lary7 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Θα επρεπε να υπαρχει μια απλη νομοθεσια σε αυτην την χωρα, ιδιαιτερα σε περιοδο κρισης. Αμα ενα μαγαζι παει για φουντο, τοτε αμα δεν πληρωσεις αποζημιωση στους εργαζομενους αυτοι σου περνουν το μαγαζι και το δουλευουν. Οι τραπεζες και ολοι οι αλλοι πρεπει να επονται. Τωρα αν ενα μαγαζι μπορει να σταθει με αυτοδιαχειρηση, θα φανει αλλα τουλαχιστον θα εχουν γινει ολες οι απαραιτητες προσπαθειες. Και αν αποτυχει τοτε θα ξερουν ολοι οτι απλα δεν μπορουσε να σταθει στην σημερινη ελλαδα.
kage Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 οταν ενα μαγαζι εχει μπει μεσα δεν χρωσταει μονο στους υπαλληλους αλλα και σε τεβε,ικα,δημο,ενοικια,προμηθευτες κτλ... και να το δουλεψουν αυτοι τι θα καταφερουν δηλ?θα φερουν την κατασταση τουμπα και θα ξεχρεωσουν τα παραπανω?οχι.απλα θα προσπαθησουν να βγαλουν οσο μπορουν μεχρι να σκασουν τα εξωδικα,δικαστηρια,κατασχεσεις,πληστειριασμοι απο τις πλευρες που χρωσταει!! απο googlarisma ειδα οτι το μπαρθελονικα δεν θα λειψει σε κανεναν γιατι ηταν υπερβολικα ακριβο γι αυτα που προσφερει.μαλιστα εγραφε οτι οι εργαζομενοι οι μισοι τσακωθηκαν μεταξυ τους και εφυγαν(φανταστειτε τι θα γινοταν αν τους ανηκε...)
pournaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Θα επρεπε να υπαρχει μια απλη νομοθεσια σε αυτην την χωρα, ιδιαιτερα σε περιοδο κρισης. Αμα ενα μαγαζι παει για φουντο, τοτε αμα δεν πληρωσεις αποζημιωση στους εργαζομενους αυτοι σου περνουν το μαγαζι και το δουλευουν. Οι τραπεζες και ολοι οι αλλοι πρεπει να επονται. Τωρα αν ενα μαγαζι μπορει να σταθει με αυτοδιαχειρηση, θα φανει αλλα τουλαχιστον θα εχουν γινει ολες οι απαραιτητες προσπαθειες. Και αν αποτυχει τοτε θα ξερουν ολοι οτι απλα δεν μπορουσε να σταθει στην σημερινη ελλαδα. Δυσκολο αυτο... Βασικα γινεται ακριβως το αντιθετο, και κατα τη γνωμη μου καλα γινεται. Ολα ειναι μια αλυσιδα, και ο μονος τροπος να μην παρεις μαζι σου ολα τα αλλα κομματια της, ειναι απλα να φυγεις εσυ απο τη μεση. Τι εννοω... Φαντασου δεκα επιχειρησεις τωρα με την κριση, να πληρωσουν τους 50-100 εργαζομενους τους και να αφησουν ας πουμε εσενα ως προμηθευτη απληρωτο. Συνεπεια, και εσυ πλεον πας για φουντο, δεν πληρωνεις ουτε εσυ τον δικο σου προμηθευτη, παει κι εκεινος για φουντο, και παει λεγοντας. Αντι λοιπον να μηνουν απληρωτοι (και ανεργοι φυσσικα), οι πρωτοι 100, τωρα θα μεινουν 1000. ΚΑκο θα μου πεις, που δεν κοιταμε τον ανθρωπο, αλλα τα νουμερα. Δυστυχως δε γινεται αλλιως, ολοι ειμαστε μερος ενος μηχανισμου, που πρεπει να συνεχισει να λειτουργει.
The_Judas Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Βασικά η νομοθεσία δίνει προτεραιότητα στον εργαζόμενο και δημόσιο σε σχέση με τράπεζες-προμηθευτές. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει και αυτό λόγω κρίσης αλλά δεν νομίζω. Το πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωση αυτή τους είχε όλους σχεδόν ανασφάλιστους. Επίσης, όταν λέμε αυτοδιαχείριση, εννοούμε ένα κατάστημα όπου όλοι οι εργαζόμενοι μοιράζονται τα κέρδη αλλά και τα έξοδα **. Οχι καταλαμβάνουμε ένα κτίριο και δεν πληρώνουμε τίποτα. Αυτό δεν είναι βιώσιμο για κανέναν. Ούτε οι εργαζόμενοι θα έχουν μακροπρόθεσμα κέρδος αλλά ούτε και οι προμηθευτές. **Μακάρι να υπήρχαν τέτοιες επιχειρήσεις αλλά δυστυχώς η ανθρώπινη απληστία το κάνει δύσκολο. Όλοι θέλουν να βγάζουν το μέγιστο κέρδος για τον εαυτό τους.
Apoll Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Θα σταθώ στο ότι οι υπάλληλοι εργάζονταν για μήνες (ως αναφέρει το άρθρο) απλήρωτοι, και περίμεναν μήνες για να κάνουν καταγγελία. Θερίζεις ότι σπέρνεις. Ο Γερμανός, Γάλλος, Άγγλος κλπ αν δεν πληρωθεί στην ώρα του βγαίνει έξω, σταματά την εργασία, και τρέχει την εταιρία για τα δεδουλευμένα στα δικαστήρια από την ίδια μέρα. Δεν έχει κοροϊδία, και χρησιμοποιεί τον χρόνο του, για να βρει νέα εργασία. Το να αφήνεις 2 μήνες να περάσουν μέχρι να αντιδράσεις, και να συνεχίσεις να δουλεύεις το θεωρώ βλακεία. Ιδίως τώρα που έχουν περάσει 9 μήνες σχεδόν. Σταματήστε να είστε ονειροπόλοι. Γίνεται πραγματιστές, και κόψτε τον αέρα σε όλους. Διαφορετικά μην γκρινιάζετε για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Erwdios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Πρέπει να εισαι και λιγο εκτος πραγματικοτητας για να κοπανας τετοιες τιμες. Ειχα πληρωσει θυμαμαι (φαντασου) 12 ευρω για ενα κοκταιλ. Φαντάσου ότι σχεδόν παντού στην Αθήνα τόσο έχουν τα cocktails. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στον ιστιοπλοϊκό το Mojito κοστίζει 12, στο Balux Sea Side 11 ευρώ, να μη μιλήσω και για Fridays που φτάνει τα 15. Λογικότατη τιμή βρήκα στο "Στο βάθος Κήπος" στην Αβραμιώτου όπου και πλήρωσα 8,5 ευρώ αν θυμάμαι καλά και το Mojito ήταν εκπληκτικό τόσο σε ποσότητα, όσο και σε γεύση.
steliospal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Θα σταθώ στο ότι οι υπάλληλοι εργάζονταν για μήνες (ως αναφέρει το άρθρο) απλήρωτοι, και περίμεναν μήνες για να κάνουν καταγγελία. Θερίζεις ότι σπέρνεις. Ο Γερμανός, Γάλλος, Άγγλος κλπ αν δεν πληρωθεί στην ώρα του βγαίνει έξω, σταματά την εργασία, και τρέχει την εταιρία για τα δεδουλευμένα στα δικαστήρια από την ίδια μέρα. Δεν έχει κοροϊδία, και χρησιμοποιεί τον χρόνο του, για να βρει νέα εργασία. Το να αφήνεις 2 μήνες να περάσουν μέχρι να αντιδράσεις, και να συνεχίσεις να δουλεύεις το θεωρώ βλακεία. Ιδίως τώρα που έχουν περάσει 9 μήνες σχεδόν. Σταματήστε να είστε ονειροπόλοι. Γίνεται πραγματιστές, και κόψτε τον αέρα σε όλους. Διαφορετικά μην γκρινιάζετε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Δηλαδή πιστεύεις οτι με το νομικό σύστημα της Ελλάδας κάτι τέτοιο είναι λογικό? Αν έχεις να θρέψεις στόματα στην οικογένειά σου το τελευταίο που έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις, είναι να τρέχεις στα δικαστήρια και να πληρώνεις δικηγόρους, δικαστικά έξοδα κ.α. ή μήπως νομίζεις οτι είναι εύκολο να βρεις άλλη δουλειά? Όπως είπες , σταμάτα να είσαι ονειροπόλος. Βέβαια, έξω απο το χορό καλά τα λέμε όλοι. Φαντάσου ότι σχεδόν παντού στην Αθήνα τόσο έχουν τα cocktails. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στον ιστιοπλοϊκό το Mojito κοστίζει 12, στο Balux Sea Side 11 ευρώ, να μη μιλήσω και για Fridays που φτάνει τα 15. Λογικότατη τιμή βρήκα στο "Στο βάθος Κήπος" στην Αβραμιώτου όπου και πλήρωσα 8,5 ευρώ αν θυμάμαι καλά και το Mojito ήταν εκπληκτικό τόσο σε ποσότητα, όσο και σε γεύση. Ρε παιδιά ειλικρινά 8,5 ευρώ για ένα ποτό που το μεγαλύτερο μέρος του είναι πάγος είναι λογικό? Έχω πολύ καιρό να πάρω αλλά γύρω στα 7 ευρώ είναι μία (ας πούμε) λογική τιμή. Για τα 11,12 και 15 εντάξει είναι καθαρή κοροιδία. Νομίζω οτι αυτό κάνουν στο applebees είναι ένας αρκετά δραστικός τρόπος για να βγάλεις τα σπασμένα και αν πάει καλά μπορεί και να συνεχίσει who knows.
Erwdios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Ρε παιδιά ειλικρινά 8,5 ευρώ για ένα ποτό που το μεγαλύτερο μέρος του είναι πάγος είναι λογικό? Έχω πολύ καιρό να πάρω αλλά γύρω στα 7 ευρώ είναι μία (ας πούμε) λογική τιμή. Για τα 11,12 και 15 εντάξει είναι καθαρή κοροιδία. Δικαιολογώ την τιμή λόγω ποιότητας. Δεν ήταν πάγος το μεγαλύτερο του μέρος. Και εντάξει, στα cocktails δείχνεις μία μεγαλύτερη ανοχή στην τιμή ακριβώς επειδή είναι cocktails και είναι και καλοκαιράκι. Αν μου ζητούσαν χειμώνα για ποτό 8,5 ευρώ (για 11,12 και 15 δεν συζητώ) θα τους έδειχνα τα παπάκια μου.
athlios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 ανοχή στην τιμή επειδής είναι cocktails και είναι και καλοκαιράκι. Αν μου ζητούσαν χειμώνα για ποτό 8,5 ευρώ (για 11,12 και 15 δεν συζητώ) θα τους έδειχνα τα παπάκια μου. μαρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι.
ktiniatros Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Θα σταθώ στο ότι οι υπάλληλοι εργάζονταν για μήνες (ως αναφέρει το άρθρο) απλήρωτοι, και περίμεναν μήνες για να κάνουν καταγγελία. Θερίζεις ότι σπέρνεις. Ο Γερμανός, Γάλλος, Άγγλος κλπ αν δεν πληρωθεί στην ώρα του βγαίνει έξω, σταματά την εργασία, και τρέχει την εταιρία για τα δεδουλευμένα στα δικαστήρια από την ίδια μέρα. Δεν έχει κοροϊδία, και χρησιμοποιεί τον χρόνο του, για να βρει νέα εργασία. Το να αφήνεις 2 μήνες να περάσουν μέχρι να αντιδράσεις, και να συνεχίσεις να δουλεύεις το θεωρώ βλακεία. Ιδίως τώρα που έχουν περάσει 9 μήνες σχεδόν. Ωραία κι εύκολα να τα λες πίσω από ένα πληκτρολόγιο φίλε μου, αλλά IRL δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.. Η μάνα μου "δουλεύει" στο κατάστημα της Λ.Νίκης. Δεν κάτσανε με τα χέρια σταυρωμένα. Πήγανε όπου μπορούσαν να πάνε από τη στιγμή που το πρόβλημα έγινε αντιληπτό. Και οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να φύγουν, να πάνε που? 57 ετών μαγείρισσα ΔΕΝ μπορεί να βρει δουλειά αλλού στη Θεσσαλονίκη.. Επίσης, δεν τρέφουν καμμιά αυταπάτη ότι μπορούν να τρέξουν το μαγαζί μόνοι τους έτσι καταχρηστικά. Το κάνουν μόνο και μόνο για να καλύψουν τα έξοδα του δικηγόρου. Την μάνα μου τη χρωστάνε 3.500€ και το παλιολαμόγιο αφεντικό τους τώρα είναι κάπου στο εξωτερικό και καλοπερνάει.. Όχι, δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι.. Όλοι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είναι.. Καλό θα ήταν όσοι μπορείτε να τους στηρίξετε..
steliospal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δηλ. δικαιολογείς άλλη τιμή το χειμώνα και άλλη το καλοκαίρι? Αν είναι έτσι και την μπύρα απο τα 4-5 να τη πάμε στα 7-8 γιατί κατεβαίνει πιο εύκολα καλοκαίρι. Όπου γουστάρεις πας και ότι γουστάρεις κάνεις , δεν σε κρίνω, απλά βρίσκω λίγο απαράδεκτο να δεχόμαστε να μας χρεώνουν 8,5 ευρώ για ένα σφηνάκι αλκόολ , νερό και χυμό, και να λέμε και οτι είναι και λογική τιμή. Έχει να κάνει με την καταναλωτική συνείδηση που δεν έχουμε ως Έλληνες Σημειωτέον οτι ενα κοκτέηλ στοιχίζει λιγότερο απο μία μπύρα.
klainmaingr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Γνωρίζει κανείς τι είχε γίνει στην περίπτωση του Μπαρθελόνικα? Πέρσι τέτοιο καιρό είχαν αναλάβει οι υπάλληλοι να το τρέξουν, όταν οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το κλείσουν. Τι έγινε τελικά? Συνεχίζουν ακέφαλοι?(χλωμό) Νομίζω οτι η "αυτοδιαχείριση" κράτησε μέχρι τον Σεπτέμβριο και απο κει και πέρα ξαναξεκίνησαν οι ίδιοι ιδιοκτήτες. Σε εσάς έχει γίνει τίποτα συνταρακτικό μετα τα τελευταία ή συνεχίζετε κανονικά;
Erwdios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δηλ. δικαιολογείς άλλη τιμή το χειμώνα και άλλη το καλοκαίρι? Αν είναι έτσι και την μπύρα απο τα 4-5 να τη πάμε στα 7-8 γιατί κατεβαίνει πιο εύκολα καλοκαίρι. Όπου γουστάρεις πας και ότι γουστάρεις κάνεις , δεν σε κρίνω, απλά βρίσκω λίγο απαράδεκτο να δεχόμαστε να μας χρεώνουν 8,5 ευρώ για ένα σφηνάκι αλκόολ , νερό και χυμό, και να λέμε και οτι είναι και λογική τιμή. Έχει να κάνει με την καταναλωτική συνείδηση που δεν έχουμε ως Έλληνες Σημειωτέον οτι ενα κοκτέηλ στοιχίζει λιγότερο απο μία μπύρα. Βασικά δικαιολογώ τη διαφορά τιμής από μαγαζί σε μαγαζί και από ποτό σε cocktail. Άλλη τιμή έχει το Mojito στη Βαρυμπόμπη π.χ. άλλη στην παραλιακή. Το χειμώνα αντίστοιχα, άλλη τιμή έχει το ποτό στην Πάρνηθα και άλλη στην παραλιακή. Κάποια bar στην Ελλάδα είναι τρόπον τινά εποχιακά. Συν τοις άλλοις δεν πληρώνεις μόνο το ποτό σε ένα μαγαζί. Συνυπολόγισε τα λειτουργικά έξοδα, το βαρβάτο ενοίκιο αλλά και τις "εργατοώρες", γιατί άλλο χρόνο παίρνει να ανοίξεις ένα καπάκι στη μπύρα και άλλο να φτιάξεις ένα cocktail και σε όλα αυτά βάλε και την κονόμα που θέλει να κάνει ο εκάστοτε μαγαζάτορας. Όπως και νά 'χει δεν με πολυπειράζει να δίνω 8,5 ευρώ τη βδομάδα (τόσο βγαίνω κι αν) για να συνοδεύσω το ξεσκασμά μου, όταν δίνω τα δεκαπλά το μήνα για να πληρώνω τα γ@μησιάτικα της ΕΡΤ ας πούμε. Στην τελική το ένα είναι επιλογή μου, το άλλο μου επιβλήθηκε νταβατζηλίδικα.
steliospal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Βασικά δικαιολογώ τη διαφορά τιμής από μαγαζί σε μαγαζί και από ποτό σε cocktail. Άλλη τιμή έχει το Mojito στη Βαρυμπόμπη π.χ. άλλη στην παραλιακή. Το χειμώνα αντίστοιχα, άλλη τιμή έχει το ποτό στην Πάρνηθα και άλλη στην παραλιακή. Κάποια bar στην Ελλάδα είναι τρόπον τινά εποχιακά. Συν τοις άλλοις δεν πληρώνεις μόνο το ποτό σε ένα μαγαζί. Συνυπολόγισε τα λειτουργικά έξοδα, το βαρβάτο ενοίκιο αλλά και τις "εργατοώρες", γιατί άλλο χρόνο παίρνει να ανοίξεις ένα καπάκι στη μπύρα και άλλο να φτιάξεις ένα cocktail και σε όλα αυτά βάλε και την κονόμα που θέλει να κάνει ο εκάστοτε μαγαζάτορας. Όπως και νά 'χει δεν με πολυπειράζει να δίνω 8,5 ευρώ τη βδομάδα (τόσο βγαίνω κι αν) για να συνοδεύσω το ξεσκασμά μου, όταν δίνω τα δεκαπλά το μήνα για να πληρώνω τα γ@μησιάτικα της ΕΡΤ ας πούμε. Στην τελική το ένα είναι επιλογή μου, το άλλο μου επιβλήθηκε νταβατζηλίδικα. Σαφώς, δεν έχω καμία απαίτηση να σερβίρεται το κοκτέηλ 1-2 ευρώ που κοστίζει (και αν) . Απλά νομίζω οτι η τιμή που έχει κυριαρχήσει να πωλείται είναι λίγο αισχροκέρδια . Αν ένα μαγαζί πούλαγε τα κοκτέηλ γύρω στα 5 ευρώ , νομίζω θα είχε χεστεί στο τάληρο , γιατί το μόνο που "δαπανείται" είναι ο χρόνος του μπαρμαν , που τον πληρώνεις ούτως ή άλλως. Σκέψου οτι αν ήταν διαφορετικές οι τιμές, πιθανώς να έβγαινές περισσότερες φορές (εσύ, ή ο οποιοσδήποτε γενικότερα μιλώντας). Τώρα με την ΕΡΤ συμφωνώ , όπως και με διόδια και 1002 άλλες μαλακίες που πληρώνουμε απλά είναι λίγο άσχετα με την κουβέντα (όπως και η συζήτηση με τα κοκτέηλ τώρα που το σκεφτομαι :-D )
Erwdios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Αν είχε 5 ευρώ το cocktail, σιγά μην πήγαινε ο ξιπασμένος Ελληνάρας να το πιει εκεί. Θα άνοιγε ένας άλλος δίπλα και θα το πουλούσε 10 και θα είχε χεστεί στο τάλιρο. Εγγυημένα πράγματα. Επειδή όμως του έχουμε πετάξει τα μάτια έξω στο off topic ας συνεχίσουμε εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.