Προς το περιεχόμενο

Νομική συμβουλή: Έχει δικαίωμα εταιρεία security να κάνει ψαχτική;

telas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα εκει θελω να καταληξω και εγω...

Πας σε μια εκδηλωση να περασεις καλα , και ασχολεισαι με το ποιος εχει νομικα και τυπικα την υποχρεωση/δικαιωμα να σε ψαξει ?Και εννοω την τσαντα σου.Σωματικη ερευνα , οτι ειπε ο παρεδωσε.

Δηλ. το κουραζουμε χωρις λογο.Τοσα στραβα γινονται εδω στην Ελλαδα πιο σημαντικης φυσης , ποιος μας ελεγχει στην χ,ψ εκδηλωση ειναι αυτο που μας πειραξε?

Δεν ψάχνουνε τσάντες, ούτε τσέπες, σου ζητάνε να δούνε τι μεταφέρεις στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου. Πέρυσι κάνανε το ίδιο πράγμα αλλά πέρασα μπροστά τους περπατώντας με ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερό γεμάτο τσίπουρο, δεν σταματάς είσαι άνετος και τέλος.

Όποιος διαμαρτύρεται τον αφήνουν, όποιος συμβιβάζεται δικό του φταίξιμο. Εάν διαμαρτυρηθούν οι 70 στους 100 θα τους κοπεί η φόρα.

Δημοσ.

αφου ειναι σε δημοσιο χωρο μπορεις να πας και με νταμιτζανα κρασι.απλα τους γραφεις στα @@ σου

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι δεν θες να μπεις στη διαδικασία να κάνεις καβγα και να χαλάσεις την διάθεση σου.

Γιαυτό και τα περνάς απ τα βράχια :rolleyes:

Δημοσ.

Όχι γι αυτό δέρνεις τους σεκιουριτάδες κ μπαίνεις μέσα με τη βία, οδηγώντας ένα βαν με με 1000 κυβικά λίτρα μπύρα. :rolleyes:

Δημοσ.

Ας συνεισφέρω μια νομική απάντηση: σε σωματική έρευνα μπορεί να προβεί μόνο αστυνομικό όργανο και μάλιστα ιδίου φύλου με τον ερευνούμενο και μόνο εάν υπάρχουν υπόνοιες τέλεσης αδικήματος.

Ιδιώτης δεν μπορεί να προβεί σε σωματική έρευνα - τουλάχιστον όχι χωρίς τη συναίνεση του ερευνούμενου. Εάν το κάνει, συνιστά προσβολή προσωπικότητας (για τον αστικό κώδικα) και ενδεχομένως ποινικό αδίκημα (αντιποίηση αρχής - προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, έτσι για να αρχίσουμε...).

Αυτά από νομική άποψη. :)

οκ,

1. τι θεωρείται σωματική έρευνα? (το να ανοίξεις το σακίδιο μου θεωρείται σωματική έρευνα?)

2. Δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ να συναινέσω στο Ελ. Βενιζέλος κατά τον έλεγχο χειραποσκευών είναι παράνομοι? Μπορώ να αρνηθώ και να ζητήσω να με ελέγξει η αστυνομία? (ή ακόμα καλύτερα να τους αφήσω να με ελέγξουν και μετά να τους τραβήξω μια μύνηση?)

3. Από την στιγμή που γίνεται σωματικός έλεγχος η ευθύνη αν ποτέ συμβεί το οτιδήποτε μετακυλίζεται στον διοργανωτή και στην ιδιωτική εταιρία security?

Δημοσ.

οκ,

1. τι θεωρείται σωματική έρευνα? (το να ανοίξεις το σακίδιο μου θεωρείται σωματική έρευνα?)

2. Δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ να συναινέσω στο Ελ. Βενιζέλος κατά τον έλεγχο χειραποσκευών είναι παράνομοι? Μπορώ να αρνηθώ και να ζητήσω να με ελέγξει η αστυνομία? (ή ακόμα καλύτερα να τους αφήσω να με ελέγξουν και μετά να τους τραβήξω μια μύνηση?)

3. Από την στιγμή που γίνεται σωματικός έλεγχος η ευθύνη αν ποτέ συμβεί το οτιδήποτε μετακυλίζεται στον διοργανωτή και στην ιδιωτική εταιρία security?

1.εχεις με καποιο τροπο (χειρουργικο) κολησεις το σακιδιο πανω στο ΣΩΜΑ σου?αν οχι , οχι δεν θεωρειται σωματικη ερευνα :). Τι ερωτηση ειναι αυτη? σωματικος ελεγχος?οταν σε χουφτωνουν να δουν αν κουβαλας καποιο "περιεργο" αντικειμενο :)

2.Στο Ελ Βεν νομιζω οτι στον σωματικο ελεγχο και στο μηχανημα που τσεκαρει τις αποσκευες ειναι δοκιμοι αστυνομικοι "τουλαχιστον".

3.γινεται σωματικος ελεγχος τελικα?

Δημοσ.

Τώρα αν έχουν δικαίωμα να σε ψάξουν ή όχι? Αν το εισιτήριο γράφει τους όρους και κανονισμούς με τους οποίους σιωπηλά συμφωνείς όταν το αγοράζεις και σε αυτούς τους όρους αναγράφετε ότι απαγορέψετε μεταφορά ποτών και τροφίμων από έξω και ότι επιπλέον έχουν δικαίωμα να σε ψάξουν τότε δεν σε παίρνει να διαμαρτύρεστε, απλά μην πας.

Εάν δεν αναγράφονται τέτοιου όροι πουθενά, μπορείς να τους κάνεις μήνυση.

Δεν νομίζω πως υπάρχει σιωπηλή ή φωναχτή συμφωνία σε κάτι ξεκάθαρα παράνομο.

Εν τω μεταξύ, πόσο σοβαρά μπορεί να πάρεις κάποιον που σου γράφει αρλούμπες περί υποτιθέμενης ασφάλειας με greeklish;

• Super Moderators
Δημοσ.

οκ,

2. Δεν μου έχει ζητηθεί ποτέ να συναινέσω στο Ελ. Βενιζέλος κατά τον έλεγχο χειραποσκευών είναι παράνομοι? Μπορώ να αρνηθώ και να ζητήσω να με ελέγξει η αστυνομία?

1. Άποψή μου είναι ότι η έρευνα σε αποσκευές εμπίπτει στην έννοια της σωματικής έρευνας.

2. Αν προσέξεις στο Ελ. Βενιζέλος, πριν ανοίξουν την χειραποσκευή σου, σου ζητούν την άδεια: "Γειά σας, αυτή η τσάντα είναι δική σας; Μπορείτε να την ανοίξετε να την ελέγξω;"

Από τη στιγμή που δεν δεχθείς έλεγχο χειραποσκευών δεν επιβιβάζεσαι. Η εταιρεία διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να σου αρνηθεί την επιβίβαση. Απλό. :)

3. Η ευθύνη κατ'αρχήν ανήκει σε εκείνον που τελεί την έρευνα.

Στην ελληνική έννομη τάξη, η εταιρεία δεν είναι ποινικά υπόλογη για άδικη πράξη, καθώς νομικό πρόσωπο δεν μπορεί να τελέσει ποινικό αδίκημα.

Δημοσ.

1.εχεις με καποιο τροπο (χειρουργικο) κολησεις το σακιδιο πανω στο ΣΩΜΑ σου?αν οχι , οχι δεν θεωρειται σωματικη ερευνα :). Τι ερωτηση ειναι αυτη? σωματικος ελεγχος?οταν σε χουφτωνουν να δουν αν κουβαλας καποιο "περιεργο" αντικειμενο :)

2.Στο Ελ Βεν νομιζω οτι στον σωματικο ελεγχο και στο μηχανημα που τσεκαρει τις αποσκευες ειναι δοκιμοι αστυνομικοι "τουλαχιστον".

3.γινεται σωματικος ελεγχος τελικα?

1. ε αυτό ρωτάω.....σωματικός έλεγχος θεωρείται να είμαι γυμνός μεσα σε ένα δωμάτιο? το να μου ψάξεις τις τσέπες είναι σωματικός έλεγχος?

2. στο ελ. βενιζέλος (επειδη με τα πήγαινε-έλα περνάω τουλάχιστον 6 φορές τον χρόνο) είναι ιδιωτική εταιρία εκτός και αν η αστυνομία έχει αλλάξει στολές, σε περιφερειακά αεροδρόμιο (πχ, χίος, σάμος) είναι αστυνομικοί από το τμήμα, το ίδιο συνέβαινε και παλιά στο ελληνικό....

3. είναι συνάρτηση του 1....

Δημοσ.

2. Αν προσέξεις στο Ελ. Βενιζέλος, πριν ανοίξουν την χειραποσκευή σου, σου ζητούν την άδεια: "Γειά σας, αυτή η τσάντα είναι δική σας; Μπορείτε να την ανοίξετε να την ελέγξω;"

Από τη στιγμή που δεν δεχθείς έλεγχο χειραποσκευών δεν επιβιβάζεσαι. Η εταιρεία διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να σου αρνηθεί την επιβίβαση. Απλό. :)

Με την ίδια λογική μπορεί να σου απαγορευτεί η είσοδος και στην συναυλία;

Δημοσ.

1. ε αυτό ρωτάω.....σωματικός έλεγχος θεωρείται να είμαι γυμνός μεσα σε ένα δωμάτιο? το να μου ψάξεις τις τσέπες είναι σωματικός έλεγχος?

2. στο ελ. βενιζέλος (επειδη με τα πήγαινε-έλα περνάω τουλάχιστον 6 φορές τον χρόνο) είναι ιδιωτική εταιρία εκτός και αν η αστυνομία έχει αλλάξει στολές, σε περιφερειακά αεροδρόμιο (πχ, χίος, σάμος) είναι αστυνομικοί από το τμήμα, το ίδιο συνέβαινε και παλιά στο ελληνικό....

3. είναι συνάρτηση του 1....

edit> sorry, μόλις είδα ότι απάντησες!

• Super Moderators
Δημοσ.

Με την ίδια λογική μπορεί να σου απαγορευτεί η είσοδος και στην συναυλία;

Δύσκολη η απάντηση. Στο κάτω-κάτω, ο όποιος έλεγχος αποσκευών τελείται στο αεροδρόμιο είναι για υπέρτερο σπουδαίο λόγο: την ασφάλεια των μεταφορών και των επιβατών.

Θα μου πεις ότι και στη συναυλία υπάρχει η ασφάλεια των θεατών. Πάντως από τη στιγμή που το όποιο event διοργανώνονται από ιδιώτες κατά παραχώρηση δημοσίου χώρου και από τη στιγμή που η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα εισόδου (όπως πχ στην πρόσφατη συναυλία του Roger Waters), θεωρώ ότι μπορεί να σου αρνηθεί την είσοδο.

Δημοσ.

Μπήχτη, δε νομίζω ότι το παλικάρι το λέει γιατί θέλει να βάλει μέσα κουτάκι μπύρα. Τον ενοχλεί η αυθαιρεσία και η "κατάχρηση εξουσίας" από μια ιδιωτική εταιρεία security.

Βασικά με ενοχλούν και τα δύο μιας και από την αρχή του φεστιβάλ που πηγαίνω από μικρή ηλικία έτσι ήταν τα πράγματα, έφερνες ότι ήθελες από ποτά / κοψίδια ήδη αναψυχής να πας να περάσεις καλά με την παρέα σου και κανείς δεν σου έλεγε τίποτα, αλλά τα τελευταία χρόνια το έχουν κάνει εντελώς εμπορικούρα το θέμα και εκτός του ότι αρχίζει και χάνει την αξία του ο κόσμος ξενερώνει και στην τελική το φεστιβάλ θα σβήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...