liopyr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δύσκολη η απάντηση. Στο κάτω-κάτω, ο όποιος έλεγχος αποσκευών τελείται στο αεροδρόμιο είναι για υπέρτερο σπουδαίο λόγο: την ασφάλεια των μεταφορών και των επιβατών. Θα μου πεις ότι και στη συναυλία υπάρχει η ασφάλεια των θεατών. Πάντως από τη στιγμή που το όποιο event διοργανώνονται από ιδιώτες κατά παραχώρηση δημοσίου χώρου και από τη στιγμή που η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα εισόδου (όπως πχ στην πρόσφατη συναυλία του Roger Waters), θεωρώ ότι μπορεί να σου αρνηθεί την είσοδο. Αυτό σκεφτόμουν, πως στο αεροδρόμιο μπορεί να ισχύουν (σαν εξαίρεση) αυστηρότεροι κανόνες ασφαλείας. Αν συμβαίνει το ίδιο και στις συναυλίες, το πράγμα μπορεί να πάρει πολλές προεκτάσεις, δηλαδή μετά γιατί όχι και στο θέατρο, τον κινηματογράφο ή το νυχτερινό κέντρο με το πρόσχημα της ασφάλειας των υπολοίπων; (εκτός και αν χάνω κάτι στο "δικαίωμα εισόδου")
mphxths Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 1. Άποψή μου είναι ότι η έρευνα σε αποσκευές εμπίπτει στην έννοια της σωματικής έρευνας. Χωρις και γω να ξερω κατι στα σιγουρα , νομιζω οτι το "σωματικη" ερευνα , εννοειται το σκηνικο που τσεκαρει δια αφης πανω απο ρουχα , χωρις να βαζει χερια μεσα σε τσεπες , την επιφανεια του σωματος σου για περιεργα αντικειμενα , εκρηκτικα , μαχαιρια , οπλα κλπ. Οσο για το αν υπαρχουν σεκιουριταδες στα αεροδρομια ή αστυνομικοι ή και τα 2. Στης αλεξαδρουπολης που θυμαμαι πριν χρονια που επισκεφτομουν συχνα ηταν καθαρα αστυνομικοι. Στο Ελ Βεν. οσους εβλεπα ηταν "δοκιμοι" αστυνομικοι.Τωρα αν υπηρχαν και σεκιουριταδες , θα σε γελασω , δεν θυμαμαι να ειδα.Ισως τους εβαλαν αργοτερα.
liopyr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Χωρις και γω να ξερω κατι στα σιγουρα , νομιζω οτι το "σωματικη" ερευνα , εννοειται το σκηνικο που τσεκαρει δια αφης πανω απο ρουχα , χωρις να βαζει χερια μεσα σε τσεπες , την επιφανεια του σωματος σου για περιεργα αντικειμενα , εκρηκτικα , μαχαιρια , οπλα κλπ. Λογικά ο όρος δεν έχει να κάνει μόνο με το χούφτωμα, προφανώς στην τσάντα μου μπορεί να έχω προσωπικά αντικείμενα που δε θέλω να γνωρίζει και να ψαχουλεύει ο κάθε τυχαίος.
mphxths Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Λογικά ο όρος δεν έχει να κάνει μόνο με το χούφτωμα, προφανώς στην τσάντα μου μπορεί να έχω προσωπικά αντικείμενα που δε θέλω να γνωρίζει και να ψαχουλεύει ο κάθε τυχαίος. ναι οκ , αλλα δεν εχω δει κανεναν να κανει τις τσαντες φυλο και φτερο .να στα πετανε ολα εξω κλπ. Ειδικα στα αεροδρομια , τα ριχνεις ολα στο μηχανημα .Αν δεν βγαλουν ακρη με κατι εκει τοτε σου λενε πιαστην ανοιξε την κλπ. Ειναι τυπικοι και προσεκτικοι στο ψαξιμο αποσκευων. Και πλεον στην "σωματικη" ερευνα..στο σωμα δηλ , ουτε καν σε ακουμπανε , εχουν εκεινο το μηχανημα , το περνανε σε μικρη αποσταση απο το σωμα σου σφυραει αν βρει κατι. Τωρα εκτος αεροδρομιων δεν ξερω ποσο "παθιασμενα" εξασκουν τον "σωματικο" ελεγχο , οπου και αυτος αν σταματαει...
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 αρα αμα προχωρας αμεριμνος στο δρομο και σου βαλει κανεις χερι στη τσαντα μη πεις τιποτα,δεν ειναι σωματικη ερευνα γιατι δεν ακουμπαει το σωμα σου
kfyros Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Εντάξει, θέλουν απλά να πουλήσουν την πραμάτεια τους, αυτά τα περί ασφαλείας είναι γελοία.. Από τη στιγμή που ο χώρος παραχωρείται / ενοικιάζεται , αυτοί που τον διαχειρίζονται είναι αυτοί που τον νοίκιασαν και εκδίδουν τα εισιτήρια για τις εκδηλώσεις.. Στους όρους των εισιτηρίων μπορούν να βάλουν ότι θέλουν αρκεί να είναι νόμιμο.. Μεταξύ αυτών πιθανολογώ ότι θα αναφέρεται και η απαγόρευση μεταφοράς αλκοολούχων και η κατανάλωση μόνο αυτών που διατίθενται εντός του χώρου της εκδήλωσης , η απαγόρευση κινηματογράφησης κλπ. κλπ.. και το δικαίωμα του διοργανωτή να απαγορεύσει την είσοδο σε οποιονδήποτε θεωρήσει ή υποπτεύεται ότι παραβιάζει κάποιους από τους όρους αυτούς. Πρακτικά, μπορεί να αρνηθεί την είσοδο αν υποπτεύεται ότι παραβιάζονται οι όροι του εισιτηρίου, επιστρέφοντας την αξία του εισιτηρίου..
mphxths Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 αρα αμα προχωρας αμεριμνος στο δρομο και σου βαλει κανεις χερι στη τσαντα μη πεις τιποτα,δεν ειναι σωματικη ερευνα γιατι δεν ακουμπαει το σωμα σου πιστευω οτι καταλαβαινεις απο μονος σου οτι αυτο που ειπες ειναι ασυναρτησια ε? Δεν μιλαμε για κλεφτη που παει να σε κλεψει , μιλαμε για διαδικασιες ελεγχου "σωματος" ή αποσκευων σε συγκεκριμενες περιπτωσεις..
The_Judas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Τώρα αν έχουν δικαίωμα να σε ψάξουν ή όχι? Αν το εισιτήριο γράφει τους όρους και κανονισμούς με τους οποίους σιωπηλά συμφωνείς όταν το αγοράζεις και σε αυτούς τους όρους αναγράφετε ότι απαγορέψετε μεταφορά ποτών και τροφίμων από έξω και ότι επιπλέον έχουν δικαίωμα να σε ψάξουν τότε δεν σε παίρνει να διαμαρτύρεστε, απλά μην πας. Το ότι γράφει το εισιτήριο κάποιους όρους δεν σημαίνει ότι αυτοί συνάδουν με τον νόμο. Ορισμένες φορές είναι τελείως αυθαίρετοι απλά επειδή έτσι συμφέρει στους διοργανωτές.
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 πιστευω οτι καταλαβαινεις απο μονος σου οτι αυτο που ειπες ειναι ασυναρτησια ε? Δεν μιλαμε για κλεφτη που παει να σε κλεψει , μιλαμε για διαδικασιες ελεγχου "σωματος" ή αποσκευων σε συγκεκριμενες περιπτωσεις.. μα δε θα σε κλεψει,απλα θα σε ψαξει γιατι ετσι γουσταρει
mphxths Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 μα δε θα σε κλεψει,απλα θα σε ψαξει γιατι ετσι γουσταρει αυτοι που σε ψαχνουν για παραδειγμα στο αεροδρομιο δεν σε ψαχνουν γιατι ετσι γουσταρουν , ελπιζω να το καταλαβαινεις...οπως οτι συνεχιζεις την αρχικη σου ασυναρτησια.
CtrlFreak Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Πέρσι στο river όταν πήγα να περάσω δεν μου έγινε σωματικός έλεγχο παρά μόνο μου ζήτησαν να ανοίξω την τσάντα μου, δεν την ακούμπησαν καν. Οι έλεγχοι δεν γίνονται για ασφάλεια απλά απαγορεύεται να περάσεις μπύρες γιατί η amstel είναι χορηγός. Και ο χώρος είναι ιδιωτικός. Αυτά.
Ntinaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Πέρσι στο river όταν πήγα να περάσω δεν μου έγινε σωματικός έλεγχο παρά μόνο μου ζήτησαν να ανοίξω την τσάντα μου, δεν την ακούμπησαν καν. Οι έλεγχοι δεν γίνονται για ασφάλεια απλά απαγορεύεται να περάσεις μπύρες γιατί η amstel είναι χορηγός. Και ο χώρος είναι ιδιωτικός. Αυτά. αν ο χωρος ειναι ιδιωτικος τοτε μπορουν να σου απαγορεψουν την εισοδο,και αυτο με προυποθεσεις γιατι απαγορευεται το face control
slipknot Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Φτάνει η κοροϊδία, αν κάτι περνάει από το χέρι μου για να αλλάξει κάτι σ' αυτή την χώρα και μπορώ να το κάνω βάση νόμου θα το κάνω. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το φεστιβάλ ή τον χώρο στον οποίο γίνεται, αλλά μην το βλέπεις σαν φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Όποτε πας σε μια συναυλία και έχεις τσάντα μαζί σου, συνηθίζεται να την ελέγχουν, τυπικά πάντα. Σε καμία περίπτωση δεν την αγγίζουν, απλά σου ζητάνε να την ανοίξεις και κοιτάνε να δουν τι έχεις. Σε αυστριακό φεστιβάλ, δεν επιτρέπονταν να μπεις στο χώρο των stages με μπύρες, στις έπαιρναν αμέσως. Έξω -στο camping- είχε 1 ευρώ το μισό λίτρο, μέσα 4-5. Στη Βουλγαρία σου έπαιρναν μέχρι και το νερό. Προφανώς και ο κυριότερος λόγος που γίνεται αυτό, είναι για να σε αναγκάσουν να αγοράσεις μέσα, όπου οι τιμές είναι υψηλότερες όπως λες. Ο παράγοντας της ασφάλειας του κοινού παραμένει όμως, έστω και διακοσμητικός, αφού ποτέ δεν ξέρεις τι ψυχάκι μπορεί να έχεις δίπλα σου. Ειδικά σε φεστιβάλ με camping. Πέρα απ' αυτό, παίζει ρόλο και το άτομο που θα σε ελέγξει. Στο φετινό Rockwave πέρασα μέσα μπύρες κλπ χωρίς πρόβλημα. Ο τύπος είδε την τσάντα, με ρώτησε αν έχω τίποτα μεταλλικά κουτάκια κλπ, του είπα πως δεν έχω και πέρασα κανονικά.
salliara Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Ο χώρος ειναι δημόσιος. Αλλα για τις ημέρες του φεστιβάλ ο δημος τον νοικιαζει στην διοργανωτρια εταιρια. Αυτοι το κανουν το κουμαντο μετά.
nickelodeon Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Βασικά με ενοχλούν και τα δύο μιας και από την αρχή του φεστιβάλ που πηγαίνω από μικρή ηλικία έτσι ήταν τα πράγματα, έφερνες ότι ήθελες από ποτά / κοψίδια ήδη αναψυχής να πας να περάσεις καλά με την παρέα σου και κανείς δεν σου έλεγε τίποτα, αλλά τα τελευταία χρόνια το έχουν κάνει εντελώς εμπορικούρα το θέμα και εκτός του ότι αρχίζει και χάνει την αξία του ο κόσμος ξενερώνει και στην τελική το φεστιβάλ θα σβήσει. Το River Party έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, κάποτε ήταν όπως τα λες, η ποσότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη με την ποιότητα. Όλοι αυτοί από που ξεφύτρωσαν? edit: να πούμε όμως και του στραβού το δίκιο, η κατάσταση με τα ιπτάμενα τενεκεδάκια μπίρας είχε παραγίνει, κουβαλάγανε βανάκια με μπίρες, περισσότερες από αυτές που μπορούσανε να πιούνε, γινόντουσαν λάσπη τελείως, ένα με το χώμα, ζόμπι και ο καθένας που είχε και ένα "ζόρι" πετούσε μπίρες στους μπροστά, άλλον τον παράτησε η γκόμενα που είχε γνωρίσει πριν μισή μέρα, άλλον δεν του άρεσε το τραγούδι, άλλου του ψόφησε ο σκύλος πριν μια βδομάδα και μεθοκοπούσε για να ξεδώσει και άρχισε ο μπιροπόλεμος. Το ότι γράφει το εισιτήριο κάποιους όρους δεν σημαίνει ότι αυτοί συνάδουν με τον νόμο. Ορισμένες φορές είναι τελείως αυθαίρετοι απλά επειδή έτσι συμφέρει στους διοργανωτές. Κοίτα η Ευρωπαϊκή ένωση έχει νόμο που προβλέπει ότι ό,τι ηλεκτρική συσκευή πωλείται εντός των χωρών μελών πρέπει να καλύπτετε από δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας. Έρχεται η Sony και σου πουλάει Playstation με ένα χρόνο εγγύηση, αλλά το αναφέρει στους όρους που βάζει για την πραγματοποίηση της συναλλαγής, τα ψιλά γράμματα, στην τελευταία σελίδα του εγχειριδίου καλής λειτουργίας, σφραγισμένο μέσα στο κουτί, αλλά το αναφέρει, και αν σου κάνει παφφ το PS τον δέκατο τρίτο μήνα δεν το καλύπτει η εγγύηση. Κάνε καταγγελία σε οργανώσεις προστασίας καταναλωτών, κάνε μήνυση, τρέχα στα δικαστήρια, να στο αλλάξουν αποκλείεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.