Προς το περιεχόμενο

Laptop μόνιμα στην πρίζα. Κακό ή όχι;

CjVirus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Έχω ένα Acer 7750 και προσπαθώ να το κρατήσω σε καλή κατάσταση. Έχω διαβάσει 5.000.000 διαφορετικές απόψεις για το παρακάτω θέμα.

"Υπάρχει θέμα αν το έχω συνέχεια ΜΕ την μπαταρία του στην πρίζα;"

Άλλοι λένε όχι γιατί οι καινούριες μπαταρίες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Άλλοι λένε ότι θεωρητικά οι καινούριες μπαταρίες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Άλλοι λένε ότι οι καινούριες μπαταρίες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα αλλά είναι καλό να μην το κάνεις.

Θα παρακαλούσα για απαντήσεις που σχετίζονται με κάποιο συγκριτικό test.

Από προσωπική εμπειρία πάντως, κάνοντας μετρήσεις με πρόγραμμα είδα πως στις 2-3 εβδομάδες που έχω το laptop (και το έχω μόνιμα στο ρεύμα) έχω 1% φθορά μπαταρίας.

οτι κ να κανεις οι μπαταριες στα 2χρονια ειναι ψιλο dead, και σε 3-4 χρονια και τα πιο πολλα laptop -800euro

Δημοσ.

οτι κ να κανεις οι μπαταριες στα 2χρονια ειναι ψιλο dead, και σε 3-4 χρονια και τα πιο πολλα laptop -800euro

λες να πάρω απλά καμιά extra από το ebay και να μην την ψάχνω πολύ πολύ ε; χεχε

Δημοσ.

λες να πάρω απλά καμιά extra από το ebay και να μην την ψάχνω πολύ πολύ ε; χεχε

εγω μια που πηρα απο κινεζους ebay ειναι πειραγμενη. ah ειναι τα μισα απο μαμισια περιπου μετα απο 1μηνα, και δειχνει παντα καινουργια. επισης αν ειναι γυρω στο 10% σβηνει, μαλλον λογω του πειραγματος . τη πηρα βεβαια 25e...

Δημοσ.

εγω μια που πηρα απο κινεζους ebay ειναι πειραγμενη. ah ειναι τα μισα απο μαμισια περιπου μετα απο 1μηνα, και δειχνει παντα καινουργια. επισης αν ειναι γυρω στο 10% σβηνει, μαλλον λογω του πειραγματος . τη πηρα βεβαια 25e...

εγώ είχα πάρει μια για το παλιό μου laptop acer 1640z και ήταν θαύμα! 2 ώρες άνετα!

Δημοσ.

τοτε εισαι κομπλε. acer μπαταριες θα βρισκεις ανετα χρονια μετα.

& μενα λεει εχει εγγυηση και να του τη στειλω για αλλαγη αλλα παιζει να μου εστελνε μια απ τα ιδια Η τπτ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν παρατηρήσεις σε όλες τις καινούριες συσκευές που αγοράζουμε οι μπαταρίες τους είναι γύρω στο 60-70% φορτισμένες από το εργοστάσιο.Αυτό σημαίνει ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος φύλαξης.

Οι περισσότεροι καινούριοι υπολογιστές έχουν τώρα αυτή την επιλογή στο bios που στην φορτίζει περίπου στο 80% κ έτσι επιμηκύνεται η ζωή της.Το ίδιο κ ο δικός μου.Παρ'ολα αυτά επειδή δεν τον βγάζω καθόλου εύκολα από το σπίτι,και επειδή δεν κάνω δουλειές που μια διακοπή ρεύματος θα μου καταστρέψει τα πάντα,και επειδή στο μέρος που ζω δεν γίνονται καθόλου εύκολα διακοπές ακόμα και σε μέρες απεργίας γενοπ,την έχω φορτισμένη σε επίπεδο 80% και την έχω βγάλει πάνω από τον υπολογιστή.αν είχα και ένα μικρο Ups τότε αυτή θα θεωρούσα ότι είναι η τέλεια λύση για να μην καταστρέψει κανείς την μπαταρία του.Τώρα μέσα στο δίμηνο θα τύχει να την χρησιμοποιήσω για κάποιον λόγο,τότε δεν τον ξαναβάζω στο ρεύμα παρά μόνο όταν αδειάσει.και κάνω το ίδιο την φορτίζω 80% και την βάζω σε μέρος δροσερό κ σκιερό.

Δημοσ.

Αν παρατηρήσεις σε όλες τις καινούριες συσκευές που αγοράζουμε οι μπαταρίες τους είναι γύρω στο 60-70% φορτισμένες από το εργοστάσιο.Αυτό σημαίνει ότι αυτός είναι ο σωστός ........ δροσερό κ σκιερό.

wow είσαι πολύ ευγενικός και συμπονετικός με τα μηχανήματα σου! Εγώ σήμερα βλέπω στο "φθορά μπαταρίας" να έχω φθάσει στο 6,8....τόσο μεγάλη και γρήγορη φθορά έχουν οι μπαταρίες των laptop?!

Δημοσ.

wow είσαι πολύ ευγενικός και συμπονετικός με τα μηχανήματα σου! Εγώ σήμερα βλέπω στο "φθορά μπαταρίας" να έχω φθάσει στο 6,8....τόσο μεγάλη και γρήγορη φθορά έχουν οι μπαταρίες των laptop?!

Ίσως επειδή εσύ δεν είσαι τόσο ευγενικός κ συμπονετικός.. πότε δεν είναι αργά..

Εξάλλου Acer πήρες μην περιμένεις και calibration στο βιος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...