Προς το περιεχόμενο

Το PC τα έφτυσε. Άμεση ανάγκη για αγορά Νέου Συστήματος

some1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλα τα μέλη. Το Pc μου απεβίωσε ενώ είμαι σε φάση συγγραφής και παράδοσης της διπλωματικής μου και επείγει η αγορά νέου συστήματος, διότι καιγόμαστεεε!

Τι ακριβώς χρειάζομαι. Ένα δυνατό σύστημα να κάνω την δουλειά μου απρόσκοπτα. Gaming δεν με νοιάζει, όμως επιθυμώ να είναι ισχυρό το σύστημα μου για κάθε άλλη χρήση. Θα εκτελεί χρέη PC γραφείου, development machine (server, coding, κα), επεξεργασίας σε matlab, κα.

Τι ΔΕΝ χρειάζομαι: Οθόνη (έχω την DELL 2311H), κάρτα γραφικών (έχω την 8800GT), οπτικό drive, hard drive για data & περιφερειακά.

Τι πιστεύω πως χρειάζομαι:

Απαραίτητος ένας SSD στα ~120 Giga, για λειτουργικό & προγράμματα.

Μνήμη 6Gb-8Gb (τρέχω matlab και άλλες βαριές εφαρμογές).

Κουτί λιτό, ποιοτικό και διακριτικό. (όχι πλαϊνά παράθυρα).

Επεξεργαστής: Κάποια υλοποίηση της Intel

ΜΒ: πρέπει να επενδύσω σε κάποια με USB 3 ?

Τροφοδοτικό: Κάτι να σηκώνει τα παραπάνω

Λεφτά να διαθέσω γύρω στα 700 (με+- αναλόγως την πρόταση). Δεν με νοιάζει η συναρμολόγηση, όμως προτιμώ η αγορά να γίνει εξολοκλήρου από ένα κατάστημα (της γνωστής μεγάλης αλυσίδας) για να ολοκληρωθεί άμεσα!

Σώστε με γιατί θα κάνω μαύρο καλοκαίρι!!!

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δε σε νοιάζει να τα πάρεις από διαφορετικά μαγαζιά ε;

Που μένεις αν επιτρέπεται;

Και ποια είναι η γνωστή αλυσίδα που λες;

Δημοσ.

Δε σε νοιάζει να τα πάρεις από διαφορετικά μαγαζιά ε;

Που μένεις αν επιτρέπεται;

Και ποια είναι η γνωστή αλυσίδα που λες;

Αθήνα! Κανά Πλαίσιο;;;

Δημοσ.

Καλά εγώ θα σου κάνω προτάσεις και εσύ επιλέγεις αγορά...

case: CoolerMaster CASE Silencio RC-550 Black 79

mobo: Asus P8Z68-V Pro 173

cpu: Intel Core i5-2500K Box 185.90

cooler: Corsair A70 36.72

ram: Corsair Vengeance 8GB Dual Channel DDR3 Kit (CMZ8GX3M2A1600C9B) 71.57

ssd: OCZ Solid 3 SATA III 2.5" SSD 120GB 184.88

psu: Corsair Builder Series CX500 V2 57.81

788.88 Αν δεν βγαίνεις πες να κόψω. Απλά πήρα αέρα από το +-700 ^_^

Πολύ καλά κομμάτια όλα. Αν δεν δίνεις τα παραπάνω το λες και κόβω... Επίσης με ενδιαφέρει αν πας σε o/c ¨η όχι... Γιατί αν δεν πας αλλάζουν τα δεδομένα...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!! O/C δεν με ενδιαφέρει καθόλου όμως! Πέρα από το αρχικό configuration, το θέλω το σύστημα μου Plug n play, να μην το πειράξω ξανά! :P

Να κόψουμε πάντα καλό ακούγεται! Αλλά από που;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!! O/C δεν με ενδιαφέρει καθόλου όμως! Πέρα από το αρχικό configuration, το θέλω το σύστημα μου Plug n play, να μην το πειράξω ξανά! :P

Να κόψουμε πάντα καλό ακούγεται! Αλλά από που;

οκκκκ επιστρέφω με νέα συνθεση

Μάλλον στην απο πάνω σύνθεση άλλαξε mobo Με αυτήν

Gigabyte GA-Z68AP-D3 (B3) 112.29

cooler με αυτό

xigmatek loki 20.00

και μνήμες με αυτές

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP 67,46 (η χρηματική διαφορά με τις άλλες είναι μικρή οπότε διάλεξε... Εγώ θα έπαιρνα Corsair)

707,34

Δημοσ.

Καλημερα σας! Ποιος ο λογος που προτεινεις μητρικη με 2 pcie?? Ο φιλος ειπε οτι δεν τον ενδιαφερει το gaming και μαλιστα εχει σκοπο να κρατησει την 8800 απο οτι καταλαβα. Καλυτερα πρότεινε μητρικη με μια pcie η οποια θα στοιχίζει 40 50 ευρω λιγοτερα, οπως και ssd των 60, 80giga θα του ειναι υπερ αρκετα για τα προγραμματα που θα χρησιμοποιει και βεβαια γλιτωνει και εκει καμια 60αρια ευρω!Βεβαια αυτος αποφασιζει τι θελει! Αλλα απο μητρικη προτεινε του καμια με μια pcie ωστε να του ερθει οικονομικοτερα! Δεν ξερω τι παιζει με τις καινουργιες intel για αυτο και δεν προτεινω εγω....

Συγνωμη, λαθος δικο μου, ο σκληρος που θελει ο φιλος ειναι 120αρης αρα καλα εκανες και του προτεινες αυτον....Λαθος δικου μου

Δημοσ.

Πολύ καλή η σύνθεση της καρμεν .

Βεβαία πρέπει να σκεφτείς και λίγο την amd πλατφόρμα που απο ότι φαίνεται θα ειναι αρκετά δυνατή.

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που βγαίνει το budget του για μια καλύτερη μητρική γιατί να μην την πάρει; Σίγουρα δεν θα χάσει...

Με αυτή τη λογική πρότεινα την συγκεκριμένη...

Επίσης ήθελα να του βάλω Z68 και δεν βρίσκω καμία να έχει μία pci και να είναι και πιο φτηνή...

Αλλά και να στο πω και αλλιώς; Να μπει ο i5 σε μητρική των 60euro; Δε το λέει η καρδιά μου δηλαδή...

Πολύ καλή η σύνθεση της καρμεν .

Βεβαία πρέπει να σκεφτείς και λίγο την amd πλατφόρμα που απο ότι φαίνεται θα ειναι αρκετά δυνατή.

Και έλεγα ποιος λείπει ποιος λείπει :lol:

Καλημέρα :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις γνώμες. Σχετικά με τον SSD, το ζητούμενο των 120 Gb, είναι ίσως "ψυχολογικό". Πιθανόν να μου φτάνει και ένας 60-80 για windows & progs, και αν αυτό σημαίνει και μεγάλη διαφορά στην τιμή, να αξίζει να το σκεφτώ.

Σχετικά με το cooler-ακι που πρότεινες σε κάθε σύνθεση. Είναι απαραίτητο για την σωστή ψύξη; Θα κερδίσω κάτι από άποψης θορύβου;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις γνώμες. Σχετικά με τον SSD, το ζητούμενο των 120 Gb, είναι ίσως "ψυχολογικό". Πιθανόν να μου φτάνει και ένας 60-80 για windows & progs, και αν αυτό σημαίνει και μεγάλη διαφορά στην τιμή, να αξίζει να το σκεφτώ.

Σχετικά με το cooler-ακι που πρότεινες σε κάθε σύνθεση. Είναι απαραίτητο για την σωστή ψύξη; Θα κερδίσω κάτι από άποψης θορύβου;

To cooleraki θα στο κρατάει πιο δροσερό και θα είναι και πιο ήσυχο από το μαμά cooleraki του επεξεργαστή...

Για τον ssd εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου... Αλλά αφού βγαίνεις πήγαινε σε πιο μεγάλη χωρητικότητα δε θα το μετανιώσεις.

Αν πάλι θες κάποιον πιο φτηνό δες αυτόν που είναι σε καλή τιμή

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-120GB-SSD-w-Bracket-2-5-Sata-II-OCZSSD2-2VTXE120G.htm

Δημοσ.

Το ειπα απο την αποψη οτι ο φιλος θα πληρωσει στην συγκεκριμενη μητρικη την εξτρα παραπανω pcie θυρα! Η τωρινή μητρικη μου, αυτη της υπογραφης μου, υποστηριζει επεξεργαστες HyperTransport 3.0 και pciegen2.0 στα γραφικα ενω η προηγουμενη μητρικη, που ηταν της θεϊκής τιμης των 47 ευρω, υποστηριζε επεξεργαστες HyperTransport 1.0 και pciegen1.0 στα γραφικα, με τον ιδιο επεξεργαστη, ραμ και γραφικων επιασε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια 3dmark στο vantage! Η συμπεριφορα του υπολογιστη ηταν ακριβως ολοιδια σε παιχνιδια και λοιπες εφαρμογες! Μηπως ολα ειναι θεμα marketing? Ενας μυθος ηταν και το pcie1.0 με 2.0, οτι και καλα θα υπηρχαν διαφορες στην ταχυτητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...