Προς το περιεχόμενο

Επιλογη τροφοδοτικου

aekoriginal21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1 στον ninos30 και d3mon. θα συμπληρωνα όμως να ψαξεις για τροφοδοτικο που να εχει πληρως αποσπώμενα καλώδια. για παραδειγμα το thermaltake δεν έχει όλα τα καλώδια αποσπώμενα όπως αυτά τησ τροφοδοσίας της μητρικής. η corsair όμως έχει ένα τροφοδοτικό πλήρως με αποσπώμενα καλώδια .

Δημοσ.

Την ώρα που έγινε το post για το http://www.skroutz.gr/s/59738/Thermaltake-Toughpower-850W-Cable-Management.html υπήρχε κατάστημα που το πουλούσε 113 ευρώ. Από κάτω ακριβώς έγραψα "Αρκεί να υπάρχει απόθεμα". Όπως φαίνεται όμως τελικά ΔΕΝ υπήρχε. Γιατί εννοείται πως σε αυτήν την τιμή πας στο καινούριο και πολύ καλύτερο Toughpower-XT-875. Οπότε επί της ουσίας για την συγκεκριμένη αγορά, περιττή η περαιτέρω συζήτηση. Ήταν όμως χρήσιμη για μια γενικότερη προσέγγιση των κρίσεών μας, όταν προτιθέμεθα να κάνουμε μια αγορά.

Όπως έγραψα και στο αμέσως προηγουμένως post, στα reports του certification δείχνει τα αποτελέσματα των tests που του έγιναν. Είναι ένα συμπυκνωμένο review με άλλα λόγια, που απλά λείπει το επεξηγηματικό λεκτικό του ανθρώπου που το έκανε. Γιαυτό είπα, πως αν ξέρεις να διαβάζεις τα νούμερα, καταλαβαίνεις πολλά για την "ποιότητα" του PSU... Δεν αναφέρομαι λοιπόν στο ξερό αποτέλεσμα του report.

Το όνομα ενεπλάκη μόνο για έναν λόγο. Επιχειρηματολογώντας ότι οι δύο εταιρίες φτιάχνουν παρόμοιας ποιότητας τροφοδοτικά αφού έχουν τους ίδιους κατασκευαστές, αλλά της ΤΤ κοστίζουν παραπάνω ακριβώς γιατί έχει καταφέρει ΗΔΗ να εδραιωθεί στον χώρο ενώ η Corsair πορεύεται ακόμα προς αυτήν την κατεύθυνση (και γιαυτό είμαστε εμείς ΑΚΟΜΑ τυχεροί που αγοράζουμε φθηνά και ποιοτικά PSU). Για τίποτα παραπάνω ή λιγότερο από αυτά που ισχυρίζεσαι. Και εννοείται πως όλες οι εταιρείες κάνουν πατατιές. H ΤΤ την είχε κάνει με την σειρά TR2.

Τέλος εγώ πιστεύω πως ακριβώς για αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα forum, εν αντιθέσει με σένα. Για να ακούγονται απόψεις μεταξύ ανθρώπων που "υποτίθεται" έχουν μια γνώση/άποψη ώστε να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Μόνο με την συζήτηση και την αντιπαράθεση βελτιώνεσαι. Το κοινό με την σειρά του θα κρίνει για το ποιος έχει βάσιμη θέση και ποιος λέει λαλακίες. Και εν προκειμένω, ούτε εγώ, ούτε ο φίλος Luciddream είχε κάθετη άποψη οικειοποιώντας μία από τις δύο εταιρίες όπως ισχυρίστικες. Από την αρχή υποστήριξα πως οι εν λόγω, όπως και άλλες αντίστοιχες, έχουν εφάμιλλα προϊόντα και ότι πρέπει να κρίνουμε κατά περίσταση τι μας συμφέρει ως προς το πορτοφόλι μας. Κάτι ανάλογο υποστήριξε και ο Luciddream. Εδώ βέβαια σε αδικώ λίγο, γιατί εσύ προφανώς βλέποντας μια τιμή στα 139 ευρώ, έβγαλες λάθος συμπεράσματα για την υπόλοιπη συζήτηση και γιαυτό σου ζητάω συγνώμη.

Υ.Γ. Αν διαβάσεις ΞΑΝΑ τα post μου, τον gamer εγώ ήδη τον έχω κατατάξει στην mid-range κατηγορία. Στην high έβαλα τους HARDCORE overclocker/gamer οι οποίοι θα φτιάξουν 3/4-way SLI/CF.

Δημοσ.

θα συμπληρωνα όμως να ψαξεις για τροφοδοτικο που να εχει πληρως αποσπώμενα καλώδια. για παραδειγμα το thermaltake δεν έχει όλα τα καλώδια αποσπώμενα όπως αυτά τησ τροφοδοσίας της μητρικής. η corsair όμως έχει ένα τροφοδοτικό πλήρως με αποσπώμενα καλώδια .

Δεν είναι λίγο περιττό; Το μόνο που ίσως μπορεί να προσφέρει είναι ευκολία στη τοποθέτηση.

Δημοσ.
Ο καθένας παίρνει μια θέση προτείνει ένα προϊόν και δεν αλλάζει με τίποτα την γνώμη του λες και η εταιρία που το πουλάει του ανήκει.

κοίτα αυτό το καταλαβαίνω. όλοι μας μιλάμε με τις εμπειρίες μας και τις εμπιστευόμαστε περισσότερο απο ένα review. αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακό. δείχνει οτι έχουμε κρίση να σκεφτούμε λίγο παραπάνω απο αυτό που μας πλασάρουν. και εγώ έχω/είχα 20 seagate δίσκους και δεν έχει πάθει κανείς το παραμικρό, φυσικό να υποστηρίζω την seagate. όπως επίσης έχω ένα VW Golf σχεδόν 6 χρόνια του φέρομαι λές και είναι το π****ακι μου και δεν έχει βγάλει κίχ... φυσικό να υποστηρίξω τα Golf ... !! :P αν είχαμε την δυνατότητα να δοκιμάζουμε συνεχώς πράγματα απο διαφορετικές εταιρίες, θα είχαμε και μια πιο γενική γνώμη, αλλα οκ δεν είμαστε και λεφτάδες. εγώ 2-3 τροφοδοτικά έχω δοκιμάσει όλα κ όλα και ότι άλλω γνωρίζω είναι απο review και forums. αλλα τέλος πάντων ξεφεύγουμε και θα μιλάμε για ώρες και δεν θα βγάλουμε και τίποτα :P

Υ.Γ τα Zalman δυστυχώς πολύ μέτρια ρε γαμώτο... :/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...