ektor7 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιό το κόστος ενδεχόμενης επσικευής τους . Αλλά πολλά τα λεφτά βρε παιδί μου . Και όπως έλεγε κι ο Βέγγος στην κλασική ατάκα του " και τι είναι τα λεφτά ρε , μαρουλόφυλλα?" χαχα Στο πρώτο ερώτημα. Μήπως ξέρεις ποιο είναι το κόστος επιδιόρθωσης,λαπτοπ άλλων εταιριών? Και στο δεύτερο.Για κάποιους είναι μαρουλόφυλλα,για κάποιους κάτι παραπάνω απ'την ίδια τους τη ζωή!Τα λεφτά για τον καθένα, έχουν διαφορετική αξία! Και με βάση τον ανταγωνισμό,το mac air στην κατηγορία του,με βάση τις τιμές των άλλων εταιριών,η τιμή του είναι αρκετά καλή!
agapi4 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορεις αν θέλεις να αγοράσεις και ένα μεταχειρισμένο απ εδώ μεσα που θα είναι σε καλη κατάσταση και επίσης θα γλιτωσεις αρκετά λεφτά ;-) . Έριξα μια ματιά αλλά δεν γλιτώνεις και τίποτα ιδιαίτερο. Άσε που έχεις έξοδα αποστολής, κατάθεση πριν την αποστολή κτλ
Heatspreader Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Το pc όμως δεν θα κολλάει και θα αργεί; Αν είναι σωστά στημένο το λειτουργικό με ένα αρκετά δυνατό Hardware και οπωσδήποτε με SSD, δεν θα κολλάει. Από την άλλη χρειάζεσαι καλή οθόνη κάτι που σημαίνει ότι αν πας σε PC αγοράζεις τουλάχιστον μία 27άρα Dell ή αγοράζεις τον 27άρη iMac. Με τον iMac θα γλιτώσεις από Format και άλλες επίπονες διαδικασίες οι οποίες είναι για έμπειρους χρήστες αν όχι τεχνικούς. Ο iMac είναι Plug n Play και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Στη θέση σου, αν είχα τα χρήματα και δεν ήμουν απαιτητικός Gamer, θα πήγαινα σε iMac 27άρη.
Pinball1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Για γραφιστικές εφαρμογές είναι απαραίτητη η μεγάλη οθόνη, 13'' δεν αρκούν. Μην βιαστείς να αγοράσεις υπολογιστή, καλύτερα να ξεκινήσεις τα μαθήματα στην σχολή ώστε να δεις από κοντά πως έχουν τα πράγματα, τι απαιτήσεις υπάρχουν και επίσης να πάρεις και μια γνώμη απο τους καθηγητές σου. Μόνο με την πρακτική εφαρμογή θα καταλάβεις την σημαντικότητα της μεγαλης οθόνης σ' αυτή τη δουλειά.
Dbzakias2 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Με τον iMac θα γλιτώσεις από Format και άλλες επίπονες διαδικασίες οι οποίες είναι για έμπειρους χρήστες αν όχι τεχνικούς σεβαστο αλλα... το format ειναι μονο για εμπειρους χρηστες; απο ποτε;
ektor7 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2011 Αν είναι σωστά στημένο το λειτουργικό με ένα αρκετά δυνατό Hardware και οπωσδήποτε με SSD, δεν θα κολλάει. Από την άλλη χρειάζεσαι καλή οθόνη κάτι που σημαίνει ότι αν πας σε PC αγοράζεις τουλάχιστον μία 27άρα Dell ή αγοράζεις τον 27άρη iMac. Με τον iMac θα γλιτώσεις από Format και άλλες επίπονες διαδικασίες οι οποίες είναι για έμπειρους χρήστες αν όχι τεχνικούς. Ο iMac είναι Plug n Play και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Στη θέση σου, αν είχα τα χρήματα και δεν ήμουν απαιτητικός Gamer, θα πήγαινα σε iMac 27άρη. Έτσι όπως τα παρουσίασες, έβγαλες τα windows7 τελείως άχρηστα και προβληματικά! Υ.Γ.Έμενα, δυστυχώς η καημένη η κοπέλα μου,θα περιοριστεί στο desktop της υπογραφής μου,για να κάνει τη γραφιστική δουλειά της!
Heatspreader Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 σεβαστο αλλα... το format ειναι μονο για εμπειρους χρηστες; απο ποτε; Από πάντα. Έτσι όπως τα παρουσίασες, έβγαλες τα windows7 τελείως άχρηστα και προβληματικά! Υ.Γ.Έμενα, δυστυχώς η καημένη η κοπέλα μου,θα περιοριστεί στο desktop της υπογραφής μου,για να κάνει τη γραφιστική δουλειά της! Δεν είναι τελείως άχρηστα. Είναι για παιχνίδια και για χρήστες που έχουν όρεξη για ψάξιμο, ή γι' αυτούς που γνωρίζουν να τα σετάρουν σωστά. Με το OSX τα πάντα είναι εύκολα. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο το OSX, απλά είναι κάτι διαφορετικό. Κάπου χάνει κάπου κερδίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα και με μηχανικό δίσκο πάει πολύ γρήγορα ως Unix Based System, έναντι των Windows, κάτι που προσφέρει μεγάλη ταχύτητα. Το σύστημα της υπογραφής σου για παράδειγμα είναι γρήγορο όταν φορτώσει με το καλό την εκάστοτε εφαρμογή στη Ram. Μέχρι τότε είναι πάναργο λόγω HDD. Αν είχες SSD τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Παρόλα αυτά βέβαια, αν η οθόνη σου είναι καλή και μεγάλη, μπορεί να κάνει άνετα δουλειά θεωρώ.
Dbzakias2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Από πάντα. συγγνωμη αλλα κατι τετοιο θα ελεγε ενα παιδακι 5 χρονων που του φαινονται ολα δυσκολα και δεν μπορει ουτε τον η/υ να ανοιξει! πιο γελοιο πραγμα απο το φορματ δεν υπαρχει! Δεν είναι τελείως άχρηστα. Είναι για παιχνίδια και για χρήστες που έχουν όρεξη για ψάξιμο, ή γι' αυτούς που γνωρίζουν να τα σετάρουν σωστά.Με το OSX τα πάντα είναι εύκολα. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο το OSX, απλά είναι κάτι διαφορετικό. Κάπου χάνει κάπου κερδίζει. Το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα και με μηχανικό δίσκο πάει πολύ γρήγορα ως Unix Based System, έναντι των Windows, κάτι που προσφέρει μεγάλη ταχύτητα. Το σύστημα της υπογραφής σου για παράδειγμα είναι γρήγορο όταν φορτώσει με το καλό την εκάστοτε εφαρμογή στη Ram. Μέχρι τότε είναι πάναργο λόγω HDD. Αν είχες SSD τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Παρόλα αυτά βέβαια, αν η οθόνη σου είναι καλή και μεγάλη, μπορεί να κάνει άνετα δουλειά θεωρώ. μπα! το pc της υπογραφης μου χωρις ssd σε 17" εχει φορτωσει τα παντα και ειναι ετοιμο για χρηση! και για δοκιμασε να γεμισεις τα mac με χιλια δυο προγράμματα και πες τοτε αν δεν σέρνεται!
giorgos_k Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 συγγνωμη αλλα κατι τετοιο θα ελεγε ενα παιδακι 5 χρονων που του φαινονται ολα δυσκολα και δεν μπορει ουτε τον η/υ να ανοιξει! πιο γελοιο πραγμα απο το φορματ δεν υπαρχει! Αν πεις σε καποιο κοριτσάκι απο 16 κ πάνω ή σε κάποιον άντρα απο 40 κ πάνω, τι πιθανότητες πιστεύεις υπάρχουν να ξέρουν να κάνουν format? γτ με μια πρόχειρη δειγματοληψία που μπορώ να κάνω, αυτο το μηνα μου ζήτησαν να τους κανω format 4 άτομα!! Μη λέμε οτι θέλουμε..
ektor7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Γιατί ντε και καλά πρέπει να κάνεις format τα win7! Και στο λαπτοπ και στο desktop,δε τους έκανα ακόμη format!Και τα 2 τα έχω 1,5χρονο!Και όχι,δε σέρνονται(γιατί αυτό θα λέγατε)! Όταν έχεις κάποιο θέμα,το πολύ κτυπάς ένα restore point,που είναι απλή διαδικασία,και ξεμπέρδεψες! Τόσα format τι τα θέλετε! Και όσο για "κοριτσάκι απο 16 κ πάνω ή σε κάποιον άντρα απο 40 κ πάνω", αυτοί δε θα το π@@@ξουν,με χίλια δυο κ@λ@προγραμματα,που του βάζω εγώ η κάποιος που ξέρει, αν μύτη άλλο να κάνει φορματ! Και στην τελική,στα 2 χρόνια που είμαι στο φόρουμ, ήταν αρκετό να δω, ότι και τα mac θέλουν το ψάξιμο τους,δεν είναι όλα τέλεια!
giorgos_k Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνώ σε αυτα που λες, δεν είμαι απόλυτος. Η ένστασή μου έχει να κάνει με το γεγονός οτι το φορματ είναι δουλειά για αρχάριους που ούτε να κάνουν backup τα αρχεία τους δεν μπορούν.. τα παραδείγματα που θα αναφέρω είναι ρεαλιστικά και αυτα που έτυχαν πρόσφατα: μια κοπέλα 27 χρονών που ασχολειται με τα κλασικα ταινιες μουσικη fb, ενας πατέρας 40+ με 3 παιδιά απο 12-19 ετών, και φίλος και συνομήλικος μου 24 ετών με χρήση games-ταινίες-fb(αυτα ειναι περιπτώσεις που ασχολήθηκα μαζι τουσ, εχω και αλλες προατασεις δυστυχως). Όλοι αυτοι λοιπόν δεν πειραματίζονται με τα pc τους, παρόλα αυτα μου ζητησαν να τους κανω φορματ. Έχω περισσότερους απο 4 φίλους και γνωστους που με δική μου παρότρυνση αγόρασαν mac, και δεν με έχουν ενοχλήσει περαν των αναβαθμίσεων του λειτουργικου (tiger, leopard, snow leopard και πρόσφατα τους εβαλα και lion). Δεν προσπαθώ να πείσω κανεναν ( εγώ εχω πειστει και μου αρκει), απλα αναφέρω μια πορσωπική "δειγματοληψία".
domal Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 οχι ρε παιδια τα windows δεν θελουν format , κλείσιμο θελουν
Heatspreader Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Συμφωνώ σε αυτα που λες, δεν είμαι απόλυτος. Η ένστασή μου έχει να κάνει με το γεγονός οτι το φορματ είναι δουλειά για αρχάριους που ούτε να κάνουν backup τα αρχεία τους δεν μπορούν.. τα παραδείγματα που θα αναφέρω είναι ρεαλιστικά και αυτα που έτυχαν πρόσφατα: μια κοπέλα 27 χρονών που ασχολειται με τα κλασικα ταινιες μουσικη fb, ενας πατέρας 40+ με 3 παιδιά απο 12-19 ετών, και φίλος και συνομήλικος μου 24 ετών με χρήση games-ταινίες-fb(αυτα ειναι περιπτώσεις που ασχολήθηκα μαζι τουσ, εχω και αλλες προατασεις δυστυχως). Όλοι αυτοι λοιπόν δεν πειραματίζονται με τα pc τους, παρόλα αυτα μου ζητησαν να τους κανω φορματ. Έχω περισσότερους απο 4 φίλους και γνωστους που με δική μου παρότρυνση αγόρασαν mac, και δεν με έχουν ενοχλήσει περαν των αναβαθμίσεων του λειτουργικου (tiger, leopard, snow leopard και πρόσφατα τους εβαλα και lion). Δεν προσπαθώ να πείσω κανεναν ( εγώ εχω πειστει και μου αρκει), απλα αναφέρω μια πορσωπική "δειγματοληψία". Έτσι ακριβώς. Κάποιες φορές μάλιστα έχω προτείνει πολλές φορές να πάρουν έναν iMac για να μην ταλαιπωρούνται. Φυσικά όχι σε Gamers. Αυτοί συνήθως γνωρίζουν κάποια πράγματα και τουλάχιστον δεν τα καταστρέφουν τόσο... συγγνωμη αλλα κατι τετοιο θα ελεγε ενα παιδακι 5 χρονων που του φαινονται ολα δυσκολα και δεν μπορει ουτε τον η/υ να ανοιξει! πιο γελοιο πραγμα απο το φορματ δεν υπαρχει! μπα! το pc της υπογραφης μου χωρις ssd σε 17" εχει φορτωσει τα παντα και ειναι ετοιμο για χρηση! και για δοκιμασε να γεμισεις τα mac με χιλια δυο προγράμματα και πες τοτε αν δεν σέρνεται! Έλα να δεις πόσο γρήγορο είναι το PC μου και με πιο παλιό Hardware από το δικό σου και θα κλαις σαν 5 χρονών παιδί... Χωρίς SSD δεν μιλάμε για ταχύτητα, ειδικά σε Windows!
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Έτσι ακριβώς. Κάποιες φορές μάλιστα έχω προτείνει πολλές φορές να πάρουν έναν iMac για να μην ταλαιπωρούνται. Φυσικά όχι σε Gamers. Αυτοί συνήθως γνωρίζουν κάποια πράγματα και τουλάχιστον δεν τα καταστρέφουν τόσο... Έλα να δεις πόσο γρήγορο είναι το PC μου και με πιο παλιό Hardware από το δικό σου και θα κλαις σαν 5 χρονών παιδί... Χωρίς SSD δεν μιλάμε για ταχύτητα, ειδικά σε Windows! Και το δικό μου 7 χρόνο compaq, δουλεύει γρήγορα και άψογα και χωρίς ανεμιστήρα μάλιστα! Έχω κ δικούς μου ανθρώπους που ακόμη είναι με τα svista κ δεν έχουν κάνει ακόμη φορματ, αλλά κ πάλι αυτό δε λέει τίποτα,για μένα! Όταν η χρήση που του κανείς είναι απλή και προσεγμένη, κανείς τη δούλευα σου καλά με όλα τα λογισμικά! Τέλος πάντων, εγώ σέβομαι κ τα 2 λογισμικά και μακάρι να τα κάνουν όσο γίνεται κ καλύτερα! Και ας κρατήσουμε λίγο τους οπαδισμούς,έξω από τη σκέψη και κυρίως,έξω από τη ζωή μας!
Heatspreader Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Ποιους οπαδισμούς βρε αδελφέ? Ελπίζω να μην εννοείς εμένα, γιατί όπως είδες ήμουν πολύ αντικειμενικός. Γνωρίζω και εγώ ανθρώπους με κάτι Windows διαλυμένα που τους φαίνεται μια χαρά, επειδή δεν έχουν δει το πιο γρήγορο. Είτε το θέλουμε, είτε όχι τα Windows είναι για έμπειρους χρήστες ή για χρήστες πάνω του μετρίου για να πεις ότι τα διατηρούν σε ένα επίπεδο ασφαλείας και ταχύτητας. Το OSX είναι για άσχετους. Δεν είναι κακό ωστόσο να είσαι άσχετος. Μπορεί να είσαι πολύ καλός γραφίστας και να μην θες να ασχολείσαι με το msconfig, το Superfetch, την Registry, Drivers, κλπ... Προσωπικά μου αρέσει να ασχολούμαι, αλλά δεν μπορώ να μην δώσω τα εύσημα και στο OSX, στο οποίο η ζωή είναι αδιαμφισβήτητα πιο εύκολη. Από την άλλη αν είσαι Gamer και θες ένα Multimedia PC, πρέπει να πας σε Windows... ή σε Mac Pro...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.