mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 παρανομο και αυτο. και απο οτι βλεπω τωρα απο το παραθυρο , στους "μπροστινους" τοιχους της πολυκατοικιας/πυλωτης εχουν βαλει μικρα σηματακια απαγορευσης παρκαρισματος (TO P σε κυκλακι με διαγραφη) τι να τους πεις...ποιος θα τους πει κατι ?εννοω αφου τα εχουν βρει μεταξυ τους οι ιδιοκτητες...να πεταχτει καποιος ακυρος απο την γειτονια να τους δωσει?χλωμο. τεσπα εγω παρκαρω στον δρομο σαν τον καημενο και χεστηκα τι κανουν.
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 νομικα ειναι παρανομοι, αλλα τουλαχιστον απο την παρανομια τους βγαινει ενα καλο,οτι δεν παρκαρουν στο δρομο και δεν επιβαρυνουν τον δρομο με εξτρα παρκαρισμενα.γι αυτο κανεις δε κανει καταγγελιες
thief7710 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 η οποια δεν εχει καμια ισχυ. Λοιπον επειδη δουλευω στο κτηματολογιο ως εξωτερικος συνεργατης να πω και εγω την γνωμη μου.Στην πολη μου σκυρωσαμε γυρω στα 7000 δικαιωματα που αφορουσαν parking σε πυλωτες. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απο αποφαση του Αρ.Παγου του 1995 και μια του 2000 (νομιζω) parking πυλωτης να εχει χιλιοστα στην πολυκατοικια και να πουληθει ως ξεχωριστη οριζοντια ιδιοκτησια. Επιτρεπεται να συσταθει δουλεια χρησης του Χ (συγκεκριμενου) χωρου σταθμευσης στην πυλωτη απο το Χ (συγκεκριμενο) διαμερισμα. Επιτρεπεται να εχει χιλιοστα το parking στην πυλωτη εαν ειναι ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (το στεγασμενος τωρα ειναι μια αλλη ιστορια) αυτα πανω κατω.
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 το στεγασμενος πως οριζεται?ξερεις? φανταζομαι δεν ειναι παω κοβω και κολλαω 5 μαδερια και βαζω και ενα μουσαμα και το βαφτιζω κλειστο. υποθετω οτι πρεπει να ειναι δηλωμενος ως κλειστος.
thief7710 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 για αυτο ακριβως ειπα οτι ειναι αλλη ιστορια. Αν στο συμβολαιο-συσταση οριζοντιας αναφερεται ως "κλειστος" η "στεγασμενος" χωρος σταθμευσης ειναι οκ.Οχι οτι θα κανει και κανεις αυτοψια στο κατω κατω. Αυτο λεμε στους πολιτες σαν μια λυση για να λυθει το προβλημα με τα ακυρωμενα δικαιωματα:Να κανουν μια διορθωση στο συμβολαιο τους και να ενσωματοσουν τα χιλιοστα του parking σε αυτα του διαμερισματος τους και στη συνεχεια να συστησουν δουλεια για την χρηση του parking. Στην περιπτωση που ο ιδιοκτητης του parking δεν εχει σπιτι στην πολυκατοικια μια λυση ειναι να παει να κανει διορθωση συμβολαιου και να το αναφερει ως στεγασμενο χωρο σταθμευσης (μια οχι και τοσο νομιμη-σωστη λυση).Απο οτι καταλαβα προλαβαν το εκαναν μερικοι αλλα μετα την ψιλιαστηκε τη δουλεια η υποθηκοφυλακας και σταματησε να μεταγραφει τις διορθωσεις
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 για αυτο ακριβως ειπα οτι ειναι αλλη ιστορια. Αν στο συμβολαιο-συσταση οριζοντιας αναφερεται ως "κλειστος" η "στεγασμενος" χωρος σταθμευσης ειναι οκ.Οχι οτι θα κανει και κανεις αυτοψια στο κατω κατω. Αυτο λεμε στους πολιτες σαν μια λυση για να λυθει το προβλημα με τα ακυρωμενα δικαιωματα:Να κανουν μια διορθωση στο συμβολαιο τους και να ενσωματοσουν τα χιλιοστα του parking σε αυτα του διαμερισματος τους και στη συνεχεια να συστησουν δουλεια για την χρηση του parking. Στην περιπτωση που ο ιδιοκτητης του parking δεν εχει σπιτι στην πολυκατοικια μια λυση ειναι να παει να κανει διορθωση συμβολαιου και να το αναφερει ως στεγασμενο χωρο σταθμευσης (μια οχι και τοσο νομιμη-σωστη λυση).Απο οτι καταλαβα προλαβαν το εκαναν μερικοι αλλα μετα την ψιλιαστηκε τη δουλεια η υποθηκοφυλακας και σταματησε να μεταγραφει τις διορθωσεις αν χωσει ομως τα χιλιοστα του παρκινγκ στο διαμερισμα ,αλλαζει μανι μανι και το ποσοστο του στα κοινοχρηστα εξοδα.Χλωμο να το κανει καποιος. Βρηκα και αυτο το λινκ , ισως διευκρινισει στο μυαλο μας διαφορα πραγματα http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108322.html
thief7710 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 αν χωσει ομως τα χιλιοστα του παρκινγκ στο διαμερισμα ,αλλαζει μανι μανι και το ποσοστο του στα κοινοχρηστα εξοδα.Χλωμο να το κανει καποιος. Βρηκα και αυτο το λινκ , ισως διευκρινισει στο μυαλο μας διαφορα πραγματα http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108322.html Χμμ...νομιζω οχι απαραιτητα γιατι αυτο σκεψου θα γινει για το συνολο της πολυκατοικιας οποτε ενω τα χιλιοστα των διαμερισματων θα αυξηθουν η μεταξυ τους σχεση θα παραμεινει ιδια!
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Χμμ...νομιζω οχι απαραιτητα γιατι αυτο σκεψου θα γινει για το συνολο της πολυκατοικιας οποτε ενω τα χιλιοστα των διαμερισματων θα αυξηθουν η μεταξυ τους σχεση θα παραμεινει ιδια! ναι εχεις ενα δικιο σε αυτο..αν εχουν ολοι γκαραζ και η αναλογια των χιλιοστων αυτων ειναι αναλογη των χιλιοστων των διαμερισματων. Δηλ αν ο ενας εχει ενα 100τ.μ γκαραζ και ο αλλος ενα μικροτερο....θα αλλαξει η αναλογια..
thief7710 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Ναι σαφως αλλα στην τελικη ενα διαμερισμα εχει 80-100-150 χιλιοστα και τα parking συνηθως εχουν 1 χιλιοστο.δεν ειναι τοσο τραγικη αλλαγη απο 80 σε 81 χιλιοστα απο το να χασεις το parking σου.
pournaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 δεν ειναι τυχαιο και φλου τιποτα οταν κανεις αιτηση στο δημο/πολεοδομια για να απαγορεψεις την σταθμευση μπροστα στο νομιμο γκαραζ σου τοτε τους αναφερεις αν ο δρομος ειναι στενος,και ερχονται και βαφουν τον δρομο με διαγραμμιση κιτρινη απεναντι απο τη γκαραζοπορτα σου. αν δεν εχουνε βαψει το δρομο τοτε επιτρεπεται να παρκαρεις. Δε διαφωνω καθολου ως προς τη διαδικασια, ισα ισα την εχω κανει λογω δουλειας αρκετες φορες. Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν, περντωντας ο τροχονομος απο το σημειο, χωρις να καταγγελθει απο κανεναν, βγαλει το μπλοκακι και γραψει. Εχει αυτη την υποχρεωση; Η πρεπει να γινει πρωτα επωνυμη καταγγελια; Διοτι η παραβιαση αυτου του νομου δεν παρακωλυει τη γενικοτερη συγκοινωνια, απλα παρακωλυει το συγκεκριμενο γκαραζ. Εστω ας πουμε, οτι εχω εγω ενα τετοιο γκαραζ, και λογω εργασιας (ας πουμε δασκαλος), φευγω για τους επομενους 9 μηνες με αποσπαση, και συννενοουμαι με σενα, επειδη το παρκινγκ ειναι δυσκολο, να μπορεις να βαζεις το αμαξι σου εκει πανω στις κιτρινες γραμμες. Θα περασει αυτεπαγγελτα ο τροχαιος να σε γραψει;
Mika Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Απο παρκινγκ σε πυλωτη θα το γυρισουμε σε νεοελληνικα Οκ μετα πες μου και συ που τελειωσες σχολειο αν τελειωσες Αυτο που γραφεις εσυ θα γραφοταν κανονικα ως εξης "β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας **εδω κομα** , ως και απέναντι από αυτήν όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής." ο νομος που τοσο υποστηριζεις αποφανθηκε οτι ξερω τον ΚΟΚ , και αν κρινω απο τους τοσους που εχω συναντησει στον δρομο μου , τον ξερω πολυ καλυτερα απο καποιους αλλους. καλυτερα να οδηγω λοιπον Κοιτα να δεις, μεχρι στιγμης νομιζα οτι εισαι ακομα ενας τυπος που δεν σεβεται τους νομους και απλα με τις πλατες (γκαραζ) του μπαμπα παρανομει, καταλαμβανωντας δηλοσια περιουσια οπως το κομματι δρομου μπροστα στο γκαραζ σου που παρκαρεις. Δειχνεις ομως εδω οτι το προβλημα σου ειναι πως δεν μπορεις να καταλαβεις τους νομους. μπροστα σου την εχεις την φραση, την διαβαζεις, και επιμενεις οτι ισχυει μονο οταν ειναι στενος ο δρομος. σε φαρδυ δρομο δηλαδη, μπορουμε να παρκαρουμε μπροστα στα γκαραζ. 5 ατομα σου γραφουν οτι εισαι ισχυρογνομωνας και οτι εχεις αδικο και εσυ τους γραφεις στα τετοια σου (οπως και το νομο) και επιμενεις οτι μπορεις να παρκαρεις μπροστα απο γκαραζ. συνεχισε ετσι, γραψε τους νομους (οσους κατανοεις) στα τετοια σου. Εγω το νομο που ζητησες στον παραθεσα, και βεβαια καθως δε σε συνεφερε, αρνεισαι να συμμορφωθεις. δυστυχως ατομα με την δικια σου νοοτροπια (ειναι το γκαραζ του μπαμπα μου και ο,τι θελω κανω) φεραν την Ελλαδα σε τετοιο σημειο. οσο υπαρχει ο μπαμπας, μπορεις να το παιζεις... μπηχτης. προσεχε μονο γιατι το καλαμι απο οριζοντια που το χεις καβαλα , μπορει να γυρισει και καθετα που λεει ο κατσιμιχας. κακως ασχοληθηκα προς τον τοπικ σταρτερ: απαγορευεται ρητα να παρκαρει μπροστα στο γκαταζ οποιοσδηποτε, επομενως οι ενοικοι της πολυκατοικιας σου παρανομουν. τωρα γιατι ζοριζονται τοσο οι αλλοι και θελουν να το καταγγειλουν ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Κοιτα να δεις, μεχρι στιγμης νομιζα οτι εισαι ακομα ενας τυπος που δεν σεβεται τους νομους και απλα με τις πλατες (γκαραζ) του μπαμπα παρανομει, καταλαμβανωντας δηλοσια περιουσια οπως το κομματι δρομου μπροστα στο γκαραζ σου που παρκαρεις. Δειχνεις ομως εδω οτι το προβλημα σου ειναι πως δεν μπορεις να καταλαβεις τους νομους. μπροστα σου την εχεις την φραση, την διαβαζεις, και επιμενεις οτι ισχυει μονο οταν ειναι στενος ο δρομος. σε φαρδυ δρομο δηλαδη, μπορουμε να παρκαρουμε μπροστα στα γκαραζ. 5 ατομα σου γραφουν οτι εισαι ισχυρογνομωνας και οτι εχεις αδικο και εσυ τους γραφεις στα τετοια σου (οπως και το νομο) και επιμενεις οτι μπορεις να παρκαρεις μπροστα απο γκαραζ. συνεχισε ετσι, γραψε τους νομους (οσους κατανοεις) στα τετοια σου. Εγω το νομο που ζητησες στον παραθεσα, και βεβαια καθως δε σε συνεφερε, αρνεισαι να συμμορφωθεις. δυστυχως ατομα με την δικια σου νοοτροπια (ειναι το γκαραζ του μπαμπα μου και ο,τι θελω κανω) φεραν την Ελλαδα σε τετοιο σημειο. οσο υπαρχει ο μπαμπας, μπορεις να το παιζεις... μπηχτης. προσεχε μονο γιατι το καλαμι απο οριζοντια που το χεις καβαλα , μπορει να γυρισει και καθετα που λεει ο κατσιμιχας. κακως ασχοληθηκα προς τον τοπικ σταρτερ: απαγορευεται ρητα να παρκαρει μπροστα στο γκαταζ οποιοσδηποτε, επομενως οι ενοικοι της πολυκατοικιας σου παρανομουν. τωρα γιατι ζοριζονται τοσο οι αλλοι και θελουν να το καταγγειλουν ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. αν διαβαζες προσεκτικα οσα γραφουν ολοι εδω περα (ακομα και τα δικα μου) θα καταλαβαινες οτι εχω δηλωσει τουλαχιστον 2 φορες οτι δεν παρκαρω ουτε μπροστα ουτε απο πισω ουτε μεσα στο παρκινγκ του μπαμπακα μου. Απο επιλογη μου παρκαρω ΑΛΛΟΥ. Αλλα προφανως εσυ το μονο που θες ειναι να την πεις στους αλλους (εν προκειμενω σε μενα) . Παρεθεσες τον νομο και στον εξηγησα , τις αποριες σου στον νομοθετη , αυτος τον εγραψε οπως τον βρηκες.Επισης τα παραπονα σου στο σχολειο αν εβγαλες καποιο που δεν σου μαθανε σωστη συνταξη προτασεων. Το ποιος την εφερε την ελλαδα σε αυτο το σημειο , ειναι αλλο θεμα και οχι του παροντος παντως. Τωρα το τι το παιζω εγω , ποσο ξερω τους νομους , τον κοκ και πως οδηγαω ασε το να το κρινουν αλλοι , πιο ειδικοι απο σενα.Μην κρινεις για να μην κριθεις. Συνεχισε ετσι, κανε πως γνωριζεις ολους τους νομους , απορω αν με τοσο ζηλο τους τηρεις κιολας.!!
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δε διαφωνω καθολου ως προς τη διαδικασια, ισα ισα την εχω κανει λογω δουλειας αρκετες φορες. Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι αν, περντωντας ο τροχονομος απο το σημειο, χωρις να καταγγελθει απο κανεναν, βγαλει το μπλοκακι και γραψει. Εχει αυτη την υποχρεωση; Η πρεπει να γινει πρωτα επωνυμη καταγγελια; Διοτι η παραβιαση αυτου του νομου δεν παρακωλυει τη γενικοτερη συγκοινωνια, απλα παρακωλυει το συγκεκριμενο γκαραζ. Εστω ας πουμε, οτι εχω εγω ενα τετοιο γκαραζ, και λογω εργασιας (ας πουμε δασκαλος), φευγω για τους επομενους 9 μηνες με αποσπαση, και συννενοουμαι με σενα, επειδη το παρκινγκ ειναι δυσκολο, να μπορεις να βαζεις το αμαξι σου εκει πανω στις κιτρινες γραμμες. Θα περασει αυτεπαγγελτα ο τροχαιος να σε γραψει; ο βαθμος της παρανομιας ειναι ιδιος. υποτιθεται αν δει κατι παρανομο πρεπει να το γραψει ειτε ειναι παρκαρισμενος σε P40 ειτε εξω απο νομιμο γκαραζ. αλλα ετσι οπως δουλευει η τροχαια,σιγουρα θα πρεπει να κανεις καταγγελια και να ρθουν με σημα κεντρου. εδω δε γραφουν πανω σε στροφες,φαναρια,διαβασεις ραμπες αναπηρων... Χμμ...νομιζω οχι απαραιτητα γιατι αυτο σκεψου θα γινει για το συνολο της πολυκατοικιας οποτε ενω τα χιλιοστα των διαμερισματων θα αυξηθουν η μεταξυ τους σχεση θα παραμεινει ιδια! με περισσοτερα τμ στο διαμερισμα δε πληρωνεις περισσοτερα δημοτικα τελη και ρευμα και λοιπους φορους?
thief7710 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 με περισσοτερα τμ στο διαμερισμα δε πληρωνεις περισσοτερα δημοτικα τελη και ρευμα και λοιπους φορους? Ναι.με περισσοτερα χιλιοστα επι του οικοπεδου οχι.
pournaras Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 ο βαθμος της παρανομιας ειναι ιδιος. υποτιθεται αν δει κατι παρανομο πρεπει να το γραψει ειτε ειναι παρκαρισμενος σε P40 ειτε εξω απο νομιμο γκαραζ. αλλα ετσι οπως δουλευει η τροχαια,σιγουρα θα πρεπει να κανεις καταγγελια και να ρθουν με σημα κεντρου. εδω δε γραφουν πανω σε στροφες,φαναρια,διαβασεις ραμπες αναπηρων... Για αυτο ρωτησα το αν δινεται η κληση αυτεπαγγελτα σε τετοιες περιπτωσεις η οχι (προφανως και να δινεται, δεν ξερω, θα ηθελα τη γνωμη καποιου ειδικου). Διοτι πολλα πραγματα απαγορευονται, αλλα δε γινεται μηνυση απο το οργανο, αν δεν υπαρχει προβλημα απο καποιον θιγομενο που να κανει τη μηνυση. με περισσοτερα τμ στο διαμερισμα δε πληρωνεις περισσοτερα δημοτικα τελη και ρευμα και λοιπους φορους? Τα τμ που προσμετρωνται για το ρευμα- νερο (και κατα συνεπεια δημ. τελη, ΕΡΤ κλπ) ειναι μονο τα ωφελιμα του διαμερισματος και οχι τα υπολοιπα (μπαλκονια, αποθηκες, γκαραζ κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.