mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Σχετικά μ αυτό: «"Κι ενώ για τη θέση στάθμευσης στην πιλοτή δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να θεμελιωθεί δικαίωμα ιδιοκτησίας, -καθώς είναι και παραμένει κοινόχρηστος χώρος- μπορούν ωστόσο να υπάρξουν ρυθμίσεις που να αφορούν μόνο τη χρήση της.» χωρίς να μαι νομικός καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει χώρος που ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο άτομο. Οι ρυθμίσεις μπορούν να ναι του στυλ «στην πιλοτή παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας» ή «στην πιλοτή κάνουμε BBQ parties» ή «στην πιλοτή θα παίζουν τα πιτσιρίκια μας». Κάτι σ αυτό το πνεύμα τέλος πάντων. Στη δική μας πολυκατοικία υπήρχε αντίστοιχο στεγασμένο parking μα πόρτα με τηλεχειρισμό που χρησιμοποιούταν από συγκεκριμένο άτομο. Για λόγους που δεν είμαι βέβαιος, έγινε μια φασαρία για το θέμα και τελικά γκρεμίστηκε ο συγκεκριμένος χώρος και πλέον είναι ανοιχτός χώρος για parking. Στην εν λογω πολυκατοικια που αναφερομαι , υπαρχουν 2 "κλειστες" θεσεις παρκινγκ και 2-3 ανοιχτες. Στην ουσια καθε διαμερισμα εχει την θεση του , προκαθορισμενη ,παρκαρει μονο ο ιδιοκτητης του διαμερισματος.Δεν καταλαβαινω την λογικη καποιος απο τους ιδιοκτητες να κανει φασαρια να απαιτησει ΑΛΛΗ θεση.Γιατι ειναι πιο ευαερη ή ευηλιη? Προφανως οταν πρωτοφτιαχτηκε η πολυκατοικια εγινε και η μοιρασια των χωρων σταθμευσης στην πυλωτη. Απο οσο ξερω ,απο οσα μου χει πει ο φαδερ , του "ανηκουν" 1 διαμερισμα , 1 διπλη θεση σταθμευσης "κλέιστη" και μια υπογεια αποθηκη.Αν ειναι παρανομο η οχι δεν το ξερω.Εγω ξερω τοσα χρονια κανεις στην πολυκατοικια δεν εχει κανει φασαρια για τις θεσεις ή να αμφισβητησει την κυριοτητα χωρων οποιουδηποτε. Και παλι και να ναι οποιος προλαβει παρκαρε , δεν θα ηταν πιο πολιτισμενο να πουν οι ιδιοκτητες "ξερεις εσυ παρκαρε εκει , εγω εκει ,εσυ παραπερα να μην μπερδευομαστε" ?? Αλλα ειπαμε , βαλε 2 ανθρωπους στον ιδιο χωρο και σε 10 λεπτα θα χουν μαλωσει για κατι.Ποσω μαλλω παραπανω απο 2 ανθρωπους σε 1 πολυκατοικια.
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Προφανως οταν πρωτοφτιαχτηκε η πολυκατοικια εγινε και η μοιρασια των χωρων σταθμευσης στην πυλωτη. η οποια δεν εχει καμια ισχυ.
antonl Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Καλά αν οι θέσεις parking είναι ίσες με τον αριθμό των διαμερισμάτων, είναι λίγο απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αλλά αν μιλάμε για 30 διαμερίσματα για 10-12 θέσεις, υπάρχει θέμα. Γενικά υποψιάζομαι πως ο χώρος της πιλοτής θα πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους τους ενοίκους. Ο εργολάβος (που κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία) είχε φτιάξει έναν κλειστό χώρο που λειτουργούσε σαν ενοικιαζόμενο κατάστημα τα πρώτα χρόνια. Τελικά μετά από πίεση, το ριξε για να γίνει χώρος parking. Είχε λεχθεί τότε ότι ο χώρος έπρεπε ν ανήκει στους ενοίκους κι όχι σε κάποιο κατάστημα.
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Καλά αν οι θέσεις parking είναι ίσες με τον αριθμό των διαμερισμάτων, είναι λίγο απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα. Αλλά αν μιλάμε για 30 διαμερίσματα για 10-12 θέσεις, υπάρχει θέμα. Γενικά υποψιάζομαι πως ο χώρος της πιλοτής θα πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους τους ενοίκους. Ο εργολάβος (που κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία) είχε φτιάξει έναν κλειστό χώρο που λειτουργούσε σαν ενοικιαζόμενο κατάστημα τα πρώτα χρόνια. Τελικά μετά από πίεση, το ριξε για να γίνει χώρος parking. Είχε λεχθεί τότε ότι ο χώρος έπρεπε ν ανήκει στους ενοίκους κι όχι σε κάποιο κατάστημα. ναι αν τα διαμερισματα = χωροι σταθμευσης εινια ολα οκ , αν ειναι λιγοτερες οι θεσεις ?θα πλακωνονται και οποιος προλαβει @ntinaras Εχει δεν εχει ισχυ , ετσι μοιραστηκανε τα πραγματα , στα χαρτια αναγραφονται αυτοι οι χωροι.Αρα αν ειναι αυτο παρανομο , πρεπει να πανε μεσα πολλοι ...εργολαβοι , συμβολαιογραφοι , πολεοδομιες. Αν στην καθε πολυκατοικια εχουν συμφωνησει ποιος παρκαρει που , εμας δεν μας φταιει λογος ΥΓ : Η πλακα ειναι οτι παρολο που μπορω να παρκαρω μεσα στο παρκινγκ , απεξω απο το παρκινγκ..παρκαρω κανονικα στον δρομο μακρυα απο την πολυκατοικια και εχω το κεφαλι μου ησυχο
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 ναι αν τα διαμερισματα = χωροι σταθμευσης εινια ολα οκ , αν ειναι λιγοτερες οι θεσεις ?θα πλακωνονται και οποιος προλαβει @ntinaras Εχει δεν εχει ισχυ , ετσι μοιραστηκανε τα πραγματα , στα χαρτια αναγραφονται αυτοι οι χωροι.Αρα αν ειναι αυτο παρανομο , πρεπει να πανε μεσα πολλοι ...εργολαβοι , συμβολαιογραφοι , πολεοδομιες. Αν στην καθε πολυκατοικια εχουν συμφωνησει ποιος παρκαρει που , εμας δεν μας φταιει λογος ΥΓ : Η πλακα ειναι οτι παρολο που μπορω να παρκαρω μεσα στο παρκινγκ , απεξω απο το παρκινγκ..παρκαρω κανονικα στον δρομο μακρυα απο την πολυκατοικια και εχω το κεφαλι μου ησυχο εσυ μπορει να χεις συμφωνησει οτι θες,αν ερθω αυριο και νοικιασω σπιτι εκει θα παρκαρω οπου θελω οσο και να χτυπιεσαι.
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 εσυ μπορει να χεις συμφωνησει οτι θες,αν ερθω αυριο και νοικιασω σπιτι εκει θα παρκαρω οπου θελω οσο και να χτυπιεσαι. ναι αν η θεση που σου "αντιστοιχει" δεν σου αρεσει , ξερεις δεν φυσαει αρκετα το καπω , ή δεν εχει καταλληλο τσιμεντο για τις ροδες σου, ναι κανε φασαρια.Μην κοιταξεις να συννεοηθεις με τους αλλους.Δεν αλλαζει ο ελληνας λεμεεεε....Λιγο να δει οτι εχει καποιο δικαιωμα/δικιο του αλλαζει τον αδοξαστο... Ατυχησες δυστυχως στην εν λογω πολυκατοικια διαμερισματα με θεσεις σταθμευσης ειναι 1 προς 1. Και δεν νοικιαζουνε διαμερισματα..πουλανε Διαλεξε αλλη πολυκατοικια να τους "τρεξεις" Πιασαμε ενα απλο θεμα και του αλλαξαμε τα φωτα.Ως συνηθως... Προς τον θεματογραφο : Παρκαρε αλλου , σε αλλον δρομο , γιατι αν περασει ο Νιτναρας σε εχει καταγγειλει στο φτερο , ειτε μενει στην πολυκατοικια ειτε δεν μενει , ειτε εχει δικιο ειτε οχι !
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 δε χρειαζεται να αγορασω σπιτι λοιπον,θα κανω μια καταγγελια στην πολεοδομια και δεν θα σε χαλασει καθολου
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 δε χρειαζεται να αγορασω σπιτι λοιπον,θα κανω μια καταγγελια στην πολεοδομια και δεν θα σε χαλασει καθολου εμενα καθολου , αν καταλαβες απο τα συμφραζομενα δεν ειναι δικο μου το διαμερισμα , παρκινγκ κλπ οταν κανεις την καταγγελια στειλε μου ενα αντιγραφο εκει που θα λεει ... στο ονοματεπωνυμο... "πατερας του μπηχτη"....θα εχει αρκετο γελιο
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 ε βεβαια.ειναι και πολλοι οι μπηχτες στην ελλαδα
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 ε βεβαια.ειναι και πολλοι οι μπηχτες στην ελλαδα οσοι και οι ντιναρες ! οκ το εξαντλησαμε το θεμα , ας την πουμε ο ενας στον αλλον σε αλλο θεμα !Σε αυτο ειμαστε καλοι , στο να πιανουμε ενα θεμα και να καταληγουμε σε καυγα.
pavlinaki Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 στην δικη μας οικοδομη καποιοι βαζουν 2 και 3 αυτοκινητα μεσα με αποτελεσμα να ερχομαι εγω το βραδυ και να μην βρισκω (ενω δικαιουμαστε τουλαχιστον μια θεση ως ιδιοκτητες διπλου διαμερισματος). δεν απαγορευεται αυτο? για να μην σχολιασω τις καρεκλες,ετσι?
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 καρεκλες στο δρομο η στον ιδιωτικο χωρο? και στις 2 περιπτωσεις τις βγαζεις και παρκαρεις δε ξερω τι παιζει αν εχεις πολλα αυτοκινητα.αλλα υποθετω οτι ισχυει το οποιος προλαβει
pavlinaki Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 αυτο συμβαινει οποιος προλαβει. για τις καρεκλες στον δρομο εννοω. δεν εχω δει ποτε κανεις να τις μετακινει για να παρκαρει.
Nikosgiann Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 ρε παιδια να πω κ γω τον πονο μου.. εμεις εχουμε εναν....τι να πω.. εχει μεσα στο παρκινγ της πολυκατοικιας,(ανοιχτος χωρος,οχι κλειστος) το ενα αμαξι του μονιμως σκεπασμενο,με ξενες πινακιδες(θα σας πω γιατι το λεω αυτο) και ερχεται κ παρκαρει κ το 2ο του..(του οποιου οπι πινακιδες γραφουν"ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ" ή ανθυγγανων δεν θυμαμαι) 1.Επιτρεπεται να βαζει κ τα 2 αυτοκινητα μεσα,κ αλλοι ενοικοι να μην βρισκουν κ να παρκαρουν εξω? 2.Επιτρεπεται να εχεις αντι κανονικης πινακιδας,το παραπανω? 3.Δεν ειναι υποπτο οτι επι 4 χρονια περιπου ειχε το αλλο σκεπασμενο μονιμως με ξενες πινακιδες..?(AUDI TT)εννοω σε συνδεση με την ιδιοτητα του
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 ρε παιδια να πω κ γω τον πονο μου.. εμεις εχουμε εναν....τι να πω.. εχει μεσα στο παρκινγ της πολυκατοικιας,(ανοιχτος χωρος,οχι κλειστος) το ενα αμαξι του μονιμως σκεπασμενο,με ξενες πινακιδες(θα σας πω γιατι το λεω αυτο) και ερχεται κ παρκαρει κ το 2ο του..(του οποιου οπι πινακιδες γραφουν"ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ" ή ανθυγγανων δεν θυμαμαι) 1.Επιτρεπεται να βαζει κ τα 2 αυτοκινητα μεσα,κ αλλοι ενοικοι να μην βρισκουν κ να παρκαρουν εξω? 2.Επιτρεπεται να εχεις αντι κανονικης πινακιδας,το παραπανω? 3.Δεν ειναι υποπτο οτι επι 4 χρονια περιπου ειχε το αλλο σκεπασμενο μονιμως με ξενες πινακιδες..?(AUDI TT)εννοω σε συνδεση με την ιδιοτητα του Βασικα ασχετα αν καποιος εχει "προκαθορισμενο" χωρο σταθμευσης ή παρκαρουμε οπου βρουμε , κανονικα το λογικο ειναι 1 διαμερισμα = 1 θεση.Δηλ αν μια 5μελης οικογενεια εχει 5 αμαξια , θα πιασει 5 θεσεις παρκινγκ ? Ε βαλε 50 ατομα στην πολυκατοικια με 50 αμαξια..ουτε γηπεδο δεν τους φτανει!!. οσο για αυτα που ρωτας : 1.Απαντησα παραπανω. 2.Εχω δει και γω τετοια πινακιδα (που να λεει αρχηγος ελληνων τσιγγανων) .Αν ειναι νομιμη ή οχι δεν το ξερω.Αν δεν θες να σε γαζωσει κανα ντατσουν ομως δεν θα το εψαχνα ιδιαιτερα. και στην τελικη τι σχεση εχει η πινακιδα με τον χωρο σταθμευσης?εκτος και αν ειναι τιποτα τεραστια πινακιδα και σας πιανει χωρο 3.Αν παρω εγω ενα αμαξι π.χ. απο την βουλγαρια , νομιμα , και το παρκαρω στο σπιτι μου απεξω και του βαλω κουκουλα και το κοιταω για 4 χρονια , ειναι παρανομο ?Και να ειναι , και παλι τι σχεση εχει αυτο με το αν μπορει να το εχει ακινητο τοσο καιρο και τι σχεση εχει με την θεση παρκινγκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.