Προς το περιεχόμενο

Downgrade από 7 σε XP

johnykim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση σε Windows 7 Home Premium να γίνει downgrade σε XP.Λίγο που έψαξα ,αυτό μπορεί να γίνει σε 7 pro και ultimate.

Επίσης γνωρίζετε ,αν μπορώ και είμαι νόμιμος, σε υπολογιστές εταιρίας, να εγκαταστήσω λογισμικό που μας έχουν δώσει από τη σχολή(msdn);

Το γενικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν win7 τα οποία είναι μη λειτουργικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, και ψάχνω τρόπους να έχω στη θέση τους XP.

Δημοσ.

Γιατί θες να περάσεις xp...?

Για τι μηχανήματα μιλάμε..? Αυτό που θέλεις γίνεται μόνο με απεγκατάσταση των 7 και εγκατάσταση των xp απ την αρχή. Το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις, είναι αν υπάρχουν driver για τα xp..!

όχι, δεν μπορείς να έχεις σε εταιρία λογισμικό που σου έχουν δώσει από τη σχολή. Θα πρέπει να έχεις κομμένο τιμολόγιο. (ότι και καλά τα έχεις αγοράσει).

Δημοσ.

Κι εγώ απ'όσο ξέρω δεν είναι νόμιμο το msdnaa για εταιρική χρήση.

Downgrade φυσικά και γίνεται, αλλά όχι με την έννοια αντίθετο του upgrade. Θα σβήσεις εντελώς το partition των 7 και στην θέση του θα φτιάξεις ένα νέο για τα xp (clean install ουσιαστικά).

Φυσικά, αν μιλάμε για νέο υπολογιστή, δεν θα πρότεινα σε καμία περίπτωση χρήση xp αντί για 7, εκτός και αν χρειάζεσαι κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που τρέχει μόνο σε xp και δεν υπάρχει περίπτωση να το αντικαταστήσεις με άλλο.

Δημοσ.

Η χρήση που γίνεται είναι εφαρμογές σε περιβάλλον dos(που υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας σε vista/7) καθώς και εφαρμογές για XP μόνο.Το hardware είναι καινούργιο και δεν μπαίνει θέμα αν μπορώ να βάλω τα 7 ή όχι.Όταν λέω καινούργιο βέβαια, εννοώ απλό desktop γραφείου.

Δηλαδή πρέπει να αγοραστούν και τα XP απ' ότι καταλαβαίνω ,αφού θα πετάξω τελείως τα 7.Εκτός και αν εννοείτε κάτι άλλο :)

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι προγραμματα εχεις, εχω δει dos προγραμματα ( παλιες ελληνικες εμπορικες εφαρμογες ) να παιζουν κανονικοτατα σε win 7 αλλά 32 bit. Επίσης ξέρω ότι τα keys παίζουν κανονικά είτε σε 32 είτε σε 64. Μια δοκιμη δεν βλάπτει, ισως να λύσεις το πρόβλημα σου

Η χρήση που γίνεται είναι εφαρμογές σε περιβάλλον dos(που υπάρχουν προβλήματα ασυμβατότητας σε vista/7) καθώς και εφαρμογές για XP μόνο.Το hardware είναι καινούργιο και δεν μπαίνει θέμα αν μπορώ να βάλω τα 7 ή όχι.Όταν λέω καινούργιο βέβαια, εννοώ απλό desktop γραφείου.

Δηλαδή πρέπει να αγοραστούν και τα XP απ' ότι καταλαβαίνω ,αφού θα πετάξω τελείως τα 7.Εκτός και αν εννοείτε κάτι άλλο :)

Και όσον αφορά την ερώτηση σου, ναι, για να είσαι νόμιμος πρέπει να αγοράσεις xp! Τα 7 δεν γίνονται κατι και αν ειναι και dsp πάνε χαμένα. Προσοχή ομως σε drivers γιατι αν δεν παίζουν για xp, θα έχεις αλλα προβλήματα μετά.

Δημοσ.

Τελικά τα 7 ήταν professional, και έγινε downgrade σε XP :) Να πω ότι το pc είναι σε δίκτυο και xp mode,virtual pc/box, δεν είναι ότι καλύτερο.Επίσης είχαν δοκιμαστεί και άλλα pc με vista/7 και υπήρχαν προβλήματα στις εφαρμογές και στο υπόλοιπο δίκτυο ,και γι' αυτό ο λόγος με τα XP :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...