Προς το περιεχόμενο

Parking σε Πυλωτή Πολυκατοικίας

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε συ κιλλικ γιατί έσβησες την ιστοριούλα,μια χαρά βγάλαμε συμπέρασμα για τον νεοέλληνα.

Ας πούμε νεοελληνική κάφρικη συμπεριφορά έχει αυτός που κατηγορεί τους άλλους για νεοελληνική κάφρικη συμπεριφορά γιατί νομίζει πως έχει δίκιο ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρει που πάνε τα 4

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Eγώ έχω το εξής πρόβλημα :

Στο σπίτι έχουμε μεγάλη πυλωτή με 2 κλειστά πάρκινγκ και 2 διαδρόμους (2 μέτρων ο καθένας) δεξιά και αριστερά που οδηγούν στην πυλωτή

Δηλαδή στις 2 άκρες , 2 διάδρομοι που οδηγούν στην πυλωτή , πιο κέντρο άλλοι 2 διάδρομοι που οδηγούν στα 2 κλειστά γκαράζ κ στο κέντρο η είσοδος της πολυκατοικίας

Το ένα κλειστό γκαράζ το έχει η κοπέλα μου και πάρκαρα ακριβώς μπροστά χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Έγινε λοιπόν φασαρία κ φραστικές επιθέσεις απο ημίτρελους γείτονες (όχι μόνο σε εμένα) προκειμένου να μην βάζουμε σε μη αριθμημένες θέσεις το αμάξι μας , αφού είναι κοινόχρηστος δημόσιος χώρος.

Ακουγόντουσαν ατάκες τύπου "που θα παίξουν τα παιδιά μας" και μόλις πλησίαζαν παιδάκια στην πυλωτή , φώναζαν για να πάνε να παίξουνε αλλού!

Τέσπα ψιλοσυμμορφώθηκα γιατί με βόλευε καθ' ότι δεν φεύγουμε ίδια ώρα με την κοπέλα μου και πάρκαρα στο δρόμο κανονικά.

Δεν τελειώνει εδώ όμως: στο δρόμο έξω έχουν βάλει εμπόδια για να παρκάρουν τα δικά τους. Όταν το συζήτησα με έναν (ευγενέστατο κύριο για να είμαι ειλικρινής) μου είπε χοντρικά: ναι , οκ , βάζουμε εμπόδια , αλλά αν θέλουμε να είμαστε εντελώς νόμιμοι , θα μπορούσαμε να παρκάρουμε μπροστά στην πολυκατοικία γιατί υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει η είσοδοι πάρκινγκ να είναι πάνω απο 50% σε μία πολυκατοικία (που στην πολυλκατοικία μου είναι)

και έχω μπερδευτεί:

•  
  • μπορώ να παρκάρω στο γκαράζ μπροστά απο την κοπελιά μου?
  • το γκαράζ που είναι στην πυλωτή (κλειστό) είναι νόμιμο ή κι αυτό είναι κοινόχρηστος χώρος και θα φάω τα μούτρα μου?
  • αν παρκάρεις κάπου στην πυλωτη όπου να εμποδίζεις άλλους να βγούν , δικαιούσαι να το κάνεις?
  • αυτό με το 50% ισχύει ή όχι? μετράει η πυλωτή ως πάρκινγκ (γιατί αν δεν μετράει δεν είναι 50%, είναι λιγότερο

:unsure:

Δημοσ.

ρε συ κιλλικ γιατί έσβησες την ιστοριούλα,μια χαρά βγάλαμε συμπέρασμα για τον νεοέλληνα.

Ας πούμε νεοελληνική κάφρικη συμπεριφορά έχει αυτός που κατηγορεί τους άλλους για νεοελληνική κάφρικη συμπεριφορά γιατί νομίζει πως έχει δίκιο ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρει που πάνε τα 4

πωπωπωπωπω

fail_5_Fail_Owned_and_Motivational_posters-s640x512-18977.jpg

Eγώ έχω το εξής πρόβλημα :

Στο σπίτι έχουμε μεγάλη πυλωτή με 2 κλειστά πάρκινγκ και 2 διαδρόμους (2 μέτρων ο καθένας) δεξιά και αριστερά που οδηγούν στην πυλωτή

Δηλαδή στις 2 άκρες , 2 διάδρομοι που οδηγούν στην πυλωτή , πιο κέντρο άλλοι 2 διάδρομοι που οδηγούν στα 2 κλειστά γκαράζ κ στο κέντρο η είσοδος της πολυκατοικίας

Το ένα κλειστό γκαράζ το έχει η κοπέλα μου και πάρκαρα ακριβώς μπροστά χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Έγινε λοιπόν φασαρία κ φραστικές επιθέσεις απο ημίτρελους γείτονες (όχι μόνο σε εμένα) προκειμένου να μην βάζουμε σε μη αριθμημένες θέσεις το αμάξι μας , αφού είναι κοινόχρηστος δημόσιος χώρος.

Ακουγόντουσαν ατάκες τύπου "που θα παίξουν τα παιδιά μας" και μόλις πλησίαζαν παιδάκια στην πυλωτή , φώναζαν για να πάνε να παίξουνε αλλού!

Τέσπα ψιλοσυμμορφώθηκα γιατί με βόλευε καθ' ότι δεν φεύγουμε ίδια ώρα με την κοπέλα μου και πάρκαρα στο δρόμο κανονικά.

Δεν τελειώνει εδώ όμως: στο δρόμο έξω έχουν βάλει εμπόδια για να παρκάρουν τα δικά τους. Όταν το συζήτησα με έναν (ευγενέστατο κύριο για να είμαι ειλικρινής) μου είπε χοντρικά: ναι , οκ , βάζουμε εμπόδια , αλλά αν θέλουμε να είμαστε εντελώς νόμιμοι , θα μπορούσαμε να παρκάρουμε μπροστά στην πολυκατοικία γιατί υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει η είσοδοι πάρκινγκ να είναι πάνω απο 50% σε μία πολυκατοικία (που στην πολυλκατοικία μου είναι)

και έχω μπερδευτεί:

•  
  • μπορώ να παρκάρω στο γκαράζ μπροστά απο την κοπελιά μου?
  • το γκαράζ που είναι στην πυλωτή (κλειστό) είναι νόμιμο ή κι αυτό είναι κοινόχρηστος χώρος και θα φάω τα μούτρα μου?
  • αν παρκάρεις κάπου στην πυλωτη όπου να εμποδίζεις άλλους να βγούν , δικαιούσαι να το κάνεις?
  • αυτό με το 50% ισχύει ή όχι? μετράει η πυλωτή ως πάρκινγκ (γιατί αν δεν μετράει δεν είναι 50%, είναι λιγότερο

:unsure:

αν το γκαραζ ειναι παρανομο τοτε μπορεις να παρκαρεις μπροστα,με την προυποθεση οτι δεν απαγορευεται για καποιον αλλο λογο γενικα η σταθμευση εκει (πχ φαναρι)

αν το γκαραζ ειναι νομιμο απαγορευεται στον οποιονδηποτε να σταθμευσει εκει.

αυτο πρεπει να το ρωτησεις στη πολεοδομια,ολα τα γκαραζ πρεπει να ειναι δηλωμενα εκει και να εχουν ταμπελιτσα απεξω που να γραφει τον αριθμο αποφασης(το 99% ειναι παρανομα στην ελλαδα)

μαλλον δεν επιτρεπεται αυτο

οι εισοδοι εξοδοι πρεπει να ειναι το πολυ το 50% σε φαρδος σε σχεση με το φαρδος της προσοψης (εξαιρεση νομιζω οταν ειναι πολυ μικρη η προσοψη που μπορεις να εχεις μεχρι 4 μετρα μια γκαραζοπορτα)

Δημοσ.

Ωραία έστω παράνομο , αυτό σημαίνει αφενός οτι

α) μπορούν να γκρεμίσουν αν θέλουν τη πόρτα του γκαράζ μου και

β) οτι μπορώ να παρκάρω όπου θέλω εντός πυλωτής

Έστω νόμιμο

Μπορώ να παρκάρω ΜΟΝΟ εγώ και κανείς άλλος απ' έξω.

Οι έξοδοι της πυλωτής ? μπορουν να παρκάρουν άλλοι απ'έξω δηλαδή?

Αυτό δεν αχρηστεύει τη χρήση της πυλωτής ως πάρκινγκ?

και αν δεν μπορούν , δεν είναι το ίδιο με το να βάζω καρέκλα στο δρόμο (πιάνω μία έξοδο στο δρόμο και δεν αφήνω άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτό το κομμάτι δρόμου σαν γκαράζ) Άρα ο κυριούλης έχει δίκιο, οπότε το βουλώνω για τα εμπόδια που βάζουν αυτοί?

Δημοσ.

Ωραία έστω παράνομο , αυτό σημαίνει αφενός οτι

α) μπορούν να γκρεμίσουν αν θέλουν τη πόρτα του γκαράζ μου και

β) οτι μπορώ να παρκάρω όπου θέλω εντός πυλωτής

Έστω νόμιμο

Μπορώ να παρκάρω ΜΟΝΟ εγώ και κανείς άλλος απ' έξω.

Οι έξοδοι της πυλωτής ? μπορουν να παρκάρουν άλλοι απ'έξω δηλαδή?

Αυτό δεν αχρηστεύει τη χρήση της πυλωτής ως πάρκινγκ?

και αν δεν μπορούν , δεν είναι το ίδιο με το να βάζω καρέκλα στο δρόμο (πιάνω μία έξοδο στο δρόμο και δεν αφήνω άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτό το κομμάτι δρόμου σαν γκαράζ) Άρα ο κυριούλης έχει δίκιο, οπότε το βουλώνω για τα εμπόδια που βάζουν αυτοί?

αν ειναι παρανομο το γκαραζ σημαινει οτι ο οποιοσδηποτε μπορει να παρκαρει απεξω.δε μπορει φυσικα να μπει μεσα στη πιλοτη...

αν ειναι νομιμο τοτε μπορει να παρκαρει μεσα ο οποιοσδηποτε ενοικος της πολυκατοικιας.

απεξω απαγορευεται να παρκαρει ο οποιοσδηποτε.

για να χεις νομιμο γκαραζ και να απαγορευεις τους αλλους να παρκαρουν απεξω θες αδεια.

αυτος που βαζει καρεκλες και κραταει θεση για τη παρτη του δεν εχει αδεια.

Δημοσ.

ναι ρε συ, αυτό λέω κι εγώ αν είναι νόμιμο οκ το κατάλαβα

αν είναι παράνομο τώρα: μιλάμε στην ουσία για μία μεγάλη πυλωτή η οποία καταλαμβάνει τα 3/4 της πρόσοψης της πολυκατοικίας

Αυτά τα 3/4 χρησιμοποιούμε για να μπαίνουμε στην πυλωτή.

άρα οι γείτονες της πολυκατοικίας μπορούν να παρκάρουν μπροστά στην πολυκατοικία και την πυλωτή και άρα να αχρηστέψουν την πυλωτή ως γκαράζ σωστά?

Δημοσ.

μα δεν ισχυει.μπορει να παρκαρει ο οποιοσδηποτε ενοικος της πολυκατοικιας.

το μονο που ισχυει μαλλον ειναι το τι οριζεται ως θεση σταθμευσης.

οι αποκλειστικές θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτές είναι νόμιμες. Ορίζονται με κοινή αποδοχή των ιδιοκτητών όταν υπογράφουν τα συμβόλαια που στους όρους γράφει ότι αποδέχονται την σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Απαγορεύθηκε η πώληση και ενοικίαση αυτού του χώρου σε τρίτους. Μόνο με πώληση ενοικίαση όλου του ακινήτου μεταβιβάζεται και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου που έχει οριστεί στην πυλωτή. Λογικό και σωστό γιατί δημιουργούνταν κοινωνικό πρόβλημα. Ήταν ο κατασκευαστής/ μεγαλοϊδιοκτήτης και πουλούσε σε ξεχωριστή αγορα με άλλη προσφορά και ζήτηση, τις θέσεις πάρκιγκ από τα διαμερίσματα, και μετά ερχόταν ιδιοκτήτες ενοικιαστές και δεν είχαν που να παρκάρουν. Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο. Έχει κάποιος το αποκλειστικό δικαίωμα συγκεκριμένης και ορισμένης χρήσης ενός κοινόχρηστου χώρου, δεν σημαίνει ότι είναι χωράφι του να κάνει ότι θέλει. Να στριμώχνει και άλλο αμάξι μηχανάκια, να το κλείνει με αλυσίδες κόντραπκαλέ, να βάζει σκουπίδια και ότι του έρθει εκεί.

Δημοσ.

ναι ρε συ, αυτό λέω κι εγώ αν είναι νόμιμο οκ το κατάλαβα

αν είναι παράνομο τώρα: μιλάμε στην ουσία για μία μεγάλη πυλωτή η οποία καταλαμβάνει τα 3/4 της πρόσοψης της πολυκατοικίας

Αυτά τα 3/4 χρησιμοποιούμε για να μπαίνουμε στην πυλωτή.

άρα οι γείτονες της πολυκατοικίας μπορούν να παρκάρουν μπροστά στην πολυκατοικία και την πυλωτή και άρα να αχρηστέψουν την πυλωτή ως γκαράζ σωστά?

δεν εχει σημασια ποσο καταλαμβανει η πιλοτη,αλλα ποσο καταλαμβανει η γκαραζοπορτα.

αν ειναι πανω απο το μισο ειναι παρανομο.

Δημοσ.

οι αποκλειστικές θέσεις πάρκινγκ σε πυλωτές είναι νόμιμες. Ορίζονται με κοινή αποδοχή των ιδιοκτητών όταν υπογράφουν τα συμβόλαια που στους όρους γράφει ότι αποδέχονται την σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Απαγορεύθηκε η πώληση και ενοικίαση αυτού του χώρου σε τρίτους. Μόνο με πώληση ενοικίαση όλου του ακινήτου μεταβιβάζεται και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου που έχει οριστεί στην πυλωτή. Λογικό και σωστό γιατί δημιουργούνταν κοινωνικό πρόβλημα. Ήταν ο κατασκευαστής/ μεγαλοϊδιοκτήτης και πουλούσε σε ξεχωριστή αγορα με άλλη προσφορά και ζήτηση, τις θέσεις πάρκιγκ από τα διαμερίσματα, και μετά ερχόταν ιδιοκτήτες ενοικιαστές και δεν είχαν που να παρκάρουν. Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο. Έχει κάποιος το αποκλειστικό δικαίωμα συγκεκριμένης και ορισμένης χρήσης ενός κοινόχρηστου χώρου, δεν σημαίνει ότι είναι χωράφι του να κάνει ότι θέλει. Να στριμώχνει και άλλο αμάξι μηχανάκια, να το κλείνει με αλυσίδες κόντραπκαλέ, να βάζει σκουπίδια και ότι του έρθει εκεί.

Δοριαν να κανω και μια προσθηκη σε αυτα που λες.Ειδικα στο "...και μετά ερχόταν ιδιοκτήτες ενοικιαστές και δεν είχαν που να παρκάρουν"

Οπως εγραψα προηγουμενως στο νημα ο πατερας μου σε μια πολυκατοικια εχει διαμερισμα + κλειστο 2πλο παρκινγκ + αποθηκη

Το διαμερισμα το νοικιαζει αλλα χωρις τους 2 επιπλεον χωρους.Ενημερωνει φυσικα τον νοικιαστη οτι νοικιαζει ΜΟΝΟ το διαμερισμα και οτι παρκινγκ + αποθηκη παραμενουν στην χρηση του πατερα μου.

Απο κει και περα ο ενοικιαστης κανει τα κουμαντα που θα παρκαρει "εξω" στον δρομο (που υπαρχει απλετος χωρος για παρκαρισμα).

Δημοσ.

Απ τις πρώτες σελίδες του thread:

Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, οι ανώτατοι δικαστές δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ότι στην πιλοτή δεν μπορεί κανείς, ούτε ιδιοκτήτης διαμερίσματος ούτε ενοικιαστής, ούτε τρίτος, να έχει ιδιόκτητη θέση σταθμεύσεως για το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, στην απόφαση, κατηγορηματικά αναφέρεται, ότι αν τυχόν κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος ή τρίτος έχει συμβόλαιο που να του δίνει κυριότητα σε θέση στάθμευσης στην πιλοτή, το συμβόλαιο αυτό είναι δίχως άλλο, άκυρο.

Δημοσ.

Μίσό γιατί μάλλον δεν έγινα αντιληπτός:

Έστω οτι δεν υπάρχει γκαράζ (ξέχνα γκαράζ , γκαραζόπορτες και τα πάντα) αλλά μόνο πυλωτή που βάζεις και βγάζεις αυτοκίνητα είτε με συμφωνημένες θέσεις είτε όποιος προλάβει οκ? δεν εξετάζω αυτό τώρα

η πυλωτή αυτή πιάνει τα 3/4 της πρόσοψης της πολυκατοικίας.

Οι υπόλοιποι μπορούν να παρκάρουν έξω απο την πολυκατοικία μου -στο δρόμο- (αποκλείοντάς μου έτσι τη δυνατότητα να βάζω και να βγάζω το αμάξι)? ή μπορώ να του πω οτι "δεν μπορείς να βάλεις εδώ το αμάξι γιατί είναι είσοδος πυλωτής - κοινόχρηστου χώρου , όπου βάζουμε τα αμάξια μας"

Δημοσ.

αntonl

Αρα το ερωτημα της "ημερας" ειναι : τι θεωρειται πυλωτη ?

Εννοω μηπως οι "κλειστες" θεσεις παρκινγκ ΔΕΝ ειναι πυλωτη?αλλα "εξτρα" ιδιοκτησια που "προσκολλαται" στο διαμερισμα με το οποιο αντιστοιχει?

Πολλες πολυκατοικιες εχουν "κλειστα" παρκινγκ , αν ηταν παρανομα θα τα ειχαν γκρεμισει

Επισης αναφερω ακομα μια φορα , εχω δει σε πολυκατοικια φιλου μου , "ανοιχτες" θεσεις παρκινγκ.

Δηλ. οποτε τον επισκεπτομαι , μου λεει "βαλτο εκει...αυτη ειναι η θεση μου" (καιπροφανως εχει το αμαξι του εξω στον δρομο ή οτιδηποτε τελοσπαντων)

Ο καθε ενοικος/ιδιοκτητης εχει την δικη του προκαθορισμενη θεση , ασχετα που ειναι "ανοιχτες" και οπως λενε ειναι κοινοχρηστοι χωροι και θα μπορουσε να παρκαρει ο καθενας οπου προλαβαινε.

Δημοσ.

[...]

Πολλες πολυκατοικιες εχουν "κλειστα" παρκινγκ , αν ηταν παρανομα θα τα ειχαν γκρεμισει

[...]

Σε προηγούμενο post είπα ότι αυτό ακριβώς έγινε στην πολυκατοικία μου σε 2 περιπτώσεις.

Η πρώτη για ένα κατάστημα με την αιτιολόγηση ότι ο χώρος του θα πρεπε να ναι προσβάσιμος/διαθέσιμος για όλους τους κατοίκους της πολυκατοικίας και η δεύτερη για ένα στεγασμένο parking. Για το δεύτερο δεν είχα ακούσει τον λόγο.

Δημοσ.

Μίσό γιατί μάλλον δεν έγινα αντιληπτός:

Έστω οτι δεν υπάρχει γκαράζ (ξέχνα γκαράζ , γκαραζόπορτες και τα πάντα) αλλά μόνο πυλωτή που βάζεις και βγάζεις αυτοκίνητα είτε με συμφωνημένες θέσεις είτε όποιος προλάβει οκ? δεν εξετάζω αυτό τώρα

η πυλωτή αυτή πιάνει τα 3/4 της πρόσοψης της πολυκατοικίας.

Οι υπόλοιποι μπορούν να παρκάρουν έξω απο την πολυκατοικία μου -στο δρόμο- (αποκλείοντάς μου έτσι τη δυνατότητα να βάζω και να βγάζω το αμάξι)? ή μπορώ να του πω οτι "δεν μπορείς να βάλεις εδώ το αμάξι γιατί είναι είσοδος πυλωτής - κοινόχρηστου χώρου , όπου βάζουμε τα αμάξια μας"

και πως μπαινουν τα αυτοκινητα μεσα χωρις γκαραζοπορτα?πηδανε σαν τον ΚΙΤΤ?

δεν εχει σημασια ποσο πιανει η πιλοτη,αλλα ποσο πιανει η πορτα.

δηλαδη ο χωρος που εσυ απαγορευεις το παρκαρισμα στο δρομο ωστε να μπαινοβγαζεις τα αυτοκινητα.

Δοριαν να κανω και μια προσθηκη σε αυτα που λες.Ειδικα στο "...και μετά ερχόταν ιδιοκτήτες ενοικιαστές και δεν είχαν που να παρκάρουν"

Οπως εγραψα προηγουμενως στο νημα ο πατερας μου σε μια πολυκατοικια εχει διαμερισμα + κλειστο 2πλο παρκινγκ + αποθηκη

Το διαμερισμα το νοικιαζει αλλα χωρις τους 2 επιπλεον χωρους.Ενημερωνει φυσικα τον νοικιαστη οτι νοικιαζει ΜΟΝΟ το διαμερισμα και οτι παρκινγκ + αποθηκη παραμενουν στην χρηση του πατερα μου.

Απο κει και περα ο ενοικιαστης κανει τα κουμαντα που θα παρκαρει "εξω" στον δρομο (που υπαρχει απλετος χωρος για παρκαρισμα).

αν ο ενοικιαστης ειναι γιδι η καλοπιστος δε θα παρκαρει

αμα ομως του τη βαρεσει μπορει να παρκαρει στη θεση που ο πατερας σου νομιζει οτι του ανηκει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...