kalantas Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 μια εισαγωγη: εχω φτιαξει ενα "κουτι / ενυδριο" με 3 χρυσοψαρα 4 5 εκατοστα που ζουν εδω και 1 χρονο περιπου. (Στην αρχη αρχη ηταν 4) το φιλτρο που εχω φτιαχει ειναι με "χαλικια αργυλου". πιστευετε κανει δουλια? εγω νομιζω οτι καποια δουλια κανει, το εφτιαξα με το σκεπτικο οτι εχουν μεγαλη και "ανωμαλη' επιφανια ωστε να κολησει αλγη. αυτο δεν ειναι το σκεπτικο? επισης εχω μια αεροπετρα. στο θεμα φυτεμα τωρα, τελευταια γεμιζω σταδιακα και τη λεκανη με χαλικια αργυλου, με το σκεπτικο να φτιαξω ενα "Εδαφος" το οποιο να φυτεψω για καλυτερη φιλτρανση και οπτικο αποτελεσμα. τι πιστευετε? προς το παρον εχω ενα "ανθοδοχειο" με μπαλες αργυλου που εχει μεσα μια ντοματια που 2 μηνες δεν εχει μεγαλωσει κατηολου!!! περιμενω τις αποψεις και συμβουλες σας!! ειμαι εντελως αρχαριος!
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 ζαλίστηκα έπρεπε να το είχα καταλάβει από τον τίτλο όμως.
Haldol Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Βγάλε τη... ντοματιά. Δεν είναι κήπος το ενυδρείο! Ψάξε για κανονικό βιολογικό + μηχανικό φίλτρο με τα σωστά υλικά. Τι είναι αυτός ο άργυλος; Που σου τον σύστησαν; Την άλγη στο ενυδρείο ΔΕΝ τη θέλουμε. Επίσης δεν είναι η άλγη που φιλτράει το νερό αλλά κάποιες ομάδες βακτηρίων οι οποίες και αναπτύσσονται στα υλικά του φίλτρου. Άλλαξε pet-shop, μάλλον από εκεί άκουσες όλες αυτές τις... «εξυπνάδες».
kage Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1+forum&revid=386806828&sa=X&ei=BAgrTqzOLZHHtAb58vijDA&ved=0CJYBENUCKAU&biw=1024&bih=630 απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι δεν πετας χαλικια απλα μεσα...κανονικα αυτα γινονται με δοκιμη και καποια χημικα για να αποφυγεις τυχον αρρωστιες
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Αυτό το χαλικι αργίλου στο πρότεινε κάποιος η απο μόνος σου το χρησιμοποιείς ; Το φίλτρο ειναι αυτοσχέδιο ;
kalantas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. ολο το συστημα ειναι αυτοσχεδιο εδω ειναι το υλικο του πυθμενα και του φιλτρου http://imageshack.us/photo/my-images/641/imagemwyq.jpg/ εδω ειναι το φιλτρο http://imageshack.us/photo/my-images/827/imagecdb.jpg/ εδω ειναι το βαζακι http://imageshack.us/photo/my-images/59/imagetix.jpg/ και εδω μια γενικοτερη αποψη http://imageshack.us/photo/my-images/832/imagetoh.jpg/
Haldol Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Ουπς... Χωρίς να θέλω «να σου την πω», αυτό δεν είναι ενυδρείο... κουβάς με νερό είναι. Γνώμη μου να πάρεις ένα κανονικό ενυδρείο με φίλτρο ή να βγάλεις όλα αυτά από μέσα και να συντηρήσεις τα ψάρια με αλλαγές νερού. Αυτό πιο πολύ ζημιά τους κάνει.
kalantas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 δε θελω να παρω κανονικο ενυδριο.. θελω να προσομοιοσω μια "λιμνουλα" τι διαφορες εχω με ενα κανονικο φιλτρο??? στην ιδια αρχη δε λειτουργουν?
DrLo Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέσα σε αυτό το "πράγμα" κατάφεραν να ζήσουν 3 χρυσόψαρα επί ένα χρόνο? Τον Τσακ Νόρις τι τον έχουν?
kalantas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 το νερο παντως βγαινει αρκετα καθαρο απο το φιλτρο (οπτικα).. και τα κανονικα φιλτρα καποιο αντιστοιχο υλικο δεν εχουν?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. ολο το συστημα ειναι αυτοσχεδιο εδω ειναι το υλικο του πυθμενα και του φιλτρου http://imageshack.us.../imagemwyq.jpg/ εδω ειναι το φιλτρο http://imageshack.us...7/imagecdb.jpg/ εδω ειναι το βαζακι http://imageshack.us...9/imagetix.jpg/ και εδω μια γενικοτερη αποψη http://imageshack.us...2/imagetoh.jpg/ σου αρέσει ετσι όπως είναι ; προσομοίωση λίμνης γιατι θέλεις να κανείς ; το ενυδρείο είναι αυτό στην τελευταία φωτογραφία ; Τα χρυσόψαρα θέλουν πολλά λίτρα.
cthulhucarbide Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Τί το κάνεις το ενυδρίο άμα δεν φαίνονται τα ψάρια
Haldol Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 το νερο παντως βγαινει αρκετα καθαρο απο το φιλτρο (οπτικα).. και τα κανονικα φιλτρα καποιο αντιστοιχο υλικο δεν εχουν? Το νερό δεν περνάει από το φίλτρο για να καθαρίσει από τη μπίχλα. Αλλά για να καθαρίσει από την αμμωνία (ουρία), κοινώς από το... χέσιμο των ψαριών. Η αμμωνία και τα νιτρώδη που υπάρχουν στο νερό ως αποτέλεσμα του χεσίματος είναι ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ για τα ψάρια. Ένα κανονικό φίλτρο περιλαμβάνει συνθετικά ή φυσικά πορώδη υλικά, τα οποία αποτελούν ιδανικό «σπίτι» για αποικίες βακτηρίων. Τα βακτήρια αυτά αναλαμβάνουν να μετατρέψουν την αμμωνία σε νιτρώδη και εν συνεχεία σε νιτρικά, τα οποία θα διαφύγουν στην ατμόσφαιρα ως άζωτο, θα αποροφηθούν από τα φυτά (και προς θεού, δεν εννοώ ντοματιές και κολοκυθάκια! ) του ενυδρείου και θα τα διώξεις και εσύ με τις απαραίτητες εβδομαδιαίες αλλαγές νερού. Ναι, ακόμα και σε ενυδρείο με «κανονικό» φίλτρο. Δεν αλλάζουμε μόνο στις γυάλες νερό.
kalantas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 τα ψαρια δε φαινονται οχι τοσο λογο νερου, κυριως λογο της πρασιναδας που πιανει στον πατο λογο του φωτος που το βλεπει (ειναι στη βεραντα) το υλικο που εχω βαλει στο φιλτρο στα αγγλικα λεγεται expandable clay pellets και ειναι πορωδες. για την ακριβεια αυτα που ειναι στο φιλτρο εχουν πρασινισει/μαυρισει/πιασει γλιτσα. αυτο δεν ειναι το ζητουμενο? τι φυτακια θα μπορουσα να βαλω εκει μεσα? φυτα τυπου να βρεχονται οι ριζες τους αλλα το κυριως φυτο να ειναι εξω. τυπου καλαμιες. επισης τι ψαρακια θα μπορουσα να βαλω αφου λετε οτι τα χρυσοψαρα θελουν πιο πολυ νερο προσθετω καθε τοσο για να συμπληρωσω την εξατμιση αλλα και το νερο που παιρνω για να ποτιζω τα λουλουδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.