Προς το περιεχόμενο

2500K vs 6Core AMD + Ερώτημα ψύξης

LuNaTiC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα...

Περιμένω εδώ και καιρό τα νέα chip της AMD αλλά επειδή δεν βλέπω και πολύ φως στην υπόθεση αποφάσισα να ψαχτώ λιγάκι ...

Είδα με μεγάλη μου λύπη καθότι AMD FANBOY ότι ο 2500 είναι πολύ δυνατό κομμάτι και ειδικά για την δουλειά που θέλω εγώ mostly (game+Stream +τα κλασσικα surfing και δουλειές γραφείου) είναι κορυφή.

Στα ίδια λεφτά περίπου υπάρχει και ο AMD 6core 3.3ghz αλλά σε bench που είδα δεν τα πάει τόσο καλά ...

Ερώτημα πρώτο

ο 2500Κ με τον 2600Κ έχει διαφορά μόνο στο ότι ο δεύτερος έχει HT ? και γιατί σε μερικά bench του ΑΝΑΝD βγαίνει χειρότερος?(Πχ σε Games) Η χρηματική διαφορά που έχουν... "αξίζει?"

Ερώτημα δεύτερο

Στο overclock ο 2500 είναι γενικά καλύτερος λόγο του HT ? ή παίζει κάτι άλλο που δεν ξέρω?

Από θερμοκρασίες πως πάνε περίπου και τι κατανάλωση έχει?

Μια λύση Corsair Η50-Η100 είναι αρκετή άμα θελήσω να ανεβάσω το cpu ?

Ερώτημα τρίτο

Διαφορές P67 με Z68 ? Ποιο είναι καλύτερο?

Γενικά θα αξίζει τον κόπο ή να περιμένω λίγο ακόμα?

Δημοσ.

1) Οχι δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα ο 2600Κ και ναι η μοναδική διαφορά είναι το HT και τα λίγα Mhz παραπάνω!! Στα παιχνιδια που απότι κατάλαβα θα είναι ότι πιο βαρύ θα κάνεις δεν έχει διαφορές και δεν τον χρειάζεσαι!!

2) Επίσης στο gaming σοβαρές και ορατές διαφορές μεταξύ AMD 6core και 2500Κ δεν πρόκειται να δεις... οποτε εγώ στην θέση σου θα επέλεγα την πιο οικονομική λύση!!

3) Η σειρά Ηydro της corsair είναι αρκετά καλες λύσεις για ψύξη και θα σε καλύψουν ακόμη και σε βαρύ overclocking , απο την αλλη όμως υπάρχουν αερόψυκτρες που είναι καλύτερες αλλά και γομάρια!!!

4)Για τις καταναλωσεις δες εδώ http://www.legionhardware.com/articles_pages/intel_core_i5_2500k_and_core_i7_2600k_sandy_bridge,14.html

5) Οχι στο oc δεν παίζει ρόλο το HT αλλά σε τι κομμάτι θα πέσεις (καθαρά θεμα τύχης) και τι μητρική έχεις!

6) Το Z68 έχει την δυνατοτητα οverclocking με παράλληλη υποστήριξη των ενσωματωμένων γραφικών + το ssd caching!

Το P67 δίνει την δυνατότητα overclocking αλλά δεν υποστηρίζει τα ενσωματωμένα γραφικά των επεξεργαστών και δεν έχει καν δυνατοτητα ssd caching!!

Προτίμησε καποια μητρική με το Ζ68 (προσοχή καποιες Ζ68 δεν υποστηριζουν τα ενσωματωμένα γραφικά!)

Δημοσ.

2) http://www.legionhardware.com/articles_pages/intel_core_i5_2500k_and_core_i7_2600k_sandy_bridge,12.html

Σε link που μου έδωσες και από δικό μου ψάξιμο... ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά... και η τιμή είναι νομίζω πάνω κάτω η ίδια

3) Για την H100 σκέφτομαι αν πάρω κάτι τέτοιο θα είναι ικανοποιητικό ? Ανεξαρτήτως επιλογή CPU

6) Μιλάμε για ενσωματωμένη κάρτα γραφικών? Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο εκτός και αν συνεργάζονται κάπως με την 6950 μου??? (Αν μπορείς να μου προτείνεις 2-3 καλά ΜΟΒΟ για τον 2500 ) SSD Caching? κάνα link να μορφωθώ?

Δημοσ.

1) Οχι δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα ο 2600Κ και ναι η μοναδική διαφορά είναι το HT και τα λίγα Mhz παραπάνω!! Στα παιχνιδια που απότι κατάλαβα θα είναι ότι πιο βαρύ θα κάνεις δεν έχει διαφορές και δεν τον χρειάζεσαι!!

2) Επίσης στο gaming σοβαρές και ορατές διαφορές μεταξύ AMD 6core και 2500Κ δεν πρόκειται να δεις... οποτε εγώ στην θέση σου θα επέλεγα την πιο οικονομική λύση!!

3) Η σειρά Ηydro της corsair είναι αρκετά καλες λύσεις για ψύξη και θα σε καλύψουν ακόμη και σε βαρύ overclocking , απο την αλλη όμως υπάρχουν αερόψυκτρες που είναι καλύτερες αλλά και γομάρια!!!

4)Για τις καταναλωσεις δες εδώ http://www.legionhar..._bridge,14.html

5) Οχι στο oc δεν παίζει ρόλο το HT αλλά σε τι κομμάτι θα πέσεις (καθαρά θεμα τύχης) και τι μητρική έχεις!

6) Το Z68 έχει την δυνατοτητα οverclocking με παράλληλη υποστήριξη των ενσωματωμένων γραφικών + το ssd caching!

Το P67 δίνει την δυνατότητα overclocking αλλά δεν υποστηρίζει τα ενσωματωμένα γραφικά των επεξεργαστών και δεν έχει καν δυνατοτητα ssd caching!!

Προτίμησε καποια μητρική με το Ζ68 (προσοχή καποιες Ζ68 δεν υποστηριζουν τα ενσωματωμένα γραφικά!)

Σωστα ολα αυτα ,αλλα αφου ο φιλος ειναι gamer να εχει υποψη του οτι πολλα δημοφιλη games ειναι προγραμματιστικα γραμμενα ωστε να υπερεχουν σε επιδοσεις οι Sandy.Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα τρεχουν με εναν ισχυρο AMD cpu και μια καλη vga αλλα στα σημεια φορτου του game θα παιζουν καλυτερα με intel. Αυτο συμβαινει γιατι η intel δραστηριοποιειται πολυ περισσοτερο απο την AMD σε αυτον τον τομεα,δινοντας προγραμματιστικα εργαλεια σε game developers και επιδιωκει στενη συνεργασια.Συν τα γνωστα λαδωματα για να γραφουν τα games τα γνωστα ''best played with intel'' στην εναρξη του game γεγονος που δεν ειναι μονο διαφημιστικη προπαγανδα,οπως εξηγησα και πριν.

Ριξε και μια ματια εδω :

http://software.intel.com/sites/billboard/blizzard-entertainment/

Δημοσ.

Βασικά το game και το πρόγραμμα του Stream μόνα τους αυτή τι στιγμή πάνε στα κόκκινα τον 940 μου στα 3600μηζ...

Απλά είναι το θέμα ότι μπορώ να stremaro και σε χαμηλότερη ανάλυση και να είμαι οκ ... όμως θέλω να stremaro σε ακόμα καλύτερη ανάλυση...

Το SC2 είναι CPU depended ... και φαντάζομαι και το πρόγραμμα του Stream (XSPLIT) το ίδιο ... βλέπω ότι το 2500 είναι αρκετά ισχυρό και στην καρτέλα του gaming στο Sc2 είναι 25% πάνω σε επιδόσεις σχετικά και το ίδιο πίνακα έχω δεί και στον anandtech πως λέγεται δε θυμάμαι

Δημοσ.

Ναι σωστες ειναι αυτες οι διαπιστωσεις σου.Επισης ενας αλλος λογος που ο 2500K ειναι πολυ καλυτερος σε ολα τα game benchmarks απο οποιονδηποτε amd ειναι οτι τα πιο πολλα games ειναι intel optimized.

Για θερμοκρασιες μην ανησυχεις,οι Sandy και ο 2500Κ που σε ενδιαφερει,εχει πολυ χαμηλες ακομη και στα 4,6GHz.Ουτε καν χρειαζεσαι για μενα την υδροψυκτη σειρα της Corsair.Μια καλη αεροξυκτη αλλα με τουλαχιστον 4 heatpipes και εισαι ετοιμος.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Δημοσ.

6) Μιλάμε για ενσωματωμένη κάρτα γραφικών? Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο εκτός και αν συνεργάζονται κάπως με την 6950 μου??? (Αν μπορείς να μου προτείνεις 2-3 καλά ΜΟΒΟ για τον 2500 ) SSD Caching? κάνα link να μορφωθώ?

Αυτά από εμενα!!

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24709&cat=3&sub=369&pmanuf=196&sort=3&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25490&cat=3&sub=369&pmanuf=63&sort=3&step=undefined

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25013&cat=3&sub=369&pmanuf=63&sort=3&step=undefined

Κοιτα το καλό και πολλά υποσχόμενο feature του Ζ68 είναι ότι επιτρεπει την εναλλαγή μεταξύ onboard vga και κανονικής κατά βουληση μεσω του driver της intel!! (Ένα πράγμα όπως συμβαίνει σε μερικά λαπτοπ). Το κακό της υποθέσης είναι ότι η λειτουργεία και οι drivers είναι ακόμη ανοριμοι με αποτέλεσμα να πέφτουν λίγο οι επιδόσεις της κανονικής κάρτας όταν χρησιμοποιείται αυτό το feature!!

Για το ssd caching διαβασε εδώ

http://www.anandtech.com/show/4329/intel-z68-chipset-smart-response-technology-ssd-caching-review/2

Δημοσ.

Μια ερωτηση γιατι καθως διαβαζα καποια πραγματα, μπερδευτηκα καπου, εγω που εχω h67 μητρικη, κανονικα δεν θα μου υποστηριζεται ο SSD;

Δημοσ.

κανονικα θα υποστηριζεται!! το ssd caching ειναι μια λειτουργια που χρησιμοποιεί έναν ssd ως cache για καποιο μηχανικό δίσκο!!

Δημοσ.

Αν και εβαλα τα windows 7 64bit σημερα, επειδη αυριο η μεθαυριο θα παραγγειλω OCZ agility 3, θελω να τα περασω εκει. Θα μου τον εχει κανονικα σαν επιλογη στο boot, οταν θα παω για εγκατασταση των windows;

Δημοσ.

Αν και εβαλα τα windows 7 64bit σημερα, επειδη αυριο η μεθαυριο θα παραγγειλω OCZ agility 3, θελω να τα περασω εκει. Θα μου τον εχει κανονικα σαν επιλογη στο boot, οταν θα παω για εγκατασταση των windows;

ναι μπαινουν κανονικα

Δημοσ.

Καλημέρα...

Περιμένω εδώ και καιρό τα νέα chip της AMD αλλά επειδή δεν βλέπω και πολύ φως στην υπόθεση αποφάσισα να ψαχτώ λιγάκι ...

Είδα με μεγάλη μου λύπη καθότι AMD FANBOY ότι ο 2500 είναι πολύ δυνατό κομμάτι και ειδικά για την δουλειά που θέλω εγώ mostly (game+Stream +τα κλασσικα surfing και δουλειές γραφείου) είναι κορυφή.

Στα ίδια λεφτά περίπου υπάρχει και ο AMD 6core 3.3ghz αλλά σε bench που είδα δεν τα πάει τόσο καλά ...

Γενικά θα αξίζει τον κόπο ή να περιμένω λίγο ακόμα?

Γενικά αξίζει να περιμένεις λίγο ακόμα, αφού πλέον είμαστε στο αμήν για να βγούν οι νέοι AM3+ της AMD.

Αλλά αν δε μπορείς να περιμένεις, γιατί δεν πάς σε AMD Phenom II X6 1090T στα 3.2Ghz (152 ευρώ στο visionstudio), κερδίζεις 40 ευρώ σε σχέση με τον 2500Κ και θα κερδίσεις και επιπλέον τουλάχιστον 40-50 ευρώ για μητρική (AM3+) σε σχέση με μητρική με Z68.

Με αυτά τα λεφτά, μπορείς να αγοράσεις μνήμες και σε γενικές γραμμές δε χάνεις σε επιδόσεις (χάνεις πολύ λίγο).

Δημοσ.

Και γω την AMD ελεγα να περιμένω και τελικα δεν μπορεσα. Πήγα σε 2500Κ setup και δεν το μετανιωσα. Βεβαια η διαφορά στο κόστος είναι κάμποση. Από την άλλη για τους FX δεν ξέρουμε τίποτα οπότε περιμένεις κάτι το οποίο δεν ξέρεις αν θα ειναι εν τέλη καλύτερο (και πόσο) απο αυτό που θα πάρεις τώρα.

Τεσπα ας ελπίσουμε πως απο Σεπτέμβρη όσα παιδιά περιμένουν να δικαιωθούν :).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...