Προς το περιεχόμενο

External USB3.0 2TB Verbatim 99 euro

papeipa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι! Να προτιμήσεις σύνδεση e-sata. Είναι ,στην πράξη, κατά πολύ ταχύτερη στη μεταφορά δεδομένων, απ' ότι η usb 3.

Δημοσ.

Όχι! Να προτιμήσεις σύνδεση e-sata. Είναι ,στην πράξη, κατά πολύ ταχύτερη στη μεταφορά δεδομένων, απ' ότι η usb 3.

δε θα το έλεγα. Να προτιμήσει το usb 3 είναι πιο πρακτικό από πολλές απόψεις.

Νέοι controllers μπορεί να φέρουν και νέες ταχύτητες.Η θεωρητική ταχύτητα της usb 3 είναι υπερδιπλάσια. στην πράξη προς το παρόν είναι ιδιες

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω δεν ειναι στo Media Markt ...αλλα στο Media Markt Ρεντη.....εχω αναφερθει πολλακοις σε αυτο...τιποτα δεν ειναι αυτονοητο

Δημοσ.

το e-sata ειναι οντως πιο γρηγορο αλλα και το Usb3 υπερκαλυπτει τις ταχυτητες των μηχανικων δισκων.

η διαφορα με το usb 2 Ειναι χαωδης

usb2- 25MB/s USB 3 90MB/s e-sata 100+ MB/s

τα 2 τελευταια παιζουν αρκετα αναλογα τον δισκο και τον καθε κοντρολερ

Δημοσ.

αντε πάλι με το esata!

είναι γρήγορο όντως, αλλά πόσα μηχανήματα έχουν ενσωματωμένη θύρα?

έχεις διαβάσει πόσα προβλήματα έχει στο plug n play? (google it)

esata μόνο αν είσαι εμπειρος χρηστης κ χρησιμοποείς ειδικό λογισμικό διασύνδεσης εκτός και αν θελεις να χασεις δεδομένα και μόνο αν θέλεις δίσκο για τα ελάχιστα μηχανήματα που έχουν θύρα. Δεν τα λέω θεωρητικά, έχω και κουτί esata και μητρική με esata και ειδικό λογισμικό και είναι όλα δοκιμασμένα.

Εννοείται usb3 με τα χίλια.

Σε ένα χρόνο από τώρα, το παρόν πρότυπο esata δεν θα υπάρχει καν και θα χαθεί στην ιστορία της τεχνολογίας...

Δημοσ.

παιδες πηρε η κοπελα μου το συγκεκριμενο δισκο και φοραει samsung HD204UI

αν ειδα καλα ειναι ο f4; θελει firmware δλδ;

εχει πανω 1ΑQ10001

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αντε πάλι με το esata!

esata μόνο αν είσαι εμπειρος χρηστης κ χρησιμοποείς ειδικό λογισμικό διασύνδεσης εκτός και αν θελεις να χασεις δεδομένα και μόνο αν θέλεις δίσκο για τα ελάχιστα μηχανήματα που έχουν θύρα. Δεν τα λέω θεωρητικά, έχω και κουτί esata και μητρική με esata και ειδικό λογισμικό και είναι όλα δοκιμασμένα.

Σε ένα χρόνο από τώρα, το παρόν πρότυπο esata δεν θα υπάρχει καν και θα χαθεί στην ιστορία της τεχνολογίας...

Προφανώς και ο άνθρωπος θα αγοράσει ό,τι από τα δύο θέλει και θα ακολουθήσει όποια συμβουλή και γνώμη κρίνει σωστότερη. Αυτό είναι τετελεσμένο, αλλά ...τώρα αρχίζουν τα όμορφααα!!!:

- φορητά ή desktop; Πάρα (μα πάάάάάρα) πολλά φορητά και ...ένα κάρο (!) μοντέλα σύγχρονων μητρικών, αλλά και cases που βγάζουν θύρες επέκτασης (google it, too!!!)

- Αν "έχω διαβάσει";;;; Τσου! Απλά τα παίρνω από το σχεδιαστή του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου σύνδεσης και το προτείνω "αέρα πατέρα" (έχω ποσοστά για κάθε φουκαρά που παίρνω στο λαιμό μου με τις προτάσεις μου). Αποκαλύφθηκα, ρε γαμώτο!

- Προβλήματα στο plug n play; Χρησιμοποιώ εδώ και 3 χρόνια, ένα σκασμό σκληρούς δίσκους με τη συγκεκριμένη σύνδεση. Τόσο "έτοιμους" εξωτερικούς, όσο και εσωτερικούς τοποθετημένους σε θήκες και σε docking station, σε δύο desktop και δύο laptop (μιλάω για τα δικά μου μηχανήματα) και το plug 'n' play είναι δεδομένο, πάντα και σε όλα! Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς, είναι να επιλέξει θήκη ή docking station που υποστηρίζουν την ανάλογη λειτουργία μέσω e-sata σύνδεσης, πράγμα που ισχύει για τις περισσότερες περιπτώσεις αυτών των προϊόντων (ξανά-google it!!!)

- Ούτε ιδιαίτερα έμπειρος - υπό την έννοια των ειδικών γνώσεων - χρήστης είμαι, ούτε κανένα ειδικό λογισμικό (what???) χρησιμοποίησα ποτέ. Απλά συνδέω τους δίσκους και μετακινώ δεκάδες - μερικές φορές και εκατοντάδες - gb αρχείων (ταινίες και mp3), σε καθημερινή βάση την τελευταία τριετία, με ταχύτητα (χρονομετρημένα, βάσει ώρας που απαιτείται για τη μεταφορά συγκεκριμένου αρχείου, με τη μία και με την άλλη σύνδεση) ΕΜΦΑΝΩΣ μεγαλύτερη από το usb3 (που επίσης έχουν τα δύο από τα τέσσερα μηχανήματά μου και την έχω επίσης δοκιμάσει...), χωρίς να έχω χάσει μέχρι τώρα ούτε ...byte! (Αυτό μη το googl-άρεις! Δεν το έχω ανεβάσει πουθενά, οπότε τσάμπα κόπος!)

Τώρα, για το τι θα έχει χαθεί στην ιστορία της τεχνολογίας και σε πόσο καιρό, επιφυλάσσομαι να απαντήσω, πριν ρωτήσω και τη δική μου ...καφετζού!

Δημοσ.

αντε πάλι με το esata!

Επειδή είμαι παθόν... και δεν τα έχω διαβάσει αλλά τα έχω ζήσει, χωρίς καμία παρεξήγηση με τον προηγούμενο φίλο,

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το USB3... συνολικά... θα το προτιμούσα με 1000 σε σχέση με το e-sata.

Δημοσ.

μακρυα απο esata, εχουν προβλημα στο plug n play στα περισσοτερα μηχανηματα, εκτος αν το θελεις μονο για 1-2 μηχανηματα συμβατά.

το λεω απο εμπειρια κ σε desktop κ σε notebook. Πριν απο 2-3 χρόνια το'χα ζήσει κ εψαξα να δω τι φταίει.

Ανακάλυψα ότι εκατοντάδες χρήστες είχαν τα ίδια προβλήματα. πχ.

Link

Για τον φιλο που επιμενει, δυστυχως δεν εχω πολυτελεια χρονου να εμπλακω σε αντιπαραθεσεις, ο χρόνος θα δείξει, υπομονη 1 χρόνο ακόμη, εδω θα ειμαστε.

Αν σου εκατσε καλα, είσαι απλά τυχερός. Συμβουλή μου, κράτα κάνα 2ο backup γιατι ειναι θεμα χρονου να χασεις δεδομενα χωρίς ειδικό χειρισμό.

usb3 με κλειστά μάτια κ πληρη συμβατοτητα κ στο μελλον.

(δεν το παιζω εξυπνακιας, ειμαι επαγγελματιας πληροφορικής απο το 1992 κ εχουν δει πολλες αλλαγες τα ματια μου. Ενα απο τα "ειδικά" προγραμματα για να μπαλωσεις κενα του esata -με δυνατοτητα να διαλεγεις τον δισκο σαν fixed ή removable και να τον "βγαζει" αυτοματα απο το device manager- ειναι το usb safely remove. ειναι πολυ καλο κ για usb φυσικα, check it)

Δημοσ.

+1 για το USB3.0.

Πολλά προβλήματα για το e-sata αντιμετώπισα και εγώ στην προσπάθεια μου να τον συνδέσω εξωτερικά.

Το USB μπορεί να είναι λίγο πιό αργό αλλά είναι πολύ πιό συμβατό και σε παλαιότερους controllers με USB1.1/2.0.

Δημοσ.

μακρυα απο esata, εχουν προβλημα στο plug n play στα περισσοτερα μηχανηματα, εκτος αν το θελεις μονο για 1-2 μηχανηματα συμβατά.

το λεω απο εμπειρια κ σε desktop κ σε notebook. Πριν απο 2-3 χρόνια το'χα ζήσει κ εψαξα να δω τι φταίει.

Ανακάλυψα ότι εκατοντάδες χρήστες είχαν τα ίδια προβλήματα. πχ.

Link

Για τον φιλο που επιμενει, δυστυχως δεν εχω πολυτελεια χρονου να εμπλακω σε αντιπαραθεσεις, ο χρόνος θα δείξει, υπομονη 1 χρόνο ακόμη, εδω θα ειμαστε.

Αν σου εκατσε καλα, είσαι απλά τυχερός. Συμβουλή μου, κράτα κάνα 2ο backup γιατι ειναι θεμα χρονου να χασεις δεδομενα χωρίς ειδικό χειρισμό.

usb3 με κλειστά μάτια κ πληρη συμβατοτητα κ στο μελλον.

(δεν το παιζω εξυπνακιας, ειμαι επαγγελματιας πληροφορικής απο το 1992 κ εχουν δει πολλες αλλαγες τα ματια μου. Ενα απο τα "ειδικά" προγραμματα για να μπαλωσεις κενα του esata -με δυνατοτητα να διαλεγεις τον δισκο σαν fixed ή removable και να τον "βγαζει" αυτοματα απο το device manager- ειναι το usb safely remove. ειναι πολυ καλο κ για usb φυσικα, check it)

σε τι Mode ειχες τον controller?

Δημοσ.

Παιδιά, προφανώς, ούτε ο δικός μου σκοπός είναι η αντιπαράθεση. Απλά αναφέρω μια πραγματικότητα, την οποία ζω καθημερινά, εδώ και τρία χρόνια: Ευελιξία-ταχύτητα-συμβατότητα και απολύτως κανένα πρόβλημα, χρησιμοποιώντας περισσότερους από 10 διαφορετικούς δίσκους, σε 4 διαφορετικά μηχανήματα (+ 2 τα οποία έχουν πλέον αντικατασταθεί), πάντα με σύνδεση e-sata.

Αν τελικά ήταν θέμα καλής τύχης, δε μπορώ να το ξέρω. Ακόμα κι έτσι να είναι όμως, αυτό που βλέπω λέω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...