Προς το περιεχόμενο

Διαφορά ποιότητας με χρήση video converters.

flik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και δε χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου video converters, σπάνια για τα κινητά μου, ψάχτηκα λίγο με video transcoders. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα handbrake ενώ συνιστούσα σε πολλούς το format factory για λόγους απλότητας και έτοιμων presets για πολλές συσκευές.

Έτυχε να δω τελευταία το freemake, και μου έκανε φοβερή εντύπωση. Φοβερό UI, απλό πρόγραμμα, καλύπτει τις μετατροπές που θέλω αφού έχει και x264 και mpeg-4 asp (νομίζω libavcodec) υποστήριξη. Και το κυριότερο, πολύ γρηγορότερο απο handbrake, avidemux ή οτιδήποτε άλλο. Και τέλος έχει και απλό cutting και join videos. Έκαναν καλή δουλειά δηλαδή γενικά, δεν αμφισβητείται αυτό νομίζω.

Πρώτον θα ρωτήσω, νόμιζα οτι δεν υπάρχει gpu acceleration στον x264. Εδώ τι παίζει;

Αλλά η κύρια ερώτηση είναι: Διαβάζοντας στα forums είδα να λένε για τη ποιότητα του handbrake ως πλεονέκτημα, πέραν των advanced επιλογών. Αλλά εφόσον χρησιμοποιούν τους ίδιους encoders, άντε να διαφέρει η έκδοση μόνο για λίγο, και αν βάλουμε τις ίδιες επιλογές, πχ με bitrate, και γενικά όσες ρυθμίσεις υπάρχουν να τις έχουμε ίδιες, θα πάρουμε διαφορετικό αποτέλεσμα στη ποιότητα; Παίζει κάτι με το anamorphic που έχει το handbrake ή τα άλλα settings στο advanced tab (ή τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει πχ το xmedia recode (και αυτό έχει libavcodec); Γιατί πίστευα η ποιότητα στο αποτέλεσμα έχει να κάνει μόνο με την writing library και τις βασικές ρυθμίσεις.

Το κακό είναι οτι δεν τους χρησιμοποιώ γενικά και δεν έχω ασχοληθεί για να δω με τα μάτια μου τις διαφορές τους. Απο περιέργεια...

Δημοσ.

κι εγω το φορματ φακτορυ χρησιμοποιουσα αλλα δεν το ξανα βαζω ποτε ξανα διοτι εγκαθηστα την ασκ τουλμπαρ χωρις να ρωτησει κατα την εγκατασταση :mad:

τωρα εχω το Any Video Converter :-D

Δημοσ.

Πρώτον θα ρωτήσω, νόμιζα οτι δεν υπάρχει gpu acceleration στον x264. Εδώ τι παίζει;

Σωστά νόμιζες, μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει GPU acceleration στον x264. GPU acceleration ενδεχομένως να υπάρχει στο decoding των input videos ή και σε τυχόν φιλτράρισμα πριν περάσουμε το raw video στον encoder. Κάτι που μπορεί να ελαφρύνει τη δουλειά της CPU και κατά περίπτωση (αν υπήρχε bottleneck εκεί) να κερδίσουμε ορισμένα fps κατά το encoding.

Αλλά η κύρια ερώτηση είναι: Διαβάζοντας στα forums είδα να λένε για τη ποιότητα του handbrake ως πλεονέκτημα, πέραν των advanced επιλογών. Αλλά εφόσον χρησιμοποιούν τους ίδιους encoders, άντε να διαφέρει η έκδοση μόνο για λίγο, και αν βάλουμε τις ίδιες επιλογές, πχ με bitrate, και γενικά όσες ρυθμίσεις υπάρχουν να τις έχουμε ίδιες, θα πάρουμε διαφορετικό αποτέλεσμα στη ποιότητα;

Και το Handbrake τον x264 encoder χρησιμοποιεί. Αν μπορείς να εφαρμόσεις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις στο ένα και στο άλλο πρόγραμμα (κάποιο εκ των δύο μπορεί να μην επιτρέπει τόση παραμετροποίηση όση το άλλο), η ποιότητα δε θα πρέπει να διαφέρει αισθητά. Μικρές διαφορές ενδεχομένως να υπάρχουν, λόγω διαφορετικού x264 revision ή λόγω διαφορετικού raw input που περνάει στον encoder (μπορεί π.χ. η μονάδα PureVideo μίας NVIDIA GPU να παραδίδει στην έξοδό της frames με ελαφρές διαφορές από ο,τι ο software H.264 decoder της libavcodec).

Παίζει κάτι με το anamorphic που έχει το handbrake ή τα άλλα settings στο advanced tab (ή τις άλλες δυνατότητες που προσφέρει πχ το xmedia recode (και αυτό έχει libavcodec); Γιατί πίστευα η ποιότητα στο αποτέλεσμα έχει να κάνει μόνο με την writing library και τις βασικές ρυθμίσεις.

Anamorphic encoding συνήθως δεν χρειάζεται στο target group τέτοιων "quick and dirty" converters. Και να υπήρχε, μόνο μπέρδεμα θα προξενούσε στους αρχάριους.

Η ποιότητα στο αποτέλεσμα έχει να κάνει με τα πάντα στην αλυσίδα μετατροπής: τί decoder χρησιμοποιείται, εάν και τί filtering εφαρμόζεται, τί encoder χρησιμοποιείται και με τί ρυθμίσεις, όχι μόνο «βασικές» αλλά όλες.

Τώρα, για την ταχύτητα, έχω μία μικρή ένσταση. Γράφεις:

Και το κυριότερο, πολύ γρηγορότερο απο handbrake, avidemux ή οτιδήποτε άλλο.

Ανοίγοντας ένα H.264 video που έχει παράγει το Freemake στο MediaInfo, μπορείς να δεις τις παραμέτρους με τις οποίες κλήθηκε ο x264. Δοκίμασες να κωδικοποιήσεις το ίδιο video με το Handbrake και τις ίδιες ρυθμίσεις στον x264 και παρατήρησες πολύ αργότερο encoding time;

Δημοσ.

Σωστά νόμιζες, μέχρι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει GPU acceleration στον x264. GPU acceleration ενδεχομένως να υπάρχει στο decoding των input videos ή και σε τυχόν φιλτράρισμα πριν περάσουμε το raw video στον encoder. Κάτι που μπορεί να ελαφρύνει τη δουλειά της CPU και κατά περίπτωση (αν υπήρχε bottleneck εκεί) να κερδίσουμε ορισμένα fps κατά το encoding.

Οκ σε αυτό. Αλλά έχει επιλογή για cuda-dxva στο πρόγραμμα, δεν διευκρινίζει τίποτα για codec όμως. Απλά υπάρχει επιλογή.

Και το Handbrake τον x264 encoder χρησιμοποιεί. Αν μπορείς να εφαρμόσεις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις στο ένα και στο άλλο πρόγραμμα (κάποιο εκ των δύο μπορεί να μην επιτρέπει τόση παραμετροποίηση όση το άλλο), η ποιότητα δε θα πρέπει να διαφέρει αισθητά. Μικρές διαφορές ενδεχομένως να υπάρχουν, λόγω διαφορετικού x264 revision ή λόγω διαφορετικού raw input που περνάει στον encoder (μπορεί π.χ. η μονάδα PureVideo μίας NVIDIA GPU να παραδίδει στην έξοδό της frames με ελαφρές διαφορές από ο,τι ο software H.264 decoder της libavcodec).

Με κάλυψες απόλυτα στην κύρια απορία μου. Επειδή δεν ζητάω πολλές παραμετροποιήσεις, όσες έχει το freemake με καλύπτουν, άρα να μην ανησυχώ οτι χάνω σε ποιότητα.

Τώρα, για την ταχύτητα, έχω μία μικρή ένσταση.

Ανοίγοντας ένα H.264 video που έχει παράγει το Freemake στο MediaInfo, μπορείς να δεις τις παραμέτρους με τις οποίες κλήθηκε ο x264. Δοκίμασες να κωδικοποιήσεις το ίδιο video με το Handbrake και τις ίδιες ρυθμίσεις στον x264 και παρατήρησες πολύ αργότερο encoding time;

Ναι, κι όμως. Δοκίμασα με 3 βίντεο. Βασικά ένα video με format factory vs freemake και άλλα δύο με το handbrake πάλι σε σύγκριση με freemake. Το freemake έκανε το μισό χρόνο περίπου. Σε μικρά βίντεο, πχ το αποτέλεσμα να είναι 9-20 MB. Στο freemake είχε επιλογές μόνο για codec, bitrate, fps και ανάλυση. Αυτά ακριβώς έβαζα και στα άλλα, και όντως με το mediainfo τα επαλήθευα. Και έβγαιναν ίδια σε μέγεθος, +- 0.5MB.

Θα κοιτάξω και στα υπόλοιπα parametres να δω πόσα μπορώ να αλλάξω με το handbrake αν διαφέρουν, αν και δεν νομίζω να κάνει τόση διαφορά.

Και το freemake ήταν αισθητά πιο γρήγορο, το καταλάβαινα μέχρι να πάει στο 3%. Θα ξαναδοκιμάσω. Αλλά δοκίμασε και εσύ :)

Δημοσ.

Στο mediainfo κάπου σου λέει:

Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x133 / me=umh / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / weightp=2 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=2400 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=25000 / vbv_bufsize=25000 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 / nal_hrd=vbr

Ο,τι βγαίνει μετά το «Encoding settings» είναι το «ζουμί» στην υπόθεση αφού από εκεί κρίνεται η ποιότητα αλλά και η ταχύτητα.

Εγώ έχω να προτείνω και κάτι άλλο για δοκιμή,το xmedia όταν κάνεις encode σε H.264 στην καρτέλα video έχει προεπιλογή «Preset Medium» μπορείς να κάνεις δοκιμή στο ίδιο βιντεάκι από ultrafst μέχρι και placebo(χωρίς καμιά άλλη αλλαγή για να δεις πόσο διαφορά κάνει μόνο αυτό) για να δεις διαφορές ταχύτητας και ποιότητας,δοκίμασε όμως σε κάποιο βίντεο μικρό σε διάρκεια μεν αλλά με μεγάλη ανάλυση για να καταλάβεις την διαφορά στην ποιότητα.

Δημοσ.

Ρυθμίζοντας μόνο τα βασικά στο handbrake, βγαίνουν αυτά τα 2 encoding settings:

Για το freemake:

>cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0 / me=dia / subme=2 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=0 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=1632 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.41 / aq=1:1.00

Για το handbrake:

>cabac=1 / ref=2 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0x111 / me=hex / subme=6 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-2 / threads=3 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=2 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=0 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=1695 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=3 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

Με αρχείο 1,5 λεπτού χωρίς ήχου προσπαθώντας να βγάλω ίδιο μέγεθος (18,4 και 18,9 βγήκαν) το freemake έκανε 30s και το handbrake 1:20 αν θυμάμαι καλά. Πάντως πάνω απο λεπτό. Τώρα όσα μπορέσω απο α settings θα τα κάνω ίδια.

Καλή ιδέα TheELF, θα το κάνω μετά.

Δημοσ.

Η διαφορά στο μέγεθος έρχεται από το bitrate=1632 στο ένα και bitrate=1695 στο άλλο.

Η διαφορά στον χρόνο έρχεται από της διαφορετικές ρυθμίσεις ποιότητας,αν δεν βαριέσαι εδώ εξηγεί το κάθε ένα από αυτά http://mewiki.project357.com/wiki/X264_Settings

Εντάξει στο bitrate σε αυτή τη διαφορά δεν έδωσα σημασία. Πάντως όντως, απο όσα μπόρεσα να αλλάξω χειροκίνηστα στο handbrake να ταιριάζουν με αυτά του freemake, μειώθηκε ο χρόνος στα 50s. Το freemake κάνει 28s.

Προσπαθώ να βάλω τις ρυθμίσεις στο handbrake ως text commands, αλλά δεν τις παίρνει. Κάποιες μάλλον δεν διαβάζει σωστά και κολλάνε όλες.

Στόχος είναι να έχω ακριβώς όλα ίδια settings. Στο gui του handbrake δεν τα έχει προφανώς όλα, αλλά ως παραμέτρους δεν θα έπρεπε να τα υποστηρίζει;

Δημοσ.

Οι παράμετροι που ορίζουμε χειροκίνητα στο σχετικό κουτάκι του Handbrake δεν έχουν το ίδιο format (ούτε καν τα ίδια variable names και values ranges) με τις παραμέτρους του x264 encoder οι οποίες είναι στο ίδιο format με αυτό που εμφανίζει και το MediaInfo.

Θέλει αρκετή ωρίτσα για «μετάφραση», γι' αυτό άργησα να απαντήσω. Ακόμη με αυτό ασχολούμαι! :mad:

Δημοσ.

analyze, trellis, 8x8dct, direct, weightb, , ipratio

Αυτά μου λείπουν να γίνουν ίδια. Αν και trellis έπρεπε να βγει ίδιο. Ταίριαζαν αρκετά πάντως.

Έχω τώρα:

freemake:

>cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0 / me=dia / subme=2 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=0 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=1632 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.41 / aq=1:1.00

handbrake:

>cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0 / me=dia / subme=2 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=1632 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00

28s έναντι 41s με το handbrake.

Edit: Κοντεύω. 2 έμειναν. Analyze, direct.

Εdit: Το έκανα.

>trellis=0:8x8dct=0:ipratio=1.41:analyse=none:direct=auto:weightb=0:ref=1:me=dia:subme=2:chroma_qp_offset=0:threads=2:bframes=3:b_pyramid=0:qpmin=10:qpmax=51

Αυτά μπαίνουν στο handbrake και τα settings ταιριάζουν.

Πάω για επαλήθευση και μέτρηση χρόνου.

Εdit2: Ναι, ταιριάζουν ακριβώς, και έκαναν και ίδιο χρόνο. (ακριβώς ίδιο τελικά).

Ευχαριστώ παιδιά για την ασχολία. Δε περίμενα αυτά τα settings να διπλασιάζουν τον απαιτούμενο χρόνο. Θα πάω να δω τι κάνει το καθένα, και πιο προκαλεί τη μεγαλύτερη καθυστέρηση. Αν και νομίζω όλα προσθέτουν μερικά δευτερόλεπτα.

Δοκίμασα και με το xmedia. Καλό πρόγραμμα και αυτό βέβαια. Επίσης πολλά settings. Και όντως έχει τεράστια διαφορά ανάλογα με το profile.

Πείτε μου κάτι τελευταίο. Καλύτερα στις μετατροπές μου (αν θα κάνω ποτέ, χε) να έχω ρύθμιση με constant RF ή με βάση το bitrate, δηλαδή το μέγεθος αρχείου;

Βασικά θα το θέσω καλύτερα. Όταν δεν με ενδιαφέρει πολύ το μέγεθος, πως να διαλέγω το RF; Το RF καθορίζει μόνο τη ποιότητα και ανάλογα αυξάνει ή μειώνει το bitrate; Είναι μια στάθμη ποιότητας δηλαδή;

Πως σχετίζεται αυτό με την επιλογή που έχουν άλλα προγράμματα όπως το formatfactory και το freemake, τα οποία στη ρύθμιση για το bitrate έχουν automatic; Έχουν ένα RF προρυθμισμένο δηλαδή ανάλογα με την ανάλυση του source;

Δημοσ.

AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.6 GHz | 8GB DDR-II 800 MHz | Onboard NVIDIA GeForce 8300 (υποστηρίζει DXVA, άρα το Freemake θα πρέπει να την χρησιμοποιήσει λογικά)

Κωδικοποιήθηκαν τα πρώτα 60 sec του Iron Man 2 trailer από εδώ.

Freemake Video Converter 2.3.0.1:

post-43041-0-58224300-1311028216_thumb.png

Κάνοντας κλικ στο Apple button και επιλέγοντας το iPhone 4 profile:

post-43041-0-87308500-1311028232_thumb.png

Δηλαδή, 73 sec χρόνος κωδικοποίησης. Επίσης, για το αρχείο που έδωσε στην έξοδο, το MediaInfo λέει τα εξής:

>
cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0 / me=dia / subme=2 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=0 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=2078 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.41 / aq=1:1.00

Το παραπάνω string, με 1:1 μετάφραση στη «διάλεκτο» του Handbrake έχει ως εξής:

>cabac=1:ref=1:deblock=0,0:analyse=none:me=dia:subq=2:psy=1:psy_rd=0.0,0.0:no_mixed_refs:me_range=16:chroma_me=1:trellis=0:8x8dct=0:deadzone-inter=21:deadzone-intra=11:fast_pskip=1:chroma_qp_offset=0:threads=2:sliced_threads=0:nr=0:no-dct-decimate=0:interlaced=0:constrained_intra=0:bframes=3:b_pyramid=0:b_adapt=1:b_bias=0:direct=auto:weightb=0:open_gop=0:weightp=2:keyint=250:keyint_min=25:scenecut=40:intra_refresh=0:rc_lookahead=40:mbtree=1:bitrate=2078:ratetol=1.0:qcomp=0.60:qpmin=10:qpmax=51:qpstep=4:ipratio=1.41:aq-strength=1.0

Handbrake svn4119 x64:

post-43041-0-03340200-1311028273_thumb.png

Οι ρυθμίσεις:

post-43041-0-16763700-1311028347_thumb.png post-43041-0-54785300-1311028353_thumb.png post-43041-0-23282000-1311028399_thumb.png post-43041-0-34931700-1311028405_thumb.png

Θέλει προσοχή με το bitrate: στην καρτέλα Video πρέπει οπωσδήποτε να ορίσουμε Avg bitrate και να εισάγουμε την επιθυμητή τιμή. Αν το αφήσουμε στο default CRF mode του Handbrake, η κωδικοποίηση θα γίνει σε αυτό το mode ασχέτως που θα εισάγουμε χειροκίνητα τις παραμέτρους για τον x264.

Το encode log:

Iron_Man_2-DivXPlusHD_handbrake.mp4 19-07-11 01-03-23.txt

Από το οποίο προκύπτει χρόνος κωδικοποίησης 54 sec. Δηλαδή, το Handbrake βγαίνει 35% περίπου ταχύτερο στη συγκεκριμένη κωδικοποίηση.

Και τα encoding settings που αναφέρει το MediaInfo:

>cabac=1 / ref=1 / deblock=1:0:0 / analyse=0x1:0 / me=dia / subme=2 / psy=1 / psy_rd=0.00:0.00 / mixed_ref=0 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=0 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=abr / mbtree=1 / bitrate=2078 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / ip_ratio=1.41 / aq=1:1.00

Η μοναδική διαφορά είναι ένα flag "bluray_compat=0" παραπάνω που προσθέτει ο x264 encoder του Handbrake.

Για να δούμε και τις ερωτήσεις τώρα:

Πείτε μου κάτι τελευταίο. Καλύτερα στις μετατροπές μου (αν θα κάνω ποτέ, χε) να έχω ρύθμιση με constant RF ή με βάση το bitrate, δηλαδή το μέγεθος αρχείου;

CRF οπωσδήποτε.

Βασικά θα το θέσω καλύτερα. Όταν δεν με ενδιαφέρει πολύ το μέγεθος, πως να διαλέγω το RF; Το RF καθορίζει μόνο τη ποιότητα και ανάλογα αυξάνει ή μειώνει το bitrate; Είναι μια στάθμη ποιότητας δηλαδή;

Η τιμή RF δεν είναι ακριβώς επίπεδο ποιότητας, αλλά "for all intents and purposes" μπορείς να θεωρείς ότι είναι. Επίσης, για να μη «χάνεσαι» με τις ρυθμίσεις του x264, σου προτείνω να χρησιμοποιείς όταν υπάρχει τέτοια δυνατότητα τα ενσωματωμένα presets του x264 για να ελέγχεις το συμβιβασμό που θα γίνεται μεταξύ encoding efficiency/encoding time. Είναι fine-tuned έτοιμα σετ ρυθμίσεων που έχουν βελτιστοποιηθεί από τους ίδιους τους developers του x264. Για περισσότερα, δες δύο posts μου από εδώ και κάτω.

Πως σχετίζεται αυτό με την επιλογή που έχουν άλλα προγράμματα όπως το formatfactory και το freemake, τα οποία στη ρύθμιση για το bitrate έχουν automatic; Έχουν ένα RF προρυθμισμένο δηλαδή ανάλογα με την ανάλυση του source;

Το Freemake συγκεκριμένα, όπως είδες, δεν χρησιμοποιεί καν CRF mode, αλλά bitrate-based mode και φαίνεται πως αποφασίζει με κάποιον δικό του εσωτερικό αλγόριθμο (υποθέτω συναρτήσει ανάλυσης/framerate) την τιμή του bitrate που θα ορίσει στο encoding. Κάτι ανάλογο θα κάνουν λογικά και τα υπόλοιπα προγράμματα που δεν χρησιμοποιούν το CRF mode του x264.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...