sotos81 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 αν δοκιμάσεις να γράψεις χωρίς backing track γράφει χωρίς παράσιτα?(στο ableton εννοώ) το asio4all δεν ξέρω τι διαφορά έχει ίσως δεν έχει κιόλας... Δεν ξερω αλλα καποια στιγμη ειχα απλα πατημενο το rec στο audio channel (αλλιως δεν ακουγετε απο τα ηχεια του λαπτοπ)χωρις να γραφει και δοκιμασα να παιξω και εκανε παρασητα! Δεν καταλαβαινω ομως τι σχεση εχει το ableton με το audacity που μου εστειλες και σε τι μπορει να το επηρεασει ωστε να μην κανει παρασητα?
Luciddream Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 νομίζω οτι όταν γράφει ΔΕΝ πρέπει να ακούγεται απο τα ηχεία. γιαυτό σου κάνει τα παράσιτα.... το ableton με το audacity κάνουν ουσιαστικά την ίδια δουλειά απλά το ένα είναι free. το asio4all ίσως υποστηρίζει πιο καλά την κάρτα ήχου ΑΝ ειναι εκεί το πρόβλημα... αν και αυτά είναι απλά υποθέσεις που κάνω edit: γρρρ εκνευρίζομαι που δεν έχω τον ενισχυτή μου και δεν μπορώ να δοκιμάσω και εγώ στο λαπτοπ έτσι για να λέμε και τίποτα off topic εδώ και το μωρό μου.. !!! ibanez s570
sotos81 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 νομίζω οτι όταν γράφει ΔΕΝ πρέπει να ακούγεται απο τα ηχεία. γιαυτό σου κάνει τα παράσιτα.... το ableton με το audacity κάνουν ουσιαστικά την ίδια δουλειά απλά το ένα είναι free. το asio4all ίσως υποστηρίζει πιο καλά την κάρτα ήχου ΑΝ ειναι εκεί το πρόβλημα... αν και αυτά είναι απλά υποθέσεις που κάνω edit: γρρρ εκνευρίζομαι που δεν έχω τον ενισχυτή μου και δεν μπορώ να δοκιμάσω και εγώ στο λαπτοπ Λοιπον στο ableton αν δεν πατησεις το rec στο audio channel δεν γραφει οποτε πρεπει να το εχεις πατημενο!Αλλα αν το πατησεις ο ηχος αυτοματα αναπαραγετε απο τα ηχεια οποτε δεν υπαρχει αλλη επιλογη (εκτος αν δεν την ξερω)!Εκτος απο αυτο ομως στο audacity το εχω δοκιμασει κι αυτο (δηλαδη να γραψω χωρις να ακουω απο τα ηχεια του λαπτοπ) και παλι εκανε παρασητα! edit:Πολυ δυνατο φενετε το κιθαρονι!Με τι ειδος μουσικης ασχολεισε πιο πολυ?
Luciddream Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 σε άλλο pc δεν έχεις την δυνατότητα να το δοκιμάσεις ε...? να δούμε μήπως είναι θέμα ενισχυτή/καλωδίου (χτύπα ξύλο) edit:Πολυ δυνατο φενετε το κιθαρονι!Με τι ειδος μουσικης ασχολεισε πιο πολυ? το κιθαρόνι δυνατό είναι εγώ είμαι άσχετος ακόμα!! χαχααχ... προς το παρόν παίζω μόνο ακουστικά κομάτια γιατι παλιά έκανα κλασσική και το αριστερό μου χέρι κάπως την παλεύει.. δυστυχώς την πένα ακόμα δεν έχω καταφέρει να την χρησιμοποιώ καλά, αν και προσπαθώ να μάθω τελείως μόνος μου χωρίς δάσκαλο. το πρόβλημα μου είναι οτι κάθε λίγο αφήνω την πένα κάτω και παίζω μετα δάχτυλα γιατι έτσι έχω συνηθίσει (και σε πολλές περιπτώσεις μου φαίνεται οτι παίζω πολύ πιο γρήγορα με δάχτυλα) απο rock/metal έχω αρχίσει να μαθαίνω λίγα απο nightwish/linkin park/paramore/iced earth και τώρα τελευταία απο after forever π.χ το beyond me.(έυκολα κοματάκια και πολυ πολυ μελωδικά) ουσιαστικά το είδος που ακούω είναι power metal αλλα έχουμε πολύ πολύ δρόμο μέχρι εκεί... ξέρω οτι με αυτο το είδος ασχολούνται τα μεγαλύτερα ταλέντα στην κιθάρα π.χ Jani Liimatainen http://www.youtube.com/watch?v=2EVvx5joxdA
sotos81 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 σε άλλο pc δεν έχεις την δυνατότητα να το δοκιμάσεις ε...? να δούμε μήπως είναι θέμα ενισχυτή/καλωδίου (χτύπα ξύλο) το κιθαρόνι δυνατό είναι εγώ είμαι άσχετος ακόμα!! χαχααχ... προς το παρόν παίζω μόνο ακουστικά κομάτια γιατι παλιά έκανα κλασσική και το αριστερό μου χέρι κάπως την παλεύει.. δυστυχώς την πένα ακόμα δεν έχω καταφέρει να την χρησιμοποιώ καλά, αν και προσπαθώ να μάθω τελείως μόνος μου χωρίς δάσκαλο. το πρόβλημα μου είναι οτι κάθε λίγο αφήνω την πένα κάτω και παίζω μετα δάχτυλα γιατι έτσι έχω συνηθίσει (και σε πολλές περιπτώσεις μου φαίνεται οτι παίζω πολύ πιο γρήγορα με δάχτυλα) απο rock/metal έχω αρχίσει να μαθαίνω λίγα απο nightwish/linkin park/paramore/iced earth και τώρα τελευταία απο after forever π.χ το beyond me.(έυκολα κοματάκια και πολυ πολυ μελωδικά) Δυστυχως δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα (τουλαχιστον αυτη τη στιγμη)!Βεβαια μια απο αυτες τις μερες μπορω να το κανω αλλα οχι αμεσα! edit:Ααα εσυ εισαι λιγο κακος Εγω ειμαι λατρης του blues και λιγο πιο alternative ας το πουμε ετσι!(Pearl jam, Soundgarden κ.α.)
Luciddream Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 λοιπόν ψάχνοντας λίγο στο νετ είδα οτι μερικοί γράφουν χωρίς το asio. δεν ξέρω αν γίνεται και δεν μπορώ ακόμα να δοκιμάσω, την τρίτη που θα έχω τον ενισχυτή και άπειρο χρόνο θα σου βρώ λύση... έπεσα πάνω σε ένα πόστ που ίσως σε βοηθήσει. (αρχικά ξέχνα για λίγο καιρό το audacity που σου έστειλα, και χρησιμοποίησε το κανονικό) I've went through a little of this at first but quickly (not really a bunch of searches,but) realized the answer to recording through USB with Audacity. First, you have to check your Control Panel for a couple of things. In your 'Device Manager' your Mustang has to show under Sound and Video Game Controllers (which are USB connectors). Then, also in your Control Panel you have to go into 'Hardware and Sound' and enable the Mustang USB as a recording device. Then When you open Audacity you can select it in the preferences as a recording device. I can go find my more detailed info at Fender Lounge if someone needs some more details. Or feel free to shoot me a PM. I have Win7 and used the Beta version of Audacity. It records fine. I do not think your headphone out will have the same clarity or depth you would get through the USB. The Mustang recording does leave some a bit confused. But there are some detailed posts about it on Fender's dot com forum Fender Lounge. I'm no wizzard and got it to work. PEACE(/|\) This part here: "Once you have the mustang plugged into the USB you have to enable it as a recording device in your Control Panel > Hardware and Sound > Sound > Recording(tab) then it shows up when you open Audacity under the recording devices." A. If your Mustang does'nt show as a recording device, right click an empty area of the box and select 'show all devices' ; then you can go and enable it. B. If it does'nt show up at all, you have to go into Sound and Video Game Contollers and see what it's showing up as, delete it> unplug it > reboot > then plug it back in then it should find it as the USB Mustang ..glad to help Then in regards to Audacity: ~Your 'line level in' is you Volume and Gain knobs on the Amp, there is no mixer ~After I record the track I adust the track level slider on the left side of the track and then edit in compression on each track, brings all levels up to good playback volume ~From what I understand unless you are experiencing latency the ASIO driver not necessarily needed with Audacity
sotos81 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δεν μπορω να καταλαβω τι γινετε!Κατα ενα περιεργο τροπο ενω ανοιγω το ableton και παιζω και γραφω κανονικα ξαφνικα αρχιζει και μου κανει τα παρασητα!Αν το κανω επανεκκινηση παλι επανερχετε και μετα απο λιγο παλι τα ιδια!Το audacity (το κανονικο) προς το παρον δεν εχει προβλημα αλλα ετσι γινοταν και πριν (εκει που δεν ειχε ξαφνικα εχει)!Εγω παντως εχω σχεδον πειστει (μ αυτα τα παραξενα) οτι φταιει η καρτα ηχου οποτε οτι και να κανουμε δεν διορθωνετε!
Sidereal Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Αδερφε η καρτα ειναι το θεμα. Με την on board δεν γραφεις ουτε κλανια... αμα δεν θες να ριξεις χρημα παρε μια Soundblaster audigy 2 σε bulk και κατεβασε το asio 4 all. Θα εισαι κομπλε
Luciddream Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Αδερφε η καρτα ειναι το θεμα. Με την on board δεν γραφεις ουτε κλανια... αμα δεν θες να ριξεις χρημα παρε μια Soundblaster audigy 2 σε bulk και κατεβασε το asio 4 all. Θα εισαι κομπλε αυτό ισχύει για όλες τις on board?
Luciddream Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 λοιπόν σωτο μάλλον θα σε στεναχωρήσω... πήρα τον ενισχυτή σήμερα και ήρθα στο χωρίο, το σύνδεσα με λαπτοπ και άνοιξα το audacity... το αστείο είναι οτι στο λαπτοπ δεν κολάει ούτε δευτερόλεπτο. πάτησα record και γράφτηκε κανονικά η κιθάρα... ούτε παράσιτα ούτε τίποτα... ΕΔΩ και το αποτέλεσμα (μην γελάσεις η κιθάρα ειναι ξεκούρδιστη για πάνω απο μια βδομάδα και επίσης είμαι ακόμα ΝΟΥΜΠΑΣ) αυτο που ακούγεται υποτιθεται οτι ειναι το dracula απο iced earth. κάτι μου λέει οτι δεν ανέβηκε
Luciddream Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 ναι... ανέβηκε (να ναι καλά το άθλιο 3G της cosmote :P) γιαυτό σου έλεγα μου φαίνεται περίεργο να φταίει η κάρτα ήχου... αν και δεν αποκλείεται. εγώ έχω ένα Dell inspiron 15r... aaa.mp3
sotos81 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 ναι... ανέβηκε (να ναι καλά το άθλιο 3G της cosmote :P) γιαυτό σου έλεγα μου φαίνεται περίεργο να φταίει η κάρτα ήχου... αν και δεν αποκλείεται. εγώ έχω ένα Dell inspiron 15r... Δεν με στεναχωρησες γιατι απο την αρχη στην ακρη του μυαλου μου ειχα την σκεψη οτι η καρτα εφταιγε (οχι επειδη ειναι on board αλλα επειδη ισως να εχει καποιο προβλημα)!Anyway νομιζω οτι αν παρω κατι τετοιο θα κανω την δουλεια μου! http://www.thomann.de/gr/maudio_essential_recording_studio.htm Για ακομα μια φορα να σ ευχαριστησω που ασχοληθηκες τοσο πολυ με το θεμα μου και φυσικα και ολους τους αλλους που μου εδωσαν τα φωτα τους!
Luciddream Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 μα εγώ στα γράφω γιατι ακόμα νομίζω οτι δεν φταίει η κάρτα ηχου σου... :/
sotos81 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 μα εγώ στα γράφω γιατι ακόμα νομίζω οτι δεν φταίει η κάρτα ηχου σου... :/ Τοτε τι μπορει να φταιει κατα την γνωμη σου?Εγω παντως σου ειπα αυτο που πιστευω και ειμαι σχεδον σιγουρος!Η καρτα ειναι αλλα οχι γιατι ειναι μια απλη on board καρτα αλλα γιατι ισως εχει καποιο προβλημα!
Luciddream Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 ισως να φταίνε τα windows/drivers κάρτας ήχου. αν είχε πρόβλημα η κάρτα δεν θα στο έβγαζε και αλλού..? γιατι μόνο όταν γράφεις απο την κιθάρα..? πιο λαπτοπ έχεις...??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.