Προς το περιεχόμενο

Nintendo DS XL Πρόβλημα με την οθόνη?!

Kapws

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το XL μου.

Έχει χαθεί η απόκριση σε ένα σημείο της οθόνης...βασικά είναι λίγο περίεργο, δεν έχει χαθεί ακριβώς , απλά έχει παρακαμθεί σε άλλο σημείο της οθόνης.

Συγκεκριμένα όπως φένεται στην παρακάτω φωτογραφία:

HNI_0075.jpg

Όταν προσπαθώ να ζωγραφίσω περιμετρικά της οθόνης βλέπετε αφενός την "μουτζούρα" που κάνει στο δεξί μέρος της οθόνης και αφετέρου την τεράστια καμπύλη στην αριστερή μεριά. Να ξαναπώ ότι η καμπύλη αυτή έγινε προσπαθώντας να σχεδιάσψ την περιμετρική γραμμή της οθόνης!!

Το θέμα αυτό παρουσιάζεται και σε εφαρμογές, αναγκάζοντάς το να κλικάρει στο τόξο που βλέπετε.

Τί μπορεί να φταίει? Κάποια λύση?

Σ.Σ.: Το μαγαζί από όπου το αγόρασα δεν μπορεί/θέλει να μου το επιδιορθώσει ή αλλάξει γιατί λέει έχω εγγύηση μόλις 1 χρόνο και έχουνε περάσει 1 χρόνος και 4 ημέρες (μαζί με τη σημερινή)... Πόση ατυχία πια?!

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Μπορείς να αγοράσεις το panel της αφής από ebay σε αρκετά χαμηλή τιμή και αν πιάνουν τα χέρια σου να το τοποθετήσεις μόνος σου. Αλλιώς το στέλνεις στο http://www.ebw.gr και στο επισκευάζει σε χαμηλή τιμή.

Δημοσ.

Οπως περιγράφεις το πρόβλημά σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγλωβίστηκε κόκος σκόνης μεταξύ του πλαστικού περιγράμματος της οθόνης αφής και της ίδιας της οθόνης, από τη πλευρά που έχεις πρόβλημα.

Δές σε πολύ καλό φωτισμό αν υπάρχει σκόνη εγλωβισμένη σε εκείνη τη πλευρά.

Αν υπάρχει υποψία σκόνης, τότε πρώτα καθάρισε πάρα πολύ καλά την οθόνη με κάποιο πανάκι και εν συνεχεία πάρε μιά οδοντογλυφίδα. Πίεσε λίγο δυνατά την οθόνη στη πλευρά που έχεις το πρόβλημα, ώστε να πιεστεί λίγο πρός τα κάτω και να δημιουργηθεί κενό μεταξύ οθόνης και πλαστικού περιγράμματος. Το κενό δεν θα είναι ούτε ένα χιλιοστό.

Καθώς κρτάς την οθόνη πιεσμένη προς τα κάτω, με την άκρη της οδοντογλυφίδας "σάρωσε" το κενό που δημιουργήθηκε, ουτως ώστε να απομακρυνθεί ο οποιοσδήποτε κόκος σκόνης είχε εγκλωβιστεί.

Καλή σου επιτυχία!

Δημοσ.

Μπορείς να αγοράσεις το panel της αφής από ebay σε αρκετά χαμηλή τιμή και αν πιάνουν τα χέρια σου να το τοποθετήσεις μόνος σου. Αλλιώς το στέλνεις στο http://www.ebw.gr και στο επισκευάζει σε χαμηλή τιμή.

Από ebw το είχα αγοράσει και μου λέγανε τα όσα ανέφερα...το πόσο φτηνά είναι δεν το γνωρίζω γιατί και 50άρικο να μου ζητήσει δεν με συμφέρει όταν έχει καινούργιο 150 ευρώ, αλλά θα τους πάρω ένα τηλ για να το σιγουρέψω.

...Αν υπάρχει υποψία σκόνης, τότε πρώτα καθάρισε πάρα πολύ καλά την οθόνη με κάποιο πανάκι και εν συνεχεία πάρε μιά οδοντογλυφίδα....

Καλή σου επιτυχία!

Θα το δοκιμάσω οσονούπω φίλε panther_512...σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να είναι κάτι τόσο απλο :)

Δημοσ.

Ο αντίστοιχος νόμος/φεκ or whatever που δεσμεύει σε 2ετή εγγύηση όλων των προϊόντων που εμπορεύονται εντός της ευρωπαϊκής ένωσης δεν ισχύει? Κάπου το έχω πεταμένο σε ένα pdf μέσα στο laptop αυτό...

Δημοσ.

Whatever, πήγα στο ebw όπου και είχα αγοράσει το Nintendo , το άφησα για επισκευή, μου πήρανε 35 ευρώ και μετά από 2 ημέρες σωστής λειτουργίας το πρόβλημα επανεμφανίστηκε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Αυριο ξαναπηγαίνω και θα γίνει κορδελιό νομίζω...!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...