JimGer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Κοίτα για εμένα τα μακ ψιλοαξίζουν μόνο αν θές λάπτοπ.... Τώρα να έχεις έναν imac(πανέμορφος δεν λέω) και να μην μπορείς να του αναβαθμίσεις σχεδόν τίποτα δεν το βρίσκω πολύ συμφέρον οικονομικά..... Οπότε όπως λέει και ο βασίλης καλύτερα να πας σε hackintosh αν θες οπωςδήποτε osx(Πρόσεχε γιατί για το lion ακούω ότι θέλει για ψιλοσοβαρή δουλειά 8gb ram και πάνω) καλύτερα να πάρεις ένα macbook pro 13άρι ή air 13αρι που μεταφέρεται κιόλας....Αν δεν σε νοιάζει η μεταφορά καλύτερα να πας σε hackintosh και μια ψιλοκαλή οθόνη.Πιο φθηνό και καλό μηχανηματάκι....
Pro9070 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Καλημέρα, Βασίλη, κατέληξα σε Mac γιατί θα δουλεύω photoshop, illustrator και Flash. Pro9070 αν ρωτήσω τι είναι αυτό θα με πεις τελείως άσχετη; Ενας hackintosh ειναι ενας υπολογιστης (οχι της Apple) ο οποιος μπορει να τρεχει το os x.Για να φτιαξεις εναν πρεπει να κανεις ερευνα και να ασχοληθεις αρκετα ωστε να βρεις τα καταλληλα κομματια (δηλαδη motherboard cpu gpu κλπ).Αμα ομως βαλεις τα σωστα κομματια το os x θα τρεχει το ιδιο (αν οχι καλυτερο) καλα σαν εναν αληθηνο mac!
cortaN@ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Καλημέρα, Βασίλη, κατέληξα σε Mac γιατί θα δουλεύω photoshop, illustrator και Flash. Pro9070 αν ρωτήσω τι είναι αυτό θα με πεις τελείως άσχετη; Καλησπέρα, Photoshop, illustrator και flash λειτουργούν άψογα σε Win7 συμβατό μηχάνημα με οποιοδήποτε τετραπύρηνο επεξεργαστή και πάνω και 8gb μνήμη RAM DDR3. Μπορείς κάλλιστα να πας σε ένα setup phenom II x6, σε μητρική AM3+, 8gb RAM και με τα υπόλοιπα λεφτά να αγοράσεις μία οθόνη 23, 24 ιντσών με IPS Panel, π.χ. την Dell στις 23" ίντσες. Και θα έχεις ένα πολύ δυνατό μηχάνημα.
agapi4 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 αν σκοπευεις να ασχοληθεις σοβαρα και εχεις τα λεφτα παρε mac, αν & στη σχολη εχουν mac. σε ποια σχολη θα πας? Σε ΙΕΚ θα πάω. Mac έχουν ... τουλάχιστον στο εργαστήριο. Τα hackidosh μου φαίνονται περίπλοκα. Μάλλον θα πρέπει να ξέρει αυτός που θα το φτιάξει. Μάλλον θα περιμένω λίγο, μήπως με βοηθήσουν κι από τη σχολή. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα, Photoshop, illustrator και flash λειτουργούν άψογα σε Win7 συμβατό μηχάνημα με οποιοδήποτε τετραπύρηνο επεξεργαστή και πάνω και 8gb μνήμη RAM DDR3. Μπορείς κάλλιστα να πας σε ένα setup phenom II x6, σε μητρική AM3+, 8gb RAM και με τα υπόλοιπα λεφτά να αγοράσεις μία οθόνη 23, 24 ιντσών με IPS Panel, π.χ. την Dell στις 23" ίντσες. Και θα έχεις ένα πολύ δυνατό μηχάνημα. η καλυτερη λυση για μενα
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Θα δώσεις για Mac 1.100 ευρώ για να τρέχεις photoshop, illustrator και λίγο flash? Και όλα αυτά σε οθόνη 21 ιντσών; Δώσε 7-8 κατοστάρικα και πάρε PC με 24" οθόνη και καλύτερα specs. Εκτός αν δε σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις όσο το στυλ.
Haldol Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Τα προγράμματα που θέλεις τρέχουν το ίδιο καλά και σε Windows. Εάν αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλεις τον iMac, ξανασκέψου το. Με κανένα PC δεν θα έχεις ποτέ την «βολικότητα» (sic) της all-in-one υλοποίησης του iMac (δεν φαντάζεσαι πόσο σπαστικός θα σου φαίνεται ο πύργος με την οθόνη και την καλωδιούρα μετά...) αλλά εφόσον υπάρχει θέμα χρημάτων, άστο. Λύσεις τύπου hacintosh άστες. Είναι μόνο για όσους έχουν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο να ψάχνουν και να τρέχουν και να φτιάχνουν και να ξαναφτιάχνουν... παίρνεις PC με Windows ή Mac. Κανονικό. Όχι αηδίες.
Physics_Rulez Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Και 1400 ευρώ να δώσει, πάλι PC να πάρει. Θα έχει καλύτερη απεικόνιση, καλύτερες επιδόσεις, καλύτερο value 4 money. Σύγκρινε μου τις επιδόσεις και την οθόνη του Mac με ένα οποιοδήποτε Pc στα ίδια χρήματα. Απλά δε γίνεται. ...και το κουτί το βάζεις κάτω από το γραφείο, εκτός αν ο χώρος που έχεις διαθέσιμος είναι 1x1 οπότε εκεί πάω πάσο. Όσο για τα καλώδια, η λύση είναι ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι.
Haldol Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ε άμα κυνηγάς μόνο τις επιδόσεις εννοείται θα πάρεις PC. Σαν σύνολο όμως είναι πολύ καλύτερος ο iMac. Απεικόνιση έχει καλύτερη ο iMac με το H-IPS panel. Και μη μου πεις για τη DELL με το e-IPS. Καλή, άριστη, αλλά δεν έχουν επαφή. Το πρόβλημα είναι με τα καλώδια του κουτιού, όχι με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Στον iMac μπορείς να έχεις ΈΝΑ μόνο καλώδιο. Για το ρεύμα.
_filippos_ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Σε θεματα φωτογραφίας, γραφιστικής, μουσικής δεν είναι τυχαίο που οι επαγγελματίες έχουν imac. Δεν αντιλέγω πως και με pc μπορείς να κάνεις την δουλειά σου αλλά επειδή έχω και 1 pc και 3 mac (imac, macmini και macbook) , μπορώ να πώ , χωρίς υπερβολές, πως στα mac δεν είχα ποτέ το άγχος να κάνω save μετά απο κάθε αλλαγή μήπως και μου crash-άρει το photoshop ή το illustrator και χάσω την δουλειά μου. Στο pc αρκετές φορές είχε crash-άρει το photoshop αλλά όπως έγραψα και πρίν πατούσα συνέχεια save. Τα windows δεν τα εμπιστεύομαι για σοβαρή δουλειά πλέον. Εννοείται πως μην ασχοληθείς με hackintosh. Για ποιό λόγο να προσπαθήσεις να εγκαταστήσεις σε υπολογιστή ένα λειτουργικό που δεν έχει σχεδιαστεί γι αυτόν; Οι λόγοι που κάνουν το mac τόσο περιζήτητα , πέρα απο το hardware είναι η απλότητα και η απόλυτη σταθερότητα του λειτουργικού η οποία οφείλεται στο γεγονός οτι έχει σχεδιαστεί για το συγκεκριμένο hardware. Το να βάλεις το mac os σε άσχετα μηχανήματα, εαν το καταφέρεις, όσο και να προσπαθείς δεν θα έχεις ποτέ την ίδια απόδοση, σταθερότητα κι εμπειρία με ένα mac.
orotoi Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2011 ... Το να βάλεις το mac os σε άσχετα μηχανήματα, εαν το καταφέρεις, όσο και να προσπαθείς δεν θα έχεις ποτέ την ίδια απόδοση, σταθερότητα κι εμπειρία με ένα mac. Το στηρίζεις σε προσωπικές εμπειρίες? ή έτσι να χαμε να λέγαμε?
agapi4 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2011 Παιδιά, ρίξτε μια ματιά εδώ. Είναι όντως προσφορά ή είναι λάθος; Αν και έψαχνα σταθερό, η τιμή του είναι δελεαστική.
kebinB Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 mac και οτι να νε που λέει ο λόγος. τελείως φιλικα κοπελιά τράβα πάρε ενα PC να κάνεις τη δουλεία σου και να σου κρατήσει στο χρόνο με καλύτερη αποδοση. δεν χρείαζεσαι να τα σκάσεις για να κανεις τα πρωτα σου βηματα σε φασεις PhotoShop, Illustrator και οτιδήποτε θα διδαχθεις στο ΙΕΚ. Το να βάλεις το mac os σε άσχετα μηχανήματα, εαν το καταφέρεις, όσο και να προσπαθείς δεν θα έχεις ποτέ την ίδια απόδοση, σταθερότητα κι εμπειρία με ένα mac. Το hackintosh μου οχι μονο ειναι σταθερό αλλα πλεον το ζηλευουν και κολλητοί μου που έχουν μακ και πάει γ******ας και πριν πεταχτείς ειχα άπειρα μακ απλώς σιχάθηκα την βρωμοεταιρεία εκτος απο το πρωτελευεταιο λειτουργικό τους.
Tablet Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 @agapi4 Επειδη ειναι η κοπελα μου γραφίστρια και δουλευει 10 χρονια παρε mac και δεν θα το μετανιώσεις ποτε σου.Τωρα επειδη δουλευεις εικονα καλο θα ηταν να εχεις μεγαλη οθονη+αναλυση. Εαν κοιτας για laptop πηγαινε σε 17αρι εαν σε παιρνουν τα λεφτα αλλιως σε imac. Μην φτιάξεις ουτε pc ουτε hackintosh παρε mac και δεν θα το μετανιωσεις ποτε σου σαν επαγγελματίας. Δεν ειναι τυχαιο που οι 7 στους 10 γραφιστες δουλευεουν mac. Καλη αγορα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.