eliask Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 επειδη στα setting ειχε παραπανω ρυθμισεισ απο το 9-9-9-24 πρεπει να αλλαξω και κάτι αλλο ? Επισης να τις βάλω σε χαμηλότερη συχνοτητα απο τα 1333? κατεβάζοντας το multiplier ?
guardianx71 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Ακομη και αν τα είχε έτσι αλλά είναι στο auto βάλτα εσύ κανονικά. Με το system memory multiplier απότι θυμάμαι αλλάζεις το frequency. Επείσης επόμενο βήμα αν δεν λειτουργίσει έτσι . στο volt της μνήμης δοκίμασε να βάλεις 1.65 αντί για 1.5 ή auto Και κάτι ακόμη σε περίπτωση που δεν το ξέρεις. Αν πειράζοντας τις ρυθμίσεις κάποια στιγμή αρνήτε το σύστημα να μπουτάρει , πάνω στην μητρική έχει ένα jumper που λέει clear cmos για να το επαναφέρει στα default. Αν δεν το βρίσκεις τότε βγάλτο από το ρεύμα και αφαίρεσε για κάνα λεπτό την μπαταρία που έχει
eliask Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Επανέρχομαι.... Εβαλα τις ρυθμίσεις manual, κατεβάσα τη συχνότητα, ανέβασα και τα volt στο 1.60 αλλά και πάλι τίποτα.... μαλλον οι μνήμες δεν έιναι το θέμα . Πρεπει να δω τροφοδοτικό ( που δυστηχώς δεν έχω άλλο για να τεσταρω ).
guardianx71 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Τροφοδοτικό λίγο δύσκολο να είναι ... 8α περίμενα να στο κάνει και με 1 μνήμη και όχι μόνο με τις 2. Πάντως αν θέλεις να το τεστάρεις μπορείς να αγοράσεις ένα τέστερ με οθόνη , και να δεις αν είναι τα ρεύματα σταθερά (να μην τρεμοπαίζουν δηλαδή συναίχεια οι τάσεις) . Κάτι που δεν νομίζω να αναφέρθηκε μέχρι τώρα. Κάνα bios update έκανες?
eliask Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 bios update ήταν το πρώτο που έκανα. Σχετικά με το ρευμα το pc είναι πάνω σε ups εκτός έαν το t;ester που μου λες είναι για εσωτερικό έλεγχο.( απο το psu στα υπολοιπα μέρη του συστηματος )
guardianx71 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Ναι το τέστερ είναι για το τροφοδοτικό . Βάζεις πάνω του τις τροφοδοσίες 24+4 , 4pin sata (εφόσον έχει αυτό που θα πάρεις) και εφόσον είναι κάποιο ψηφιακό σου δείχνει τι volt βγάζει εκείνη τη στιγμή. Αλλά όπως είπα δεν νομίζω να φταίει αυτό. Το command rate δοκίμασες να το βάλεις σε 2 αντί για 1? Επείσης έχεις κάνα φίλο που το pc του να παίρνει ddr3 σαν και το δικό σου? Γιατί το memtest πολύ σημαντικό εργαλείο , αλλά όχι και αλανθαστο. Τις corsair που έχω τώρα τις πήρα σαν αντικατάσταση κάποιων geil στις οποίες το ένα από τα 2 stick μου έκανε τρελά. Δούλευε για μια βδομάδα μετά για 2 μέρες ότι νάναι και μετά πάλι καλά . Και το memtest έχοντας κάνει 8 pass μου το έβγαζε οκ
terry308 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Ποντάρω στη μητρική αν την πήρες από Ελληνικό κατάστημα , να την πας για έλεγχο . Στο ΕΒΑΥ κυκλοφορούν πολλές επιστρεφόμενες από service, Mini-itx της Gigabyte.
eliask Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Ψαχνοντας λίγο παραπάνω βρισκω πως υπάρχουν αρκετά θεματάκια με τη συγκεκριμένη μητρική. θα δοκιμάσω να ανεβάσω τα volt της κάρτας γραφικων ( χρησιμοποιω αυτή του επεξεργαστή) να δώ τι γίνεται.
eliask Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Ανεβασα λιγο volt στις μνημες ( 1.60) εβ'αλα τις ρυθμίσεις manual ανεβασα τα volt sti gpu του επεξεργαστή ( στο 1.070 από 1.060 εαν θυμάμαι καλά το νουμέρο ) και μέχρις στιγμής σε 2 power on δεν παρουσιαστηκε πρόβλημα . Λετε να γλίτωσω τι ταλαιπωρια?
guardianx71 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Απότι βλέπω πράγματι και άλλοι είχαν προβλήματα με την συγκεκριμένη mobo και το gpu volt... Μακάρι να σου κρατήσει και να μην έχεις άλλη ταλαιπωρία. Μόνο κράτα υπόψιν στα επόμενα bios update να δοκιμάσεις στα κανονικά volt μπας και το φτιάξουν. Τώρα only time will tell
eliask Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μεχρις στιγμής όλα πάνε καλά . ( είδα πως έχει βγει και νεό bios αλλά ειναι ακομα beta ) εχω στειλει και ενα email στη gigabyte και περιμένω να μου απαντήσουν και βλέπουμε . Παντως ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια και το χρόνο όλων σας για να με βοηθήσετε και ειδικά έσενα guardianx71 που ασχολήθηκες λίγο παραπάνω . Αυτό που δεν καταλαβαίνω έινα εφοσον το πρόβλημα ειναι της gpu γιατί παρουσιαστηκε μετα την εγκατάσταση της δευτερης μνήμης ?
guardianx71 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Έλα ντε. Προφανώς κάτι με την διαχείρηση ενέργειας , ιδανικά λογω bios , δεν στέλνει αρκετό ρεύμα και για την 2η ραμ και στην gpu. Μπορεί αν χρησιμοποιούσες pci-x vga να μην είχες και κανένα πρόβλημα
eliask Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 θα με τρελάνει αυτή η μιτρική.Ενώ όλα δουλεύαν ρολόι και έιχα βάλει και μία κάρτα γραφικών χώρις κανένα προβλημα προχτές έκανε update τους drivers της καρτας γραφικών και από εκεινη τη στιγμή πάλι τα ίδια . Τι αλλό να δοκιμάσω πριν τη ξηλώσω και πάω να πάρω μία άλλη ?
artshadows Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2011 κανε disable την εσωτερικη η και δωσε ρευμα pcx, cpu ram, αναλογα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.