Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μητρικής ή κάτι άλλο ?Gibagyte.H67N-USB3-B3

eliask

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θελώ τη βοήθεια σας .

Εχώ σετάρει ενα mitx m/b της Gibagyte. to H67N-USB3-B3. Πανω εχω ενα core i3 cpu , 4gb ram της corsair, 1ssd vertex 2 60gb, 1 hdd 1tb segate sata3.Τροφοδοτικό ενα 600 αρι επώνυμο αλλά δεν θυμάμαι τώρα τη μάρκα . καλο πάντως . Χτες τοποθέτησα αλλά 4gb ram ( ιδια ακριβώς με τη πρώτη. ) συνόλο 8gb ram το μέγιστο που δέχετε η μητρική ( εχει 2 θέσεις για ram ) . Λοιπόν με του πάω να ανοιξω το pc kai πατάω το power ..αναβει δειχνει πως δουλευει και αυτόματα κλείνει...... ( δεν φτανει να μπει στη οθονη της μητρικής ) ανοιγει παλι μόνο του ξανακλείνει... αυτό το πράμα 2-3 φορές μέχρι που ανοιγει κανονικά και δουλευει χωρίς κανένα προβλημα ...... Εκανα bios update αλλά δεν λύθηκε τιποτα . Να πω πως πωςτο κανει μόνο στο ξεκινημα και μετα μπορει να μείνει ώρες ανοιχτό χωρις κανένα προβλημα .Κοιταξα μήπως είναι κανένα καλώδιο που παταει κάπου και δημιουργεί πρόβλημα αλλά όλα φαινονται οκ. Τι μπορεί να φταει ???

Ευχαριστώ για το χρόνο σας .

Δημοσ.

Για αρχή τρέξε κανενα memtest να δουμε αν παίζει προβλημα με τις μνήμες!!!

Ελπιζω να έχεις σετάρει τις μνήμες χειροκίνητα απο το bios και να μην έχεια αφήσει τα πάντα στο AUTO!!

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Τις μνήμες δεν τις έχω σετάρει χειροκίνητα . Δεν το έχω κάνει ποτέ για να πώ την αλήθεια όποτε έαν είναι καποια ρυθμιση που πρέπει να κάνω θα με βοήθαγες έαν μου έλεγες τι να κάνω . :-)

Δημοσ.

θα το κάνω σημέρα το απογευμα και θα επανέλθω. Εαν ήταν προβλημα στις μν΄ημές όμως δεν θα παρουσιαζε προβλήματα συνέχεια ?

Δημοσ.

θα το κάνω σημέρα το απογευμα και θα επανέλθω. Εαν ήταν προβλημα στις μν΄ημές όμως δεν θα παρουσιαζε προβλήματα συνέχεια ?

Οχι απαραίτητα!!

Δημοσ.

βγαλε τις επιπλεον μνημες και δοκιμασε να δεις τι κανει. αν ειναι οκ μπαινεις bios και ψαχνεις καπου λεει για timings και voltage οπως προταθηκε παραπανω. τα σεταρεις με τις οδηγιες της corsair. εμενα τροφοδοτικο μου μυριζει παντως.

Δημοσ.

βγαλε τις επιπλεον μνημες και δοκιμασε να δεις τι κανει. αν ειναι οκ μπαινεις bios και ψαχνεις καπου λεει για timings και voltage οπως προταθηκε παραπανω. τα σεταρεις με τις οδηγιες της corsair. εμενα τροφοδοτικο μου μυριζει παντως.

Απο την στιγμή που έτρεξε memtest και δεν του έβγαλε προβλήματα για πιο λόγο να τα κάνει αυτα??

Δημοσ.

γιατι οι gigabyte ειναι λιγο περιεργες σε αυτο. εμενα μου πεταγε overclocking failed οταν τα ειχα σε stock, και οι 2 που εχω. με εβαζε στο bios απο μονο του και επρεπε να τα ορισω με το χερι. Τελοσπαντων, πες οτι δεν ειναι αυτο. Περα απο τροφοδοσια τι αλλο μπορει να ειναι;

Δημοσ.

Nα πω πως με τα 4 gb επεζε κανονικοτατα. και το τροφοδοτικό δεν παρουσιαζει κανενα αλλο προβλημα ! Θα δοκιμασω να αλλαξω θεσεις στις μνήμες , να βαλω τη καθε μια ξεχωριστα σε κάθε θέση και βλέπουμε ~

Δημοσ.

Ποιες ακριβός είναι οι μνήμες ? Γιατί σε κάποιες είχα δει στα site τους να λένε ότι αν μπούνε 2 ίδιες μαζί πρέπει να ρυθμιστούν σε χαμηλότερη συχνότητα

Δημοσ.

Από το site της corsair

I have two Corsair Memory modules that work fine together but when I add two more modules of the matching part number, they won’t work.Each kit of Corsair Memory is tested to run at its advertised settings in the configuration in which they are sold. If you purchase a 4GB kit (2x2GB), then we can only guarantee its performance and compatibility when using it as a single kit. To ensure the best results with more than two memory modules installed in the same system, it is best to get a kit which has been tested to run in that configuration.

While it is defintiely possible that two kits would run together in the same system, there is a chance that you may need to reduce the speed of the memory due to motherboard chipset limitations when populating more than one memory module per channel on the board. If you have problems mixing sets, it is suggested to manually lower the frequency of the memory.

Επείσης ναι , πράγματι βάλε όλα τα timing χειροκίνητα από το bios. Και με τις δικές μου corsair cmx4gx3m2a2000c9 και μητρική gigabyte p55a-ud3 , αν τα είχα στο auto μου έκανε ακριβός το ίδιο με εσένα

Για να τα βάλεις manually μπαίνεις bios , M.I.T. ,advanced memory settings και πατάς εκεί που λέει channel A και chammel B timing settings και στα 4 πρώτα βάλε 9 ,9, 9, 24

Αν και με αυτά έχεις τα ίδια δοκίμασε από το ίδιο μενού να βάλεις το command rate στο 2

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...