Sadako Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Σκέφτομαι για μια πιθανή αγορά γραφίδας σχεδίασης (tablet και pen). Η χρήση θα είναι επαγγελματική, απλά επειδή δεν θα είναι καθημερινή (δηλαδή για την ακρίβεια έτυχε 2-3 φορές να πω "τι καλά και εύκολα θα το είχα κάνει τώρα αυτό αν είχα μια γραφίδα από το να παιδεύομαι με το ποντίκι", δεν ξέρω πόσες φορές θα χρειαστεί στο μέλλον), δεν θέλω να ξεφύγω οικονομικά. Για την ακρίβεια, όσο φτηνότερο τόσο το καλύτερο.. Με μια σύντομη έρευνα είδα ότι σαν όνομα-εγγύηση προτείνεται η Wacom, και το Bamboo Pen το πιο value-for-money μοντέλο, στο skoutz το΄χει 50-70 ευρώ (δεν έχω ξεκαθαρίσει σε ποιες περιπτώσεις έχει μόνο την tablet για να κάνεις δουλειά με τα δάχτυλα και σε ποια έχει και το πενάκι).. Βέβαια θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν μπορούσα να κάνω δουλειά με λιγότερα.. Έχει πάρει πχ κανένας καμιά κινεζιά να μου πει εντυπώσεις;
Tzimmys Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Ενδιαφέρον θέμα. Δεν ξέρω να απαντήσω, αλλά καλό θα ήταν να μάθουμε....
aghahowa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Κατέληξες κάπου τελικά; ενδιαφέρομαι και εγώ
Sadako Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Τελικά είχα πάρει μια Wacom Pen and Touch από eBay, σε πολύ καλή κατάσταση..
aghahowa Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2011 Σε βόλεψε; την χρησιμοποιείς ή προτιμάς το ποντίκι;
Sadako Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2011 Χμμμ.. Για να είμαι ειλικρινής δεν την χρησιμοποιώ τόσο πολύ.. Ειδικά στην αρχή θέλει να την δουλέψεις λίγο για να εξοικειωθείς, χρόνο που εγώ δεν αφιέρωσα.. Για παράδειγμα, αυτό που με "χαλούσε" εμένα, είναι ότι για να βλέπει τον κέρσορα και να κουνιέται, πρέπει η γραφίδα να αιωρείται σε απόσταση κάπου 1 εκατοστού από την επιφάνεια. Πιο ψηλά δεν το βλέπει, αν ακουμπήσεις την επιφάνεια κατά την κίνηση, το λαμβάνει ως κλικ.. Αυτό δεν το'χω συνηθίσει, είναι αλλιώς όταν κουνάς το ποντίκι που απλά το παρατάς σε κάποια φάση. Την γραφίδα πρέπει συνέχεια να την έχεις στον αέρα.. Θεωρώ πάντως ότι αν το χρησιμοποιήσεις για λίγο καιρό, θα το συνηθίσεις.. Έχει και 2 "modes", στο ένα βλέπει την επιφάνεια (ή μέρος αυτής που καθορίζεις εσύ) ως desktop. Εννοώ, πως αν πας απευθείας στην πάνω δεξιά γωνία της βάσης, μεταφέρει αμέσως το βελάκι στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Στο άλλο (νομίζω το λέει "mouse mode"), απλά όσο η γραφίδα είναι στο 1 εκατοστό από την βάση, κουνιέται το βελάκι. Αν σηκώσεις εκείνη την στιγμή την γραφίδα και την κατεβάσεις σε άλλο σημείο, το βελάκι παραμένει εκεί που ήταν και απλά συνεχίζεις την κίνηση από εκεί..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα