβει στα 3ghz.

μακάρι να ήταν τόσο απλά, πρέπει να προσέξεις μερικά πραγματάκια ακόμα.. ίσως χρειαστεί να αλλάξεις ψύκτρα αλλα και να αλλάξεις μερικές ρυθμίσεις στα ρεύματα στο bios.

εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/

θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια πράγματα ακριβώς...

Εχω την εργοστασιακη ψυκτρα.

Λοιπον,αυξησα μονο το FSB του cpu απο 272 σε 333mhZ.

Και πλεον μου δουλευει στα 3GhZ.

Οι θερμοκρασιες ειναι μεσο ορο στους 50 C.

Για να μου δουλευουν οι μνημες στα 800mhZ που θελω,πλεον η αναλογια cpu fsb-ram ειναι 1 : 1.2

ενω πριν που το FSΒ της cpu ηταν 333mhZ η αναλογια ηταν 1 : 1.5.

Eιμαι οκ λετε; κατι να προσθεσει καποιος;

οι θερμοκρασίες είναι καλές αλλα δεν μας ενδιαφέρουν στο idle. πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα π.χ intel burn test και να δοκιμάσεις πόσο φτάνουν σε load. την αναλογία ξέχνα την, δεν σε ενδιαφέρει... σε ενδιαφέρει να είναι οι μνήμες στα 800 και να είναι σταθερό. λές οτι δουλεύει στα 3ghz αλλα δεν ξέρεις αν όντως δουλεύει σωστά.. καλό θα ήταν να δοκιμάσεις ένα memtest

http://www.memtest.org/

η απο κανα cd ubuntu αν έχεις.

Δημοσ.

Oι θερμοκρασιες ηταν με ανοιχτο το photoshop, ολα τα προγραμματα του office, winamp να παιζει μουσικη και bluray 1080p ταινια να παιζει.

Υπαρχει memtest να τρεξει σε περιβαλλον win7?

Δημοσ.

Oι θερμοκρασιες ηταν με ανοιχτο το photoshop, ολα τα προγραμματα του office, winamp να παιζει μουσικη και bluray 1080p ταινια να παιζει.

ναι αλλα με ποιο πρόγραμμα μέτρησες την θερμοκρασία? ακόμα και αυτό παίζει ρόλο.

Δημοσ.

ίσως να πέφτει μερικούς βαθμούς έξω το everest, αλλα δεν νομίζω να έχει τεράστια διαφορά.. τα προγράμματα πάντως που είχες ανοιχτά δεν πιέζουν την cpu σχεδόν καθόλου. οι περισσότερες ψύκτρες δυσκολεύονται να ψύξουν αποδοτικά όταν υπάρχει μεγάλο φορτίο στην cpu και όχι σε μικρό φορτίο. αλλα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στα 3ghz. :rolleyes: αν δεν θέλεις να τρέξεις memtest (που στο προτείνω να το κάνεις) τότε θα καταλάβεις αν υπάρχει πρόβλημα απο μπλε οθόνες που ίσως προκύψουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...