BritGreek Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλημέρα σε όλους. Ένας φίλος με εστιατόριο θέλει να περάσει στον υπολογιστή του το μενού των πιάτων που προσφέρει ανά ημέρα για να δίνει στους πελάτες ένα φύλλο Α4 το οποίο θα αναγράφει μόνο τα διαθέσιμα φαγητά/ποτά της ημέρας. Υπάρχει πρόγραμμα που να αυτοματοποιεί αυτή τη διαδικασία; Εγώ σκέφτηκα να του τα περάσω σε ένα excel / calc για να επιλέγει με copy/paste τα διαθέσιμα και να τα τυπώνει σε μια σελίδα. Υπάρχει πιο εύκολος τρόπος;
alexzzz Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Υπάρχουν κριτήρια; πχ Δευτέρα δεν θα έχει ποτέ γιουβαρλάκια ή οποιοδήποτε άλλο; Αν ναι μπορεί να κάνει φιλτράκια σε ένα excel και αν το τυπώνει. Αλλιώς ένα απλό copy paste
tarantules Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Το να δίνεις στους πελάτες στο χέρι ένα φύλλο Α4 , προσωπικά πιστεύω οτι είναι αντιεπαγγελματικό και κακόγουστο.Τουλάχιστον εγώ έτσι θα το θεωρούσα εαν πήγαινα σε εστιατόριο και μου έδιναν ένα κομμάτι χαρτί στο χέρι. Θα σου πρότεινα ναι μεν να τυπώνει τα πιάτα ημέρας σε ένα ξεχωριστό Α4 αλλά να το προσθέτει στον κανονικό κατάλογο που θα είναι σαν ντοσιέ με κλιπ που μπορείς να προσθαφαιρείς φύλλα.
alexzzz Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Αν το κοψίδι είναι καλό εγώ μπορώ να παραβλέψω έναν κακό κατάλογο.
BritGreek Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Είναι απαίτηση της αρμόδιας Αρχής, ο κατάλογος να περιλαμβάνει ΜΟΝΟ τα διαθέσιμα πιάτα σε ποσοστό 90%. Δηλαδή, είναι πρόβλημα για την επιχείρηση σε έλεγχο να δείχνει κατάλογο με πιάτα, πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν λόγω εποχής ή έλλειψης διαθεσιμότητας (νησιά, κλπ). Και αυτό δημιουργεί κάποιες φορές πρόβλημα, καθώς τέτοιες επιχειρήσεις εξαρτώνται άμεσα από φορτηγά μεταφορικών τα οποία πολλές φορές δεν καταφέρνουν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής, καθώς δίνεται προτεραιότητα στους ιδιώτες. Αυτό γίνεται πάρα πολύ συχνά το καλοκαίρι και δημιουργείται πρόβλημα, πιστέψτε με. Υπάρχουν κριτήρια; πχ Δευτέρα δεν θα έχει ποτέ γιουβαρλάκια ή οποιοδήποτε άλλο; Αν ναι μπορεί να κάνει φιλτράκια σε ένα excel και αν το τυπώνει. Αλλιώς ένα απλό copy paste Όχι, όπως είπα, όλα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα. Πχ, πολλά μποφόρ, όχι ψάρια. Το να δίνεις στους πελάτες στο χέρι ένα φύλλο Α4 , προσωπικά πιστεύω οτι είναι αντιεπαγγελματικό και κακόγουστο.Τουλάχιστον εγώ έτσι θα το θεωρούσα εαν πήγαινα σε εστιατόριο και μου έδιναν ένα κομμάτι χαρτί στο χέρι. Θα σου πρότεινα ναι μεν να τυπώνει τα πιάτα ημέρας σε ένα ξεχωριστό Α4 αλλά να το προσθέτει στον κανονικό κατάλογο που θα είναι σαν ντοσιέ με κλιπ που μπορείς να προσθαφαιρείς φύλλα. Έτσι σκέφτεται να το κάνει.
abc Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Eγώ Α4 σκέτη σε κανένα εστιατόριο και σε καμία ταβέρνα δεν έχω ματαδει, υπάρχουν δεν υπάρχουν τα πιατα... Και εγώ για γύφτους θα τους θεωρούσα.... Και θα σκεφτόμουν ότι σίγουρα ανακυκλώνουν και το φαγητό, αφού παρουσιάζουν έτσι τον κατάλογο!
BritGreek Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Eγώ Α4 σκέτη σε κανένα εστιατόριο και σε καμία ταβέρνα δεν έχω ματαδει, υπάρχουν δεν υπάρχουν τα πιατα... Και εγώ για γύφτους θα τους θεωρούσα.... Και θα σκεφτόμουν ότι σίγουρα ανακυκλώνουν και το φαγητό, αφού παρουσιάζουν έτσι τον κατάλογο! Εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας του εστιατορίου. Το συγκεκριμένο είναι το πιο καλό εστιατόριο της περιοχής. Έχουν πάρει αυτή την οδηγία και πρέπει να το κάνουν.
oneofthem Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 ξέρω πολλά εστιατόρια αθηναϊκά (όπου δεν υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας δλδ) που σερβίρουν πιάτα εποχής, πιάτα ημέρας κτλ τα οποία δεν είναι σταθερά τα ίδια για την τάδε ημέρα κτλ από μαγειρία (προφανώς) μέχρι και gourmet εστιατόρια τα οποία δεν παίρνουν υλικά αν δεν είναι φρέσκα και της ποιότητας που θέλουν - οπότε δεν έχουν και μονίμως τα ίδια πιάτα διαθέσιμα τώρα δεν θυμάμαι τι τρέχει με τους καταλόγους τους βέβαια αλλά δεν νομίζω ότι αυτά ανήκουν στο 10% ή ότι δεν έχουν καθόλου καταλόγους οπότε καταρχήν εγώ θα έψαχνα κάποιον λίγο πιο ειδικό να ρωτήσω (κάποιον που γνωρίζει νομικά το θέμα και όχι την ντόπια επαφή του που απλά έχει πάρει μια εγκύκλιο) μήπως μπορεί να βάλει κάποια σημείωση, κάποια υποκατηγορία στον κατάλογο και να λυθεί έτσι το πρόβλημα από εκεί και πέρα μπορεί να κάνει κάτι απλό δλδ να βάλει ένα πίνακα που να ταιριάζει στο περιβάλλον του μαγαζιού και που θα αναγράφει τα πιάτα της ημέρας απλό, φθηνό και εύκολο και λύνει το πρόβλημα, και δεν είναι γυφτιά και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τις αρχές με αυτήν την επιλογή αλλά ας ρωτήσει επίσης αν είναι καλό εστιατόριο και έχει κάποια ρευστότητα, στη θέση του θα πήγαινα σε ξεκάθαρη λύση τύπου παραγγελία 10-15 διαφορετικών ομάδων καταλόγων που θα καλύπτουν όλους τους συνδυασμούς, με διαφορετικά χρώματα ή κωδικούς για να τους ξεχωρίζω και κάθε ημέρα που άλλαζε η διαθεσιμότητα θα μάζευα και θα άπλωνα καταλόγους, τι να κάνουμε αυτό δεν είναι τσίπικη λύση, έχει το κόστος της δημιουργίας και εκτύπωσης των καταλόγων αλλά αυτό είναι λογικό κόστος και ξεφορτώνεσαι το πρόβλημα που φορτώθηκες παρόμοια λύση αλλά πολύ πιο φθηνή θα ήταν να πάρει αυτές τις θήκες δερματίνης με ζελατίνες που χρησιμοποιούν τα παλιά αθηναϊκά εστιατόρια μέσα στους οποίους βάζεις απλές σελίδες Α4 με το menu αλλά ο πελάτης κρατάει τον κατάλογο/θήκη και όχι ξέμπαρκες σελίδες οπότε θα μπορεί να εκτυπώσει σε Α4 όλους τους συνδυασμούς, ή να τους εκτυπώνει επί τόπου (όπως νομίζει ο ίδιος) και να τις αλλάζει με το ίδιο σκεπτικό που έθεσες αλλά πιο κομψά πιστεύω μπορείς να του πεις τα παραπάνω και να κρίνει αν του κάνει κάτι από αυτά αν μείνετε στην κατεύθυνση που είπες, μπορείς να ψάξεις για excel macro και να φτιάξεις ένα excel που θα δημιουργεί τον κατάλογο αυτόματα με κουμπάκια κτλ τα macro είναι απλές προγραμματιστικές εντολές, δεν είναι κάτι δύσκολο απλά ψάξε λίγο στο internet για να διαβάσεις πως θα κάνεις αυτό που θες επίσης αν μιλάμε για 10-20 πιθανούς συνδυασμούς μπορείς να φτιάξεις και 20 sheet και απλά να γράψεις τους συνδυασμούς και ο εστιάτορας απλά να επιλέγει το sheet που θα εκτυπώσει
tarantules Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Αντί να τυπώνετε φύλλα Α4 δεν θα ήταν ωραία ιδέα να προβάλετε το μενού σε μια επίπεδη τηλεόραση; Μιας και το μαγαζί είναι το καλύτερο της γειτονιάς , μια τέτοια πρωτοτυπία θα έκανε αίσθηση (δεν ξέρω βέβαια εαν το έχει ήδη σκεφτεί κάποιος και το έχει κάνει). Με ένα laptop του περνάς σε powerpoint τις φωτογραφίες με τα μενού και τα ποιάτα ημέρας από πριν και αυτά παίζουν συνεχώς σε σημείο του μαγαζιού που μπορού να το βλέπουν όλοι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.