StrEaMLiNe Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα μια μέρα που πήγα να ανοίξω το laptop μου είδα ότι είχε μπει από μόνος του κωδικός ασφαλείας μέσω των Bios, δεν είχα κάνει κάτι την προηγούμενη μέρα όπως ενημέρωση των Bios ή κάτι που να προξένησε τον κωδικό ή να έβαλε κάποιος άλλος τον κωδικό για να μου την σπάσει.Το laptop έχει αχρηστευτεί υπάρχει κάποιος τρόπος να τον βγάλω? Έχω δοκιμάσει ήδη κάποιους default κωδικούς που βρήκα στο διαδίκτυο και να βγάλω την μπαταρία της μητρικής αλλά @@. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια Βρήκα και αυτό το βίντεο που και άλλος έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, τι παίζει; http://www.youtube.com/watch?v=0A78XXjfqP8
aserprince Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 δες αυτο. http://www.octech.gr/forum/index.php?topic=5616.0
pc_expert Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Καταρχάς δεν μας διευκρινίζεις τι κωδικός μπήκε ακριβώς. Στο μηχάνημά σου υπάρχουν 3 διαφορετικοί κωδικοί ασφαλείας. 1ο POP κωδικός : Power On Password . Είναι ο κωδικός που προστατεύει το σύστημά σου από το να λειτουργήσει με ρεύμα από μή εξουσιοδοτημένο χρήστη. Αφαιρείται ως εξής . Αφαιρείς την μπαταρία του λάπτοπ. Ανοίγεις το λάπτοπ και αφαιρείς και τη μπαταρία RTC (CMOS) η οποία βγαίνει μαζί με 1 μικρό βύσμα. Αν βγάλεις μόνο τη μπαταρία χωρίς το βυσματάκι δεν κάνεις τίποτα.Εν συνεχεία βάζεις ρεύμα και ανοίγεις το λάπτοπ με το καλώδιο . Σου βγάζει 1 POST . Περιμένεις. Μόλις τελειώσει ουσιαστικά απενεργοποιείται το POP. Μετά κλείνεις το λάπτοπ και βάζεις RTC μαζί με το βύσμα της και την μεγάλη μπαταρία από κάτω . Είσαι έτοιμος. 2ο ΗDP : Ηard Disk Password . Δεν θα σου το αναλύσω γιατί λογικά είσαι στην 1η περίπτωση. 3ο SVP : Supervisor Password . Eίναι ο κωδικός που σε προστατεύει από το να μπεί μη εξουσιοδοτημένος χρήστης στο BIOS. Εάν αναφαίρεσαι σε τέτοιον κωδικό δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί παρά μόνο να αλλάξεις Mobo. Το ξέρω ότι είναι κουφό αλλά έτσι έχει η κατάσταση! Κωδικός στο BIOS δεν μπαίνει από χρήστη όταν είσαι μέσα σε OS. Συνεπώς είτε τον έβαλες και δεν τον θυμάσαι είτε κάποιος "φίλος" σου τον έβαλε και σου κάνει πλάκα. Όπως και να χει άν δεν τον βάλεις δεν μπάινεις BIOS. Λογικά όμως είσαι στην 1η περίπτωση διότι εσύ δεν μπορείς κάν να ανοίξεις τον φορητό σου . Κάνε ότι σου είπα και θα είσαι ΟΚ.
StrEaMLiNe Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Καταρχάς δεν μας διευκρινίζεις τι κωδικός μπήκε ακριβώς. Στο μηχάνημά σου υπάρχουν 3 διαφορετικοί κωδικοί ασφαλείας. 1ο POP κωδικός : Power On Password . Είναι ο κωδικός που προστατεύει το σύστημά σου από το να λειτουργήσει με ρεύμα από μή εξουσιοδοτημένο χρήστη. Αφαιρείται ως εξής . Αφαιρείς την μπαταρία του λάπτοπ. Ανοίγεις το λάπτοπ και αφαιρείς και τη μπαταρία RTC (CMOS) η οποία βγαίνει μαζί με 1 μικρό βύσμα. Αν βγάλεις μόνο τη μπαταρία χωρίς το βυσματάκι δεν κάνεις τίποτα.Εν συνεχεία βάζεις ρεύμα και ανοίγεις το λάπτοπ με το καλώδιο . Σου βγάζει 1 POST . Περιμένεις. Μόλις τελειώσει ουσιαστικά απενεργοποιείται το POP. Μετά κλείνεις το λάπτοπ και βάζεις RTC μαζί με το βύσμα της και την μεγάλη μπαταρία από κάτω . Είσαι έτοιμος. 2ο ΗDP : Ηard Disk Password . Δεν θα σου το αναλύσω γιατί λογικά είσαι στην 1η περίπτωση. 3ο SVP : Supervisor Password . Eίναι ο κωδικός που σε προστατεύει από το να μπεί μη εξουσιοδοτημένος χρήστης στο BIOS. Εάν αναφαίρεσαι σε τέτοιον κωδικό δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιηθεί παρά μόνο να αλλάξεις Mobo. Το ξέρω ότι είναι κουφό αλλά έτσι έχει η κατάσταση! Κωδικός στο BIOS δεν μπαίνει από χρήστη όταν είσαι μέσα σε OS. Συνεπώς είτε τον έβαλες και δεν τον θυμάσαι είτε κάποιος "φίλος" σου τον έβαλε και σου κάνει πλάκα. Όπως και να χει άν δεν τον βάλεις δεν μπάινεις BIOS. Λογικά όμως είσαι στην 1η περίπτωση διότι εσύ δεν μπορείς κάν να ανοίξεις τον φορητό σου . Κάνε ότι σου είπα και θα είσαι ΟΚ. Φίλε σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες κοίτα, το λαπτοπ ανοίγει κανονικά βγαίνει η αρχική οθόνη Thinkpad κλπ και μετα αμέσως ζητάει κωδικό τώρα δεν ξέρω τι είδους κωδικός είναι αλλά μου κάνει για hard disk password, επίσης από τα πρώτα πράγματα που επιχείρησα ήταν να μπω bios και να κάνω disable τον κωδικό αλλά ζήταγε και εκεί κωδικο άρα έχει και supervisor pass. Τον κωδικό πίστεψε το δεν τον έχω βάλει εγώ ούτε κανείς άλλος.
pc_expert Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Sorry δεν είδα το βίντεο που μας επισύναψες. Λοιπόν εάν έχεις το ίδιο πρόβλημα με τον χρήστη στο βίντεο τότε πρέπει να απενεργοποιήσεις τον HDP ώς εξής : 1.Ανοίγεις λάπτοπ και όταν σου βγάλει το μήνυμα πατάς το Thinkpad Vantage button . Σε κάποιες παραλλαγές του μηχανήματός σου μπορεί να λειτουργήσει με το F1. (Λέω παραλλαγές γιατί υπάρχει το R61/R61i/R61e και δεν μας είπες πιο ακριβώς έχεις). ΜΕτά πρέπει να κλικάρεις Access Bios .Στην εικόνα που σου βγάζει πατάς yes. Κάνει επανεκκίνηση και σε βάζει στο BIOS. Εκεί με τους κέρσορες επιλέγεις SECURITY. Στην επόμενη εικόνα επιλέγεις PASSWORD. Μετά επιλέγεις hardware x password όπου x είναι το γράμμα του σκληρού σου δίσκου. Ανοίγει παράθυρο. Επιλέγεις Master HDP. Πληκτρολογείς τον παρόντα κωδικό. Άν δεν τον ξέρεις βάλε τον default που διάβασες. Μετά στο βάλτε νέο κωδικό το αφήνεις κενό και πατάς 2 φορές ENTER. Μετά F10. Μετά yes. Mε τη διαδικασία αυτή και user και master ΗDP απενεργοποιούνται. Εάν δεν ξέρεις κωδικό δοκίμασε ακόμα και τον κωδικό εισόδου στα windows. Καμμιά φορά μπλοκάρουν και τον βάζουν ώς HDP master! Εννοώ δλδ τον κωδικό σου user εισόδου στα windows. Επίσης βάλε με το μυαλό σου ότι κωδικός μπορεί να ζητείται στο BIOS (SVP) αλλά να μήν υπάρχει να είναι ΚΕΝΟ!!! Μου έχει τύχει σε lenovo γι αυτό στο λέω. Δές και αυτό το link http://sodoityourself.com/hacking-ibm-thinkpad-bios-password/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.