Προς το περιεχόμενο

Parking σε Πυλωτή Πολυκατοικίας

ZAKKWYLDE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αρθρο 34 παραγραφος 3β

μαλλον εμεις "την παλευουμε" οπως λες. για ψαξου λιγο..

την παραθεση την εκανες , αλλα την διαβασες ?

"β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής."

Η μονη σχετικη περιπτωση που βρηκα.

Αρα δεν ειναι απολυτο το "απαγορευεται να παρκαρεις μπροστα στο ιδιο σου το παρκινγκ"

@pournaras : παλι με καλυψες ΑΠΟΛΥΤΑ.

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

πλακα εχεις

δες ημερομηνια στο κειμενο

και δες ημερομηνια στην αποφαση του αρ παγου.

επισης δε ξερω ποσο σοβαρα θα παιρνα ενα κειμενο που το χει γραψει μια "ενωση" και ειναι και τιγκα στα ορθογραφικα λαθη και μαλιστα στη σημαντικοτερη λεξη.

παραθετει συγκεκριμενους νομους και αποφασεις του ΑΠ.αν νομιζεις οτι δεν τους εχουν ερμηνευσει σωστα,παρακαλω πολυ παραθεσε τους σχετικους νομους να δουμε τι λενε.

διοτι μεχρι τωρα ακουμε την δικια σου ερμηνεια των νομων αυτων.ετσι δεν παει;

επισης αν διαβασες προσεχτικα, αποδεχεται οτι η πυλωτη δεν μπορει να διαιρεθει σε συγκεκριμενους χωρους-ιδιοκτησιες σταθμευσης .δεν το αρνειται κανεις αυτο.

αλλ προχωραει και σου εξηγει οτι υπαρχουν περιπτωσεις (οπως αυτη του φιλου μου) οπου η ιδιοκτησια και χρηση συγκεκριμενου χωρου της πιλοτης για παρκαρισμα ειναι εγκυρη.

επισης τσεκαρα και διαφορα φορουμς για το θεμα και πανω κατων λενε τα ιδια πραματα που αναφερεται και στο αρθρο.

πχ

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=39105

Καταχωρήθηκε 23 Ιανουάριος 2007 - 04:47 μμ

O ιδιοκτήτης διαμερίσματος ορόφου πολυκατοικίας δικαιούται να σταθμεύει το αυτοκίνητό του στην PILLOTIS της πολυκατοικίας στην οποία βρίσκεται το διαμέρισμα της κυριότητας του. Στην περίπτωση που με τον κανονισμό της οριζόντιας ιδιοκτησίας έχουν απλώς καθορισθεί στην PILLOTIS της πολυκατοικίας συγκεκριμένες θέσεις χώρων σταθμεύσεως χωρίς όμως και να έχει ορισθεί ότι αυτές αντιστοιχούν σε ορισμένη οριζόντια ιδιοκτησία, ιδιοκτήτης οριζόντιας ιδιοκτησίας της πολυκατοικίας αυτής από μόνη την ιδιότητά του αυτή δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτός αποκλειστικά συγκεκριμένη θέση χώρου σταθμεύσεως της (PILLOTIS). Τούτο γιατί με τη χρήση αυτή αποκλείονται οι ιδιοκτήτες των λοιπών οριζοντίων ιδιοκτησιών, παρά το ότι ο χώρος της PILLOTIS είναι κοινόχρηστος. Για να αποκτήσει τέτοιο δικαίωμα πρέπει να του έχει παραχωρηθεί με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, αρχικό ή μεταγενέστερο, στον οποίο έχουν συμπράξει όλοι οι ιδιοκτήτες και να έχει υποβληθεί σε μεταγραφή.

....................................

Για κάθε θέση σταθμεύσεως αυτοκινήτου που βρίσκεται στην PILLOTIS της πολυκατοικίας οι οποίες δεν έχουν αυτοτέλεια, αφού δεν μπορούν ν'αποτελέσουν διαιρεμένες ιδιοκτησίες, θα πρέπει να συντάσσεται ενώπιον συμβολαιογράφου, δήλωση του οικοπεδούχου ή του εργολήπτη, μεταγραφόμενη στα οικεία βιβλία, ότι η συγκεκριμένη θέση τίθεται σε εξυπηρέτηση ορισμένης διηρημένης ιδιοκτησίας ώστε να συσταθεί υπέρ αυτής η οικεία δουλεία σταθμεύσεως.

Επίσης απο την νομολογία .

Είναι επιτρεπτή και έγκυρη η συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών που καταρτίζεται συμβολαιογραφικα και μεταγράφεται, περί αποκλειστικής χρήσεως της κοινόκτητης πυλωτής ή μέρους αυτής από ένα ή περισσότερους οροφοκτήτες οπότε ο περιορισμός των άλλων φέρει το χαρακτήρα δουλείας, παρότι δεν είναι πραγματική δουλεία. Η συμφωνία αυτή δεσμεύει όχι μόνο τους απαρχής συμβληθέντες αλλά και εκείνους που προσχώρησαν μεταγενέστερα σε τέτοια καταρτησθείσα σύμβαση ή κανονισμό

Στο δια ταύτα τώρα .

Αν με την σύσταση της οριζοντίου ιδιοκτησίας στην περίπτωση που αναφέρεις , έχει γίνει η παραπάνω συμφωνία ( με συμβολαιογραφικό έγγραφο και μεταγραφή ) τότε καλώς οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον χώρο στάθμευσης στην PILOTIS .

για ποια ημερονια αναφερεσαι του ΑΠ;

Δημοσ.

την παραθεση την εκανες , αλλα την διαβασες ?

"β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής."

Αρα δεν ειναι απολυτο το "απαγορευεται να παρκαρεις μπροστα στο ιδιο σου το παρκινγκ"

ΟΚ παραιτουμαι. προφανως εχεις προβλημα στην αναγνωση και κατανοηση κειμενων. μολις εκανες copy paste κατι που λεει οτι απαγορευτεται να παρκαρεις μπροστα σε γκαραζ και προσπαθεις να με πεισεις οτι εξαιρειται αν το γκαραζ ειναι δικο σου, κατι που φυσικα δεν αναφερεται πουθενα.

ξαναρωταω, το διπλωμα πως το πηρες; αν δεν μπορεις να κατανοησεις τα βασικα του ΚΟΚ , φοβαμαι για τα πιο ιδιαιτερα...

Δημοσ.

ΟΚ παραιτουμαι. προφανως εχεις προβλημα στην αναγνωση και κατανοηση κειμενων. μολις εκανες copy paste κατι που λεει οτι απαγορευτεται να παρκαρεις μπροστα σε γκαραζ και προσπαθεις να με πεισεις οτι εξαιρειται αν το γκαραζ ειναι δικο σου, κατι που φυσικα δεν αναφερεται πουθενα.

ξαναρωταω, το διπλωμα πως το πηρες; αν δεν μπορεις να κατανοησεις τα βασικα του ΚΟΚ , φοβαμαι για τα πιο ιδιαιτερα...

Πιανεις την φραση με τα εντονα γραμματα ή θελεις να κανω κανα σχημα και στο "paint"?

Το διπλωμα το πηρα οπως και συ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τι σχεση εχει η οδηγικη συμπεριφορα με το πως ερμηνευει ο καθενας το που και πως πρεπει να παρκαρει.

Μην κρινεις καποιον που δεν ξερεις τι και πως και ποτε και που οδηγαει .

Δημοσ.

οκ. το αλλαζω. Σχολειο ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ τελειωσες μου εξηγεις;;

"ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής.""

παμε απο την αρχη

1)απαγορευεται να κλεινεις εισοδο παρκιγκ (είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας)

2) αν η οδος ειναι στενη απαγορευται να παρκαρεις και απεναντι. (το bold κομματι)

απλα ελληνικουλια , ναι;

ξαναλεω, δεν ξερεις τον ΚΟΚ, και δεν μπορεις να τον κατανοησεις οταν τον διαβαζεις. καλυτερα να μην οδηγεις.

Δημοσ.

"ως και απέναντι από αυτήν, όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής.""

παμε απο την αρχη

1)απαγορευεται να κλεινεις εισοδο παρκιγκ

2) αν η οδος ειναι στενη απαγορευται να παρκαρεις και απεναντι.

απλα ελληνικουλια , ναι;

Ναι αλλα υπαρχει αυτο το "όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής.", το οποιο πρεπει καποιος να το αποφασισει. Και εδω ερχεται το ερωτημα, το αποφασιζει αυτεπαγγελτα η τροχαια, η ρωτα τον θιγομενο αν οντως παρεμποδιζεται;

Δημοσ.

παραθετει συγκεκριμενους νομους και αποφασεις του ΑΠ.αν νομιζεις οτι δεν τους εχουν ερμηνευσει σωστα,παρακαλω πολυ παραθεσε τους σχετικους νομους να δουμε τι λενε.

διοτι μεχρι τωρα ακουμε την δικια σου ερμηνεια των νομων αυτων.ετσι δεν παει;

επισης αν διαβασες προσεχτικα, αναφερει οτι πραγματι ο χωρος σταθμευσης ειναι παρανομος.δεν το αρνειται κανεις αυτο.αλλ προχωραει και σου εξηγει οτι πραγματι υπαρχει εγκυροτητα και ποτε ισχυει.

επισης τσεκαρα και διαφορα φορουμς για το συγκρκριμενο και πανω κατων λενε τα ιδια πραματα που αναφερεται στο συγκεκριμενο αρθρο.

για ποια ημερονια αναφερεσαι του ΑΠ;

αυτα που παρεθεσες εχουν ημερομηνια 2008.

ο απ ειναι του 2010

Την απόφαση του Αρείου Πάγου που καθιστά άκυρα τα... συμβόλαια ιδιοκτησίας για θέσεις στάθμευσης σε πυλωτές πολυκατοικιών ακολούθησε μια νέα απόφαση, βάσει της οποίας η ανέγερση τοίχου και η τοποθέτηση πόρτας σε κοινόχρηστη πυλωτή πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων, έτσι ώστε να μην μπορούν να σταθμεύουν άλλοι συνιδιοκτήτες, εκτός του ότι είναι παράνομη, γεννά υποχρέωση στον παραβάτη για καταβολή μηνιαίου μισθώματος στους λοιπούς ιδιοκτήτες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της “Καθημερινής”, συνιδιοκτήτης πολυκατοικίας έκλεισε ένα χώρο στάθμευσης με τοίχους στην κοινόχρηστη πυλωτή, η οποία είχε χώρο για στάθμευση τεσσάρων αυτοκινήτων, χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, τοποθέτησε πόρτα την οποία κλείδωσε και είχε μόνο αυτός το κλειδί. Ο Άρειος Πάγος με την απόφαση 1362/2010, όπως και το Εφετείο έκριναν ότι σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (άρθρο 786 και 787) και το Ν. 3741/1929 περί κοινοχρήστων χώρων οικοδομής, ο συνιδιοκτήτης που «κάνει αποκλειστική χρήση του κοινού πράγματος, υποχρεούται σε αποζημίωση» των λοιπών συνιδιοκτητών. Έτσι, ο συνιδιοκτήτης που έκανε αποκλειστική χρήση της πυλωτής αναγκάστηκε να πληρώσει ενοίκιο για τη θέση στάθμευσης που έκλεισε. Τέλος, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που είχε δικαιώσει τους συνιδιοκτήτες, οι οποίοι είχαν στραφεί κατά του γείτονά τους που έκανε αποκλειστική χρήση της πυλωτής.

Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Πάρκινγκ στις πυλωτές: Νέα απόφαση του Αρείου Πάγου http://24wro.blogspot.com/2011/02/blog-post_3526.html#ixzz1SYvcQDcZ

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_26/12/2010_426752

με λιγα λογια δε μπορεις να πας στη πιλοτη/πυλωτη και να τη μετατρεψεις σε κλειστο γκαραζ με τηλεκοντρολ

επισης

http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108322.html

Δημοσ.

pournaras

μα αυτο αναφερεται στο απεναντι. ο μπηχτης ισχυριζεται οτι μπορει να παρκαρει ΜΠΡΟΣΤΑ στο γκαραζ του.

Δημοσ.

Ναι αλλα υπαρχει αυτο το "όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής.", το οποιο πρεπει καποιος να το αποφασισει. Και εδω ερχεται το ερωτημα, το αποφασιζει αυτεπαγγελτα η τροχαια, η ρωτα τον θιγομενο αν οντως παρεμποδιζεται;

δεν ειναι τυχαιο και φλου τιποτα

οταν κανεις αιτηση στο δημο/πολεοδομια για να απαγορεψεις την σταθμευση μπροστα στο νομιμο γκαραζ σου

τοτε τους αναφερεις αν ο δρομος ειναι στενος,και ερχονται και βαφουν τον δρομο με διαγραμμιση κιτρινη απεναντι απο τη γκαραζοπορτα σου.

αν δεν εχουνε βαψει το δρομο τοτε επιτρεπεται να παρκαρεις.

Δημοσ.

Πιανεις την φραση με τα εντονα γραμματα ή θελεις να κανω κανα σχημα και στο "paint"?

Το διπλωμα το πηρα οπως και συ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τι σχεση εχει η οδηγικη συμπεριφορα με το πως ερμηνευει ο καθενας το που και πως πρεπει να παρκαρει.

Μην κρινεις καποιον που δεν ξερεις τι και πως και ποτε και που οδηγαει .

Κοίτα λέει ξεκάθαρα: δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζεις οχήματα να βγαίνουν απο νόμιμο πάρκινγκ . Τώρα αν το όχημα είναι του πατέρα σου ή και δικό σου δεν έχει σημασία και δεν αναφέρεται οτιδήποτε για την ιδιοκτησία του οχήματος.

Φιλικά : μην είσαι ισχυρογνόμων, τόσα άτομα στο λένε με το καλό. Αν εσύ θες να το κάνεις καν'το , απλά να ξέρεις οτι δεν είναι νόμιμο!

Θα σου πω το εξής: φαντάσου να είναι ένας τροχονόμος και να κόβει κλήσεις. Αν πρέπει να κόψει κλήση σε κάποιον που κλείνει ιδιόκτητο πάρκινγκ , πως μπορεί να ξέρει αν είναι του γιού του ?

Δημοσ.

Κοίτα λέει ξεκάθαρα: δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζεις οχήματα να βγαίνουν απο νόμιμο πάρκινγκ . Τώρα αν το όχημα είναι του πατέρα σου ή και δικό σου δεν έχει σημασία και δεν αναφέρεται οτιδήποτε για την ιδιοκτησία του οχήματος.

Φιλικά : μην είσαι ισχυρογνόμων, τόσα άτομα στο λένε με το καλό. Αν εσύ θες να το κάνεις καν'το , απλά να ξέρεις οτι δεν είναι νόμιμο!

Θα σου πω το εξής: φαντάσου να είναι ένας τροχονόμος και να κόβει κλήσεις. Αν πρέπει να κόψει κλήση σε κάποιον που κλείνει ιδιόκτητο πάρκινγκ , πως μπορεί να ξέρει αν είναι του γιού του ?

ξερει δεν ξερει ποιανου ειναι,πρεπει να τον γραψει γιατι απαγορευεται.

Δημοσ.

παμε απο την αρχη

1)απαγορευεται να κλεινεις εισοδο παρκιγκ (είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας)

2) αν η οδος ειναι στενη απαγορευται να παρκαρεις και απεναντι. (το bold κομματι)

απλα ελληνικουλια , ναι;

ξαναλεω, δεν ξερεις τον ΚΟΚ, και δεν μπορεις να τον κατανοησεις οταν τον διαβαζεις. καλυτερα να μην οδηγεις.

Απο παρκινγκ σε πυλωτη θα το γυρισουμε σε νεοελληνικα

Οκ μετα πες μου και συ που τελειωσες σχολειο αν τελειωσες

Αυτο που γραφεις εσυ θα γραφοταν κανονικα ως εξης

"β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας **εδω κομα** , ως και απέναντι από αυτήν όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής."

ο νομος που τοσο υποστηριζεις αποφανθηκε οτι ξερω τον ΚΟΚ , και αν κρινω απο τους τοσους που εχω συναντησει στον δρομο μου , τον ξερω πολυ καλυτερα απο καποιους αλλους.

καλυτερα να οδηγω λοιπον :)

Φιλε στελιο εγω σου λεω οτι εχεις δικιο

Εχεις δει κανεναν τροχονομο να ερχεται σε πυλωτες σε μικρους δρομους να κοβει κλησεις?Δεν λεω για κεντρικους δρομους.

Μονο με καταγγελια ερχονται να κοψουν κλησεις σε τετοιες περιπτωσεις .Και αν κλεινω τον πατερα μου τον συγγενη μου , ποιος θα με καταγγειλει ?

Ας ειμαστε λιγο προσγειωμενοι στην πραγματικοτητα.

Και επειδη ο ελληνας επειδη ποτε δεν κοιτα την καμπουρα του , αλλα κοιτα πως να βλαψει τον διπλανο του , εχω επιλεξει εδω και καιρο να παρκαρω στον δρομο μακρυα απο το παρκινγκ οποιουδηποτε....

δεν ειναι τυχαιο και φλου τιποτα

οταν κανεις αιτηση στο δημο/πολεοδομια για να απαγορεψεις την σταθμευση μπροστα στο νομιμο γκαραζ σου

τοτε τους αναφερεις αν ο δρομος ειναι στενος,και ερχονται και βαφουν τον δρομο με διαγραμμιση κιτρινη απεναντι απο τη γκαραζοπορτα σου.

αν δεν εχουνε βαψει το δρομο τοτε επιτρεπεται να παρκαρεις.

αυτο το κιτρινο βαψιμο το κανανε οι ιδιοκτητες της εν λογω πολυκατοικιας ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μια μερα.

παρολο που επειδη ειμαστε αδιεξοδο και "πλαταινει" το σημειο που ειναι η πολυκατοικια λογω αδιεξοδου....δεν ειναι με τη καμμια ΣΤΕΝΟ σημειο.

τελοσπαντων ..σε κουβεντα να βρισκομαστε.

Δημοσ.

"β) Μπροστά από την είσοδο και έξοδο οχημάτων παραδίου ιδιοκτησίας **εδω κομα** , ως και απέναντι από αυτήν όταν η οδός είναι στενή και παρεμποδίζεται η είσοδος - έξοδος οχημάτων εξ αυτής."

ο νομος που τοσο υποστηριζεις αποφανθηκε οτι ξερω τον ΚΟΚ , και αν κρινω απο τους τοσους που εχω συναντησει στον δρομο μου , τον ξερω πολυ καλυτερα απο καποιους αλλους.

Εχεις δει κανεναν τροχονομο να ερχεται σε πυλωτες σε μικρους δρομους να κοβει κλησεις?Δεν λεω για κεντρικους δρομους.

Μονο με καταγγελια ερχονται να κοψουν κλησεις σε τετοιες περιπτωσεις .Και αν κλεινω τον πατερα μου τον συγγενη μου , ποιος θα με καταγγειλει ?

Και επειδη ο ελληνας επειδη ποτε δεν κοιτα την καμπουρα του , αλλα κοιτα πως να βλαψει τον διπλανο του , εχω επιλεξει εδω και καιρο να παρκαρω στον δρομο μακρυα απο το παρκινγκ οποιουδηποτε....

Το δεν είναι παράνομο απο το είναι παράνομο αλλά ανεφάρμοστο (που και σε αυτό δεν συμφωνώ, μπορεί να κάτσει στραβή αλλά τέσπα) διαφέρει αρκετά. Τόση ώρα πάντως σου λέμε οτι είναι παράνομο όχι οτι γίνεται συχνά. Εκεί είναι η διαφωνία μας!

Δημοσ.

αυτο το κιτρινο βαψιμο το κανανε οι ιδιοκτητες της εν λογω πολυκατοικιας ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ μια μερα.

παρολο που επειδη ειμαστε αδιεξοδο και "πλαταινει" το σημειο που ειναι η πολυκατοικια λογω αδιεξοδου....δεν ειναι με τη καμμια ΣΤΕΝΟ σημειο.

τελοσπαντων ..σε κουβεντα να βρισκομαστε.

παρανομο και αυτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...