CjVirus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλημέρα, Έχω ένα Acer 7750 και προσπαθώ να το κρατήσω σε καλή κατάσταση. Έχω διαβάσει 5.000.000 διαφορετικές απόψεις για το παρακάτω θέμα. "Υπάρχει θέμα αν το έχω συνέχεια ΜΕ την μπαταρία του στην πρίζα;" Άλλοι λένε όχι γιατί οι καινούριες μπαταρίες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Άλλοι λένε ότι θεωρητικά οι καινούριες μπαταρίες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα. Άλλοι λένε ότι οι καινούριες μπαταρίες δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα αλλά είναι καλό να μην το κάνεις. Θα παρακαλούσα για απαντήσεις που σχετίζονται με κάποιο συγκριτικό test. Από προσωπική εμπειρία πάντως, κάνοντας μετρήσεις με πρόγραμμα είδα πως στις 2-3 εβδομάδες που έχω το laptop (και το έχω μόνιμα στο ρεύμα) έχω 1% φθορά μπαταρίας.
c0prse_grinder Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Εγω αυτο που ξερω ειναι πως οταν το χω στην μπριζα δεν εχω μεσα την μπαταρια του. Την χρησιμοποιω μονο σε περιπτωση που χρειαζομαι την αυτονομια του και δεν εχω προσβαση σε μπριζα.. <div><br></div><div>Μερικα καινουργια λαπτοπ εχουν την μπαταρια ενσωματωμενη οπως το iPhone. Απο κοντα τετοιο λαπτοπ εχω δει μονο 1 της Samsung το οποιο εχει εγκατεστημενο στο αρχικο πακετο ενα προγραμμα που δεν αφηνει την μπαταρια να φορτισει ως το 100% (Αφηνει ως το 80%, κατ'επιλογην βεβαια ισχυει η λειτουργια αυτη) και αυτο συμφωνα με τη Samsung επεκτεινει την αυτονομια στην ολη διαρκεια ζωης της μπαταριας</div>
CjVirus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Εγω αυτο που ξερω ειναι πως οταν το χω στην μπριζα δεν εχω μεσα την μπαταρια του. Την χρησιμοποιω μονο σε περιπτωση που χρειαζομαι την αυτονομια του και δεν εχω προσβαση σε μπριζα.. <div><br></div><div>Μερικα καινουργια λαπτοπ εχουν την μπαταρια ενσωματωμενη οπως το iPhone. Απο κοντα τετοιο λαπτοπ εχω δει μονο 1 της Samsung το οποιο εχει εγκατεστημενο στο αρχικο πακετο ενα προγραμμα που δεν αφηνει την μπαταρια να φορτισει ως το 100% (Αφηνει ως το 80%, κατ'επιλογην βεβαια ισχυει η λειτουργια αυτη) και αυτο συμφωνα με τη Samsung επεκτεινει την αυτονομια στην ολη διαρκεια ζωης της μπαταριας</div> εγώ αρκετές φορές μέσα στην μέρα μετατρέπω το laptop σε σταθερό και μετά ξανά σε laptop και γιαυτό δεν με βολεύει να είμαι συνέχεια με την σκέψη αν έχει ή δεν έχει πάνω την μπαταριά κλπ.
dimitrisOS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 καλο θα ειναι το laptop αν ειναι στην πριζα να ειναι χωρις την πανταρια αλλα αν κανει διακοπη ρευματος ;;;;; αν κουνηθει το φυς λιγο και κλειση ;;; εγω το λαπτοπ το βαζω στην πριζα μονο αν δεν εχει την πανταρια επανω του ή αν την εχω επανω θυμαμε παντα αν την εχω φωρτωση πρωτα γιατι αν ειναι γεματη το λαπτοπ το δικο μου γραφει κατω κατω πανταρια γεματη δεν φωρτηζετε αν ομως την εχω χρεισιμοποιημενη δηλαδη εχει πεση κατω απο 95% τοτε αφηνω να τελειωση η πανταρια και μετα την φορτωνω με κλειστο το λαπτοπ .
c0prse_grinder Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 πιο λιγο χρονο παιρνει να βγαζεις τη μπαταρια οταν ειναι στο ρευμα απ'το να διαβασεις 5.000.000 διαφορετικές απόψεις παντως! χαχαχ..εγω προτεινω οποτε το χεις στο ρευμα να μην ειναι μεσα η μπαταρια εκτος κι'αν ενταξει ειναι να το χρησιμοποιησεις 5-10 λεπτα οποτε δεν νομιζω να πειραζει το λαπτοπ το δικο μου γραφει κατω κατω πανταρια γεματη δεν φωρτηζετε αν ομως την εχω χρεισιμοποιημενη δηλαδη εχει πεση κατω απο 95% τοτε αφηνω να τελειωση η πανταρια και μετα την φορτωνω με κλειστο το λαπτοπ αυτο ειναι το καλυτερο για να αποφυγεις την πιθανοτητα διακοπης ρευματος..αλλα ενταξει αν ειναι να παιζεις με τετοιες πιθανοτητες, και στο desktop το ιδιο ειναι.. :-/
alexzzz Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μερικα καινουργια λαπτοπ εχουν την μπαταρια ενσωματωμενη οπως το iPhone. πέραν τούτου τα macbook έχουν όλα πλέον μπαταρία που δεν αποσπάτε.
dimitrisOS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 αυτο ειναι το καλυτερο για να αποφυγεις την πιθανοτητα διακοπης ρευματος..αλλα ενταξει αν ειναι να παιζεις με τετοιες πιθανοτητες, και στο desktop το ιδιο ειναι.. :-/ εχω UPS
antonl Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Χιλιοσυζητημένο θέμα όπως είπες. Άποψη μου είναι ότι το αρνητικά του να χεις διαρκώς τη μπαταρία πάνω είναι ότι αυτή ζεσταίνεται (δεν είναι καλό για τη διάρκεια ζωής της αλλά δεν έχει και τόσο μεγάλο αντίκτυπο) και ότι αν θες να το χεις στα πόδια σου, σε βαραίνει λίγο παραπάνω. Από κει και πέρα πιστεύω εξαρτάται κι απ την ποιότητα της μπαταρίας, του τροφοδοτικού και του φορτιστή. Δηλ. για ένα laptop είτε την έχεις μόνιμα πάνω είτε όχι μπορεί να έχει αμελητέα φθορά και σ ένα άλλο να χαλάσει αρκετά πιο σύντομα. Όσο για το θέμα διακοπής ρεύματος δε νομίζω να υπάρχει αξιόλογο πρόβλημα, εκτός κι αν κάνεις τίποτα εξαιρετικά σημαντικό εκείνη τη στιγμή. Δηλ. αν ήσουν σε σταθερό και κοβόταν το ρεύμα, τι θα πάθαινε;
dimitrisOS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Χιλιοσυζητημένο θέμα όπως είπες. Άποψη μου είναι ότι το αρνητικά του να χεις διαρκώς τη μπαταρία πάνω είναι ότι αυτή ζεσταίνεται (δεν είναι καλό για τη διάρκεια ζωής της αλλά δεν έχει και τόσο μεγάλο αντίκτυπο) και ότι αν θες να το χεις στα πόδια σου, σε βαραίνει λίγο παραπάνω. Από κει και πέρα πιστεύω εξαρτάται κι απ την ποιότητα της μπαταρίας, του τροφοδοτικού και του φορτιστή. Δηλ. για ένα laptop είτε την έχεις μόνιμα πάνω είτε όχι μπορεί να έχει αμελητέα φθορά και σ ένα άλλο να χαλάσει αρκετά πιο σύντομα. Όσο για το θέμα διακοπής ρεύματος δε νομίζω να υπάρχει αξιόλογο πρόβλημα, εκτός κι αν κάνεις τίποτα εξαιρετικά σημαντικό εκείνη τη στιγμή. Δηλ. αν ήσουν σε σταθερό και κοβόταν το ρεύμα, τι θα πάθαινε; συμφωνα σε ολα εκτος το αν κλειση αποταμα ο σταθερος ή το λαπτοπ μπορει να καει
antonl Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλά αν είσαι τόσο γκαντέμης μπορεί να καεί και χωρίς διακοπή ρεύματος :Ρ Δεν ξέρω, ναι είναι πιο πιθανό να παρουσιαστεί πρόβλημα μετά από μια διακοπή ρεύματος αλλά 15 χρόνια τώρα που μαι χωρίς UPS δεν έκλαψα τίποτα (χμ ίσως μια on-board κάρτα ήχου μόνο).
alexzzz Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλά αν είσαι τόσο γκαντέμης μπορεί να καεί και χωρίς διακοπή ρεύματος :Ρ Δεν ξέρω, ναι είναι πιο πιθανό να παρουσιαστεί πρόβλημα μετά από μια διακοπή ρεύματος αλλά 15 χρόνια τώρα που μαι χωρίς UPS δεν έκλαψα τίποτα (χμ ίσως μια on-board κάρτα ήχου μόνο). και εγώ... ειδικά το μηχάνημα που έχω τώρα έχει περάσει 4 γενιές απεργιών της ΔΕΗ αναίμακτα
jmallen3 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 υπαρχεικαποιο προγραμμα που μπορω να κανω τη μπαταρια να φορτιζει μεχρι ενα συγκεκριμενο ποσοστο οταν το εχω στη πριζα με τον μπαταρια επανω?
antonl Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Νομίζω τέτοια λειτουργικότητα έχουν συγκεκριμένα laptops απ τη μάνα τους. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να γίνει γενικά για οποιονδήποτε φορητό. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας διαφωτίσει
dimitrisOS Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλά αν είσαι τόσο γκαντέμης μπορεί να καεί και χωρίς διακοπή ρεύματος :Ρ Δεν ξέρω, ναι είναι πιο πιθανό να παρουσιαστεί πρόβλημα μετά από μια διακοπή ρεύματος αλλά 15 χρόνια τώρα που μαι χωρίς UPS δεν έκλαψα τίποτα (χμ ίσως μια on-board κάρτα ήχου μόνο). που μενεις γιατι εγω μενω γαλατσι και ειναι πανω σε "βουνο" και εχω σκατα ρευμα και μου εχει καψει ενα σορο η ΔΕΗ 2 τροφοδοτικα 2 μητρικες 1 σκληρο 1κουζηνα 1τηλεοραση κ.α Υ.Γ. εγω το ξερω ειμαι γκατεμης και εχω παρει τη ΔΕΗ για να ρωτησω επειδη δεινουν επειδοτησεις και το σηκωσε ενας και μονο που δεν με εβρεισε επειδη των πηρα τηλεφωνο
irahara Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Νομίζω τέτοια λειτουργικότητα έχουν συγκεκριμένα laptops απ τη μάνα τους. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να γίνει γενικά για οποιονδήποτε φορητό. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας διαφωτίσει Τέτοιο προγραμματάκι έχουν τα Dell. Στην πράξη εσύ ρυθμίζεις αν θέλεις να φορτίζεται η μπαταρία ή όχι. Στην καθημερινότητα ένα φόρτισμα μπορεί να κρατήσει πολλές μέρες. Δυστυχώς στο εμπόριο δεν είδα να κυκλοφορεί παρόμοιο πρόγραμμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.