Προς το περιεχόμενο

Περί γυαλιών και φακούς RayBan. -Για έμπειρους-


agent_smith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά insomaniacs!

 

Πριν κάτι μέρες από υπέρτατη γκαντεμιά γρατζούνισα άσχημα τους φακούς από τα αγαπημένα μου γυαλιά Rayban Caravan που φοράω κάθε μέρα τα τελευταία 3 χρόνια. Τα γυαλιά τα είχα αγοράσει από κατάστημα στο Miami των ΗΠΑ for the record. Κάλεσα την Luxottica hellas και μου ειπανε ότι θα πρέπει να απευθυνθώ σε ένα συνοικιακό κατάστημα οπτικών για αντικατάσταση, οι ίδιοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

 

Έτσι και έκανα λοιπών. Από τότε που παρέλαβα τους νέους φακούς εδώ και τέσσερις μέρες απλά τα γυαλιά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που είχα δει πριν και χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν αρχικά γιατί δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές για παρτίδες που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ και άλλες που πουλιούνται στην Ευρώπη η ερώτηση μου απευθύνετε σε κάποιον που έχει καλές γνώσεις πάνω σε οπτικά.

 

Πρώτη παρατήρηση μου είναι ότι το ανάγλυφο RB το οποίο είναι λίγο κάτω από τον Δεξί βραχίονα των γυαλιών είναι σκαλισμένο από το εσωτερικό του φακού. Και η δεύτερη παρατήρηση μου είναι ότι φορώντας τα γυαλιά υπό καθημερινές συνθήκες είτε σε ήλιο είτε σε σκιά παρατηρώ ίδολα μέσα στον φακό είτε είναι κουκίδες αντανακλώμενες από ήλιο είτε παρατηρώ μερικές φορές την αντανάκλαση των ματιών μου πάνω στους φακούς πράγμα που με τους παλιούς δεν είχε γίνει ποτέ ούτε το έχω παρατηρήσει με τα rayban aviator γυαλιά που έχω. Μετά από ώρες χρίσεως με τις συνθήκες που ανέφερα τα μάτια μου κουράζονται πολύ και μερικές φορές αναγκάζομαι να αφαιρέσω τα γυαλιά καθώς μου αποσπάνε την προσοχή συνεχώς και μου χαλάνε την εστίαση τον ματιών μου.

 

Σας βάζω και τις Φώτο από τους φακούς και τα γυαλιά αν υπάρχει κάποιος έμπειρος να το τσεκάρει.

 

Y.Γ.

 

 

Αύριο θα ζητήσω από την Luxottica hellas ένα email ώστε να θέσω και σε αυτούς το ερώτημα μου.

 

Παλιός Φακός Αριστερά

http://img854.images...48/59096671.jpg

 

Παλιός Φακός Δεξιά

http://img823.images...21/45454551.jpg

 

Νέος Φακός Αριστερά

http://img600.images...97/58886461.jpg

 

Νέος Φακός Δεξιά

http://img405.images...77/19221489.jpg

 

Λογότυπο RB αριστερού φακού σκαλισμένο από την μέσα πλευρά

http://img59.imagesh...16/69704119.jpg

 

rayban replacement case

http://img148.images...ementcase00.jpg

Δημοσ.

σου τα γρατζούνισε ο Neo εκεί στο subway station?

Sorry. O Mr. Anderson.

 

ναι ο άτιμος.

Βέβαια με αυτά τα γυαλιά το γύρισα σε λίγο Jack Bauer τελευταία. Τα γυαλιά του Agent τα έχω αποθηκευμένα.

 

περα απο την πλακα κανενας να ξερει κατι; :P

Δημοσ.

δεν ειμαι εμπειρος αλλα ρε συ οι φακοι μεταξυ παλιων και νεων ειναι ακομα και οπτικη η διαφορα τους! μπας και σου βαλανε μουφα φακους? :unsure: παντως οι παλιοι φακοι σου μοιαζουν με τα δικα μου rayban (με τον <<χρυσό>> σκελετο) κ αυτα αγορασμενα απο τον θειο μου οταν ειχε παει αμερικη στα 80'ς... Πηγες σε "μεγαλο" καταστημα οπτικων ή σε καποιο τυχαιο ? εχεις κανα γνωστο οπτικο να ελέγξει τους φακους ? Μου χαν πει οτι μπορει ενας οπτικος με το καταλληλο εργαλειο να καταλαβει αν ο φακος ειναι αυθεντικος ή απομιμηση !

Δημοσ.

δεν ειμαι εμπειρος αλλα ρε συ οι φακοι μεταξυ παλιων και νεων ειναι ακομα και οπτικη η διαφορα τους! μπας και σου βαλανε μουφα φακους? :unsure: παντως οι παλιοι φακοι σου μοιαζουν με τα δικα μου rayban (με τον <<χρυσό>> σκελετο) κ αυτα αγορασμενα απο τον θειο μου οταν ειχε παει αμερικη στα 80'ς... Πηγες σε "μεγαλο" καταστημα οπτικων ή σε καποιο τυχαιο ? εχεις κανα γνωστο οπτικο να ελέγξει τους φακους ? Μου χαν πει οτι μπορει ενας οπτικος με το καταλληλο εργαλειο να καταλαβει αν ο φακος ειναι αυθεντικος ή απομιμηση !

 

Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης γνησιότητας γενικά και ναι γα γυαλιά είναι αγορασμένα από μεγάλο κατάστημα. Μίλησα σήμερα με την Luxottica και μου είπαν να πάω στο κατάστημα που έχει γίνει η αντικατάσταση καθώς μου είπαν ότι συνεργάζονται με αυτό και να τους πω το πρόβλημα μου. Αν κριθεί σκόπιμο θα επιστραφούν οι φακοί ως ελαττωματικοί και βλέπουμε.

 

 

Δημοσ.

Μέχρι να δω τι θα κάνω με τα RayBan θα φοράω αυτά. Ελπίζω μόνο να μην πετύχω τον Κύριο Anderson σε Κανά μετρό.

 

 

snc00257c.jpg

Δημοσ.

Από τις φωτογραφίες, αλλά και από την περιγραφή του προβλήματος, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ( χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος ) ότι οι παλιοί φακοί έχουν αντιανακλαστική επίστρωση ενώ οι καινούργιοι φακοί όχι. Για ψάξτο μήπως είναι κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Από τις φωτογραφίες, αλλά και από την περιγραφή του προβλήματος, μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ( χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος ) ότι οι παλιοί φακοί έχουν αντιανακλαστική επίστρωση ενώ οι καινούργιοι φακοί όχι. Για ψάξτο μήπως είναι κάτι τέτοιο.

 

Σήμερα για άλλη μια φορά έζησα την Ελληνική πραγματικότητα αλλά δεν εξοργίζομαι γενικά αφού ξέρω ότι δεν θα βγάλω άκρη έτσι. Κάλεσα την Luxottica μου είπε να πάω στο κατάστημα να το κοιτάξει κάποιος από εκεί και αν είναι ελαττωματικοί οι φακοί να σταλούν πίσω.

 

Πήγα τους είδε ο οπτικός εκεί με το μάτι χωρίς καν να φορέσει τα γυαλιά. Τα πιάνει στα χέρια του μου ζητάει τους παλιούς τους ρίχνει μια ματιά και λέει ίδιοι είναι μήπως είναι φαντασία σου; Ολος ο έλεγχος κράτησε 10 δευτερόλεπτα Κυριολεκτικά. Τεσπα έφυγε mail στην Rayban USA με την σχετική ερώτηση και βλέπουμε.

Δημοσ.

τι τραβάει ο μαλάκας ο καταναλωτής στην Ελλάδα. Φαντάσου να μην πλήρωνες κι όλας τι αντιμετώπιση θα είχες (δημόσιο).

Ο οπτικός θα έχει να λέει τώρα για έναν περίεργο που δεν ήξερε τι ήθελε.

Δημοσ.

Λοιπών έκανα ένα εξονυχιστικό τεστ.

 

Έβγαλα τους φακούς τους νέους από τα γυαλιά! Τους έβγαλα φωτογραφία. Φαίνετε ξεκάθαρα η διαύγεια του ενός με του άλλου και έκανα και το εξής. Έβαλα πάνω έναν παλιό και έναν νέο κοίταξα την λάμπα του φωτιστικού μου καλύπτοντας δεξιά αριστερά το πρόσωπο με τα χέρια μου ώστε να μην μπαίνει από εκεί φωτισμός και ο νέος φακός κάνει αυτό που λέμε στης φωτογραφίες Lens Flare. Ο άλλος απλά το απαλύνει το φως και το βλέπεις σαν να το βλέπεις με τα μάτια σου.

 

 

Παλιος

http://img823.images...7/oldcloser.jpg

 

Νεος

http://img11.imagesh...9/newcloser.jpg

 

Σύγκριση Πάνω οι παλιοί κάτω οι νέο.

 

http://img194.images...wcomparison.jpg

 

Αύριο θα καλέσω και την Luxottica Hellas και θα ζητήσω περεταίρω εξηγήσεις. Και θα ζητήσω εκ μέρους τους επίσης απάντηση από την Εταιρεία επίσημη αλλιώς θα προβώ σε εγγραφή καταγγελία στον ΙΝΚΑ. Αυτοί οι φακοί κατά την γνώμη μου είναι επικίνδυνοι για τα μάτια καθώς μπορούν να προκαλέσουν ενδεχομένως και ζημιά στα μάτια. Επίσης στο κατάστημα που πήγα ζήτησα να δω άλλα γυαλιά Rayban αφού δεν υπήρχαν τα δικά μου και όλα έφεραν παρόμοιους φακούς με αυτά που πήρα στην αντικατάσταση. Αύριο θα πάω στο Attica να δω και από εκεί τα γυαλιά Rayban που υπάρχουν και να δω τι φακούς φέρουν. Αν διαπιστώσω ότι εκεί έχουν τους φακούς που είχαν τα δικά μου παλιά έχει φύγει καταγγελία/ερώτημα επίσημα. Αρχίζω και υποψιάζομαι πολλά.

Δημοσ.

Μέχρι να δω τι θα κάνω με τα RayBan θα φοράω αυτά. Ελπίζω μόνο να μην πετύχω τον Κύριο Anderson σε Κανά μετρό.

 

 

 

snc00257c.jpg

 

 

πληροφοριακα , αυτα που τα βρηκες;

Δημοσ.

πληροφοριακα , αυτα που τα βρηκες;

 

Τα είχα αγοράσει από ebay το 2006 όταν ήταν ακόμα επίκαιρα. Πλέων δυστυχώς δεν υπάρχουν.

 

 

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...