Προς το περιεχόμενο

Εργαζόμενοι στα Applebee's λειτουργούν την επιχείρηση χωρίς τον εργοδότη

-nick-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή πιστεύεις οτι με το νομικό σύστημα της Ελλάδας κάτι τέτοιο είναι λογικό? Αν έχεις να θρέψεις στόματα στην οικογένειά σου το τελευταίο που έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις, είναι να τρέχεις στα δικαστήρια και να πληρώνεις δικηγόρους, δικαστικά έξοδα κ.α. ή μήπως νομίζεις οτι είναι εύκολο να βρεις άλλη δουλειά? Όπως είπες , σταμάτα να είσαι ονειροπόλος. Βέβαια, έξω απο το χορό καλά τα λέμε όλοι.

Ωραία κι εύκολα να τα λες πίσω από ένα πληκτρολόγιο φίλε μου, αλλά IRL δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.. Η μάνα μου "δουλεύει" στο κατάστημα της Λ.Νίκης. Δεν κάτσανε με τα χέρια σταυρωμένα. Πήγανε όπου μπορούσαν να πάνε από τη στιγμή που το πρόβλημα έγινε αντιληπτό. Και οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να φύγουν, να πάνε που? 57 ετών μαγείρισσα ΔΕΝ μπορεί να βρει δουλειά αλλού στη Θεσσαλονίκη..

Επίσης, δεν τρέφουν καμμιά αυταπάτη ότι μπορούν να τρέξουν το μαγαζί μόνοι τους έτσι καταχρηστικά. Το κάνουν μόνο και μόνο για να καλύψουν τα έξοδα του δικηγόρου. Την μάνα μου τη χρωστάνε 3.500€ και το παλιολαμόγιο αφεντικό τους τώρα είναι κάπου στο εξωτερικό και καλοπερνάει.. Όχι, δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι.. Όλοι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είναι.. Καλό θα ήταν όσοι μπορείτε να τους στηρίξετε..

Αυτό δεν είναι εργασία/δουλειά αλλά αισχρή εκμετάλευση με όρους που είχαν τους σκλάβους στις αποικίες.

Η μάνα σου, δουλεύει και δημιουργεί τα λεφτά του τύπου που την αφήνει απλήρωτη. Περιμένωντας κάποτε να τα πάρει.

Αυτό είναι μαζοχισμός, και το να λες 'και που να βρω δουλειά τώρα' είναι καθαρά θέμα παιδείας. Απο την μία της χρωστάει λεφτά, και από την άλλη παράγει για τον τύπο ακόμα περισσότερα, που θα της τα χρωστάει.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ. Σας πατάνε στο κεφάλι, όσο περισσότερο το σκύβετε.

Αν κόπτονται για να μην κλείσει η εταιρία, είτε θα προσλάβουν άλλους (που αν τους αφήσουν απλήρωτους θα την κάνουν) είτε θα πληρώσουν τα δεδουλευμένα. Η αισχρή εξαπάτηση, και η νοοτροπία του κολήγου στην Ελλάδα φταίει για όλα.

Όσο για το σχόλιο είμαι πίσω από πληκτρολόγιο δεν σημαίνει τίποτα. Εργάζομαι όπως όλοι, και μάλιστα είμαι στην τρίτη εργασία από την αρχή του έτους, γιατί και εδώ Αγγλία εταιρίες κλείνουν.

Δημοσ.

Όσο για το σχόλιο είμαι πίσω από πληκτρολόγιο δεν σημαίνει τίποτα. Εργάζομαι όπως όλοι, και μάλιστα είμαι στην τρίτη εργασία από την αρχή του έτους, γιατί και εδώ Αγγλία εταιρίες κλείνουν.

Aυτό λέει πολλά...

Δημοσ.

Οι τραπεζες και ολοι οι αλλοι πρεπει να επονται.

Βασικά η νομοθεσία δίνει προτεραιότητα στον εργαζόμενο και δημόσιο σε σχέση με τράπεζες-προμηθευτές. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει και αυτό λόγω κρίσης αλλά δεν νομίζω.

Το πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωση αυτή τους είχε όλους σχεδόν ανασφάλιστους.

Θα έλεγα τώρα τι δίνει ο νόμος. Να σου πω μια "λεπτομέρεια" που άλλαξε πρόσφατα και δεν είδα κανενα κανάλι να το αναφέρει (surprise):

Σε περίπτωση που κινήσεις κατάσχεση ακινήτου λόγω οφειλών, προηγείται μεν ο εργαζόμενος (ακόμα), ΑΛΛΑ δικαιούται να πάρει μόνο τις οφειλές των τελευταίων 6 μηνών pro της κατάσχεσης. Δεν πα να σου χρωστάει αυτός παραπάνω,τα οφειλόμενα των τελευταίων 6 μηνών (αν υπάρχουν σ'αυτούς τους μήνες ε, αν σου χρωστάει από πιο πίσω..bye bye) θα πληρωθείς μόνο, απ'ότι ποσό προκύψει από τον πλειστηριασμό του ακινήτου. Για να μείνουν φράγκα ν'αρπάξουν από πίσω οι τράπεζες κλπ. :mad:

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια? Κόβω το ξερό μου ότι το πάνε για ολοκληρωτική κατάργηση το να προηγείται ο εργαζόμενος και βάλανε ένα ενδιάμεσο στάδιο και ούτε καν "διακριτικό" Πριν από αυτό, ήταν στα 2 χρόνια και το ρίξανε με τη μια στο 6μηνο.

Αυτά δια στόματος του δικηγόρου μου πριν λίγες μέρες, όταν τον ρώτησα γιατί να μην προχωρήσουμε σε κατάσχεση μήπως και δούμε κανένα φως.

Δημοσ.

Aυτό λέει πολλά...

Το αυτό, ακριβώς..

Μια 57χρονη μαγείρισσα ΔΕΝ μπορεί να βρει 3 δουλειές το χρόνο όπως εσύ, Apoll. Εννοείται πως συμφωνώ με αυτά που λες περί σκυψίματος, αλλά δεν έχουν σχέση με την προκειμένη περίπτωση του applebees. Η μάνα μου κι οι υπόλοιποι ΔΕ δουλεύουν πλέον για τον πρώην εργοδότη τους, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι δε θα ξαναπληρώσει. Απλά το δουλεύουν μόνοι για να βγάλουν τα λεφτά να πληρώσουν τους δικηγόρους για να κυνηγήσουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, από το να κάθονται άπραγοι στα σπίτια τους.

Δημοσ.

Το αυτό, ακριβώς..

Μια 57χρονη μαγείρισσα ΔΕΝ μπορεί να βρει 3 δουλειές το χρόνο όπως εσύ, Apoll. Εννοείται πως συμφωνώ με αυτά που λες περί σκυψίματος, αλλά δεν έχουν σχέση με την προκειμένη περίπτωση του applebees. Η μάνα μου κι οι υπόλοιποι ΔΕ δουλεύουν πλέον για τον πρώην εργοδότη τους, από τη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι δε θα ξαναπληρώσει. Απλά το δουλεύουν μόνοι για να βγάλουν τα λεφτά να πληρώσουν τους δικηγόρους για να κυνηγήσουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, από το να κάθονται άπραγοι στα σπίτια τους.

Απορία, γιατί δεν το έχω καταλάβει. To δουλεύουν νόμιμα, κόβουν πχ αποδείξεις? Αν ναι σε ποιο ΑΦΜ? Αν όχι τι θα κάνουν σε περίπτωση ελέγχου εφορίας, σδοε κτλ? Θα πληρώσουν το ενοίκιο, έχουν κάνει κάποια άλλη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου?

Δεν προσπαθώ να το παίξω έξυπνος, προσπαθώ όμως να καταλάβω τα "τεχνικά" μέρη αυτού του θέματος και τις δυσκολίες που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πηγα οσο ημουν πανω Σαλονικα. Πολυ φτηνες τιμες και ικανοποιητικη ποιοτητα! Και πολυς κοσμος. Περαστε καμμια βολτα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ανακοινωση 17/8/2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20:00. ΚΑΛΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

απο applebees squat blogspot

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...