aekoriginal21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Παιδια εχω ενα συστημα με 2500k και 1 6950 και σκευτομαι να βαλω και 2η. Εχω ενα τροφοδοτικο της πλακας και θα ηθελα να αναβαθμισω σε ενα απο αυτα τα 2 http://www.skroutz.gr/s/302018/Corsair-Gaming-Series-GS800.html http://www.skroutz.gr/s/322734/Corsair-Enthusiast-Series-TX850-V2.html Ποιο απο τα δυο ειναι καλυτερο για το gaming setup μου;
ninos30 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Και τα 2 είναι πολύ καλά, το 2ο είναι καλύτερο. Για λίγο ευρώ παραπάνω αξίζει να το πάρεις. Το GS βγάζει 65Α ενώ το TX 70A. Δεν είναι όμως μόνο τα Α, είναι φτιαγμένο και από "ανώτερα υλικά" οπότε αντέχει περισσότερο σε καταστάσεις stress.
rafail1994 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Όπως το είπε ο ninos30 και εγώ το δεύτερο θα σου πρότεινα .Επίσης σου προτείνω και το Thermaltake Toughpower 850W που είναι εξίσου πολύ ποιοτικό τροφοδοτικό
ninos30 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Όπως το είπε ο ninos30 και εγώ το δεύτερο θα σου πρότεινα .Επίσης σου προτείνω και το Thermaltake Toughpower 850W που είναι εξίσου πολύ ποιοτικό τροφοδοτικό +1. Είναι και modular. Αρκεί να υπάρχει στο απόθεμα
aetos1988 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλή και η Thermaltake αλλά προτείνω την Corsair
ninos30 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Καλή και η Thermaltake αλλά προτείνω την Corsair Απλά NO Comments... Αλήθεια φίλε μου που το στηρίζεις το παραπάνω. Υπάρχουν κάποια επιχειρήματα? Εγώ αν θέλεις έχω μπόλικα να σου δώσω Ψάξου λίγο καλύτερα για το ποια από τις 2 εταιρίες είναι καλύτερη στον χώρο των PSUs... Και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις κιόλας, τα εν λόγω 2 τροφοδοτικά τα κατασκευάζει η Seasonic. Και για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, το TX v2 της Corsair είναι ένα άριστο τροφοδοτικό. Δεν είναι όμως καλύτερο από ένα εφάμιλλης ποιότητας, με λίγο καλύτερα specs και μάλιστα modular με τα όποια πλεονεκτήματα (και μειονεκτήματα) έχουν αυτά.
Luciddream Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 και εγώ θεωρώ τα corsair καλύτερα απο τα thermaltake (σε γενικότερες γραμμές) και μπορώ να σου δώσω και επιχειρήματα... χωρίς να σημαίνει οτι τα thermaltake δεν ειναι αξιοπρεπέστατα.
ninos30 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 H σύγκριση μεταξύ των 2 εταιριών είναι άκυρη, για τον απλούστατο λόγο ότι τα προϊόντα τους τα κατασκευάζουν οι ίδιες εταιρίες οι οποίες είναι οι Seasonic και η CWT. Πολλά τροφοδοτικά τους μάλιστα αν τα ανοίξεις είναι πανομοιότυπα. Η ΤΤ απλώς είναι πολλά περισσότερα χρόνια στον χώρο αυτό έχοντας αποκτήσει μια μεγάλη φήμη με τις κορυφαίες σειρές Toughpower/Grand και την οποία κόντεψε να καταστρέψει με την πολύ κακή TR2, την οποία ευτυχώς αντικατέστησε με την καινούρια TR-P. Η Corsair είναι στην διαδρομή για να χτίσει αυτό το όνομα, και τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά μέχρι στιγμής, έχοντας αρκετά αξιόλογα τροφοδοτικά. Στο 80plus certification στην αρχή δεν τα πήγαινε πολύ καλά αφού αρκετές σειρές της δεν κατάφεραν να πάρουν το πιστοποιητικό. Γρήγορα όμως αντικατέστησε όλη την σειρά με τις v2 εκδόσεις οι οποίες τα πήγαν πολύ καλύτερα και έχουν μπει στην λίστα με 80 plus plain και bronze certifications. Το αποτέλεσμα των παραπάνω, έχει κάνει την Corsair να είναι ένα πάρα πάρα πάρα πολύ καλό VFM, αφού τα αντίστοιχα τροφοδοτικά των 2 εταιριών κοστίζουν +20-25 ευρώ για την TT, όπως και άλλων κορυφαίων εταιριών στον χώρο. Στο low-end κομμάτι, με την σειρά CX παίζει πρακτικά μόνη της, με ίσως μοναδικό αντίπαλο την Coolermaster με την καινούρια σειρά GS. Αντίστοιχα στο Mid-range που ανήκουν και όλοι οι gamers, έχουν πάρει ένα μεγάλο μερίδιο, αφού δύσκολα βρίσκεις κάτι τόσο ποιοτικό με <100 ευρώ, όπως οι σειρές TX/GS της εταιρίας. Στο high-end, για extreme-clockers/gamers δεν έχει καταφέρει να πάρει μεγάλο μερίδιο χτυπώντας εταιρίες όπως η Antec, Seasonic, Enermax, TT και άλλες, κυρίως γιατί δεν έχει να προσφέρει μεγάλη γκάμα σε αυτά τα watts, με μοναδική εξαίρεση ένα modular PSU το AX-1200, το μόνο που καταφέρνει να παίρνει GOLD award στα 80plus. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά τα αντίστοιχα certifications της ΤΤ... Λέγοντας λοιπόν όλες τις παραπάνω ΒΑΡΕΤΕΣ θεωρίες αυτό που έχει σημασία είναι να συγκρίνουμε τα 2 μοντέλα των εταιριών ανά περίπτωση. Στην συγκεκριμένη, στα απόλυτα specs, το ΤΧ-850 είναι λίγο καλύτερο με 70vs66 A στην +12V, ενώ το efficiency είναι παρόμοιο. Από την στιγμή όμως που και τα 2 καλύπτουν την ανάγκη για CF6950, περνάμε σε άλλα χαρακτηριστικά. Το ΤΤ είναι modular με τα όποια πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα σημαίνει αυτό (σε μια καλή υλοποίηση δεν έχουν μειονεκτήματα) και συνήθως κοστίζουν πολύ περισσότερο. Οπότε ενώ στην αρχή συμφώνησα απόλυτα με το ΤΧ2, όταν μετά όμως προτάθηκε το modular-TT, πιστεύω ότι συνολικά είναι καλύτερη λύση. Σημειωτέων, και τα 2 αυτά τα παράγει η Seasonic. Και κλείνοντας να πω ότι όποια Toughpower υπάρχουν ακόμα στην αγορά, είναι ή θα έπρεπε να είναι σε προσφορά μιας και έχουν αντικατασταθεί από την σειρά ToughpowerXT. Το καινούριο μοντέλο είναι αυτό Toughpower-XT-875W και θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Συγνώμη για το μεγάλο Post.
Luciddream Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Στο high-end, για extreme-clockers/gamers δεν έχει καταφέρει να πάρει μεγάλο μερίδιο χτυπώντας εταιρίες όπως η Antec, Enermax, TT και άλλες, κυρίως γιατί δεν έχει να προσφέρει μεγάλη γκάμα σε αυτά τα watts, με μοναδική εξαίρεση ένα modular PSU το AX-1200, το μόνο που καταφέρνει να παίρνει GOLD award στα 80plus. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά τα αντίστοιχα certifications της ΤΤ... Λέγοντας λοιπόν όλες τις παραπάνω ΒΑΡΕΤΕΣ θεωρίες αυτό που έχει σημασία είναι να συγκρίνουμε τα 2 μοντέλα των εταιριών ανά περίπτωση. Στην συγκεκριμένη, στα απόλυτα specs, το ΤΧ-850 είναι λίγο καλύτερο με 70vs66 A στην +12V, ενώ το efficiency είναι παρόμοιο. θα απαντήσω σε αυτά γιατι νομίζω οτι εδώ κάνεις το μεγαλύτερο λάθος. ουσιαστικά δεν διαφωνούμε, απλά έχουμε διαφορετική αντίληψη για συγκεκριμένα πράγματα. δηλαδή αρχικά συμφωνούμε στο οτι είναι και οι δύο πολύ καλές εταιρίες όσον αφορά τα τροφοδοτικά. εκει που όμως κάνεις λάθος είναι, οτι τα τροφοδοτικά δεν τα κοιτάς μόνο απο το πόσα Α βγάζουν στο 12v, αλλα απο πολλά άλλα πράγματα. όπως παράδειγμα απο το πόσο σταθερή είναι κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες η τροφοδοσία, όπως το πόσο επηρεάζεται το 5v απο το 12v και άλλα τέτοια. επίσης για μένα και για πολλούς πιστεύω, παίζει ρόλο και η εγγύηση. και τι να το κάνουμε το GOLD award όταν σχεδόν στην περισσότερη ώρα λειτουργίας του ένα τροφοδοτικό είναι κάτω απο το 90% efficiency. ξαναλέω το efficiency (τα 4% διαφορά δηλαδή απο το ένα στο άλλο) και τα 5-6A παραπάνω δεν τα θεωρώ λόγο για να πείς οτι τα thermaltake είναι καλύτερα απο τα corsair. γιατι αυτό λές παραπάνω... και στα παραπάνω παραδείγματα έχεις άλλο ένα λάθος. το HX850 (που είναι για gamers) ήταν κορυφαίο σε σχέση με τα άλλα των άλλων εταιριών, με efficiency να αγγίζει το 90%. όπως και το AX850 τώρα πατάει κάτω μάλλον όλα τα άλλα τροφοδοτικά της κατηγορίας του. τα enermax έχουν ΚΟΡΥΦΑΙΟ efficiency και θα ήθελα να δοκιμάσω ένα αλλα δεν είχα την τύχη μέχρι τώρα. όμως υπάρχουν συγκεκριμένα thermaltake που είχαν απαίσιο ripple στην 12v και η απόδοση τους επηρεαζόταν απο το πόσο "ζήτηση" υπήρχε στην 5v και απο άλλα "περίεργα" πράγματα.. (και είναι απο τα πρόσφατα της εταιρίας) όταν τα corsair ήταν σκυλιά και βγάζαν ακόμα και 150w παραπάνω απο αυτό που γράφαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, με το ripple να φαίνεται σαν ευθεία γραμμή. edit: α... ξέχασα και τα 7 χρόνια εγγύηση. Υ.Γ τσέκαρα και το τροφοδοτικό που έγραψες πάνω, πολύ ωραίο φαίνεται. και φυσικά με τα παραπάνω δεν αναφέρομαι σε αυτό αλλα σε προηγούμενα τροφοδοτικά της TT.
cyberrobot Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Άλλος ένας καβγάς του στιλ: "Ότι έχω εγώ είναι το καλύτερο,πάει και τέλειωσε!" Για μένα πάρε το TX850 δεν αξίζει να δώσεις 40 ευρώ για να επιλέξεις Brandname και μόνο... εκτός αν έχει τα $ να πάρεις Enermax που είναι η κορυφή. Υ.Γ. Έχω Zalman.
ninos30 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Προσωπικά δεν κοιτάω το efficiency στα 50% load, αλλά το average efficiency του τροφοδοτικού. Στο site που σου έδωσα έχει τα reports για όλα τα τροφοδοτικά που παίρνουν το certification και μπορείς να το τσεκάρεις πχ TPX-1275m. Και κάνεις λάθος αν πιστεύεις πως κοιτάω μόνο τα Α της 12άρας. Το efficiency όμως ενός τροφοδοτικού, δείχνει με πάρα πολύ καλό και χαρακτηριστικό τρόπο την κατασκευαστική του ποιότητα, αν ξέρεις να διαβάζεις τα νούμερα. Και δεν νομίζω να υποστήριξα σε κανένα σημείο ότι η TT είναι καλύτερη από την Corsair. Και αυτές είναι οι κρίσεις που μου την δίνουνε, γιαυτό και αντέδρασα. Δεν μπορεί κανείς να πει ξερά ότι η TT είναι καλύτερη από την Corsair ή το ανάποδο όπως έκανε ο φίλος. Νομίζω πως ΕΙΠΑ, ότι πρέπει να εξετάσουμε τα δύο εν κρίση τροφοδοτικά ανά περίσταση, και μετά να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, και σε αυτό νομίζω πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου. πχ δεν βρίσκω κάτι καλύτερο από το CX-500 στην κατηγορία του σε σχέση με τα χρήματα που κοστίζει. Απλά υποστήριξα πως η ΤΤ είναι ένα μεγαλύτερο όνομα στον χώρο απ' ότι είναι η Corsair, κυρίως λόγω των ετών παρουσίας της σε αυτήν κι αυτό ανταποκρίνεται στις τιμές της. Και το πρόβλημα με το 12αρι ripple έχει προ πολλού περάσει και ήταν το κυριότερο πρόβλημα της σειράς TR2. Κανένα από τα υπάρχοντα PSU της εταιρίας δεν έχει τρεμόπαιγμα στην απόδοση. Οπότε κι εγώ θα συμφωνήσω πως ουσιαστικά δεν διαφωνούμε. Και να ξέρεις, για τίποτα στην ζωή και εν προκειμένω για τον χώρο των υπολογιστών, δεν πρόκειται να πω κάθετα ότι είναι καλύτερο από όλα. Γιατί απλά δεν γίνεται να είναι Κάπου θα κερδίζει, κάπου θα χάνει. Y.Γ. Και η καλή σειρά Grand της ΤΤ 7 χρόνια εγγύηση έχει: http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001716 / http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20670&cat=17. Σου είπα οι ίδιες εταιρίες τα φτιάχνουν... Άλλος ένας καβγάς του στιλ: "Ότι έχω εγώ είναι το καλύτερο,πάει και τέλειωσε!" Για μένα πάρε το TX850 δεν αξίζει να δώσεις 40 ευρώ για να επιλέξεις Brandname και μόνο... εκτός αν έχει τα $ να πάρεις Enermax που είναι η κορυφή. Υ.Γ. Έχω Zalman. Εσύ τώρα πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? Είδες πουθενά καυγά? Νομίζω πως επιχειρήματoλογούμε κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση. Και για ενημέρωσή σου εγώ έχω Seasonic... Επίσης διάβασε λίγο καλύτερα το topic. Δεν τίθεται διαφορά 40 ευρώ. Μιλάμε για 2 τροφοδοτικά, τα οποία κοστίζουν και τα δύο ~115€
Luciddream Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Εσύ τώρα πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα? Είδες πουθενά καυγά? Νομίζω πως επιχειρήματoλογούμε κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση. Ετσι ακριβως.. και συμφωνω απολυτα στο τελευταιο σου ποστ..! Καλο βραδυ παιδες ζζζζζζ
DreadKnight Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 οτι και να λετε εγω θελω να βλεπω το πορτοκαλι αυτοκολλητο με τα 2 TT πανω στο κουτι μου.. (πλακα κανω) καλο ξημερωμα
cyberrobot Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δεν είδα πουθενά καβγά απλά είδα μια μορφή συζήτησης που εμφανίζεται συνεχώς στα φόρουμ γενικότερα. Ο καθένας παίρνει μια θέση προτείνει ένα προϊόν και δεν αλλάζει με τίποτα την γνώμη του λες και η εταιρία που το πουλάει του ανήκει. Τώρα το 80 plus σημαίνει ότι το τροφοδοτικό μπορεί να κάνει μια εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 80% (ανάλογα με την πιστοποίηση) δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το μπλέκεις με ποιότητα; Το ένα είναι λίγο πιο ενεργοβόρο, θα χάνει 5-10 watt την ώρα! Την ίδια δουλεία θα κάνουν και τα δυο και μπορώ να σου πω ότι δεν θα ξεπεράσει τα 650W (άντε ζόρι 700) σε full load η σύνθεση που βλέπω παραπάνω αυτός είναι και ο λόγο που παίρνουμε τροφοδοτικά λίγο μεγαλύτερα από τις "μέγιστες" ανάγκες μας. Τώρα όσο για το μέγεθος του ονόματος, το αφήνω ασχολίαστο ως επιχείρημα διότι δεν έχει να κάνει σχέση. Πολλές φορές μεγάλες εταιρίες στον χώρο βγάζουν πατάτες π.χ. DELL είχε βγάλει συγκεκριμένη σειρά laptop που ήταν προβληματικό! Επίσης βλέπω ότι το corsair κάνει ~110 € και το ΤΤ ~140 με την διαφορά βάζεις 20 € και παίρνεις UPS της πλάκας αλλά UPS. Το λέω συνέχεια μην κοιτάτε τι σας πλασάρουν οι εταιρίες σαν specs και κυρίως μην τα χρησιμοποιήτε σαν επιχειρήματα ατράνταχτα και αδιάσειστα μην βλέπετε το δένδρο και χάνεται το δάσος και μην επενδύεται σε πράγματα που ξεπερνούν τις πραγματικές ανάγκες σας (θα το κάνω υπογραφή στο τέλος). Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα σε λίγο και ο gamer θα θεωρείται mid-range user. Αν στην τελική δεν τίθεται θέμα χρημάτων διότι δεν αναφέρεται στον τίτλο του topic τότε ας πάρει κάτι σαν και αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.