Προς το περιεχόμενο

Επισκευή MacBook Pro

chrisv.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο 8 μήνες χρήσης του macbook μου και σαφέστατα πολύ ευχαριστημένος, σήμερα είδα και έμαθα κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο!Επικοινώνησα με ένα φίλο ο οποίος μένει εκτός Αθηνών, και με πληροφόρησε για ένα συμβάν.Τα πράγματα έχουν ως εξής:Το Σαββάτο του παραδόθηκε το δέμα στο οποίο βρισκόταν ένα MacBook Pro 13',το οποίο το είχε αγοράσει ελαφρώς μεταχειρισμένο απο έναν ιδιώτη που εργαζόταν ως γραφίστας και το πούλησε λόγω της (μικρής) οθόνης.Επίσης του είχε αναφέρει οτι το έχει χρησιμοποιήσει μόλις 4ώρες,και μάλλον τα πράγματα ήταν έτσι ακριβώς.Μόλις το παρέλαβε ο φίλος μου το "εξερεύνησε" λιγάκι,για να δει τι προγράμματα ακριβώς ήθελε να εγκαταστήσει για να κάνει την δουλειά του,σημειώνοντας οτι εργάζεται ως DJ.Για να μπώ στο θέμα τώρα, όπως κατέβαινε χτες το απόγευμα την εσωτερική του σκάλα, του γλίστρησε απο τα χέρια και έπεσε απο ύψος 2 σχεδόν μέτρων.Το αποτέλεσμα αρκετά άσχημο.1)Η οθόνη του έγινε όλη θραύσματα,όπως και το trackpad ή αλλιώς tablet(η περιοχή που βρίσκεται κάτω απο το πληκτρολόγιο και χρησιμεύει σαν ποντίκι). Και επίσης άνοιξε η κάτω μερία του λάπτοπ που βρίσκεται η μπαταριά,ο εσωτερικός σκληρός,κλπ.Το μόνο "ευχάριστο" είναι οτι ανοίγει,αφού κάνει τον ήχο που κάνουν οι Apple υπολογιστές,χωρίς βέβαια να δείχνει η οθόνη κάτι.Στην συνέχεια μετά απο λίγα λεπτά κάνει και έναν ακόμη ήχο σαν να ακουμπάει κάτι σε κάποιο σημείο(πιθανότατα στον σκληρο δίσκο).Η ερώτηση μου είναι:Α)Αξίζει να γίνει επισκευή?? & Β) Αν αποφάσισει να κάνει την επισκευή να το στείλει στην Ελλάδα ή κατ'ευθείαν Αμερική(ή έστω Αγγλία)???Θέλω απλά να δώ τις γνώμες σας,εξάλλου θέλει απλά να βρει έναν τρόπο πριν αποκλείσει κάθε τρόπο επισκευής!

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Καλύτερα να πας σε ένα "εξουσιοδοτημένο" service για να σου πουν. Δε νομίζω ότι εδω θα βρεις σίγουρες απαντήσεις.

Ναι φίλε μου,το ξέρω!Αλλά είπα να το αναφέρω εδώ μήπως έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον και ξέρει!Επίσης ενας παραπάνω λόγος που το αναφέρω εδώ είναι οτι ζητώ την γνώμη σας!Να το πάω σε κάποιο service εδώ στην Ελλάδα???Ή να το πακετάρω καλά,καλά και να το στείλω έξω??? :whistle:

Δημοσ.

Με σημερινη αξια κατω απο 1000€, δεν νομιζω οτι αξιζει να επισκευαστει γιατι η επισκευη θα κοστισει αρκετα.

Καλυτερα να βγαλει το superdrive , σκληρο, μνημες και να τα πουλησει.

Τελος, δοκιμασε να δει αν δουλευει με εξωτερικη οθονη;

Δημοσ.

Με σημερινη αξια κατω απο 1000€, δεν νομιζω οτι αξιζει να επισκευαστει γιατι η επισκευη θα κοστισει αρκετα.

Καλυτερα να βγαλει το superdrive , σκληρο, μνημες και να τα πουλησει.

Τελος, δοκιμασε να δει αν δουλευει με εξωτερικη οθονη;

Αυτή ήταν και η δική μου πρώτη συμβουλή!Όχι γιατί απο όσο έχω παρατηρήσει και εγώ η σύνδεση με την TV θέλει 2 αντάπτορες!Το μόνο που τον "κρατάει" να ελπίζει στην επισκεύη είναι οτι είχε 5 ώρες συνολικά λειτουργίας.Αλλά με πρώτη εκτίμηση η οθόνη δεν θα έχει ένα 200άρι?Και άλλα τόσα το trackpad-tablet που είναι κάτω απο το πληκτρολόγιο...Εγώ προσωπικά υπολιγίζω οτι είναι 500αρι το θέλει!Κάπως έτσι δεν είναι?

Δημοσ.

Η οθονη θεωρω οτι θα κοστιζει αισθητα παραπανω...

Ναι...έχω ακούσει οτι είναι απο τα πιο ακριβά ανταλλακτικά!Είπα απλά την καλύτερη εκδοχή!Εδώ πάντως ζητάνει 50Ευρώ μόνο και μόνο για να το δούνε... :fear:

Δημοσ.

Φίλε μου x4r7s στο λινκ που μου έδωσε μου βγάζει error!Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας και τους συνδέσμους.Το σκεφτόμαστε ακόμα,μόνο και μόνο επειδή δεν είχε δουλέψει καθόλου.Αλλά απο οτι βλέπω τα ποσά είναι αρκετά υψηλά!Αναμένω αν θέλτε και άλλες απαντήσεις και απόψεις.Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...