Προς το περιεχόμενο

"πολιτική" του JUMBO

haris_216

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα

τα προβλήματα που υπάρχουν με τα Jumbo με "πολιτικές", συμπεριφορές, επιστροφές, κλπ έχουν συζητηθεί αρκετά και σε αυτό το φόρουμ αλλά και αλλού. μάλιστα για κάποιους μεγαλύτερους από εμάς που γνωρίσαμε τη συγκεκριμένη αλυσίδα από το ξεκίνημά της, όλα αυτά αποτελούν πηγή απογοήτευσης.

σήμερα το απόγευμα βρέθηκα σε ένα από τα καταστήματα (το σε ποιο συγκεκριμένα ή με ποιον μίλησα δεν έχει σημασία γιατί εμένα με προβληματίζει η γενικότερη στάση της εταιρίας και όχι ένα συγκεκριμένο υποκατάστημα). ανάμεσα στα διάφορα που είδα ήταν κι ένα...πιεσόμετρο. εννοείται ότι ήταν κινεζιά αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. το εν λόγω προϊόν ήταν σε μια στοίβα ομοίων. καθώς η φωτογραφίες του κουτιού δεν έδειχναν όλα τα μέρη (και κυρίως τον ιμάντα που σφίγγει το μπράτσο) θέλησα να το δω για να δω κατά πόσο είναι εφικτό να σφιχθεί με το ένα χέρι. εννοείται πως στο δευτερόλεπτο εμφανίστηκε νεαρή υπάλληλος που μου είπε ότι τα κουτιά δεν ανοίγονται. στην παρατήρησή μου ότι δεν μπορώ να ψωνίσω κάτι χωρίς να το δω (αφού δεν υπήρχε πουθενά δείγμα) μου απάντησε θρασύτατα "αυτή είναι η πολιτική μας και αν δεν συμφωνείτε μην ψωνίσετε".

δεν ξεκινώ αυτό το νήμα για να συζητήσουμε/σχολιάσουμε τη συμπεριφορά ή κάτι άλλο. το ερώτημά μου (και παρακαλώ να απαντήσουν όσοι γνωρίζουν και όχι όσοι υποθέτουν, πιστεύουν, κλπ) είναι αν σωστά και νόμιμα μπορεί να υφίσταται τετοια "πολιτική". μπορεί κάποιος, τη στιγμή που έχει μια στοίβα με δεκάδες ίδια προϊόντα προς πώληση, να τα πουλάει μέσα στο κουτί τους; δεν υποχρεούται να έχει κάποιο δείγμα;

(η λύση που έδωσε ο υπεύθυνος που ήρθε στο σημείο ήταν "δεν επιτρέπεται να το ανοίξετε. αν θέλετε αγοράστε το, βγείτε έξω από το κατάστημα και αν δεν είναι όπως το θέλετε ξαναμπείτε να το...αλλάξετε. εννοείται βέβαια, πέρα από το παράλογο της πρότασης αυτής, ότι όλη αυτή η διαδικασία "στοιχίζει" αρκετά σε χρόνο μια που υπάρχουν αρκετές ουρές στα ταμεία και η διαδικασία επιστροφής στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι και ότι πιο ευέλικτο υπάρχει. να υπνεθυμίσω ότι άλλες μέρες και ώρες γίνονται εποστροφές για χαλασμένα προϊόντα και άλλες για προϊόντα που απλά δεν μας άρεσαν!!!)

Δημοσ.

το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να μη ξαναπατησεις

αυτο κανω με ολα αυτα τα σκατομαγαζα.

τα χειροτερα ακουω για τα jumbo απ ολες τις μεριες

Δημοσ.

συμφωνώ μαζί σου. κι εγώ άμα τα "πάρω" με κάποια επιχείρηση αυτό εφαρμόζω. απλά ο λόγος του νήματος ήταν για να μάθω αν υπάρχει νομικά κάποια υποχρέωση έτσι ώστε να ξέρω για το μέλλον και για άλλα καταστήματα που μπορεί να έχουν "πολιτικές" του στυλ "γουρούνι στο σακί"

Δημοσ.

Συμφωνω χαρη σε αυτο που λες αλλα θα θεσω διαφορες παραμετρους ετσι για να γινει κουβεντα.

1. Αν στην προσπαθεια σου να ανοιξεις το κουτι , το σκιζες?Εσυ μπορει οχι , η γιαγια , το παιδι κλπ ομως καλλιστα.

2.Αν το ανοιγες το εβγαζες και περνουσε ενας σε σπρωχνε , σου φευγε απο τα χερια και επεφτε το προιον κατω και εσπαγε ?

3.Αν ηταν υγρο ?Π.χ. μια κρεμα χεριων , θα την ανοιγες να αλειψεις τα χερια σου να δεις αν οντως δουλευει ?

Εγω μαζι σου και ειδικα σε προιοντα που δεν "παθαινουν" και τιποτα αν τα ανοιξεις τα δεις και τα ξανακλεισεις στην συσκευασια τους.

Αλλα εχω παει πολλες φορες σε σουπερμαρκετ και εχω δει π.χ. προιοντα σε 3πλη η' 6πλη συσκευασια και την εχουν σκισει και εχουν παρει ενα , ή δυο κλπ.

Σκεψου και τα παραπανω.

Θα σου δωσω ενα παραδειγμα , λιγο διαφορετικο αλλα ισως πιασουμε το νοημα

Σκαω στα γκουντις να φαω , και θελω να πληρωσω με 200αρικο !! (μολις ειχα πληρωθει και μου ειχανε δωσει διακοσαρικα τα ζωα, τελοσπαντων)

Μου λεει η υπαλληλος , δεν δεχομαστε 200αρικα ! γιατι ρωταω?γιατι ειναι πολιτικη του μαγαζιου , δεν μπορουμε να τα τσεκαρουμε.Εντωμεταξυ μηχανημα ελεγχου χαρτονομισματων ειχανε εκει πανω στον παγκο...τεσταρανε μεχρι 50αρικα

Σκαει και η υπευθυνη του καταστηματος και μου λεει ακριβως το ιδιο πραμα.Πηγα να της πω ποσο κοστιζει ενα μηχανημα να ελεγχει και 200αρικα να σας το κανω δωρεα δηλ!!

Οκ , αφου δεν θελανε τα λεφτα μου , πηγα αλλου!

Ετσι και συ αν δεν σε καλυπτει "η πολιτικη του καταστηματος" πηγαινε αλλου , μην χανεις τον χρονο σου :)

συμφωνώ μαζί σου. κι εγώ άμα τα "πάρω" με κάποια επιχείρηση αυτό εφαρμόζω. απλά ο λόγος του νήματος ήταν για να μάθω αν υπάρχει νομικά κάποια υποχρέωση έτσι ώστε να ξέρω για το μέλλον και για άλλα καταστήματα που μπορεί να έχουν "πολιτικές" του στυλ "γουρούνι στο σακί"

θα κατσεις να ασχοληθεις?θα τους τρεξεις στα δικαστηρια μηπως?:)

Δημοσ.

όχι βέβαια. απλά θέλω να ξέρω αν όταν μου πετάν την "πολιτική" στα μούτρα πρέπει να το βουλώσω και να φύγω ή να απαιτήσω δείγμα.

σε αυτά που είπες έχει δίκιο. κι εγώ δεν θέλω να ανοίγω κουτιά. απλά να έχω δείγμα και να ξέρω τι παίρνω

Δημοσ.

όχι βέβαια. απλά θέλω να ξέρω αν όταν μου πετάν την "πολιτική" στα μούτρα πρέπει να το βουλώσω και να φύγω ή να απαιτήσω δείγμα.

σε αυτά που είπες έχει δίκιο. κι εγώ δεν θέλω να ανοίγω κουτιά. απλά να έχω δείγμα και να ξέρω τι παίρνω

δυστυχως αν ειναι σε τετοια συσκευασια που δεν φαινεται το εσωτερικο του , δηλ το προιον , πιθανολογω οτι το να ανοιξεις την συσκευασια ειναι περιπου σαν να το χρησιμοποιεις , για αυτο και τσινανε οι υπαλληλοι.

Σου λεει αγορασε το βγες εξω δοκιμασε το και αμα εχεις προβλημα ξαναγυρνα να το συζητησουμε.

Για σενα ταλαιπωρια , για αυτους ειναι η σιγουρη οδος.Ειδικα αν σκεφτεις οτι τα περισσοτερα μαγαζια (εκτος καποιων εξαιρεσεων) δεν επιστρεφουν χρηματα , απλα θα παρεις κατι αλλο.Τα λεφτα τα τσεπωσανε ομως.

Δημοσ.

Μου λεει η υπαλληλος , δεν δεχομαστε 200αρικα ! γιατι ρωταω?γιατι ειναι πολιτικη του μαγαζιου , δεν μπορουμε να τα τσεκαρουμε.Εντωμεταξυ μηχανημα ελεγχου χαρτονομισματων ειχανε εκει πανω στον παγκο...τεσταρανε μεχρι 50αρικα

Σκαει και η υπευθυνη του καταστηματος και μου λεει ακριβως το ιδιο πραμα.Πηγα να της πω ποσο κοστιζει ενα μηχανημα να ελεγχει και 200αρικα να σας το κανω δωρεα δηλ!!

Σε αυτή την περίπτωση μπορούσες κάλλιστα να καλέσεις την αστυνομία. Να δεις για πότε θα το δέχονταν. Άρθρο 452 του ΠΚ, περί «άρνηση αποδοχής νομισμάτων που έχουν νόμιμη κυκλοφορία στο κράτος». ;)

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση μπορούσες κάλλιστα να καλέσει την αστυνομία. Να δεις για πότε θα το δέχονταν. Άρθρο 452 του ΠΚ, περί «άρνηση αποδοχής νομισμάτων που έχουν νόμιμη κυκλοφορία στο κράτος». ;)

κοιτα αυτο το εφαρμοζουν πολλοι , ειδικα οταν δεν μπορουν να τσεκαρουν χαρτονομισματα.

π.χ. deliveries , μεχρι 50αρικο δεχονται .Μην σου πω οτι πρεπει να τους ενημερωσεις και απο πριν οτι εχεις 50αρικο να ετοιμασουν τα ρεστα :)

τωρα κατα ποσο εχουν τετοια πολιτικη και ειναι και νομιμη...δεν ξερω αν εχουν βρει κανα κενο στον νομο και την εχουν σε ισχυ (την πολιτικη του καταστηματος).

Εδω τις προαλλες πηγα στο μετρο να παρω το πανακριβο εισιτηριο των 1.40 (που συζηταμε σε αλλο θρεντ). και δεν ειχα ψιλα

παω στον εναν εκδοτη , πηγαινε στον αλλον.παω στον αλλον του λεω "εχετε να μου χαλασετε?" .εντωμεταξυ μπροστα του κατι θηκες χαρτονομισματων ΓΕΜΑΤΕΣ 5ευρω/10ευρω/20ευρω , οτι θες μου χαλαγε αν ηθελε

τα κοιταω , τα κοιταει , με κοιταει , και μου λεει "δεν εχω να σου χαλασω"

στη 1η περιπτωση στα γκουντυς μετα απο δουλεια πεινασμενος δεν ειχα ορεξη για φασαριες , στην 2η περιπτωση εδωσα τοπο στην οργη . Αν και ηταν γεματο αστυνομικους το μερος.

Δημοσ.

Κοίτα. Στο όνομα της λογικής, προφανώς και δεν θα δώσω 200άρικο στον τύπου που μου φέρνει την πίτσα. Δεν περιμένω να κουβαλάει τόσα λεφτά μαζί του.

Όταν όμως πάω στο metro, στο supermarket, σε οποιοδήποτε μέρος τέλος πάντων που αλλάζουν χέρια πολλά χρήματα, ΈΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΗ να δεχτούν ό,τι χαρτονόμισμα και να τους δώσω. Είναι υποχρεωμένοι βάση νόμου και οι «πολιτικές του καταστήματος» δεν μπορούν να είναι υπεράνω του νόμου.

Εάν μου κάνουν μανούρα, τους ενημερώνω για το άρθρο του ΠΚ, όπως και έχω κάνει αναρίθμητες φορές. Εάν συνεχίσουν (δεν μου έχει συμβεί ως τώρα -- συνήθως λακεύουν) θα καλέσω την αστυνομία.

Πρόβλημά τους οι πολιτικές τους. Έχω δικαίωμα να πληρώσω όπως θέλω.

Δημοσ.

Το άνοιγμα των συσκευασιών είναι πολύ άσχημο και αντιαισθητικό κατά την γνώμη μου, έως γυφτιά, στις περισσότερες περιπτώσεις. Το "μπας και είναι άδειο το κουτί" και "να το δω πως είναι" δεν μου λέει κάτι. Ας φώναζει κανείς κατευθείαν την υπάλληλο, να ρωτήσει.

Για τα απαράδεκτα jumbo τώρα, έχω σταματήσει να αγοράζω το οτιδήποτε από κει πέρα.

Πέρα από τα όσα άσχημα έχω ακούσει κατά καιρούς για την πολιτική τους, εγώ τα έκοψα λόγω των επιεικώς απαράδεκτων διαφημίσεων. Τεράστια κακογουστιά, τεράστια διάρκεια, πολύ θράσος και ανέντιμος τρόπος διαφήμισης. Και μαζί το ότι πληρώνουν πολύ και έτσι διαφημίζονται σε πάρα πολλούς σταθμούς και με απίστευτη συχνότητα. Κάθε φορά που μπαίνει μια τέτοια διαφήμιση(συνέχεια) τρέχω να αλλάξω μην ματώσουν τα αφτιά μου πάλι.

Ποτέ ξανά και για κανέναν λόγω, και μακάρι να κλείσουν

Δημοσ.

Χάθηκε ας πούμε να υπάρχει δείγμα για δοκιμή, ούτως ώστε να αποφεύγονται τα ανοιγμένα κουτιά κτλ.

Δημοσ.

Χάθηκε ας πούμε να υπάρχει δείγμα για δοκιμή, ούτως ώστε να αποφεύγονται τα ανοιγμένα κουτιά κτλ.

ε σε μερικα προιοντα υπαρχουν .

δεν γινεται να υπαρχουν σε ολα.

Δημοσ.

Απο τα πιο αθλια καταστηματα. Οι διαδρομοι ειναι τοσο στενοι που μετα βιας περναει το καροτσακι. Απο ολους τους διαδρομους προεξεχουν τα μεταλικα στηριγματα που κρατανε τα προιοντα ετοιμα να βγαλουν το ματι καποιου παιδιου. Καταστημα με βρεφικα/παιδικα ειδη και δεν εχει χωρο για αλλαγη μωρου (σε αντιθεση με το επιπλαδικο ΙΚΕΑ που εχει σχετικο χωρο για αλαγμα πανας).

Ουτε τα παπουτσια δεν σου επιτρεπουν να δοκιμασεις, συμβαινει σε αλλο καταστημα αυτο;

Οι υπαλληλοι ειναι "σπασμενοι" και τις περισοτερες φορες οχι ευγενικοι.

Εχουν πινακιδα που λεει οτι "και καλα" δεν εχουν ψιλα μερικες φορες, οποτε δινουν ενα προιον πιο μεγαλης αξιας, οπως πχ μια κονκαδρα αντι για ρεστα 10 λεπτων.

Δεν ξερω εαν ειναι νομιμο και δηλωμενο να πουλανε νερα, αναψυκτικα, κρουασαν διπλα στα αλλα ειδη. Μεχρι και ειδη καπνου εχουν πλεον. Η απληστια σε ολο της το μεγαλειο.

Αυτοι ειναι οι λογοι που εδω και λιγο καιρο παω μονο Μουστακα (συν οτι ο Μουστακας εχει καλη συλλογη παζλ ενηλικων)

Δημοσ.

καποτε τα jumbo ηταν πολυ καλα και ακριβα(σχετικα) μαγαζια..μιλαμε βεβαια για πολλα χρονια πισω.. τωρα εχουν πιασει πατο και δεν παταω με τιποτα. Κι οπως προαναφερθηκε, εχουν απαραδεκτες-σπαστικες διαφημισεις τις οποιες ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ

Δημοσ.

Αλήθεια έχουν γίνει σκατά πλέον.Εκτός απο τις διαφημίσεις που ξερνάς μολίς τις βλέπεις, τους υπαλλήλους που μόνο δεν σε βρίζουν και την αφόρητη μπόχα των πλαστικών και των κεριών, στο κατάστημα που είναι κοντά σε εμένα για να βγείς άμα είσαι στο 2 υπόγειο θέλεις χάρτη, GPS, και οδηγείες μέσω ασυρμάτου αλλιώς πέζει να μείνεις εκεί όλο το βράδυ.Μια φορα επειδή έκανα κύκλους και δεν μπορούσα να βρώ πυο ήταν χωμένες οι κυλιώμενες που ανεβάζουν ανέβηκα απο αυτές που κατεβάζουν γιατί οι κωλοκυλλιώμενες είναι στις 2 άκρες του ορόφου χωμένες μεσα σε άπειρους διαδρόμους και αδιέξοδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...