PolonosJ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Γεια σας παιδια ακουω μουσικη με το media player και εχω το εξης προβλημα δεν ξερω πως να φτιαξω εναν καλο ισοσταθμιτη δεν θελω να ακουγεται παρα πολυ το μπασο προτεινετε μου κανεναν Ευχαριστω!!
Sidereal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Φιλε μου το μπασσο εχει ενα συχνοτικο ευρος απο 22Hz-120Hz. Για μια γρηγορη και ψιλοσιγουρη λυση, κοψε απο μισο εως ενα db τις συχνοτητες κατω των 120 Hz. Αν θες να κοψεις το sub μπασσο κόψε οτι υπαρχει κατω απο τα 50 Ηz. Για οποιαδιποτε απορια πες μου. Και το eq του media player θα στην κανει την δουλεια μια χαρα Edit: Τι ηχεια εχεις?
PolonosJ Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Φιλε δεν εχω καθολου ιδεα εχω μπασο genious με ηχεια creative!! αν μπορεις να ανεβασεις καμια φοτο να τον κανω στο περιπου!!
micos000 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Βασικά, ένα equaliser χωρίζεται σε τρεις ζώνες και τα νούμερα που έχει είναι οι συχνότητες σε Hertz (Hz). Η αριστερή ζώνη, μέχρι τα 250 Hz είναι τα μπάσα (χαμηλές συχνότητες) όπου παίζει το έγχορδο μπάσο και το μεγάλο τύμπανο. Όσο χαμηλότερη η συχνότητα τόσο πιο πας προς το sub. Η κεντρική ζώνη, από τα 500 έως τα 2K είναι οι μεσαίες συχνότητες όπου βρίσκεται η φωνή συνήθως (γύρω στο 1K) και τα μεσαία τύμπανα. Η δεξιά ζώνη, από τα 4Κ και πάνω είναι τα πρίμα (υψηλές συχνότητες) και εκεί παίζουν τα όργανα που ο ήχος τους ακούγεται "ψηλός", όπως οι κιθάρες και τα πιατίνια των drums. Τα synths παίζουν σε όλες τις συχνότητες συνήθως. Οπότε.. αν θέλεις να μειώσεις τα χαμηλά επικεντρώνεσαι στο δεξί μέρος, ενώ αν θέλεις να μειώσεις τα πρίμα ασχολείσαι με το δεξί μέρος. Φροντίζεις πάντα να κρατάς τα sliders σε ομαλή μετάβαση το ένα με το άλλο (εδώ βοηθάει η επιλογή για ταυτόχρονη μετακίνηση του wmp, η δεύτερη επιλογή στα αριστερά) και όχι τέρμα πάνω το ένα και τέρμα κάτω το άλλο, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα σε κάποια συχνότητα (π.χ. σφύριγμα στα πρίμα). Η παρακάτω είναι μια καλή ρύθμιση για να μειωθούν τα μπάσα και να ενισχυθούν λόγο τα πρίμα. Είναι η Προεπιλογή για Ροκ και λίγο πειραγμένη. Το σωστό όμως θα γίνει με το αυτί σου. Θα βάλεις να παίξει κάτι και θα το ρυθμίσεις με μικρές αλλαγές μέχρι να σου αρέσει εσένα, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά γούστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.