flik Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Λοιπόν σήμερα επιτέλους χρειάστηκε να συμπιέσω μερικά videos. Είχαν μαζευτεί αρκετά τραβηγμένα απο φωτογραφική μηχανή και ήταν σε Motion JPEG. Αυτές τις μέρες είχα δοκιμάσει αρκετά και μου άρεσε και το xmedia και είπα να το κάνω με αυτό. 1) Όταν όμως εισάγω τα .mov αρχεία στο xmedia και ξεκινά να κάνει analyze, πηγαίνει στο 100% και αντί να έχει εισάγει το video στο queue, δεν βγάζει τίποτα. Σαν να μην έβαλα τίποτα. Άλλου τύπου αρχεία τα εισάγει, αλλά mov με m-jpeg όχι. Και είδα στο site τους οτι υποστηρίζεται. Τι μπορώ να κάνω; Δοκίμασα με το ffdshow vfw configuration να ενεργοποιήσω οτι βρω σε MJPEG αλλά τίποτα. Πληροφοριακά, τα βιντεάκια αυτά ούτε με mpc-hc παίζουν, παρόλο που το έχω ενεργοποιήσει στο ffdshow. Με handbrake έκανα reencode τα .mov κανονικά. Και με freemake τα διαβάζει. 2) Το άλλο πρόβλημα είναι το ripbot264. Εισάγω τα βιντεάκια μου, αλλά πατάω start encode και που πετάει αμέσως μήνυμα οτι ολοκληρώθηκε. Στα logs δε βρήκα κάτι, και δοκίμασα να βγάλω όλα τα προαπαιτούμενα προγράμματα και να τα ξαναβάλω (haali, ffdshow κτλ). Κανένα αρχείο δεν συμπιέζει. Έγραψα τα 2 μου προβλήματα σε ένα thread μιας και ταιριάζουν.
parsifal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δοκίμασα με το ffdshow cfw configuration να ενεργοποιήσω οτι βρω σε MJPEG αλλά τίποτα. Το XMedia σίγουρα χρησιμοποιεί codecs του συστήματος; Υποπτεύομαι πως όχι, αλλά δεν το έχω τώρα εγκατεστημένο για να τσεκάρω. 2) Το άλλο πρόβλημα είναι το ripbot264. Εισάγω τα βιντεάκια μου, αλλά πατάω start encode και που πετάει αμέσως μήνυμα οτι ολοκληρώθηκε. Στα logs δε βρήκα κάτι, και δοκίμασα να βγάλω όλα τα προαπαιτούμενα προγράμματα και να τα ξαναβάλω (haali, ffdshow κτλ). Κανένα αρχείο δεν συμπιέζει. Κανένα αρχείο από τα MOV της φωτογραφικής σου ή γενικότερα; Θα μπορούσες να ανεβάσεις σε κάνα MediaFire ένα sample από αυτά τα MOV, να δούμε και οι υπόλοιποι τί παίζει;
flik Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Το XMedia σίγουρα χρησιμοποιεί codecs του συστήματος; Υποπτεύομαι πως όχι, αλλά δεν το έχω τώρα εγκατεστημένο για να τσεκάρω. Όχι, απλά το έκανα για να τσεκάρω και τη περίπτωση αυτή. Κανένα αρχείο από τα MOV της φωτογραφικής σου ή γενικότερα; Θα μπορούσες να ανεβάσεις σε κάνα MediaFire ένα sample από αυτά τα MOV, να δούμε και οι υπόλοιποι τί παίζει; Κανένα αρχείο γενικά. Και μάλιστα δεν μου επιλέγει και audio, στη διπλανή περιοχή όπου έπρεπε να είχε κάνει extract το κομμάτι ήχου και να επιλέξει αυτόματα τη διαδρομή,δεν έχει τίποτα άλλο παρα επιλογή "NO AUDIO". Θα ανεβάσω αργότερα ένα mov, τώρα δε προλαβαίνω. Επίσης αν θες πες μου και με το mpc-hc, δεν υποστηρίζει εγγενώς m-jpeg; Γιατί δεν παίζει με τίποτα. Και αν δεν το έχει στα internal filters, γιατί δε διαβάζει απο το ffdshow filter; Edit: Ανέβασα ένα δείγμα ενός .mov εδώ
parsifal Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Ο MOV writer της μηχανής σου είναι λίγο για μπάτσες. Μαρκάρει το video stream με το FourCC "jpeg" ενώ θα έπρεπε να είναι "MJPG" και το audio stream ως "raw" ενώ θα έπρεπε να είναι "PCM". Υποθέτω γι' αυτόν το λόγο «τα παίζει» το MOV/Quicktime splitter filter του MPC-HC, δίνοντας έξοδο τέτοια που το output pin του δε μπορεί να συνδεθεί στο input pin του MJPEG decompressor του MPC-HC. Μπορείς να ανοίξεις τα αρχεία στο Avidemux και να κάνεις απλό remux (χωρίς reencoding δηλαδή) το video και το audio stream σε AVI container. Το παραχθέν AVI θα παίζει κανονικά στον MPC-HC και πιθανόν να ανοίγει κανονικά και στο XMedia Recode. Το θέμα με το RipBot264 είναι πιο δύσκολο, αφού δεν έχει να κάνει μόνο με τα συγκεκριμένα αρχεία. Έχεις εγκαταστήσει τα προαπαιτούμενα προγράμματα ακριβώς στις εκδόσεις που αναφέρει η σχετική οθόνη του RipBot ή έχεις παρεκκλίνει, περνόντας πιο νέες εκδόσεις; Γενικά, αυτό δε θα πρέπει να προκαλεί πρόβλημα, υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις (όπως alpha εκδόσεις του Avisynth).
flik Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Έχεις δίκιο. Στο fourcc ήταν το πρόβλημα και δεν θα πήγαινε το μυαλό μου παρόλο που το πήρε το μάτι μου στο mediainfo. Τώρα ανοίγει παντού. Για το ripbot, έχω περάσει μόνο επίσημες εκδόσεις. Έβγαλα το splitter για να το ξαναδώ, και λέει πχ στο ffdshow rev3500 or newer. Τελευταία official και όχι svn έκδοση είναι η 3950. To avisynth ότι λέει, για το haali δε προτείνει έκδοση αλλά κατέβασα την τελευταία επίσημη πάλι και το ίδιο για java. Ήταν να κάνω format γιατί αντιμετωπίζω μερικά προβλήματα με άλλα προγράμματα, άσχετα με αυτό, και ίσως γίνει κάτι. Αν και δε πιστεύω. Θα ψάξω και κανα προηγούμενο build απο το ripbot264 αλλά έχω κατασταλάξει στο handbrake, παρόλο που και το xmedia μου άρεσε λόγω επιλογών στο output (save to source path) και στο ότι έχει έτοιμα presets για τον x264. Στο handbrake παρόλο που έφτιαξα τα presets πολύ εύκολα, με κούρασε γιατί είχα να διαλέξω πολλά αρχεία απο πολλούς φακέλους και τα βάζεις ένα ένα στο queue.
parsifal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Σχετικά με το RipBot264: Μπας και τα input videos βρίσκονται σε φάκελο που περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες στο path; Αν ναι, δοκίμασε να τα αντιγράψεις σε έναν φάκελο με απλό, σύντομο όνομα και μόνο λατινικούς χαρακτήρες. Π.χ. C:\videos ή D:\videos ή κάτι αντίστοιχο. Σχετικά με Handbrake και batch encoding: Υπάρχουν μερικά εναλλακτικά GUI για το HandbrakeCLI που είναι πιο βολικά. Δες π.χ. το VidCoder.
flik Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Το VidCoder το είχα δει. Λίγο πιο συμμαζεμένο UI, αλλά πάλι δεν μπορείς να βάλεις 10 βιντεάκια μαζεμένα στο queue. Τέλος πάντων, μην το παρατραβάω κιόλας, είπαμε σπάνια χρησιμοποιώ προγράμματα, είμαι λίγο περίεργος. Έκανα και format, και το ripbot δε δουλεύει. Είχα βάλει τα προγράμματα, το άνοιξα, έβγαλε το παράθυρο οτι λείπει πρόγραμμα, σε όλα είχε installed με πράσινο εκτός απο java, το κατέβασα και άνοιξε. Έκανα και αυτό που μου είπες, δεν είχε ελληνικούς χαρακτήρες, ίσως ήταν λίγο μεγάλο το path, και το έκοψα πολύ, και το filename. Αλλά το ίδιο. Βασικά όταν θα τελειώσω με το στήσιμο του pc θα γράψω στο thread του doom forum, μπας και μου πει και ο author την άποψη του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.