dbzakias Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Σε θεματα φωτογραφίας, γραφιστικής, μουσικής δεν είναι τυχαίο που οι επαγγελματίες έχουν imac.Το να βάλεις το mac os σε άσχετα μηχανήματα, εαν το καταφέρεις, όσο και να προσπαθείς δεν θα έχεις ποτέ την ίδια απόδοση, σταθερότητα κι εμπειρία με ένα mac. Δεν ειναι τυχαιο που οι 7 στους 10 γραφιστες δουλευεουν mac. 1. μπορειτε να μην αερολογειτε και να μου πειτε τι σκατα εχουν σε αυτον και οχι μονο τον τομεα παραπανω τα mac; διοτι αν ειναι πολυ καλυτερα να παω να παρω και εγω! 2. σε πληροφορω πολυ οτι στο acer aspire one 751h τα hackintosh πετανε σε σχεση με το macbook 13,3 (περσινο) του φιλου μου...
Johny_Tech Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Γιατί όλοι οι γραφίστες έχουν Mac? Τυχαίο?
dbzakias Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Γιατί όλοι οι γραφίστες έχουν Mac? Τυχαίο? για να πουλησουν μουρη και για να δειχνουν στους υπολοιπους ποσο -και καλα- κουλ ειναι!
Cham Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Σε θεματα φωτογραφίας, γραφιστικής, μουσικής δεν είναι τυχαίο που οι επαγγελματίες έχουν imac. Δεν αντιλέγω πως και με pc μπορείς να κάνεις την δουλειά σου αλλά επειδή έχω και 1 pc και 3 mac (imac, macmini και macbook) , μπορώ να πώ , χωρίς υπερβολές, πως στα mac δεν είχα ποτέ το άγχος να κάνω save μετά απο κάθε αλλαγή μήπως και μου crash-άρει το photoshop ή το illustrator και χάσω την δουλειά μου. Στο pc αρκετές φορές είχε crash-άρει το photoshop αλλά όπως έγραψα και πρίν πατούσα συνέχεια save. Τα windows δεν τα εμπιστεύομαι για σοβαρή δουλειά πλέον. Εννοείται πως μην ασχοληθείς με hackintosh. Για ποιό λόγο να προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις σε υπολογιστή ένα λειτουργικό που δεν έχει σχεδιαστεί γι αυτόν; Οι λόγοι που κάνουν το mac τόσο περιζήτητα , πέρα απο το hardware είναι η απλότητα και η απόλυτη σταθερότητα του λειτουργικού η οποία οφείλεται στο γεγονός οτι έχει σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο hardware. Το να βάλεις το mac os σε άσχετα μηχανήματα, εαν το καταφέρεις, όσο και να προσπαθείς δεν θα έχεις ποτέ την ίδια απόδοση, σταθερότητα κι εμπειρία με ένα mac. Αν θέλεις να έχεις Mac αγόρασε Mac.Νόμος απαράβατος κυρίως στην κοινότητα hackint0sh. Από εκεί και πέρα,αν θέλεις να πούμε πολλά να πούμε.Αν θέλεις να πούμε λίγα απλά ανέβασε ενα Geekbench από τους 3 υπολογιστές σου να ανεβάσω από έναν Hackintosh. Από την μέρα που άρχισε να κάνει υλοποιήσεις σε intel η Apple το hardware είναι ίδιο.Οπότε δεν υπάρχει "κατασκευάστηκε γι'αυτο." Αν στηθεί υπολογιστής ειδικά για Dual boot Hackint0sh και τον δεις θα τρίβεις τα μάτια σου. Αν έχεις έναν υπολογιστή 4 χρόνια βαρέθηκες και θέλεις να κοπανήσεις κ ενα osx πάνω τότε 90% θα έχεις προβλήματα. Αν μπεις στο thred για hackint0sh εδώ στο forum θα διακρίνεις ένα πράγμα όλοι θέλουν το λειτουργικό αλλά ελάχιστοι είναι έτοιμοι για το αντίτιμο,και αντίτιμο σημαίνει πολλές ώρες δουλειάς,επανεγκατάσταση των Win μετά το osx και κάποιο χρηματικό κόστος για να πάρεις 100% αυτό που θέλεις ίσως με κάποιες αλλαγές.Αυτό δεν μπορεί να συμβεί και αν συμβεί θα είναι 1 στους 1000.θα πετύχουν οι λίγοι λοιπόν. Εμπειρία υπάρχει σε κάθε τι πρωτόγνωρο από τον καθένα μας. Οπότε υπάρχει εμπειρία Mac,Hack,Win,hayabusa,κλπ..Δεν είναι μονοπώλιο ούτε πατέντα της Apple αυτό. Σταθερότητα = Χρήστης. Είσαι νοικοκύρης ? Δεν βάζεις ότι σκουπίδι κ crack υπάρχει στο Net ? τότε είσαι οκ. Dual Boot = Δεν χρειάζεται να διαλέξεις,τα έχεις και τα δυο.και τα update,και μπορείς να διαλέξεις τι θα τρέχεις και που και πότε αλλά κυρίως με δυνατότητες που θέλεις εσύ και όχι τι θα σου βάλει η Apple στο επόμενο μοντέλο. Hackintosh δεν είναι να δεις το μηλαρακι και το δισκάκι απο κάτω να γυρίζει όπως νομίζουν οι πολλοί. Όλα αυτά τα γράφω μόνο για διευκρίνηση δεν θέλω ούτε να αντιδικήσω με κανέναν ούτε να αποτρέψω κανέναν από την αγορά κάποιου Mac,κάτι που και εγώ μπορεί να κάνω στο μέλλον Όταν θα θέλω ν'αραξω με έναν μέσο υπολογιστή,όμορφο,και να μην ξαν'ασχοληθω με την αιχμή της τεχνολογίας.
ektor7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δεν άντεξα και θα πω τη γνώμη μου! Αν αυτό που σε τραβάει στο Imac είναι το ωραίο design, παρτο και μη το πολύ σκέφτεσε! Και αφού θα κανείς και τη δουλειά σου ok και μπορείς να δώσεις τα 1000εύρο, δε φοβάσαι τίποτα! Άντε καλοριζικο! Υ. Γ. Ασχολίαστα όλα περί κολημματων κ κρασαρισματων σε Windows! Γιατί βαρέθηκα να ασχολούμαι με τις εμμονές του καθενός!
agapi4 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας!
Dbzakias2 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2011 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! πηρες τελικσ; αν ναι τοτε ποιο πηρες;
agapi4 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 πηρες τελικσ; αν ναι τοτε ποιο πηρες; Δε το παρήγγειλα ακόμα, αλλά έχω καταλήξει. Στο τέλος του μήνα (για ευννόητους λόγους) θα παραγγείλω αυτό Καλημέρα και καλό φθινόπωρο!
ektor7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Σοφή απόφαση,αν μετακίνησε πολύ ή σ'αρεσει να κάθεσαι στο σαλονάκι για να κάνεις τις δουλειές σου, είναι καλύτερη επιλογή,απ'οτι το imac! Oταν με το καλο το παρεις,μας λες,για τις ευχες μας!
agapi4 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Σοφή απόφαση,αν μετακίνησε πολύ ή σ'αρεσει να κάθεσαι στο σαλονάκι για να κάνεις τις δουλειές σου, είναι καλύτερη επιλογή,απ'οτι το imac! Oταν με το καλο το παρεις,μας λες,για τις ευχες μας! Εννοείται!
dkotanid Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορεις αν θέλεις να αγοράσεις και ένα μεταχειρισμένο απ εδώ μεσα που θα είναι σε καλη κατάσταση και επίσης θα γλιτωσεις αρκετά λεφτά ;-) .
agapi4 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορεις αν θέλεις να αγοράσεις και ένα μεταχειρισμένο απ εδώ μεσα που θα είναι σε καλη κατάσταση και επίσης θα γλιτωσεις αρκετά λεφτά ;-) . Πουλάς;
dkotanid Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2011 Πουλάς; Όχι, αλλά έχω αγοράσει παρελθοντικά...!
evkar Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 χωρίς να έχω αγοράσει ποτέ Mac , από τιμές σε software πως πάνε σε σχέση με windows. Πιστεύω ό,τι υπάρχουν πολλές παράμετροι στην αγορά ενός υπολογιστικού συστήματος. Και μη μου απαντήσετε ό,τι υπάρχει και το πειρατικό software στα win . Μιλάμε για νόμιμο λογισμικό . Επίσης στο θέμα του after sale support και της ενεδεχόμενης ανάγκης για επισκευή στα Mac τι ακριβώς επικρατεί? Γιατί βλέπω στο δίκτυο ό,τι και αυτά βγάζουν βλάβες (όπως κάθε μηχάνημα εξάλλου) . Ποιό το κόστος ενδεχόμενης επσικευής τους . Προσωπικά τώρα , αν και είμαι τελείως άσχετος από Mac , ο παραπάνω φορητός φαίνεται καλή επιλογή . Αλλά πολλά τα λεφτά βρε παιδί μου . Και όπως έλεγε κι ο Βέγγος στην κλασική ατάκα του " και τι είναι τα λεφτά ρε , μαρουλόφυλλα?" χαχα
agapi4 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2011 χωρίς να έχω αγοράσει ποτέ Mac , από τιμές σε software πως πάνε σε σχέση με windows. Πιστεύω ό,τι υπάρχουν πολλές παράμετροι στην αγορά ενός υπολογιστικού συστήματος. Και μη μου απαντήσετε ό,τι υπάρχει και το πειρατικό software στα win . Μιλάμε για νόμιμο λογισμικό . Επίσης στο θέμα του after sale support και της ενεδεχόμενης ανάγκης για επισκευή στα Mac τι ακριβώς επικρατεί? Γιατί βλέπω στο δίκτυο ό,τι και αυτά βγάζουν βλάβες (όπως κάθε μηχάνημα εξάλλου) . Ποιό το κόστος ενδεχόμενης επσικευής τους . Προσωπικά τώρα , αν και είμαι τελείως άσχετος από Mac , ο παραπάνω φορητός φαίνεται καλή επιλογή . Αλλά πολλά τα λεφτά βρε παιδί μου . Και όπως έλεγε κι ο Βέγγος στην κλασική ατάκα του " και τι είναι τα λεφτά ρε , μαρουλόφυλλα?" χαχα Καλύπτονται κι αυτά από εγγύηση της ελληνικής αντιπροσωπείας. Βέγγος = Θεός!! Αφού σου απάντησα είδα κι αυτό... Λογικά θα καλύπτει και τους mac
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.