sotos81 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Καλησπερα σε ολη την παρεα του φορουμ!Εχω ενα προβληματακι και θελω βοηθεια!Χρησιμοποιω το audacity για να ηχογραφω παιζοντας ηλεκτρικη κιθαρα αλλα εχω το εξης προβλημα!Την ωρα που παιζω (οπως και την ωρα που ακουω αυτο που εχω γραψει) ακουγετε απο κατω συνεχεια ενας ηχος (χρατσα-χρουτσα ) αν μπορω να τον χαρακτηρισω ετσι ο οποιος μια δυναμωνει και μια χαμηλωνει!Να συμπληρωσω οτι για καρτα ηχου χρησιμοποιω την on board που εχει το λαπτοπ μου και η σειρα συνδεσης ειναι κιθαρα-ενισχυτης-usb-λαπτοπ!Ευχαριστω εκ των προτερων!
TheELF Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ή η κιθάρα σου δεν βγάζει καθαρό σήμα Ή ο ενισχυτής δεν είναι κατάλληλος..βγάζει πολύ ενίσχυση για την κάρτα Ή η κάρτα ήχου είναι για γέλια Ή κάποιο καλώδιο δεν είναι ιδιαίτερα καλό σε φώτισα ,ε ; Το χράτσα-χρούτσα πάντως μάλλον είναι παράσιτο,μπορείς να ανεβάσεις κομματάκι κάπου να ακούσουμε δεν μπορεί κάποιος θα καταλάβει από των ήχο που είναι το πρόβλημα.
sotos81 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Ή η κιθάρα σου δεν βγάζει καθαρό σήμα Ή ο ενισχυτής δεν είναι κατάλληλος..βγάζει πολύ ενίσχυση για την κάρτα Ή η κάρτα ήχου είναι για γέλια Ή κάποιο καλώδιο δεν είναι ιδιαίτερα καλό σε φώτισα ,ε ; Το χράτσα-χρούτσα πάντως μάλλον είναι παράσιτο,μπορείς να ανεβάσεις κομματάκι κάπου να ακούσουμε δεν μπορεί κάποιος θα καταλάβει από των ήχο που είναι το πρόβλημα. Εκτος απο τα χρατσα χρουτσα παραμορφωνει και τον ηχο!Παντως η κιθαρα οπως και ο ενισχυτης ειναι καινουρια (2 μηνων) βεβαια αυτο δεν σημαινει και οτι δεν μπορει να ειχαν εργοστασιακα προβληματα αλλα το θεμα ειναι οτι οταν παιζω χωρις το λαπτοπ (δλδ κιθαρα-ενισχυτης) δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα στον ηχο!Οπως και αν ακουσω απλα μουσικη απο το λαπτοπ παλι δεν εχω κανενα προβλημα! Οριστε και ενα δειγμα (οτι να ναι βεβαια) ετσι μονο για να ακουσετε το προβλημα!
superstarr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Τσέκαρε στο πρόγραμμα αν γράφει τίποτα για buffer size και δοκίμασε να το ανεβάσεις σε μια τιμή που δε θα έχεις latency. Μια καλή τιμή συνήθως ειναι 512 για φθηνές κάρτες ήχου.
sotos81 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Τσέκαρε στο πρόγραμμα αν γράφει τίποτα για buffer size και δοκίμασε να το ανεβάσεις σε μια τιμή που δε θα έχεις latency. Μια καλή τιμή συνήθως ειναι 512 για φθηνές κάρτες ήχου. Αυτα ειναι τα prefrences πρεπει να διρθωσω κατι?
Luciddream Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 το ενισχυτής->usb με τι το κάνεις..? ASIO drivers? ποιος ενισχυτής είναι..? παρόμοιο τρόπο έχω στον δικό μου (fender mustang ii) και δουλεύει χωρίς χράτσα χρούτσα..
sotos81 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 το ενισχυτής->usb με τι το κάνεις..? ASIO drivers? ποιος ενισχυτής είναι..? παρόμοιο τρόπο έχω στον δικό μου (fender mustang ii) και δουλεύει χωρίς χράτσα χρούτσα.. Εγω εχω τον mustang I και στο audacity δεν χρειαζετε ο ASIO!Αλλα το θεμα ειναι οτι και το ableton live lite 8 που εχω δοκιμασει (με τον ASIO drivers φυσικα) τον ιδιο ηχο μου κανει και ακομα χειροτερα!
superstarr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Αυτα ειναι τα prefrences πρεπει να διρθωσω κατι? 100 Ειναι πολύ μικρή τιμή για την κάρτα ήχου σου, ειμαι σίγουρος.. Δοκίμασε να το βάλεις 256 και αν δε δεις διαφορά δοκίμασε 512.
sotos81 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Συγνωμη ρε παιδια (και διορθωστε με αν κανω λαθος) αλλα νομιζω οτι το latency εχει να κανει με την καθυστερηση του ηχου και οχι με το προβλημα που εχω εγω!
Luciddream Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Εγω εχω τον mustang I και στο audacity δεν χρειαζετε ο ASIO!Αλλα το θεμα ειναι οτι και το ableton live lite 8 που εχω δοκιμασει (με τον ASIO drivers φυσικα) τον ιδιο ηχο μου κανει και ακομα χειροτερα! τον asio ελπίζω να κατέβασες απο εδώ ε..?? http://www.fender.com/support/articles/fender-universal-asio-driver ... αν ναι δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, μάλλον η κάρτα ήχου... (δυστυχώς έχει σπάσει το usb στον ενισχυτή μου και δεν μπορώ να δοκιμάσω στο δικό μου λαπτοπ για να σου πώ, μέχρι να τον φτιάξω ) καλα το audacity χωρίς asio με ποιό τροπο γράφει.. ?
sotos81 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 τον asio ελπίζω να κατέβασες απο εδώ ε..?? http://www.fender.com/support/articles/fender-universal-asio-driver ... αν ναι δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, μάλλον η κάρτα ήχου... (δυστυχώς έχει σπάσει το usb στον ενισχυτή μου και δεν μπορώ να δοκιμάσω στο δικό μου λαπτοπ για να σου πώ, μέχρι να τον φτιάξω ) καλα το audacity χωρίς asio με ποιό τροπο γράφει.. ? Ναι απο εδω το κατεβασα!Δυστυχως κι εγω εχω την εντυπωση οτι μαλλον φταιει η καρτα ηχου αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος!Αν καποιος αλλος εχει καμια γνωμη ας μας πει! Δεν ξερω με ποιο τροπο γραφει το audacity αλλα στα device prefrences δεν μου δινει επιλογη για ASIO.
superstarr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Συγνωμη ρε παιδια (και διορθωστε με αν κανω λαθος) αλλα νομιζω οτι το lateny εχει να κανει με την καθυστερηση του ηχου και οχι με το προβλημα που εχω εγω! Μα ποιος μιλησε για το latency; To Buffer size σου ειπα να αλλάξεις..
sotos81 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μα ποιος μιλησε για το latency; To Buffer size σου ειπα να αλλάξεις.. Λοιπον στο ableton live lite 8 που δοκιμασα το buffer size στο 256 αλλα και στο 512 δεν ειδα καμια αλλαγη,εξακολουθουσε να μου κανει το ιδιο προβλημα! off topic:Μηπως μπορεις να μου εξηγησεις τι ειναι το buffer size?
superstarr Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Αν αφήσεις το βελάκι πάνω στην τιμή sto ableton live σου γράφει κάτω αριστερά.. Τον ορισμό ακριβώς δεν μπορώ να στον πώ αλλα μπορείς να διαβάσεις εδώ.. http://thestereobus.com/2007/12/13/dealing-with-latency-the-audio-buffer/ Στο live πάτησες apply αφου το άλλαξες;
sotos81 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Αν αφήσεις το βελάκι πάνω στην τιμή sto ableton live σου γράφει κάτω αριστερά.. Τον ορισμό ακριβώς δεν μπορώ να στον πώ αλλα μπορείς να διαβάσεις εδώ.. http://thestereobus.com/2007/12/13/dealing-with-latency-the-audio-buffer/ Στο live πάτησες apply αφου το άλλαξες; Λοιπον το ableton live lite 8 (fender edition) που εχω δουλευει με τον Asio driver και οι ρυθμισεις μου ειναι αυτες στην φωτο αλλα εχω δοκιμασει και 256 και δεν ειδα καμια αλλαγη!Επιλογη Apply δεν εχει πουθενα να κλικαρω αλλα οταν αλλαζω την τιμη στον asio (στο μικρο κουτακι που βλεπεις δηλαδη) δεν χρειαζετε να πατησεις κανενα apply το κραταει απο μονο του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.