Προς το περιεχόμενο

Θέλω να μοιράσω την σύνδεση μου στο χωριο.Γινετε?

thanosgen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά μένω σε χωριό οπού τα σπίτια που έχουμε ιντερνετ είναι πολύ κοντά.οχι ομως σε σημείο να πιάνουμε wifi καλά.θέλω να μοιράσω την 24αρα ταχύτητα που έχω.

Αυτο ειναι δυνατό να γίνει? Αν ναι με ποιό τρόπο. ΝΑ απλώσουμε καλώδιο utp η να κάνουμε κανένα μητροπολιτικό δίκτυο?

Δημοσ.

Με την χρηση μερικων access points (router που θα παιρνουν το δικο σου σημα, θα το ενισχυουν και θα το αναμεταδιδουν ενισχυμενο) θα μπορουσε να βρεθει μια λυση!

Δημοσ.

Ποιες είναι οι αποστάσεις γύρω σου που θες να μοιράσεις; Μέτρα απο googlemaps περίπου και σε ευθεία γραμμή.

Ποιο ρούτερ έχεις; Κεραία;

Τα AP θα ήταν όντως μια λύση αλλά θέλουν καλό σήμα για να παίξουν καλά και είναι λίγο ακριβά αμα θες να δώσεις σε πολλούς.

Να γυρίσεις UTP σε όλο το χωριό δεν ξέρω αλλά το βλέπω να κόβεται συχνά πυκνά :P Άσε το κόστος για τόσο καλώδιο...

Δημοσ.

AP με δυνατότητα repeater απο 25 απο οτι είδα ξεκινάνε αλλά θέλει ψάξιμο.

Στα 100 μέτρα μπορείς με ένα δυνατό ρούτερ απλά και με καμια καλή κεραία, μετά μέχρι τα 300 πας σε κατευθυντική κεραία (yagi κάπως λέγονται) και στοχεύεις που θες να πάει το σήμα. Για τα 400 τώρα βάλε repeater ενδιάμεσα αμα γίνεται αλλά μπορεί αφου είναι χωρίς εμπόδια αμα είναι καλή η κατευθυντική να πιάνει και εκεί.

Άμα επιλέξεις να βάλεις μόνο repeater δεν ξέρω κατα πόσον θα μπορείς να επανεκπέμπψεις ένα ήδη επανεκπεμπόμενο σήμα, δηλαδή να περάσει κάποιο σήμα απο 2 repeater, και να γίνεται δεν ξέρω αμα ρίχνει τις επιδόσεις όλο αυτό το πράμα. Αυτό περίμενε να έρθει κανένας να σου το απαντήσει αμα προτιμάς έτσι.

Εγώ δηλαδή λέω να στέλνεις σε μερικούς κεντρικούς με μεγάλες κεραίες και εκεί να έχεις στήσει AP να μπαίνουν οι γύρω γύρω απο αυτούς που θα είναι σε σημεία που να τους καλύπτεις όλους,

Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία απο googlemaps και να δείξεις που θες να δώσεις; Ή καλύτερα φτοιάξε ένα σχήμα στην ζωγραφική και γράψε αποστάσεις απο το δικό σου σπίτι γύρω γύρω και πες και γενικά πόσα σκέπτεσαι να διαθέσεις.

Άμα εκπέμψεις σε B αντί για G σε πειράζει; Νομίζω πιάνει καλύτερα σε μακρινές αποστάσεις αυτό αλλά έχει πολύ περιορισμένο εύρος.... Άμα δεν πιάνει το G δηλαδή γύρνα το στο B και δοκίμασε...

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ φίλε μου... Τελικά θα πάρω ένα από αυτά :

http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Access-Points/TP-Link-Wireless-Access-Point-300-MBps-TL-WA801ND.htm

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612124

και θα το βάλω κάπου στην μέση έτσι ώστε να πιάνουν όλοι...δεν νομίζω να έχω κανένα πρόβλημα..??

Σε ευχαριστώ πολύ πάντως.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά θες να βάλεις ένα τέτοιο στο σπίτι σου και αν δώσεις σε όλους; Δεν νομίζω να πιάσεις τα 400 μέτρα με αυτά... Απο χλωμό έως πολύ χλωμό...

Άμα φτιάξεις εκείνο το σχεδιάγραμμα με τις αποστάσεις θα σου προτείνουν και άλλοι άλλες λύσεις πάντως.

Δημοσ.

Δεν είναι 400 μέτρα αυτά :P Δες την εικόνα στις επισυνάψεις.

Γενικά δηλαδή αμα ανεβάσεις ένα ΑΡ στην ταράτσα στο που να έχει κάμποσα mW δεν θα έχεις πρόβλημα, μέσα στα 100 μέτρα είναι οι 4 ενώ ο 5ος 20 μέτρα παραπέρα. Άμα κάποιος έχει πρόβλημα μέσα στα 100 μέτρα ή θα έχει χάλια κάρτα δικτύου ή θα πρέπει να αλλάξεις κεραίες :/

Ο μόνος που μπορεί να έχει πρόβλημα είναι ο 5ος, άμα αυτός δεν πιάσει του στέλνεις με repeater απο τον 4ο ή βάζεις παραβολικιά κεραία απο σένα προς αυτόν και το ανάποδο.

post-138283-0-88024800-1311331073_thumb.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...