Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό Seagate FreeAgent 500gb

marilous07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γειά σας!

τη προηγούμενη εβδομάδα είχα ένα ατύχημα με το σκληρό, μου το ρίξανε κάτω οχι απο μεγάλο ύψος αλλα τελικά κόστισε οτι στην αρχή έκανε κάτι περίεργους θορύβους και δεν τον αναγνώριζε καθόλου ο υπολογιστής, μετά απο λίγο τον αναγνώρισε αλλα είχε κενούς όλους τους φακέλους μου.

Αργότερα που προσπάθησα πάλι μου εμφάνισε κανονικά το σκληρό και όλα τα αρχεία που είχα μέσα. Μετά απο λίγες μέρες που το σύνδεσα ξανά μου δεν μου αναγνωρίζει το σκληρό με το όνομα που το είχα βάλει και δείχνει πως δεν έχει κανένα αρχείο. τι μπορώ να κάνω τουλάχιστον τα αρχεία; γιατι απο τι κατάλαβα πάει ο σκληρός :( :( :( :( :( :( :( :(

Δημοσ.

Πρωτα απόλα άλλαξε την γραμματοσειρά γιατι δεν διαβάζεται με τπτ!!

Ενα πράγμα που μπορεις να δοκιμασεις είναι να τον βγάλεις απο το κουτί και να τον μετατρέψεις σε εσωτερικό μπας και τον δει το συστημα!!

Ενα πράγμα που θα μπορούσες να είχες κανει είναι την φορά που τον διαβασε κανονικά να έπερνες back up ότι προλάβαινες

Ενα ακόμη πραγμα που θα μπορούσες να είχες κάνει είναι να είχες back up των σημαντικό σου αρχείων σε τουλάχιστον δύο διαφορετικά αποθηκευτικά μεσα εξ αρχης!!

Δημοσ.

Αποσύνδεσε τον πακετάρισε τον και στείλτε για επαναφορά αρχείων διαφορετικά κινδυνεύεις να χάσεις τα πάντα! Αν σου κάνει τέτοια παιχνίδια ο δίσκος σημάνει πως θέλει άνοιγμα και επιδιόρθωση. Υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα, αν είσαι Αθήνα υπάρχει ι γνωστή tictac και η allsoft και για Μακεδονία η northwind και η system solution.

Δημοσ.

Αποσύνδεσε τον πακετάρισε τον και στείλτε για επαναφορά αρχείων διαφορετικά κινδυνεύεις να χάσεις τα πάντα! Αν σου κάνει τέτοια παιχνίδια ο δίσκος σημάνει πως θέλει άνοιγμα και επιδιόρθωση. Υπάρχουν εξειδικευμένα κέντρα, αν είσαι Αθήνα υπάρχει ι γνωστή tictac και η allsoft και για Μακεδονία η northwind και η system solution.

Ποσο κοστίζει η λυπητερή σε αυτες τις εταιρειες όμως δεν το λες στον/στην TS!!

Δημοσ.

Ποσο κοστίζει η λυπητερή σε αυτες τις εταιρειες όμως δεν το λες στον/στην TS!!

Οι τιμές ξεκίνανε συνήθως απο τα 80 ευρώπουλα και πάνω! Αν όμως τα αρχεία είναι πολύτιμα είναι μικρό το κόστος!

Δημοσ.

Join the Cluub!!!Εγώ πρόσφατα έπαθα παρόμοια ζημιά!Με την διαφορά οτι τον έβαζα στο pc, μου τον αναγνώριζε στον υπολογιστή,χωρίς όμως να βγάζει την μπάρα απο κάτω με τα ελεύθερα GB.Απο προσωπική εμπειρία η λυπητερή για την ανάκτηση,είναι υπερβολικά μεγάλη.Του αδελφού μου,του κόστισε 3.200 η ανάκτηση για 1ΤΒ,αλλά τα αρχεία του τα ήθελε σε κάθε περίπτωση.Τα 80Ε τα ζητάνε στην αρχή μόνο και μόνο να δουν αν μπορούν να σώσουν τα αρχεία=πεταμένα λεφτά.(Αυτό το επιβεβαίωσα μόλις χτες).Εγώ αυτήν την στιγμή έχω περάσει το software GetDataBack.Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι τέτοιο?Σου εύχομαι να βγάλεις άκρη,και να έχεις όλα τα αρχειάκια σου όπως ήταν...Το χω γευτεί :fear: :fear: :fear:

Δημοσ.

Οι τιμές ξεκίνανε συνήθως απο τα 80 ευρώπουλα και πάνω! Αν όμως τα αρχεία είναι πολύτιμα είναι μικρό το κόστος!

Τα 80 λίγα σου φαίνονται; ...Ένα πόθεν έσχες παρακαλώ στον κύριο...

Και για να ξέρουμε τί λέμε, ούτε κατά διάννοια εταιρίες ανάκτησης να κάνουν το παραμικρό για 80. Το καλημέρα τους πχ στοιχίζει 2.5 φορές πιο πάνω από αυτό. Και φυσικά αν κάποιος δεν πάει σ' εταιρία ανάκτησης, δεν έχει λόγο να πάει σε σκιτζή που υπόσχεται "χαμηλές τιμές", και δεν πρόκειται να βάλει χέρι σε hardware, αλλά μπορεί και μόνος του να τρέξει ένα software ανάκτησης. Στην εν λόγω περίπτωση βέβαια, δεν αρκεί αυτό.

Τέλος όντως όταν είναι πολύτιμα τ' αρχεία πληρώνουμε αναλόγως - μόνο που αφ' ενός στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε το πόσο πολύτιμα είναι, αφ' ετέρου δεν το κόβω να είναι τόσο ώστε η Μαριλού να σκοπεύει να πληρώσει καν πάνω από ένα πενηντάρι. Πολύτιμα σε σχέση με τον ψυχισμό της είναι μ΄'αλλον, αλλά όχι σε σχέση με την τσέπη της.

Join the Cluub!!!Εγώ πρόσφατα έπαθα παρόμοια ζημιά!Με την διαφορά οτι τον έβαζα στο pc, μου τον αναγνώριζε στον υπολογιστή,χωρίς όμως να βγάζει την μπάρα απο κάτω με τα ελεύθερα GB.Απο προσωπική εμπειρία η λυπητερή για την ανάκτηση,είναι υπερβολικά μεγάλη.Του αδελφού μου,του κόστισε 3.200 η ανάκτηση για 1ΤΒ,αλλά τα αρχεία του τα ήθελε σε κάθε περίπτωση.Τα 80Ε τα ζητάνε στην αρχή μόνο και μόνο να δουν αν μπορούν να σώσουν τα αρχεία=πεταμένα λεφτά.(Αυτό το επιβεβαίωσα μόλις χτες).Εγώ αυτήν την στιγμή έχω περάσει το software GetDataBack.Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι τέτοιο?Σου εύχομαι να βγάλεις άκρη,και να έχεις όλα τα αρχειάκια σου όπως ήταν...Το χω γευτεί :fear: :fear: :fear:

...στην περίπτωσή της, αυτό που χρειάζεται να γίνει για να έχει πρόσβαση στ' αρχεία της, είναι κατά πάσα πιθανότητα να βγάλει τον σκληρό μέσα απ' το κουτί του και να τον συνδέσει εσωτερικά σε "σταθερό υπολογιστή". Πράγμα που βέβαια ακρώνει την εγγύησή του, και ίσως θέλει να ξαναζυγιάσει την "αξία" των αρχείων της. Αν πάλι δεν την νοιάζει τόσο η εγγύηση (που χρηματικώς σημαίνει όσο η τιμή του εξωτερικού δίσκου), μπορεί να προχωρήσει. Το θέμα είναι όχι μόνη της, όμως. Και το ερώτημα είναι πού να βρει κάποιον που θα κάνει τα όσα χρειαστούν, χωρίς να της χρεώσει μαλλιοκέφαλα.....

* Ο σκληρός ειν' εντάξει.

** Το πρόβλημα το έχει το κουτί που τον φιλοξενεί.

*** ...και για την ακρίβεια, ίσως καν να μην υπάρχει πρόβλημα "χαλάσματος", αλλά..."χαλάρωσης" : κάτι να έχει ψιλοφύγει από τη θέση του εντός του κουτιού (μάλλον το καλώδιο δεδομένων που συνδέει τον δίσκο με τον controller του κουτιού). Εξ' ου και οι "διαφορετικές συμπεριφορές" του δίσκου, όπως φαίνονται στα Windows. Κι εδώ είναι το δίλλημα "τον δίνω για αντικατάσταση και ξεχνάω τ' αρχεία" ή "τον ανοίγω/ επιδιορθώνω τη ζημιά/σώζω τ' αρχεία/ αλλά ξεχνάω την εγγύηση αντικατάστασης".

Δημοσ.

σορρυ για τη γραμματοσειρά. 80 μόνο για να το δουν; λεφτά υπάρχουν..

απο τι κατάλαβα δεν το βλέπω να τα σώζω, ας ελπίζω να με βοηθήσουν κάτι φίλοι που ξέρουν περισσότερα αλλιώς bye bye :(

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρουν διακαώς τα δεδομένα πρέπει να πας σε εταιρεία ανάκτισης - άσε τους φίλους που ξέρουν. Το πιο πιθανό είναι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρουν διακαώς τα δεδομένα πρέπει να πας σε εταιρεία ανάκτισης - άσε τους φίλους που ξέρουν. Το πιο πιθανό είναι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

..θα το ήθελα δεν φαντάζεσαι πόσο αλλα δεν είναι ότι πιο εύκολο. απο το να μην κάνω τίποτα όμως και να τον αφήσω απλά κάτι είναι και αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...