Kostas75 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα. Γράφω με αφορμή την πτώση ταχύτητας που έχω παρατηρήσει στην σύνδεσή μου με την HOL εδώ και 1 χρόνο στην περιοχή της Πετρούπολης. Όταν πρωτο-έβαλα ADSL στο Χαλάνδρι στο πατρικό μου και εν συνεχεία στο σπίτι που μένω τώρα στην Πετρούπολη, με Vodafone αρχικά (στο Χαλάνδρι και στην αρχή στην Πετρούπολη) και στη συνέχεια με HOL, οι ταχύτητες μου ήταν άψογες, ξεκινώντας από 14Mbps στην χειρότερη και φθάνοντας μέχι και 16 Mbps κάποιες φορές, αλλά συνήθως κλείδωνε στα 15 ή 14 Mbps. Τώρα και εδώ και περίπου 1 χρόνο οι ταχύτητες δεν λένε να ξεπεράσουν τα 12 Mbps και συνήθως μου κλειδώνει 10-11 Mbps, ενώ και κάποιες λίγες φορές πέφτει και οριακά κάτω από τα 10 Mbps! Μιλάω πάντα για το Status της σύνδεσης όπως φαίνεται από το αντίστοιχο menu του modem/router μου. Αν βοηθάει έχω το Linksys-Cisco WAG 320N, με το τελευταίο firmware βέβαια (1.00.12). Δεν νομίζω όμως ότι έχει να κάνει κάτι με το firmware, ή τις ρυθμίσεις, γιατί πολύ απλά δεν έχω αλλάξει τίποτα από τότε που είχα καλύτερη ταχύτητα και με τον καιρό έπεσε η ταχύτητα από μόνη της. Η ερώτηση μου είναι: Αν φύγω από HOL και πάω σε άλλο provider, π.χ. OTE/Otenet, Forthnet, ή αλλού, πιστεύετε θα είναι καλύτερα πάλι τα πράγματα, ή θα είναι τσάμπα κόπος μάλλον;; Επίσης παλιότερα (πριν 3 χρόνια) είχα και Forthnet και τα πράγματα ήταν χειρότερα, κλείδωνε max 10 Μbps (λες και το έκαναν επίτηδες και είχαν βάλει Limit!!!), την στιγμή που τότε κλείδωνε η HOL στα 14-15 Mbps!! Οπότε μάλλον θα μείνω μακριά από Forthnet. Και μας μένει έτσι μάλλον περισσότερο το Conn-X, ή όποιος άλλος πάροχος μου προτείνετε, αν μου προτείνετε να αλλάξω βέβαια και πιστεύετε ότι θα έχω κάποιο σημαντικό κέρδος στην ταχύτητα. Ευχαριστώ.
xristoforos89 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μενω στα συνορα μεταξυ Πετρουπολης και Ιλιου (στην Ελαιων αν γνωριζεις). Εδω και 3 χρονια που εχω HOL, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα. Καμια διακοπη, και καμια πτωση της ταχυτητας.
SPANK Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δυστηχώς και να αλλάξεις εταιρία δεν μπορεί να σου πεί κανένας αν θα ειναι καλύτερα η χειρότερα. Αυτο που μπορείς να κάνεις ειναι να πάρεις μια γνώμη αν μπορείς απο κανέναν γνωστό η γείτονα στην περιοχή σου ανάλογα τον provider που εχει. Επίσης δώσε μας αν θέλεις λίγο τα στατοιστικά στην γραμμής σου μεσα απο το router upstream downstream snr κτλπ.
At0m0 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Εγώ μένω λιγο πιο αριστερά από τον xristoforos89 (εχμ, κοιτώντας προς την Αθήνα) Έχω Forthnet και έχω το ίδιο ... "πρόβλημα". Μιά φορά και ένα καιρό συνδεόμουν με 12-13Μbps. Το τελευταίο εξάμηνο ίσως και χρόνο, χωρίς καμία αλλαγή από την μεριά μου κλειδώνω στα 8,5-9Μbps με 5-6db SNR margin. Πειράζοντας το snr margin από το modem μου (adsl configure --snr 25) συνδέομαι στα 10,5-11,5 Mbps με ... 1,5 -2,5db SNR margin (αυτή την στιγμή 10,6Μbps/2.3db). Μούφα δικαιολογία.... Μάλλον ο χαλκός στην περιοχή του "οτε ιλίου" έχει αρχίσει "να σκουριάζει". Μούφα λύση... Μάλλον ο χαλκός στους πελάτες του ΟΤΕ, εντελώς τυχαία, είναι πιό καλός... μήπως να πάω στην conn-x;
anta_n Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Ο ίδιος χαλκός θα είναι και σε connx να πας. Το μόνο που θα αλλάξει είναι τα νούμερα στο λογαριασμό σου
Kostas75 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δυστηχώς και να αλλάξεις εταιρία δεν μπορεί να σου πεί κανένας αν θα ειναι καλύτερα η χειρότερα. Αυτο που μπορείς να κάνεις ειναι να πάρεις μια γνώμη αν μπορείς απο κανέναν γνωστό η γείτονα στην περιοχή σου ανάλογα τον provider που εχει. Επίσης δώσε μας αν θέλεις λίγο τα στατοιστικά στην γραμμής σου μεσα απο το router upstream downstream snr κτλπ. Φίλε μου SNR δεν βρίσκω πουθενά να αναγράφεται, εκτός και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο έγκυρο software για αυτό. Τα Downstream και Upstream είναι αυτή τη στιγμή: 11932 και 835, αντίστοιχα. Εγώ μένω λιγο πιο αριστερά από τον xristoforos89 (εχμ, κοιτώντας προς την Αθήνα) Έχω Forthnet και έχω το ίδιο ... "πρόβλημα". Μιά φορά και ένα καιρό συνδεόμουν με 12-13Μbps. Το τελευταίο εξάμηνο ίσως και χρόνο, χωρίς καμία αλλαγή από την μεριά μου κλειδώνω στα 8,5-9Μbps με 5-6db SNR margin. Πειράζοντας το snr margin από το modem μου (adsl configure --snr 25) συνδέομαι στα 10,5-11,5 Mbps με ... 1,5 -2,5db SNR margin (αυτή την στιγμή 10,6Μbps/2.3db). Μούφα δικαιολογία.... Μάλλον ο χαλκός στην περιοχή του "οτε ιλίου" έχει αρχίσει "να σκουριάζει". Μούφα λύση... Μάλλον ο χαλκός στους πελάτες του ΟΤΕ, εντελώς τυχαία, είναι πιό καλός... μήπως να πάω στην conn-x; Ξέρεις πως μπορώ να δω το SNR του δικού μου modem/router (Linksys-Cisco WAG320N); Τις εντολές του τύπου "adsl configure --snr 25", από που τις δίνεις; Από command line;
At0m0 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 To SNR margin η linksys το λέει "DSL Noise Margin" και θα το βρείς στην ίδια οθόνη που βρήκες και τα "DSL Upstream Rate/DSL DownStream Rate". "adsl configure --snr 25". Ναι, αυτή την εντολή την εκτελείς από το command line interface (CLI) του modem, AN EXEI, και ΑΝ δεχεται αυτή την εντολή. Ενδέχεται να έχει κάποια παρόμοια εντολή το δικό σου. Διευκρινήσεις. 1) "adsl configure --snr 25" σημαίνει ότι δίνεις στο modem την εντολή να προσπαθήσει να συγχρονίσει με SNR margin στο 25% του "κανονικού". Δηλαδή αν κανονικά συνδέεται με 6db με την παραπάνω εντολή θα προσπαθήσει να συνδεθεί με (πάνω-κάτω) 1,4db. 2) Το modem/γραμμή/συνδεση πρέπει να μπορεί να κάνει το παραπάνω διαφορετικά δοκιμάζεις με μεγαλύτερες τιμές (30, 40, 50, 60 ...) μέχρι να έχεις και σταθερή σύνδεση και κάποιο όφελος. 3) Για οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει από την μεταβολή αυτών των "εργοστασιακών ρυθμίσεων" ευθύνετε αποκλειστικά ο χρήστης μπλα, μπλα, μπλα, ξέρεις το υπόλοιπο "ποίημα" πως πάει
poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 α.σε οποια εταιρεια και να πας τον ιδιο χαλκο θα παρεις. β.οσο αυξανονται οι συνδρομητες adsl τοσο αυξανεται το crosstalk οποτε κανεις δεν παει προς τα πανω.ολοι προς τα κατω. γ.καθε λιγο και λιγακι υπαρχουν καλωδιακες απο κομμενα καλωδια υπογεια οπου αυτα μπαλωνονται δεν αλλαζονται.επισης πας προς τα κατω ποτε προς τα πανω. δ.μεσα στα καλωδια εχεις και isdn και φερεσυχνα που επηρεαζουν.παλι κατω θα πας. οποτε απειρα ατομα με οποιαδηποτε συνδεση επαιζαν πχ 15 και τωρα 12.οπως σου ειπαν τα καλωδια χαλανε δεν φτιαχνονται.πετρουπολη περιστερι εχετε σιδερενια box που μονο οξειδωνονται.κανεις δεν τα αλλαζει με πλαστικα.αν αλλαξεις εταιρεια θα παρεις τον ιδιο χαλκο.αμα ζητησεις αλλη γραμμη θα παρεις αλλο ζευγαρι που μπορει να ειναι καλυτερο μπορει χειροτερο.δεν υπαρχει χαλκος οτε χαλκος provider .ολοι περνουν απο τα ιδια.το μονο που θα μπορουσε ο οτε θα ηταν να δοκιμασει πριν σου δωσει χαλκο και να σου δωσει οτι καλυτερο βρει που ουτε αυτο το κανουν.ψαξε εδωμεσα και θα δεις οτι πολλα ατομα εχουν οτε και εχουν προβληματα και ο οτε δεν τους αλλαζει ζευγαρι.πριν λιγα λεπτα απαντησα σε τετοιο θεμα.αν ηταν ο οτε οταν καποιος πεφτει 2 mbit Να του αλλαζει χαλκο τοτε θα πρεπει να σκαψουμε ολη την ελλαδα να περασουμε νεα καλωδια.οποτε υπομονη για vdsl ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ
Kostas75 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 To SNR margin η linksys το λέει "DSL Noise Margin" και θα το βρείς στην ίδια οθόνη που βρήκες και τα "DSL Upstream Rate/DSL DownStream Rate". Δεν υπάρχει ούτε "DSL Noise Margin" και γενικά τίποτα που να έχει σχέση με "Noise", για αυτό και μου φαίνεται περίεργο.. "adsl configure --snr 25". Ναι, αυτή την εντολή την εκτελείς από το command line interface (CLI) του modem, AN EXEI, και ΑΝ δεχεται αυτή την εντολή. Ενδέχεται να έχει κάποια παρόμοια εντολή το δικό σου. Διευκρινήσεις. 1) "adsl configure --snr 25" σημαίνει ότι δίνεις στο modem την εντολή να προσπαθήσει να συγχρονίσει με SNR margin στο 25% του "κανονικού". Δηλαδή αν κανονικά συνδέεται με 6db με την παραπάνω εντολή θα προσπαθήσει να συνδεθεί με (πάνω-κάτω) 1,4db. 2) Το modem/γραμμή/συνδεση πρέπει να μπορεί να κάνει το παραπάνω διαφορετικά δοκιμάζεις με μεγαλύτερες τιμές (30, 40, 50, 60 ...) μέχρι να έχεις και σταθερή σύνδεση και κάποιο όφελος. 3) Για οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει από την μεταβολή αυτών των "εργοστασιακών ρυθμίσεων" ευθύνετε αποκλειστικά ο χρήστης μπλα, μπλα, μπλα, ξέρεις το υπόλοιπο "ποίημα" πως πάει Θα το προσπαθήσω αν και όταν μπορέσω να βρω τα σχετικά με το Noise.
theomalegan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Πρέπει να σου δίνει DSL Noise Margin. Στον ΟΤΕ εάν πάς ενδεχομένος να κερδίσεις σε ταχύτητα pings αλλά δεν σου προεξοφλεί κανένας ότι τα περισσότερα λεφτά που θα δίνεις θα σου δώσουν και μεγαλύτερη ταχύτητα.
krypton Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω δεν ειναι σιγουρο οτι θα αυξηθει η ταχυτητα σου. αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις αλλο παροχο εκτος οτε, μην δωσεις και παραπανω λεφτα τσαμπα.
Kostas75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Λοιπόν έψαξα και βρήκα! Η σελίδα με τα DSL Noise Margin κτλ. είναι hidden στο WAG 320N! Σας παραπέμπω το link που γράφει τα σχετικά: http://homecommunity.cisco.com/t5/Cable-and-DSL/WAG-320N-Line-State/td-p/343866 Συγκεκριμένα τα δικά μου τώρα είναι: DSL Noise Margin: 8.3 dB 8.0 dB DSL Attenuation: 27.0 dB 12.0 dB DSL Transmit Power: 1.5 dBm 12.8 dBm Τι λες At0m0, να προσπαθήσω κάτι συγκεκριμένο από αυτά που γράφεις παραπάνω;; Ακούω και άλλες απόψεις βέβαια. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δεν υπάρχει ούτε "DSL Noise Margin" και γενικά τίποτα που να έχει σχέση με "Noise", για αυτό και μου φαίνεται περίεργο.. Θα το προσπαθήσω αν και όταν μπορέσω να βρω τα σχετικά με το Noise. σε ολα τα Linksys τα πιο νεα εκτος απο wag200 και καποια αλλα οπως σωστα ειπαν η Linksys αγνωστος ο λογος(αλλα μαλλον ειναι ηλιθιοι) εβαλαν τα attenuation και τα margin σε κρυφη σελιδα λες και ειναι κανα κρυφο μυστικο.η μονη εταιρεια που το κανει αυτο και θα ηθελα να ξερα το λογο αλλα δεν μπαινω στον κοπο να τους στειλω email. απο default δεν εχει cli interface το Linksys>μονο με Open wag firmware ανοιγει το cli εκτος αν υπαρχει και καποιος αλλος τροπος. Πρέπει να σου δίνει DSL Noise Margin. Στον ΟΤΕ εάν πάς ενδεχομένος να κερδίσεις σε ταχύτητα pings αλλά δεν σου προεξοφλεί κανένας ότι τα περισσότερα λεφτά που θα δίνεις θα σου δώσουν και μεγαλύτερη ταχύτητα. αν παρεις τον ιδιο χαλκο θα παιξεις στην ιδια ταχυτητα πανω κατω μια και που οι 2 Isp παιζουν σχεδον με το ιδιο margin>οτι διαφορα δεις λογικα μικρη +-1 θα ειναι λογω dslam διαφορετικης εταιρειας και αλλο ρουτερ.αν και τα linksys φημιζονται για τους ψηλους συγχρονισμους(αν και σε μεγαλα attenuatIon τραβανε disconnects). αν πας σε αλλο ζευγαρι δηλαδη νεα γραμμη ισως να ειναι καλυτερα ισως χειροτερα.μπορει το ζευγαρι που εχεις να επαθε κατι η να ειναι απο crosstalk οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω δεν ειναι σιγουρο οτι θα αυξηθει η ταχυτητα σου. αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμασεις αλλο παροχο εκτος οτε, μην δωσεις και παραπανω λεφτα τσαμπα. αν θες καλο Ping πηγαινε σε οτε αλλιως σε αλλη εταιρεια να σου ερθει και πιο φτηνα και ζητανεα γραμμη μπας και παιξει καλυτερα ο νεος χαλκος(ανενεργος βρογχος ειτε με αλλο τηλ ειτε με το ιδιο).βεβαια ισως να ειναι ενα κλικ πιο ακριβο στην ενεργοποιηση επειδη παιρνεις νεα γραμμη, Λοιπόν έψαξα και βρήκα! Η σελίδα με τα DSL Noise Margin κτλ. είναι hidden στο WAG 320N! Σας παραπέμπω το link που γράφει τα σχετικά: http://homecommunity...ate/td-p/343866 Συγκεκριμένα τα δικά μου τώρα είναι: DSL Noise Margin: 8.3 dB 8.0 dB DSL Attenuation: 27.0 dB 12.0 dB DSL Transmit Power: 1.5 dBm 12.8 dBm Τι λες At0m0, να προσπαθήσω κάτι συγκεκριμένο από αυτά που γράφεις παραπάνω;; Ακούω και άλλες απόψεις βέβαια. Ευχαριστώ. καλη γραμμουλα.αν ανοιξεις το cli δοκιμασε να ριξεις το margin Μεχρι 5-6 .οχι πιο χαμηλα θα φας disconnect.απο εκει και περα δεν ξερω αν γινεται και με το dmt η το orbmt το προγραμμα να αλλαξεις Margin .και πολλες φορεςμε αυτα τα προγραμματα επισης μπορεις να δεις Margin και attenuation χωρις να το δεις μεσα απο τον ρουτερ
Kostas75 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 σε ολα τα Linksys τα πιο νεα εκτος απο wag200 και καποια αλλα οπως σωστα ειπαν η Linksys αγνωστος ο λογος(αλλα μαλλον ειναι ηλιθιοι) εβαλαν τα attenuation και τα margin σε κρυφη σελιδα λες και ειναι κανα κρυφο μυστικο.η μονη εταιρεια που το κανει αυτο και θα ηθελα να ξερα το λογο αλλα δεν μπαινω στον κοπο να τους στειλω email. απο default δεν εχει cli interface το Linksys>μονο με Open wag firmware ανοιγει το cli εκτος αν υπαρχει και καποιος αλλος τροπος. αν παρεις τον ιδιο χαλκο θα παιξεις στην ιδια ταχυτητα πανω κατω μια και που οι 2 Isp παιζουν σχεδον με το ιδιο margin>οτι διαφορα δεις λογικα μικρη +-1 θα ειναι λογω dslam διαφορετικης εταιρειας και αλλο ρουτερ.αν και τα linksys φημιζονται για τους ψηλους συγχρονισμους(αν και σε μεγαλα attenuatIon τραβανε disconnects). αν πας σε αλλο ζευγαρι δηλαδη νεα γραμμη ισως να ειναι καλυτερα ισως χειροτερα.μπορει το ζευγαρι που εχεις να επαθε κατι η να ειναι απο crosstalk αν θες καλο Ping πηγαινε σε οτε αλλιως σε αλλη εταιρεια να σου ερθει και πιο φτηνα και ζητανεα γραμμη μπας και παιξει καλυτερα ο νεος χαλκος(ανενεργος βρογχος ειτε με αλλο τηλ ειτε με το ιδιο).βεβαια ισως να ειναι ενα κλικ πιο ακριβο στην ενεργοποιηση επειδη παιρνεις νεα γραμμη, καλη γραμμουλα.αν ανοιξεις το cli δοκιμασε να ριξεις το margin Μεχρι 5-6 .οχι πιο χαμηλα θα φας disconnect.απο εκει και περα δεν ξερω αν γινεται και με το dmt η το orbmt το προγραμμα να αλλαξεις Margin .και πολλες φορεςμε αυτα τα προγραμματα επισης μπορεις να δεις Margin και attenuation χωρις να το δεις μεσα απο τον ρουτερ Φίλε μου σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Αλλά μιας και είμαι αρχάριος σχετικά στο θέμα, μπορείς να μου πεις πως ακριβώς μπορώ α) να ρίξω το margin μέχρι 5-6 dB β) να ανοίξω το cli Επίσης όταν λες για το dmt, εννοείς να αλλάξω την ρύθμιση του modem από ADSL2+ σε G.dmt ;; (αν και δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό) Τέλος, έχεις κάποια συγκεκριμένα προγράμματα να μου προτείνεις για να μπορέσω να δω Margin και attenuation (χωρίς να μπω στο modem/router interface) και να αλλάξω το Margin; Σε ευχαριστώ πολύ.
poulinos Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Φίλε μου σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Αλλά μιας και είμαι αρχάριος σχετικά στο θέμα, μπορείς να μου πεις πως ακριβώς μπορώ α) να ρίξω το margin μέχρι 5-6 dB β) να ανοίξω το cli Επίσης όταν λες για το dmt, εννοείς να αλλάξω την ρύθμιση του modem από ADSL2+ σε G.dmt ;; (αν και δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό) Τέλος, έχεις κάποια συγκεκριμένα προγράμματα να μου προτείνεις για να μπορέσω να δω Margin και attenuation (χωρίς να μπω στο modem/router interface) και να αλλάξω το Margin; Σε ευχαριστώ πολύ. υπαρχουν 2 προγραμματα το dmt και το Orbmt στα οποια μπορεις να δεις τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου αλλα και να ριξεις το Margin ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΤΟ εχω ψαξει παραπανω αν υποστηριζεται αυτο το ρουτερ μια που επειδη ειμαι forthnet Εχω ηδη 6 margin. β.για το cli ξερω οτι ανοιγε με καποια custom firmware Που επισης δεν ξερω αν εχουν βγει για αυτο(wag320).open wag firmware τα ονομαζαν και υπηρχε για το wag200.oxi dmt λεω το προγραμμα οχι το g.dmt το οποιο απλα θα σου ριξει την ταχυτητα μεχρι 8mbps.για να δεις τα στατιστικα το ποιο ευκολο ειναι απο τον ρουτερ και την κρυφη σελιδα αλλα εκει δεν μπορεις να αλλαξεις margin.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.