Προς το περιεχόμενο

Kληση στο μετρο!

Andy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ειπα να μη πληρωνουμε καθολου,αλλα σου φαινεται απολυτως λογικο το 1,40 το ατομο ε?

αν παει 5 ευρω το εισιτηριο τι θα κανεις?

Υπήρχε ολόκληρο thread σχετικά με αυτό και επειδή είχα φτάσει να μαλώσω χωρίς λόγο, λέω να μην ξαναμπώ στην ίδια συζήτηση. Απλώς, εκτός αν κάποιος βγάζει κέρδος από το μετρό, είτε 50 λεπτά πληρώσεις είτε 2 ευρώ, αν για να μην έχει ζημιά ο οργανισμός του μετρό το εισιτήριο "πρέπει" να είναι 5 ευρώ, το υπόλοιπο θα το πληρώσεις μέσω φορολογίας έτσι κι αλλιώς. Οπότε, το να ζητήσουμε να παταχθεί η λαθρεπιβίβαση και να σταματήσουν οι σπατάλες και οι μίζες έχει νόημα. Το να ζητάς να μειωθεί το εισιτήριο, μεταθέτωντας το κόστος στην κεντρική κυβέρνηση, δηλαδή στον φορολογούμενο, μου φαίνεται ανούσιο. Χμ, πάλι την είπα την άποψή μου, δεν κρατήθηκα. Τέλος πάντων, από μένα στοπ εδώ επί του γενικότερου. Το βασικό για μένα είναι να μην εκμεταλλεύονται την απουσία ελέγχων μερικοί εξυπνάκηδες και να την πληρώνουν άλλοι.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οχι.δε ζητησα να παει το κοστος στη συνολικη φορολογια.

ζητησα φυσιολογικο εισιτηριο,ωστε να μπορει να το πληρωνει ο οποιοσδηποτε.

αλλα δε ψηνομαι να πληρωνω 1,40 εισιτηριο για να πληρωνεται η γυμναστρια που εγινε μηχανοδηγος επειδη πηρε πιπα στο προεδρο.

Δημοσ.

αλλα δε ψηνομαι να πληρωνω 1,40 εισιτηριο για να πληρωνεται η γυμναστρια που εγινε μηχανοδηγος επειδη πηρε πιπα στο προεδρο.

Σε αυτό συμφωνούμε.

Δημοσ.

αρα να συνεχιζω να πληρωνω τα 1,40 και να ελπιζω σε θαυμα να ξεκουμπιστει αυτη και η παρεα της?

Δημοσ.

Και εγω συμφωνω οτι η τιμη του εισητηριο ειναι πολυ υπερβολικο οτι εκτοξευθηκε με τη μια 40 λεπτα...ομως για να σκεφτουμε τι μας προσφερει αυτο το μεσο εεε?Παμε απο τη μια πλευρα της Αθηνας στην αλλη σε χρονο dt, αρα μονο και μονο που γλυτωνουμε απο κινηση, ταλαιπωρια κτλ ε ας το πληρωσουμε αυτο το 1,40! :rolleyes:

Κατι offtopic τωρα...γιατι δε βαζουν ενα ριμαδο air condition πωπω ελεος...ειδικα σε κατι γραμμες προς συνταγμα δε παλευεται...ενω στον προαστιακο εισαι κυριλε ^_^ !!!

Δημοσ.

Μια χαρά αν θέλεις περνάς πάνω από τις μπάρες ή χώνεσαι με κάποιον άλλον μαζί όταν ανοίξουν. Δε νομίζω να μείωνε σημαντικά τίποτα.

Αυτό. Πέραν του ότι μου αρέσει να μη βλέπουν οι τουρίστες μπάρες και να μας περνάνε για πολιτισμένους και τυπικούς, στο Παρίσι με τις μπάρες πονούσε ο κώλος μου απ' το φερμάρισμα. 2-3 φορές μου τον τάπωσε μαύρος για να περάσουμε (φίνα) παρεάκι και μόνο μία γκομενάκι. Που από πίσω, δώρον άδωρον.

Δημοσ.

Αυτό. Πέραν του ότι μου αρέσει να μη βλέπουν οι τουρίστες μπάρες και να μας περνάνε για πολιτισμένους και τυπικούς, στο Παρίσι με τις μπάρες πονούσε ο κώλος μου απ' το φερμάρισμα. 2-3 φορές μου τον τάπωσε μαύρος για να περάσουμε (φίνα) παρεάκι και μόνο μία γκομενάκι. Που από πίσω, δώρον άδωρον.

να μπαινεις με οπισθεν...

Δημοσ.

και που θα διοχετεύεται η ζέστη λόγω του κλιματισμού;

Η τιμή του εισητήριου είναι υπερβολική. Η κατάσταση βελτιώνεται κατα πολύ με το μηνιαίο. Το οποίο όμως θα μπορούσε να είναι φτινότερο κατά 5-10 ευρά.

Δημοσ.

Επειδή η τιμή είναι κάπως υπερβολική, συνήθως δίνω το εισιτήριο μου σε κάποιον με το που βγαίνω από το σταθμό. Με το σκεπτικό ότι η τιμή του εισιτηρίου αντιστοιχεί σε διαδρομή 1μισης ώρας, αν το έχω χρησιμοποιήσει για διαδρομή πολλής μικρότερης διάρκειας μου φαίνεται κρίμα να μην το επωφεληθεί καποιος. Και δε μπορεί να είναι παράνομο, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω ότι δε λέει πουθενά ότι το εισιτήριο είναι ατομικό και ότι απαγορεύεται να το πάρει άλλος.

Δημοσ.

Θέλω να πω ότι δε λέει πουθενά ότι το εισιτήριο είναι ατομικό και ότι απαγορεύεται να το πάρει άλλος.

Το λέει. Θεωρητικά απαγορεύεται αυτό που κάνεις.

Δημοσ.

Επειδή η τιμή είναι κάπως υπερβολική, συνήθως δίνω το εισιτήριο μου σε κάποιον με το που βγαίνω από το σταθμό. Με το σκεπτικό ότι η τιμή του εισιτηρίου αντιστοιχεί σε διαδρομή 1μισης ώρας, αν το έχω χρησιμοποιήσει για διαδρομή πολλής μικρότερης διάρκειας μου φαίνεται κρίμα να μην το επωφεληθεί καποιος. Και δε μπορεί να είναι παράνομο, έτσι δεν είναι; Θέλω να πω ότι δε λέει πουθενά ότι το εισιτήριο είναι ατομικό και ότι απαγορεύεται να το πάρει άλλος.

Εχω την εντυπωση οτι το λεει απο πισω οτι απαγορευεται....

Δημοσ.

Φυσικά και το λέει. Άρχισαν να το τυπώνουν όταν αρχίσαμε να γινόμαστε καλοί (δεν ειρωνεύομαι, πάντα το δίνω). Και μετά, μόλις άρχισαν να κολλάνε κάτι αυτοκόλλητα με το λόγκο του ΟΑΣΑ στα λεωφορεία που κράζανε, βγάλανε κι άλλο πρόστιμο, ειδικό για την επικόλληση τέτοιων αυτοκόλλητων.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΣΤΗ ΦΥΣΟΥΝΑ.

Δημοσ.

Δεν έχουμε όλοι πρόσβαση στο μετρό. Στα λεωφορεία είναι τραγική η κατάσταση ( που τα χρειαζόμαστε για να πάμε στο μετρό ) , ακόμα και πριν το θερινό ωράριο σε στάση που έχει δύο διαφορετικές γραμμές ο χρόνος αναμονής είναι τουλάχιστον 20 λεπτά ( τις καθημερινές - το Σαββατοκύριακο είναι δράμα ) γιατί περνάνε και τα δύο λεωφορεία την ίδια ώρα. Είμαστε στοιβαγμένα σαν ζώα σε στάνη και φυσικά ούτε λόγος για λεωφορείο με κλιματισμό. Μία καθημερινή πριν κάτι μέρες που είχα να πάω σε μία συνέντευξη στο λεωφορείο αν δεν καθόμουν , νομίζω ότι θα είχα λιποθυμήσει ( μάλλον panic attack πρέπει να ήταν ).

Το θέμα είναι τι γίνεται σε περίπτωση επιλεκτικού ελέγχου : Πήγαινα σε μία δουλειά Κυριακή μεσημέρι ( την πρώτη μέρα που ξεκίναγε το κίνημα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα ) , μπαίνουνε δύο ελεγκτές και από όλο το λεωφορείο ελέγξανε μόνο εμένα που είχα εισιτήριο και άλλες δύο κοπέλες που δεν είχανε εισιτήριο , τη μία τη γράψανε ( έβαλε και τα κλάμματα ) και την άλλη την κατεβάσανε λέγοντας ότι θα τη πάνε στο τμήμα. Πιο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους π.χ. 40αρηδες δεν ελέγξανε ενώ περνούσαν μπροστά τους χωρίς να χτυπάνε εισιτήριο ( δεν ελέγξανε εάν έχουν κάρτα ) και μία στάση πριν κατέβω ανέβηκε μία παρέα αγοριών γύρω στα 17 -18 και τους άκουγα να λένε " Ωχ ελεγκτής , την κάτσαμε , πάμε να κατέβουμε " " Μπα κατεβαίνουνε τώρα , άραξε " έλεγε ο άλλος , τους κοιτάξανε οι ελεγκτές , δεν ελέγξανε ούτε αυτούς και κατεβήκανε με την κοπέλα να την πάνε στο τμήμα. Η χαζή δεν κράτησα το εισιτήριο και δεν ήξερα τι να κάνω , να ζητήσω τα στοιχεία τους , πραγματικά εκείνη την ώρα έμεινα βλέποντας τον επιλεκτικό έλεγχο , έλεγα " δεν μπορεί , θα κατέβει μάλλον ο ένας και θα συνεχίσει ο άλλος τον έλεγχο " . Αμ δεν έγινε έτσι.

Εισιτήριο πληρώνω ακόμα και μηνιαία κάρτα όταν δουλεύω ( που τότε τα χρησιμοποιώ καθημερινά ) , αποστάσεις 30 -40 λεπτών εννοείται τις κάνω με τα πόδια . Στατιστικά έχω πέσει τόσες φορές σε ελέγχους που θα ήταν ασύμφορο να μην έχω εισιτήριο ή κάρτα λόγω των προστίμων που θα έτρωγα. Έχω σκεφτεί πολλές φορές να μαζέψω λεφτά να πάρω κανα σπαστό ποδήλατο αλλά ούτε λεφτά έχω ούτε ξέρω ποδήλατο ( δε θέλω σχόλια για αυτό , ναι δεν ξέρω :devil: ).

Δημοσ.

Αναλογιστείτε όμως ότι αν το 45% λαθρεπιβίβασης (εγώ πιστεύω παραπάνω αλλά τόσο λένε οι ιθύνοντες) πλήρωνε το εισιτήριο -οπότε θα είχε ο οργανισμός 2πλάσια κέρδη-, το εισιτήριο θα ήταν στα 70 λεπτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...