noasgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Παίδες γεια χαρά! Νομίζω ότι το πρόβλημά μου φαίνεται πολύ πιο εύκολα στο αρχείο που επισυνάπτω παρά περιγράφεται με λόγια.. Ανοίξτε το index.hmtl, πάνω υπάρχει μενού που "φιλτράρει τις δουλειές" (χρησιμοποιώντας το isotope jquery plug in..) Αν κάνετε scroll τα thumbnails με το κάτω βέλος και φτάσετε στο τελευταίο, θα δείτε το πρόβλημά μου. Για κάποιο λόγο μέχρι ένα thumbnail πριν, όλα καλά.. από εκεί και πέρα το χάος.. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.. thnx εκ των προτέρων.. test.zip
mixalis8 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι τοποθετεί τα επόμενα li έξω από το #list-works, άρα λογικά κάπου εκεί χαλάει το structure σου....
zinas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Όπως είπε και ο Μιχάλης, κάτι δεν πάει καλά με τη markup. Κοίτα αν κλείνεις όλα τα divs σωστά (έχω την εντύπωση ότι κάποια δεν τα κλείνεις και καθόλου) Επίσης, χρησιμοποιείς το ίδιο id πολλές φορές και ορίζεις doctype διαφορετικό από html5, αλλά χρησιμοποιείς features της html5 (το data- attribute)
noasgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι τοποθετεί τα επόμενα li έξω από το #list-works, άρα λογικά κάπου εκεί χαλάει το structure σου.... Όπως είπε και ο Μιχάλης, κάτι δεν πάει καλά με τη markup. Κοίτα αν κλείνεις όλα τα divs σωστά (έχω την εντύπωση ότι κάποια δεν τα κλείνεις και καθόλου) Επίσης, χρησιμοποιείς το ίδιο id πολλές φορές και ορίζεις doctype διαφορετικό από html5, αλλά χρησιμοποιείς features της html5 (το data- attribute) Τσέκαρα τα divs και περίσσευαν 2 </div>, προφανώς επειδή πριν ανεβάσω το αρχείο έσβησα header, footer κτλ... Το data- attribute το χρησιμοποιώ έτσι επειδή το βρήκα έτσι στο documentation του plugin.. Το id που επαναλαμβάνεται είναι το lii, είναι λάθος να το επαναλαμβάνω; help help
zinas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Το id που επαναλαμβάνεται είναι το lii, είναι λάθος να το επαναλαμβάνω; help help Καταρχάς είναι λάθος νοηματικό (και αυτό είναι το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου). Υποτίθεται ότι το id είναι unique. Για CSS, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα αν έχεις πολλές φορές το ίδιο id. Ένας κανόνας του στυλ #lii θα εφαρμοστεί σε όλα. Στην javascript θα έχεις, μιας και το document.getElementById('lii') θα σου βρει μόνο το πρώτο και όχι όλα. Τέλος ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράει ο κάθε browser (τώρα και στο μέλλον). Και από τη στιγμή που δεν είναι δα και καμιά τραγική αλλαγή, θα σου πρότεινα να την κάνεις. Όταν έσβησες τα divs που περίσσευαν, διορθώθηκε το πρόβλημά σου?
noasgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Καταρχάς είναι λάθος νοηματικό (και αυτό είναι το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου). Υποτίθεται ότι το id είναι unique. Για CSS, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα αν έχεις πολλές φορές το ίδιο id. Ένας κανόνας του στυλ #lii θα εφαρμοστεί σε όλα. Στην javascript θα έχεις, μιας και το document.getElementById('lii') θα σου βρει μόνο το πρώτο και όχι όλα. Τέλος ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράει ο κάθε browser (τώρα και στο μέλλον). Και από τη στιγμή που δεν είναι δα και καμιά τραγική αλλαγή, θα σου πρότεινα να την κάνεις. Όταν έσβησες τα divs που περίσσευαν, διορθώθηκε το πρόβλημά σου? Έσβησα τα divs και το lli τα έκανα class (για να είναι σωστό νοηματικά) μιας και καλούνταν μόνο από το css.. Δυστυχώς ακόμα υπάρχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα..
aghahowa Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 χρησιμοποιησε ενα IDE που να υποστηρίζει code collapse και θα βρεις το προβλημα
noasgr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 χρησιμοποιησε ενα IDE που να υποστηρίζει code collapse και θα βρεις το προβλημα thnx, και το dreamweaver υποστηρίζει code folding, περίσσευαν άλλα δυο </div>... όλα κομπλέ! Δύο ερωτήσεις.. α)με το θέμα των html5 tags που μου αναφέρθηκε παραπάνω τι να κάνω; β) Αντίστοιχος editor του dreamweaver να μου προτείνετε; Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας και το χρόνο σας..! Edit: Επίσης σε ffx, chrome, safari, όλα δουλεύουν σωστά.. σε explorer γύρω από κάθε εικόνα εμφανίζεται ένα μπλέ border καθώς επίσης το mouseover παραθυράκι δεν εμφανίζεται στη θέση που πρέπει.. Διορθώθηκε..
chrism4111 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Ενας καλός 'editor' που υποστιρίζει Html5 και CSS3 ειναι το Aptana Studio 3
aghahowa Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Συμφωνώ το Aptana ειναι πολύ δυνατό και προσφέρεται σαν plugin του Eclipse που το απογειώνει αν και προσωπικά χρησιμοποιώ το Web Storm απο συνήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.