Προς το περιεχόμενο

Πολύ περίεργο πρόβλημα με Moder/Router Belkin

stm00192

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παίδες υπάρχει το παρακάτω modem/router της Belkin με σύνδεση Forthnet 24Mbps και τελευταίο firmware.

http://en-uk-support.belkin.com/app/product/detail/p/4696

Πανω του είναι συνδεδεμενα:

Το PC2 της υπογραφης - wired

Και wireless, το πρώτο laptop της υπογραφής, το zte blade μου και το laptop της κοπελας μου + το iphone 4 της απο την απέναντι οικοδομη!!

Εχω φτιάξει ένα shared φακελο στο δικο μου laptop που της περνάω, διάφορα (ταινιες, μουσική, φωτογραφίες κτλ κτλ).

Οποτε λοιπον ξεκινάει να κάνει copy καποιο μεγάλο αρχείο από τον φάκελο στο laptop της για όση ώρα μεταφέρεται το αρχείο, πεφτει εντελώς το internet σε ολα τα pc και στα κινητα!! Ακομη και στο pc που είναι συνδεδεμενο wired (κλασσικό κίτρινο τριγωνάκι)! :confused: Το δύκτιο από την άλλη δουλεύει κανονικότατα!

Στα led του Router η συνδεση με το internet δεν φένεται να κόβεται.

Το άλλο που παρατήρησα επίσης είναι ότι κατά την διαρκεια της μεταφοράς το internet επανέρχεται ανά διαστήματα για 1 με 2 λέπτα και μετά ξαναπέφτει!!

wtf??? :-( :shock:

Εχει συναντήσει κανενας αλλος κάτι τετοιο ποτε?? Τι στο διαολο μπορει να συμβαίνει? Αντε να κοβόταν στα συστήματα που είναι με wireless λογο υπερφόρτωσης να το ψιλοκαταλάβω αλλα και στο wired??? :fear: :mad:

Παρακάτω δίνω screenshots απο τις Ρυθμίσεις του Router!

post-74154-0-53296700-1311065014_thumb.jpg post-74154-0-67321800-1311065036_thumb.jpg

Δημοσ.

Με dhcp παίζει η καρφωτές ip ?

Βασικά δεν νομίζω οι ειναι θέμα καλωδίου αλλα μάλλον για κάποιο λόγο μπουκώνει το router.

Βασικά δοκίμασε 2 πράγματα , να μεταφέρεις το αρχείο και έχοντας στο δίκτυπ επάνω μονο το laptop και το dektop σου να δείς αν πάλι πέφτει η σύνδεση.

Επίσης για κάνε ενα disable το firewall στο router μήπως για κάποιο λόγο κάνει αυτο την ζημιά αν και δεν νομίζω οτι έχει σχέση αλλα ποτε δεν ξέρεις.

Δημοσ.

Με dhcp παίζει η καρφωτές ip ?

Βασικά δεν νομίζω οι ειναι θέμα καλωδίου αλλα μάλλον για κάποιο λόγο μπουκώνει το router.

Βασικά δοκίμασε 2 πράγματα , να μεταφέρεις το αρχείο και έχοντας στο δίκτυπ επάνω μονο το laptop και το dektop σου να δείς αν πάλι πέφτει η σύνδεση.

Επίσης για κάνε ενα disable το firewall στο router μήπως για κάποιο λόγο κάνει αυτο την ζημιά αν και δεν νομίζω οτι έχει σχέση αλλα ποτε δεν ξέρεις.

Αυτή την στιγμή παίζω με dhcp αλλά δοκίμασα και με καρφωτές στα δικα μου συστήματα και δεν άλλαξε κάτι .. στο δικό της δεν έχω προσβαση για να βάλω καρφωτές και εκείνη δεν έχει τις γνώσεις για να το αλλαξει :P :P

Δοκιμάζω τωρα μια μεταφορά απο το laptop μου στο desktop να δούμε και ενημερώνω!

Το firewall ούτε εγώ νομίζω πως παίζει ρόλο αλλά αν έχω το ίδιο προβλημα κανοντας το από πανω θα το δοκίμασω μπας και!!!

Thanks Spank!! ;)

Δημοσ.

Αυτο στο έχει κάνει και παλιότερα η τώρα στο παρουσίασε ?

Πόσο μεγάλο ειναι αυτο το αρχείο δηλαδή και πόση ώρα θέλει , δηλαδή με ενα πιο μικρό αρχείο και ξέρω γω να κάνει 1 2 λεπτά δεν πέφτει η σύνδεση ?

Δημοσ.

Αυτο στο έχει κάνει και παλιότερα η τώρα στο παρουσίασε ?

Πόσο μεγάλο ειναι αυτο το αρχείο δηλαδή και πόση ώρα θέλει , δηλαδή με ενα πιο μικρό αρχείο και ξέρω γω να κάνει 1 2 λεπτά δεν πέφτει η σύνδεση ?

Τωρα που μεταφέρω αρχείο περίπου 2 GB από το laptop μου στα desktop δεν υπαρχει πρόβλημα!!

Μιλάμε για αρχεία απο 700mb μεχρι 2GB οπότε αν σκεφτείς οτι απο απέναντι πιάνει το πολύ 900Kb/s, 1 με 2 ωρες μεταφορα!!

Στα μικρά αρχεία όπως φωτογραφίες ακομη και αν είναι μπολικες (200ΜΒ- 500ΜB σύνολο) όχι δεν πεφτει!! Στα μεγάλα αρχέια από την πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσει η μεταφορά η σύνδεση κόβεται!

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει κοπεί η σύνδεση , έκανες τίποτα αλλαγές με το firewall η άφησες μόνο dekstop και laptop στο δίκτυο ?

Μόλις τελιώσει το αρχείο για πες τα αποτελέσματα

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει κοπεί η σύνδεση , έκανες τίποτα αλλαγές με το firewall η άφησες μόνο dekstop και laptop στο δίκτυο ?

Μόλις τελιώσει το αρχείο για πες τα αποτελέσματα

Το αρχείο τελειωσε χωρίς προβλήματα!! Το firewall δεν το πείραξα αφησα μονο lap μου και desktop συνδεδεμένα!!

Δημοσ.

Ωραία λοιπόν δοκιμή τώρα απο dekstop στο laptop το ιδιο αρχείο και αν όλα πάνε καλά βάλε το zte blade επάνω και πάλι δοκιμή και μετα το iphone.

Με λίγα λόγια να δείς πια συσκευή δημιουργεί το πρόβλημα και βλέπουμε μετα.

Δημοσ.

Ωραία λοιπόν δοκιμή τώρα απο dekstop στο laptop το ιδιο αρχείο και αν όλα πάνε καλά βάλε το zte blade επάνω και πάλι δοκιμή και μετα το iphone.

Με λίγα λόγια να δείς πια συσκευή δημιουργεί το πρόβλημα και βλέπουμε μετα.

Το iphone ηταν συνδεδεμενο πανω και πριν και δεν το πήρα χαμπάρι!! :P Μαλλον η πριγκιπισσα απέναντι που δεν λέει να ξυπνησει το αφησε ανοιχτό!! :P

Τωρα βαζω και το blade και δοκιμάζω!!

Το αλλο που σκέφτηκα είναι να κανουμε τις μεταφορες από το desktop μου στο laptop της και όχι απο laptop σε laptop αλλα δεν ηθελα να μπλεξω με passworded user accounds στο desktop διοτι όταν λειπω Σουηδία το χρησιμοποιούν κυρίως οι γονεις μου που και ιδιαίτερη σχέση δεν έχουν με τα pc και στα πρώτα στάδια του αλτσχαιμερ είναι!!! :P :P :P (ειμα κακός το ξέρω!!!)

EDIT: ολα οκ και με το blade!!!

Δημοσ.

Οπότε ολα κομπλέ ? :unsure:

Με όλες τις παραπάνω δοκιμές ναι !!

Απο laptop σε laptop ομως το προβλημα παραμένει!!!

Τεσπα θα κανω account στο desktop και θα το λειτουργούμε ετσί!!

Btw Thanks τους mods για την μεταφορά του θέματος!!

Ξέχασα ότι υπήρχε συγκεκριμένο section για router!! :-)

Δημοσ.

θα σου λεγα α.

να δεις για πιο νεο firmware update.

β.πιο νεους drivers για τα Pc Που μπαινους ασυρματα/ενσυρματα για τις καρτες δικτυου.

γ.δοκιμασε να αφησεις το δικτυο ανοιχτο να δεις αν παλι θα κανει το ιδιο θεμα

Δημοσ.

θα σου λεγα α.

να δεις για πιο νεο firmware update.

β.πιο νεους drivers για τα Pc Που μπαινους ασυρματα/ενσυρματα για τις καρτες δικτυου.

γ.δοκιμασε να αφησεις το δικτυο ανοιχτο να δεις αν παλι θα κανει το ιδιο θεμα

α. Ειναι περασμένο ότι πιο νεό υπάρχει!!

β. Επισης (δεν τα αφήνω έτσι στην τύχη εγώ αυτά :D :P )!!

γ. Τι εννοείς να αφήσω το δίκτυο ανοιχτο?? Χωρις ασφάλεια??

Γενικά πάντως το πρόβλημα λύνεται αν τα αρχεία διαμοιράζονται μεταξύ wired desktop και wireless laptop!!

Το προβλημα υπάρχει μόνο από wireless laptop σε wireless laptop! Οπότε φαντάζομαι για καποιο λόγο μπουκώνει το router λόγο υψηλης κίνησης του wireless!!

Δημοσ.

ναι για δοκιμη μονο να το αφησεις ανοιχτο να δουμε αν θα το κανει. χωρις καθολου κλειδι.για δοκιμη να δουμε αν θα τα παιξει και ετσι.

και επισης απο περιεργεια βαλε μονο b mode αντι για b/g.θα σου ριξει την ταχυτητα σε 11 mbps απο 54 απλα να δουμε αν θα το κανει οχι για μονιμα.

Δημοσ.

και επισης απο περιεργεια βαλε μονο b mode αντι για b/g.θα σου ριξει την ταχυτητα σε 11 mbps απο 54 απλα να δουμε αν θα το κανει οχι για μονιμα.

Αυτό το δοκίμασα πριν ανοιξω το θέμα και δεν άλλαξε κατι!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...